Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Vidim ova podguzna muha i uživalac desanke šakić opet stalka. Adminov guzzni haver.
Koševo Zapad
Vratimo se korijenima, vratimo se stoki i obradi zemlje, napravimo BOSNU GREAT AGAIN!
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
U Bosni je hrana generalno kvalitetnija 100%. Ima vec preko 5 godina kako me zgaravica fata ako pojedem bilo sta sto ne valja, i to mi se ne desava kad kuci jedem, znaci rostilj ili zena skuha itd. Ali vanka ako nije bolji restoran odma, subway eat fresh jedino turkey mogu, ono sve ostalo ne moze. Sta trpaju Bog sami zna, dok mi se u Bosni to nije nijednom desilo, ali bas nijednom. A jeo sam svugdje i svasta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Shategabri
- Kontakt:
Masna ti jetra.alemsa je napisao/la: ↑21 maj 2025, 12:34U Bosni je hrana generalno kvalitetnija 100%. Ima vec preko 5 godina kako me zgaravica fata ako pojedem bilo sta sto ne valja, i to mi se ne desava kad kuci jedem, znaci rostilj ili zena skuha itd. Ali vanka ako nije bolji restoran odma, subway eat fresh jedino turkey mogu, ono sve ostalo ne moze. Sta trpaju Bog sami zna, dok mi se u Bosni to nije nijednom desilo, ali bas nijednom. A jeo sam svugdje i svasta.
Čaj od artičoke mjesec dana i čist.
Jest da je gorak ko čemer, al se navikneš

Koševo Zapad
Bosancima je ispod časti baviti se poljoprivredom i stokom, zato i jesmo sirotinja. Eto ti to pratis a iskreno pratim i ja tvoje postove pa vidim da mi ustvari nemamo nikakve strategije, promocije ili bilo čega da sami sebi proizvodimo hranu na ovoj lijepoj plodnoj zemlji Bosanskoj. Mada iz prve ruke ti mogu reci da je sva okolina Zenice ove godine obradjena i posijana kao nikada. Valjda ove tenzije rat bla bla i ekstremne cijene pa se narod vraća korijenima.

Ja debil svu zemlju od oca prodao i voćnjak koji sam formirao prije 10 godina tj sa 25 godina, bilo se pametno, kako starim sve sam gluplji. Stoje pare, gube vrijednost, pojede mi sve inflacija.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Ne znam do ceg je, u 27/8-oj godini zivota sam se bio poceo malo debljati i promjenim ishranu, znaci ukinem brzu hranu, gledao da jedem sto je zdravije moguce, to sam furao fin period mozda 8 mjeseci do godinu. I nakon toga sta god da pojedem da ne valja =zgaravica. Drzi 2 sata baremShategabri je napisao/la: ↑21 maj 2025, 13:03
Masna ti jetra.
Jest da je gorak ko čemer, al se navikneš![]()
@avenija
Nije to samo Bosancima, nece to vise niko, neki dan pricam s likom (developer), znaci lik pravi cijela naselja i sve to, ma kaze cim roditelji umru, djeca rasprodaju odma kucu, zemlju, stoku, bez razmisljanja. Nece to niko odnosno rijetkost
- Centre forward
- Kontakt:
Pa kutiju cigareta, da, paklicu, nazovi kako hoćeš. To što sam iskoristio drugi sinonim u korijenu ne mijenja stvar.Shategabri je napisao/la: ↑21 maj 2025, 11:08Da si pazario kutiju cigara, onda bi i imao pravo reći mi da sam osakaćen.Centre forward je napisao/la: ↑21 maj 2025, 10:40Ma lik je ili osakaćen po volji majke Prirode ili je nešto antropološko. Nema treće varijante za takvo valjanje gluposti.Bundesliga je napisao/la: ↑21 maj 2025, 09:26Vidim i dalje se provaljuješ i valjaš gluposti. Ono standard za tebe reklo bi se. I izmišljaš nekakve scenarije već po glavi koji veze s vezom nemaju. Čuj ono o nekakvim pekarama i salamama priča. Ti očigledno Njemačke i tako tih zemalja jedino vidiš po Google mapama pa i tu lažeš, čuj on poredi robu u Njemačkoj sa robom u Bosni, i kao govori i tamo je škart
. Znači kao neko ko je bio tamo popriličan broj puta ti odgovorno tvrdim da lažeš ko ker jer ne možeš ni usporediti kvalitet proizvoda i usluga tamo i ovdje. što je i logično jel zbog uređenosti, tj neuređenosti jedne, odnosno druge države. Ovdje možeš uvesti šta hoćeš, a tamo ne možeš jer postoje kontrole kvaliteta i ono šta je dozvoljeno, a šta nije. Ne žali se bezveze Trump što ne može uvoziti svoja škart auta po EU. A po Bosni može sve druže. Puna država proizvoda sumnjivog kvaliteta iz velesila kao što su Mađarska i Srbija. Meni su i ćevapi smeće realno, a kad pogledaš cijenu, čovjek bi rekao to nešto dobro. Ali dobro, tebi očigledno mogu prodavati muda pod bubrege, a ti bi i dalje pričao ma ljudi ostali u vremenu kad je Drina bila marka lol. A njemu prodaju isto ili gore za 5 puta veću cijenu. Ljubi ga majka onako pametnog
![]()
Neki dan u jednom "domaćem" marketu srpskoga podrijetla, ne, u koji inače ne ulazim, al sam bio u frci pa pazario duhan, vidim slučajno neke slatkiše, koje nikad do tada nisam vidio. Zaintrigiran, uzmem, i vidim da su porijeklom iz Bugarske i Ukrajine. Pa ovu Državu treba spalit' odakle je nikla.
Ovako, i ti kao i ovaj iznad tebe, dva kokuza, pa vam sve skupo.
Jel te ko tjerao da kupuješ bugarske slatkiše?
I onda meni kaže osakaćen![]()
Nisam kupio slatkiše iz Bugarske. Rekao sam da sam UZEO da pogledam iz znatiželje jer ih nigdje nisam vidjao. Nigdje nisam napisao da sam ih KUPIO.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- JayCatwright
- Kontakt:
- Shategabri
- Kontakt:
To što su u ponudi ne mijenja stvar.Centre forward je napisao/la: ↑21 maj 2025, 13:26Pa kutiju cigareta, da, paklicu, nazovi kako hoćeš. To što sam iskoristio drugi sinonim u korijenu ne mijenja stvar.Shategabri je napisao/la: ↑21 maj 2025, 11:08Da si pazario kutiju cigara, onda bi i imao pravo reći mi da sam osakaćen.Centre forward je napisao/la: ↑21 maj 2025, 10:40
Ma lik je ili osakaćen po volji majke Prirode ili je nešto antropološko. Nema treće varijante za takvo valjanje gluposti.
Neki dan u jednom "domaćem" marketu srpskoga podrijetla, ne, u koji inače ne ulazim, al sam bio u frci pa pazario duhan, vidim slučajno neke slatkiše, koje nikad do tada nisam vidio. Zaintrigiran, uzmem, i vidim da su porijeklom iz Bugarske i Ukrajine. Pa ovu Državu treba spalit' odakle je nikla.
Ovako, i ti kao i ovaj iznad tebe, dva kokuza, pa vam sve skupo.
Jel te ko tjerao da kupuješ bugarske slatkiše?
I onda meni kaže osakaćen![]()
Nisam kupio slatkiše iz Bugarske. Rekao sam da sam UZEO da pogledam iz znatiželje jer ih nigdje nisam vidjao. Nigdje nisam napisao da sam ih KUPIO.
I sam kažeš, imao si mogućnost izbora, odbilo te to što dolazi iz Bugarske, Ukrajine, odakle već.
Da li ima alternativa koja ti odgovara? Sigurno da ima.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Ko kaže da nema države?!Policajci u Sanskom Mostu uhapšeni u uniformama u stanici policije.

Moramo zaštititi domaće, kao proizvod, oznakom geografskog porijekla.avenija je napisao/la: ↑21 maj 2025, 13:16Bosancima je ispod časti baviti se poljoprivredom i stokom, zato i jesmo sirotinja. Eto ti to pratis a iskreno pratim i ja tvoje postove pa vidim da mi ustvari nemamo nikakve strategije, promocije ili bilo čega da sami sebi proizvodimo hranu na ovoj lijepoj plodnoj zemlji Bosanskoj. Mada iz prve ruke ti mogu reci da je sva okolina Zenice ove godine obradjena i posijana kao nikada. Valjda ove tenzije rat bla bla i ekstremne cijene pa se narod vraća korijenima.
Ja debil svu zemlju od oca prodao i voćnjak koji sam formirao prije 10 godina tj sa 25 godina, bilo se pametno, kako starim sve sam gluplji. Stoje pare, gube vrijednost, pojede mi sve inflacija.
Kada imaš brend, gradiš mu reputaciju uz koju dolazi i cijena.
Kvalitetno, redovno kontrolisano meso, posebne pasima suho je zlato. Takvo će naći put do kupca ulaganjem u infrastrukturu tj. povezivanjem zabačenih mjesta, tamo gdje ljudi žele stoku, zbog dobre ispaše itd.
Onda treba sistemska, dugoročna subvencija stočarstva, bez procedura.
Turska radi strašne stvari na tom polju, a podatak da Ameri žele njihova jaja, samo je jedan u nizu tih pokazatelja. Takve situacije stvaraju prednosti na diplomatskim razinama međunarodnih odnosa.
Italija je, zahvaljujući brendiranju svoje hrane, stvorila ambijent u kojem turisti rado posjećuju njihova sela. Tu se ne pita za cijenu.
Nije turizam samo izdavanje sobe na moru. Zato Austriju koja nema more (cekam da CF provjeri

Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 21 maj 2025, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Mora da ti nesto smeta. Mozda su carbs, zapisi sta si jeo kad dobijes to.alemsa je napisao/la: ↑21 maj 2025, 13:20Ne znam do ceg je, u 27/8-oj godini zivota sam se bio poceo malo debljati i promjenim ishranu, znaci ukinem brzu hranu, gledao da jedem sto je zdravije moguce, to sam furao fin period mozda 8 mjeseci do godinu. I nakon toga sta god da pojedem da ne valja =zgaravica. Drzi 2 sata baremShategabri je napisao/la: ↑21 maj 2025, 13:03
Masna ti jetra.
Jest da je gorak ko čemer, al se navikneš![]()
@avenija
Nije to samo Bosancima, nece to vise niko, neki dan pricam s likom (developer), znaci lik pravi cijela naselja i sve to, ma kaze cim roditelji umru, djeca rasprodaju odma kucu, zemlju, stoku, bez razmisljanja. Nece to niko odnosno rijetkost
Sto se tice poljoprivrede i stoke, ne vjerujem da to ima puno sa ispod casti. To je jako tezak posao, citav dan fizicki na nogama. Nece to ljudi da rade ako imaju drugi opcija.
95% brze hrane
Nije to u Usa ispod casti, dapace to je u Americi gradjanima zanimljivo. Ima onaj Crnogorac sto je govorio o tome, bio turisticki vodic i dolazili ovi iz New Yorka, na pocetku ih vodio po turistickim lokacijama, muzejima i to, kasnije skonto da ih vodi kod dede na njivu kod bikova, krava, ovaca, sturili se kaze

Ramo efekatMarcoBorriello je napisao/la: ↑21 maj 2025, 13:59Ko kaže da nema države?!Policajci u Sanskom Mostu uhapšeni u uniformama u stanici policije.![]()

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ima brate u kucnoj intenzivi love, kad odradis 10 smjena po 24 sata, ode i preko 5000€ neto.muhamedhulk je napisao/la: ↑21 maj 2025, 11:17u njemackoj komsija jedan radi kao zanatlija, voda, grijanje, klima...i ima platu bruto xy.
njegov brat radi kao med tehnicar, neki sistem 24h kod osobe pa kuci dan, dva i sl. i ima neto platu kao ovaj bruto.![]()

Kad se ovo bude desilo u Grudama , Ljubuškom ili Posušju , tada se može reći da ima države.MarcoBorriello je napisao/la: ↑21 maj 2025, 13:59Ko kaže da nema države?!Policajci u Sanskom Mostu uhapšeni u uniformama u stanici policije.![]()
Na ovom forumu bukvalno sve dobije neku nacionalisticku konotaciju, nebitno da li pozitivno ili negativno
Ma to je već izmišljeno,toliko para nema,za nekih 10 24ki 240 sati radnih, može uzeti 4500-5000 sa gorivom,kad su praznici ide i preko toga. Na neki normalan broj sati 180 može uzeti 3500-4000 sa svime19vendetta87 je napisao/la: ↑21 maj 2025, 12:04I ja sam cuo da se bas dobro placa ta smjena po 24h. Pricao mi drug da se ta smjena radi bas kod nekih teskih slucajeva (vjerovatno i psihicki nestabilnih), i to radi samo jedan dan sedmicno, tj 4-5 puta u mjesecu.muhamedhulk je napisao/la: ↑21 maj 2025, 11:17u njemackoj komsija jedan radi kao zanatlija, voda, grijanje, klima...i ima platu bruto xy.
njegov brat radi kao med tehnicar, neki sistem 24h kod osobe pa kuci dan, dva i sl. i ima neto platu kao ovaj bruto.![]()
Plata mu valjda oko 4500€
Ma dobro to otici vidjeti.alemsa je napisao/la: ↑21 maj 2025, 14:5595% brze hrane
Nije to u Usa ispod casti, dapace to je u Americi gradjanima zanimljivo. Ima onaj Crnogorac sto je govorio o tome, bio turisticki vodic i dolazili ovi iz New Yorka, na pocetku ih vodio po turistickim lokacijama, muzejima i to, kasnije skonto da ih vodi kod dede na njivu kod bikova, krava, ovaca, sturili se kazeAli dobro u Bosni je to ono ko je gradjanin ko je seljak, u Americi se ne zamaraju time.
Ja govorim da to moras svaki dan da radis. Malo ko hoce da to radi. Cak i ovdje po MN, Iowa vecinom mekse nadju da im rade po farmama.