RSD Velež - Igrački kadar i transferi

killafrommanilla
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la killafrommanilla » 05 jul 2024, 18:50

BigEM je napisao/la:
05 jul 2024, 18:26
A da sacekas da vidis prvo te igrace pa da onda osudjujes poteze uprave. Bem mu ne moze da nista ne valja.

I dajte malo realnosti, nikakav sportski direktor nece ciniti cuda jer je liga dno i zadnja opcija svakom igracu.
Ekipa ima kontinuitet i svake godine su po medijima i navijacima svi jaci od nas, a mi svake godine u top 3-4 ekipe.
Pa evo valja li Jevtovic sa 20 utakmica zadnjih 5 godina?

Hoce, odradit ce makar to da ne lutamo bezveze. Zrinjski je ligu prekucao sa dobrim skautingom jeftinih igraca ala Malekinusic Juranovic itd.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 05 jul 2024, 18:52

Dobro je pa se ista dovodi kad se sjetim poslje Maneva cekali stopera ko ozeblo sunce. Radi klosarluka citavu ekipu izredali na zadnjem dok nisu skontali da Zeljkovic najvise ruke moze dati. Onda mu objektivna mostarska publika psovala sve po spisku kada pogrijesi. Neka sirine dobro je ovo dugo je prvenstvo

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 05 jul 2024, 18:54

killafrommanilla je napisao/la:
05 jul 2024, 18:50
BigEM je napisao/la:
05 jul 2024, 18:26
A da sacekas da vidis prvo te igrace pa da onda osudjujes poteze uprave. Bem mu ne moze da nista ne valja.

I dajte malo realnosti, nikakav sportski direktor nece ciniti cuda jer je liga dno i zadnja opcija svakom igracu.
Ekipa ima kontinuitet i svake godine su po medijima i navijacima svi jaci od nas, a mi svake godine u top 3-4 ekipe.
Pa evo valja li Jevtovic sa 20 utakmica zadnjih 5 godina?

Hoce, odradit ce makar to da ne lutamo bezveze. Zrinjski je ligu prekucao sa dobrim skautingom jeftinih igraca ala Malekinusic Juranovic itd.
Koga bi ti ovako doveo da je po tvom ceifu, da je u top formi,da odma udje u startnih 11, da ima normalni platu ? Ono sto bi zadovoljilo sve vaše karakteristike su igrači tipa Dzeke. Budite realni i šta očekujete koji će igrač doći u jednu od najgori liga u svijetu. Jedno su vaše zelje drugo je stvarnost, liga ni malo atraktivan ni privlačna za bilo kakvog dobrog i potencijalnog igrača
Gdje ti je sad taj dobri Juranovic ? A u njih vise bio povrijeđen nego zdrav
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 jul 2024, 19:03

Kako bi dobro bilo da @killa krene navijat za svinjski, ne bi prosipao negativu, a ni morio narod svako malo. :rol:

Šta je druže guziš li ikako?
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 05 jul 2024, 19:07

*p!p!t@* je napisao/la:
05 jul 2024, 19:03
Kako bi dobro bilo da @killa krene navijat za svinjski, ne bi prosipao negativu, a ni morio narod svako malo. :rol:

Kad je rekao da su mu dobri igrači Juranovic i Malekinusic, dovoljno je rekao. Trazi u nas neke idealne igrače a vamo mu top transfer Juranovic, lik vise ne postoji

BigEM
Kontakt:

Post Postao/la BigEM » 05 jul 2024, 19:08

Problem ove uprave je sto je objavila da je budzet 7 mil za ovu sezonu, pri cemu znacajan dio otpada na infrastrukturne radove, odnosno namjenska sredstva su u pitanju.
Cim je taj podatak izasao u javnost ljudi su shvatili da smo sada u plateznoj mogucnosti da dovedemo igrace tipa bilbije, da placamo obestecenja za igrace i td.

Zamislite samo da jednu sezonu odigramo sa dovodjenjem kao sarajevo i da bude fijasko gdje bi nas to odvelo.

Ja se radujem utakmici u srijedu i povoljnom rezultatu, sve ostalo ce pasti u drugi plan.
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 jul 2024, 19:11

CampobelloDiMazara je napisao/la:
05 jul 2024, 18:52
Dobro je pa se ista dovodi kad se sjetim poslje Maneva cekali stopera ko ozeblo sunce. Radi klosarluka citavu ekipu izredali na zadnjem dok nisu skontali da Zeljkovic najvise ruke moze dati. Onda mu objektivna mostarska publika psovala sve po spisku kada pogrijesi. Neka sirine dobro je ovo dugo je prvenstvo
Zar nije ovo "novo poglavlje"? Ako mene mislis uvrijediti misleci da sam ja Hasicev sin ili advokat, nisam vjeruj. Bilo je i tad grešaka, ali evo hoćemo li popravljat' to u ovom novom poglavlju? I je li ovaj Velež isto stabilan kao i Velež koji je ulazio u ligu? Hoćeš li svaki potez do kraja braniti ili se smije nešto i iskritikovati?

@opalaopala Juranovića su povrede sjebale ali nisu zato Malekinušića, Ilinkovića, Jankovića itd. To su igrači ala Oreč gdje možeš dobrim skautingom dovesti dobrog igrača iz slabije lige od naše (makar rangom). Savić i Išasegi su potencijali i možda budu takvi igrači, ako već nemamo para daj da imamo plan. Jevtović je nikakav transfer i bez plana, možda se pokaže ali to je čisti menadžerski posao jer ga sigurno niko nije gledao ni preporučio. Kao ni Souzu. Kakvi će biti, vidjećemo možda budu dva najjača igrača, ali da miriše dobro i da je takvo dovođenje ok za naše ambicije - nije.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 jul 2024, 19:13

*p!p!t@* je napisao/la:

Ne guzim, puno mi je to talasanja. Samo glava u pijesak i sve će biti dobro. Šta mislite, pošto vidim da u Telegram grupi iznosite strašne prijedloge upravi, da predložite da ne potpisuje igrače Stefana Bulića? :)

Ti češ mi reći za koga ću navijat, yebac.hino :D

@opalaopala s tobom raspravljati o fudbalu je isto kao s tobom raspravljati o navijačima. Uzaludno trošenje vremena ali eto pošto za isti klub navijamo, nekad pokušam.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 05 jul 2024, 19:16

05 jul 2024, 19:11
Zar nije ovo "novo poglavlje"? Ako mene mislis uvrijediti misleci da sam ja Hasicev sin ili advokat, nisam vjeruj. Bilo je i tad grešaka, ali evo hoćemo li popravljat' to u ovom novom poglavlju? I je li ovaj Velež isto stabilan kao i Velež koji je ulazio u ligu? Hoćeš li svaki potez do kraja braniti ili se smije nešto i iskritikovati?

@opalaopala Juranovića su povrede sjebale ali nisu zato Malekinušića, Ilinkovića, Jankovića itd. To su igrači ala Oreč gdje možeš dobrim skautingom dovesti dobrog igrača iz slabije lige od naše (makar rangom). Savić i Išasegi su potencijali i možda budu takvi igrači, ako već nemamo para daj da imamo plan. Jevtović je nikakav transfer i bez plana, možda se pokaže ali to je čisti menadžerski posao jer ga sigurno niko nije gledao ni preporučio. Kao ni Souzu. Kakvi će biti, vidjećemo možda budu dva najjača igrača, ali da miriše dobro i da je takvo dovođenje ok za naše ambicije - nije.
Pa ti rece za Juranovica jedini izlet iz amaterskog sporta je bio u našoj ligi, ostalo sve amaterizam. Ako ti je Malekinusic neki igrač onda slabo pratiš, i vidjet ćemo gdje će završit. Sve te igrace sto si naveo su posudba ako malo pratiš znao bi, nije skauting i da su ga uzeli nego su posuđeni igrači po nekoj drugoj semi da razvijaju tudje igrače od kojih poslije ama bas nikakve koristi nemaju, kao sto mi nećemo imat nikakvu korist od Caica
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 jul 2024, 19:17

opalaopala je napisao/la:
05 jul 2024, 19:16

Pa ti rece za Juranovica jedini izlet iz amaterskog sporta je bio u našoj ligi, ostalo sve amaterizam. Ako ti je Malekinusic neki igrač onda slabo pratiš, i vidjet ćemo gdje će završit. Sve te igrace sto si naveo su posudba ako malo pratiš znao bi, nije skauting i da su ga uzeli nego su posuđeni igrači po nekoj drugoj semi da razvijaju tudje igrače od kojih poslije ama bas nikakve koristi nemaju, kao sto mi nećemo imat nikakvu korist od Caica
Nemaju nikakvu korist osim što su ih uveli u grupnu fazu i donijeli im titulu s 20+ bodova i napucali koeficijent u Evropi. Da, da, baš nikakva korist. :D

Ne pratim ja ligu, ti je pratiš :D I Malekinušić je naravno igrač, htio to ti priznat ili ne. Isto kao kod nas Vehabović. Obojica su igrači za ovu ligu ispali jeftini a odlični.
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 05 jul 2024, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 jul 2024, 19:18

05 jul 2024, 19:13
*p!p!t@* je napisao/la:

Ne guzim, puno mi je to talasanja. Samo glava u pijesak i sve će biti dobro. Šta mislite, pošto vidim da u Telegram grupi iznosite strašne prijedloge upravi, da predložite da ne potpisuje igrače Stefana Bulića? :)

@opalaopala s tobom raspravljati o fudbalu je isto kao s tobom raspravljati o navijačima. Uzaludno trošenje vremena ali eto pošto za isti klub navijamo, nekad pokušam.
Svi u telegram grupi smo neizmjerno zahvalni Stefanelu što nam je doveo Armanda iako nije Maradona, a možda i bude. Razmišljamo da mu podignemo spomenik na Musali za ovaj potez. Jesi li upratio možda koga je Čanadi najviše kritikovao na Kupresu? :rol: Pristavi ga nekad bola, možda ti i sunce grane ko zna. :rol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 05 jul 2024, 19:19

Bezveze sizofrenises da sam se tebi obracao jos gore da nekoga zelim uvrijediti i zaboli me qrac za poglavlja predsjednike i ko dovodi igrace. Samo sam se osvrnuo kako mi je draza sirina nego da se krpimo postojecim kadrom kao prije par godina
Zadnja izmjena: CampobelloDiMazara, dana/u 05 jul 2024, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 05 jul 2024, 19:20

05 jul 2024, 19:17
opalaopala je napisao/la:
05 jul 2024, 19:16

Nemaju nikakvu korist osim što su ih uveli u grupnu fazu i donijeli im titulu s 20+ bodova. Da, da, baš nikakva korist. :D

Ne pratim ja ligu, ti je pratiš :D I Malekinušić je naravno igrač, htio to ti priznat ili ne. Isto kao kod nas Vehabović. Obojica su igrači za ovu ligu ispali jeftini a odlični.
Kako će ih ta dvojica uvest u grupnu fazu kad ljudi nisu igrali ? Ti si sve rekao kad ti je top igrač Juranovic.
Drži se ti Juranovica i NK Dubrave. Liku sa 30godina najveći iskorak bio dolazak u bh Premeir ligu
Zadnja izmjena: opalaopala, dana/u 05 jul 2024, 19:25, ukupno mijenjano 2 puta.
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 jul 2024, 19:22

*p!p!t@* je napisao/la:
05 jul 2024, 19:18
05 jul 2024, 19:13
*p!p!t@* je napisao/la:

Svi u telegram grupi smo neizmjerno zahvalni Stefanelu što nam je doveo Armanda iako nije Maradona, a možda i bude. Razmišljamo da mu podignemo spomenik na Musali za ovaj potez. Jesi li upratio možda koga je Čanadi najviše kritikovao na Kupresu? :rol: Pristavi ga nekad bola, možda ti i sunce grane ko zna. :rol:
Liska i yebač, jaao :D Popusti me s tim forama kralju, nisi liska nikakva niti mostarac, vjeruj bratu. Čanadi ga kritikovao, yao čudo jedno, zar to nije u21 reprezentativac i najjači igrač juniorske lige?

Kako ono reče, politika netalasanja nas je dovela u ovu situaciju. Ne prijatelju, politika netalasanja nas je dovela ispred Bristola gdje smo čučali i čekali da se izađe i kaže Veleža više nema. :)

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 jul 2024, 21:15

Čekaj ti znaš ko sam :rol: al bez zajebancije nisi me sekunde uvrijedio sa tim da nisam mostarac, posebno jer su najveći grobari Veležan upravo te najveće mostarćine. Bog dao zdravlja ovim seljacima koji nonstop drže klub u ovakvom stanju koje tebi očito nije ok. Što se talasanja tiče znaš ti vrlo dobro šta ja hoću da kažem, zato se i trudiš toliko, mjauuuuuuuuu. :opaopa:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 jul 2024, 22:53

*p!p!t@* je napisao/la:
05 jul 2024, 21:15
Čekaj ti znaš ko sam :rol: al bez zajebancije nisi me sekunde uvrijedio sa tim da nisam mostarac, posebno jer su najveći grobari Veležan upravo te najveće mostarćine. Bog dao zdravlja ovim seljacima koji nonstop drže klub u ovakvom stanju koje tebi očito nije ok. Što se talasanja tiče znaš ti vrlo dobro šta ja hoću da kažem, zato se i trudiš toliko, mjauuuuuuuuu. :opaopa:
Pa upravo te najveće mostarćine ti sad rade u klubu i ti grobari kluba, a ti kazes ne treba ukazivati na to. Samo Bratic i Dzafic nisu :rol:

Meni nije ok :mrgreen: Iskreno, ne znam sta znaci ne talasati, to bi trebao objasniti. Da ne roncam sto mi je Stefo u klubu? Da se mirimo sa apsolutno svim odlukama kluba?

A ocito nisi bio dio rodjeni foruma jer mislis da ja imam privatni problem s Keveljom neki, sta li. Nemam majstore, ja sam bio tu i kad nije bilo nikog na tribini. I to ovdje dosta njih zna otkad pisem.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 jul 2024, 23:20

05 jul 2024, 22:53
*p!p!t@* je napisao/la:
Pa upravo te najveće mostarćine ti sad rade u klubu i ti grobari kluba, a ti kazes ne treba ukazivati na to. Samo Bratic i Dzafic nisu :rol:

Meni nije ok :mrgreen: Iskreno, ne znam sta znaci ne talasati, to bi trebao objasniti. Da ne roncam sto mi je Stefo u klubu? Da se mirimo sa apsolutno svim odlukama kluba?

A ocito nisi bio dio rodjeni foruma jer mislis da ja imam privatni problem s Keveljom neki, sta li. Nemam majstore, ja sam bio tu i kad nije bilo nikog na tribini. I to ovdje dosta njih zna otkad pisem.
Ne kaže niko da ne treba upozoravati, i apsolutno sam protiv tih likova, ali isto tako ne treba pred očima javnosti koje jedva čekaju bilo kakvu krizu da nam se useru u život.

Pa ovo što Kevelj radi, udovoljava svima , da smiri situaciju, da ne bi upadao u krizu... Valjda si sposoban da skontaš zašto termin talasanje.

Apsolutno si sve fulio, čak sam sada ubjeđen da se kadet sa tobom zakačio birvaktile, jer ti se nije sviđao njegov humor. :rol:

U svakom slučaju jedino što ti imam sugerisati cijelo vrijeme jeste da ovo sve budaletine koje mrze tebe, mene, i Velež, čitaju i keslaju se od uha do uha... :wave:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 jul 2024, 23:48

*p!p!t@* je napisao/la:
05 jul 2024, 23:20
05 jul 2024, 22:53
*p!p!t@* je napisao/la:

Ne kaže niko da ne treba upozoravati, i apsolutno sam protiv tih likova, ali isto tako ne treba pred očima javnosti koje jedva čekaju bilo kakvu krizu da nam se useru u život.

Pa ovo što Kevelj radi, udovoljava svima , da smiri situaciju, da ne bi upadao u krizu... Valjda si sposoban da skontaš zašto termin talasanje.

Apsolutno si sve fulio, čak sam sada ubjeđen da se kadet sa tobom zakačio birvaktile, jer ti se nije sviđao njegov humor. :rol:

U svakom slučaju jedino što ti imam sugerisati cijelo vrijeme jeste da ovo sve budaletine koje mrze tebe, mene, i Velež, čitaju i keslaju se od uha do uha... :wave:
To si pogodio :) Vidi, ne treba potpisivati Stefine igrače. I to je to, zbog toga nam se smiju i zbog onog smiješnog saopštenja, ni zbog čega drugog. To je pucanje sebi u nogu jer kad tad će iz ovog sujeta i zavist proraditi i bit će svega. A sad još ima i info iz svlačionice. Ja očekujem da će neko postaviti pitanje zašto se išlo u suradnju s igračem kojeg eto kažeš i Čanadi kritikuje (a vidjelo se da je nabijač statistike) posebno jer se radi o Bulićevom igraču.

Mora se upozoravati, nikako pod svaku cijenu da se svima udovoljava. Kerovi treba da laju, kad su najviše lajali mi smo izašli u Evropu i napunili Grbavicu, pa su se i oni priključili :)

Uglavnom, treba nam sportski direktor. Ili bar neko da odgovara za transfer politiku. Dosad smo znali da su to Rahimić, Dudić i Šoše, Alagić, Klafurić. Sad ne znamo ni ko ih dovodi, Čanadi sigurno nije osim možda ovog Okekea.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

MostarskiVelez1922
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez1922 » 06 jul 2024, 01:17

Koliko sam ja upratio danas u vezi održane skupštine da je ponovo cilj za predstojeću sezonu postavljen za izlazak u Evropu, baš kao i ove godine.
Gledajući prošlosezonski igrački kadar i kada uporedimo sa ovim sada ne vidim da smo mi sekunde lošiji osim možda Guliashvili.

Otišao Džafic došao ovaj Jevtović. Gledajući CV ne može Džafic u rečenicu sa njim pogotovo sa svojim pivskim stomakom.

Otišao Gulaš a na njegovo mjesto doveden Mujan. Da se razumijemo odmah ovoga Mujana je pola lige htjelo u svom sastavu kad je odlazio iz Sirokog prije sezonu-dvije. Da će faliti Gulašova brzina to hoće sigurno.

Otišao Emir Halilovic, igrač koji je prozivan nakon svake utakmice i ovdje i na tribinama. Jednostavno se osjetilo da to više nije to. Da napomenem nije bio prvotimac uopšte. Ulazio bi nekih 20tak minuta. Na njegovo mjesto doveden vjerovatno ovaj iz Brazila. Mačak u vreći, o njemu niko ništa ne zna i trebat će se sigurno dokazati da upadne u prvih 11. Plus može igrati i LB kao zamjena za Šturma.

Otišao Gholami(navodno problem sa izlaskom iz države). Na njegovo mjesto doveden Savić, trenutno najvrijedniji igrač u našem timu. Da li će biti dostojna zamjena ili čak možda upgrade to ćemo vidjeti aBda.

Otišao Domić, pa 99,99% navijača je upravo to i priželjkivalo i samo su čekali taj info. Vratio se sa posudbe Bajrić koji je bolji od Domića, koji je zastićeno godište i kvalitetnim radom može da bude zalog za budućnost.

Otišao Peco a doveden Karlo kao opcija na desnoj strani i da Oreču olakša i eventualno jedan drugom budi zamjena. Jasno je rečeno da na svakoj poziciji hoće po 2 kvalitetna igrača.

Otišao Dino kojeg su povrede satrale a doveden/vraćen Lauš za kojim smo svi žalili kada je otišao prošle sezone i čija je borbenost bila zaslužna da ga svaki navijač Veleža zagotivi.

Ljudi moji ako ovo nije upgrade u odnosu na prošlu sezonu onda ja ne znam šta je izuzev već sam napomenuo Gulaša.

ST Haskić/Mlinarić

LW Suljić/Jevtović RW Mujan/Karlo/Lohan

CM Halilović/Vehabovic CM Pršeš/Šikalo/Lauš

DM Rodrigo Souza/Halilovic

LB Šturm/Souza CB Savić/Bajrić CB Hrkač RBOreč/Karlo

GK Hadžikić
⚜️⚜️⚜️Dok se ljiljan nad Neretvom vije,
Znaj da Bošnjak pao nije! ⚜️⚜️⚜️

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 06 jul 2024, 09:51

Moje neko lično mišljenje je da bi Mlinarića više gurao na polušpica, ima osjećaj za gol a definitivno bi pridružio Haskiću novog špica.

Također smatram da imamo stopera manjka u ekipi nakon odlaska Mahmića. Status Gholamija još uvijek nije poznat. Penzionisanjem Zvonića. Još jedan mora biti tu.
Ti si naša ljubav jedina!

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.