Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

geoxx
Kontakt:

Re: Real Madrid CF

Post Postao/la geoxx » 20 maj 2015, 01:22

Dobro, znamo da je klupa ocaj za svaku iole tezu utakmicu ali je ista odlicna za recimo 6-tu utakmicu protiv Ludogoreca nakon 5 pobjeda, rutinski utakmicu protiv slabijeg protivnika na Bernabeu u sto smo se uvjerili, kod rezultata 3-0 da se ocuva rezultat, pa ne ubacuje mene i tebe u igru yebem ga ja i tako dalje.
Pa se tako nakupi da imamo 3 igraca sa 4000 minuta, klupa nema ni 1000 i dodjemo do toga da vec u martu ne igramo drugo poluvrijeme.
Mozda se naizgled ovo sa minutama cini bezazleno ali vidimo primjer Benzeme koji i nakon povrede izgleda puno svjezije i bolje protiv Juventusa nego prije iste povrede.
Chicharito mora cekati povredu Benzeme da bi ubrao minute iako je svoj posao obavljao sasvim korektno. E to mene nervira.
Treba se i zapitati koga bi on iz Cantere promivisao u prvi tim i ko bi danas sutra dobio minute sa ovakvim nacinom rada.
A nije ni Carlo cistog obraza kod povreda nekih igraca sa svojim preforsiranjem a i Raul je pisao kako mu sin radi kao kondicioni trener, sta vec...
On ima znanje, ne spori niko ali ove stvari treba korigirati i uz slobodu Mourinha on je trener za Real Madrid.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 20 maj 2015, 01:32

geoxx je napisao/la:Trener za sprint a ne maraton.
Poenta svega, ključaj diskusiju.
naprijed rejal

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 maj 2015, 01:37

I upravljao je sprinterom, ne marantoncem.
A opet 22 pobjede nisu sprint.

@geoxx

Puno realniji komentar nego dosad. Rotaciju u nebitnim utakmicama mogu zamjeriti. Samo sto Real skoro pa i nema nebitnih utakmica..
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 20 maj 2015, 01:39, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 20 maj 2015, 01:38

Clutch je napisao/la:I upravljao je sprinterom, ne marantoncem.
A opet 22 pobjede nisu sprint.
realno, jesu. Trčao je dok je mogao, zato je i uslijedio toliki pad u finišu.
naprijed rejal

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 maj 2015, 01:45

Nisu. Cuj 22 pobjede spinrt.

Modrica i 2 mjeseca odsustvo Jamesa cemo ladno zanemariti i reci da bi i s njima 22 pobjede bile vrhunac sezone, sezone s istim zavrsetkom zbog tog sprinta na jesen? Hell no.

Modric se vratio i u prvoj utakmici na Camp Nou pokazao Barceloni (dok je mogao) koliko su zapravo podredjeni. Real je imao sistem, i savrsenu igru, za koju nije bilo naznaka da se moze braniti i zaustaviti.

Nije sve crno bijelo, a realno niti ta prica uopste pije vode.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 20 maj 2015, 19:27

Izgleda ipak klopp
naprijed rejal

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 21 maj 2015, 01:20

RAAAAFAAAAAAAAAAA. Ovo cekam 13 godina. :opaopa: :bow: slika slika slika
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 21 maj 2015, 03:55

Prije Klopp nego Rafa, ali ovaj drugi je Madridista jbg tesko se odluciti.Rafa je propao,ako su se vec olducili za njega bolje da je Carlo ostao.jer sistem 4-2-3-1 ne odgovara ovom Realu.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 21 maj 2015, 12:57

Ako rafa dodje halalit se sa titulama odmah i pisi propalo. Nece doživjet drugu sezonu u realu. Mislim da je i perezu primaran bio klopp al on je sigurno odbio zbog jezika i to je jedini razlog zasto sam uvjeren da ce rafa voditi. A da dodje klopp to bi mi bilo draze od bilo kojeg pojacanja igrackog. Po meni jedini koji mogu izvuc bolje od ovog reala su klopp i hejnkes (onaj bayernov bivsi) te na kraju simeone koji nece sigurno dok god vodi atletico ni moci voditi real tj prelaziti ali se moze ocekivati jednog dana kada ode iz atletica u neki drugi klub pa tek onda da dodje iz tog drugog u real madrid.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 21 maj 2015, 13:41

http://futbol.as.com/futbol/2015/05/21/ ... 85998.html

Komentari su zanimljiviji od clanka, ko imalo razumije spanjolski neka malo baci oko.

Najinteligentniji trener na svijetu i najbolji takticar. Slicna nogometna filozofija kao u Del Bosquea od kojega je ucio, bio mu je pomocnik kada je ovaj u prvom navratu trenirao Madrid. Ne moraju ovo biti naravno izricito pozitivne reference jer se on itekako zna preracunati i ponekad zakomplicirati stvari, ali eto. To je tip trenera koji uspjeva u animirajucim okolnostima. Nemojte zaboraviti da je to trener koji ce pronaci i najmanju gresku, najmanji propust u protivnickoj ekipi i kazniti to. Ne postoji trener na svijetu koji ima vise nogometnog znanja od njega.

Ko zna sta ce biti sa veznim redom i napadom ako se Rafi dopusti da ima imalo slobode u odabiru igraca. Tipujem da bi 99% dosli Pogba ili Verratti i Casemiro. Ne vjerujem da bi BBC ostao na okupu, a Morata bi vjerovatno bio vracen. A mozda i trebaju znacajniji rezovi, Madrid se bio oslobodio teskog utega kada je prodao debelog Ronalda, zamijenio ga Ruudom, Figo nije bio tu, a Zidane se i onako vec bio umirovio. Eh, da je Rafa recimo tad dosao u Madrid, mislim da bi i dan danas u Madridu gledali Matu, Negreda, Granera, Callejona, Nieta, ko zna sta bi bilo sa De la Redom i Buenom. Sjetite se da je Rafa od panja Arbeloe napravio reprezentativca, da je od Torresa napravio top igraca svijeta, da je Luis Garcia pod njim izgledao kao igracina, da je sa tri, maksimalno cetiri WC igraca uzeo Ligu prvaka i da je to trener koji je redovno tukao Jozu na svim frontovima.

Ja koji obozavam Rafu znam da ovo moze biti dvosjekli mac jer ne mozes ni priblizno pretpostaviti kako bi se stvari mogle odvijati. Ne bih rekao da sa njim moze biti bilo sta umjereno, ili totalni fijasko ili totalni pogodak.
Ali opet, pazite, Benitez je pametan covjek, Benitez je iskreni madridista, proveo je u Madridu vise od dvadeset i pet godina. On poznaje ovaj klub u dusu, zna kako dise, zna mentalitet navijaca i samog kluba - to su stvari koje mi ulijevaju povjerenje da ce on ipak znati sta radi kada dodje.

A i napokon bi gledali pravog madridistu na klupi protiv pravog culesa i pravog colchonera.

slika

Postao sam vala i sam sebi dosadan sa ovim, al yebiga...

Jos uvijek pokusavam zamisliti polufinale ili finale sa Rafom na klupi Madrida protiv Jozinog Chelsea. :rol:

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 21 maj 2015, 14:17

Koji god menadžer dodje pa i onaj najgori siguran sam da real ne moze gore u ligi od drugog mjesta. To moras biti bas specijalna katastrofa da postignes to kao i da ispadnes iz grupne faze odma u ligi prvaka. dakle prakticno ova sezona je nalik na fijasko. Niti je u kupu se ista uradilo niti u ligi prvaka. Jedino da smo ispali krug ranije u ligi prvaka eto onda bi zvanicno ovo bio fijasko. Ovako nije jer smo dosli do polufinala iako ni on toga nemamo nesto puno. I ako hoce vec da grade karijeru na neki nacin raulu, hierru i ostalima eto bas prilike da dovedu recimo kloppa i da raul i kompanija ima veliku ulogu u svemu rado poznavanja spanskog jezika za razliku od kloppa te bi kao asistenti igrali veliku ulogu.

Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 maj 2015, 15:30

JamesJoyce je napisao/la:http://futbol.as.com/futbol/2015/05/21/ ... 85998.html

Komentari su zanimljiviji od clanka, ko imalo razumije spanjolski neka malo baci oko.

Najinteligentniji trener na svijetu i najbolji takticar. Slicna nogometna filozofija kao u Del Bosquea od kojega je ucio, bio mu je pomocnik kada je ovaj u prvom navratu trenirao Madrid. Ne moraju ovo biti naravno izricito pozitivne reference jer se on itekako zna preracunati i ponekad zakomplicirati stvari, ali eto. To je tip trenera koji uspjeva u animirajucim okolnostima. Nemojte zaboraviti da je to trener koji ce pronaci i najmanju gresku, najmanji propust u protivnickoj ekipi i kazniti to. Ne postoji trener na svijetu koji ima vise nogometnog znanja od njega.

Ko zna sta ce biti sa veznim redom i napadom ako se Rafi dopusti da ima imalo slobode u odabiru igraca. Tipujem da bi 99% dosli Pogba ili Verratti i Casemiro. Ne vjerujem da bi BBC ostao na okupu, a Morata bi vjerovatno bio vracen. A mozda i trebaju znacajniji rezovi, Madrid se bio oslobodio teskog utega kada je prodao debelog Ronalda, zamijenio ga Ruudom, Figo nije bio tu, a Zidane se i onako vec bio umirovio. Eh, da je Rafa recimo tad dosao u Madrid, mislim da bi i dan danas u Madridu gledali Matu, Negreda, Granera, Callejona, Nieta, ko zna sta bi bilo sa De la Redom i Buenom. Sjetite se da je Rafa od panja Arbeloe napravio reprezentativca, da je od Torresa napravio top igraca svijeta, da je Luis Garcia pod njim izgledao kao igracina, da je sa tri, maksimalno cetiri WC igraca uzeo Ligu prvaka i da je to trener koji je redovno tukao Jozu na svim frontovima.

Ja koji obozavam Rafu znam da ovo moze biti dvosjekli mac jer ne mozes ni priblizno pretpostaviti kako bi se stvari mogle odvijati. Ne bih rekao da sa njim moze biti bilo sta umjereno, ili totalni fijasko ili totalni pogodak.
Ali opet, pazite, Benitez je pametan covjek, Benitez je iskreni madridista, proveo je u Madridu vise od dvadeset i pet godina. On poznaje ovaj klub u dusu, zna kako dise, zna mentalitet navijaca i samog kluba - to su stvari koje mi ulijevaju povjerenje da ce on ipak znati sta radi kada dodje.

A i napokon bi gledali pravog madridistu na klupi protiv pravog culesa i pravog colchonera.

slika

Postao sam vala i sam sebi dosadan sa ovim, al yebiga...

Jos uvijek pokusavam zamisliti polufinale ili finale sa Rafom na klupi Madrida protiv Jozinog Chelsea. :rol:
Čak ćeš me preveslat', da pomislim da je dobar izbor :/
naprijed rejal

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 21 maj 2015, 17:52

Iako Valenciju za njegovo vrijeme nisam simpatizirao, Liverpool mi je bio uz Madrid najdrazi klub za vrijeme Rafe, pa da izdvojim neke zanimljive utakmice koje su meni jos uvijek urezane u pamcenje:

Mislim da je ovo jedini trenutak kad je iz njega isplivala ljutnja :lol:

Rafa za cijelu svoju trenersku karijeru nije imao prilike voditi WC igraca kao Carlo samo u zadnje dvije sezone.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 21 maj 2015, 20:19

De banujte ovu dvojicu,zatrovase nam temu.@Rio brisi ovo.
Ma Pero hoce Zidana na klupi,i ako dodje Rafa to ce biti ostvarenje njegovog sna,vjerovatno ce dobiti ugovor 1 plus 1
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 21 maj 2015, 21:59

Svaka njemu čast ali nesto sumnjam da on im ono nesto da vodi klub kao sto je Real. Jer mislim da ce ga "pojesti" mediji i da bi mu svaki meč bio pod povecalom.
Jednostavno nam treba netko ko ce kupiti navijace osvojenom ligom a nesto sumnjam da je Rafa taj kalibar za osvojiti ligu

"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 21 maj 2015, 22:00

[youtube][/youtube]

Dobar video, pogledajte.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 21 maj 2015, 22:15

Kada je uspio sa Valenciom,ne vidim razlog zato ne bi mogao sa Realom,ali moje misljenje je da Realu treba njemac koji ce uvesti disciplinu,da manekeni zapnu,a ne da gledamo onakva druga poluvremena u kljucnim utakmicama.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 maj 2015, 22:59

Ma emire pusti stereotipa, sad ispade samo nijemci imaju disciplinu.
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.