Prva formacija super,izuzev Rooneya koji na krilu ja msm moze najmanje doprinijeti,nema on brzinu,ja bih radije probao da ostavim Persiku na klupi ili Rooneya,a da na krilu budu ili Welbeck ili Januzaj,bili bi dosta brzi,to je neko moje misljenje!Unknown Genius je napisao/la:S obzirom da je gospodinu i genijalcu van Gaalu omiljena formacija 4-3-3, nadam se da ćemo igrati ovako nešto (kad bi svi igrači bili zdravi i ukoliko ne bi bilo više pojačanja):
-------------de Gea------------
Rafael - Jones - Rojo - Shaw
--------Carrick - Herrera-----
---------------Mata------------
----di Maria - RvP - Rooney--
Drugi tim izgledao bi ovako:
---------------Lindegaard--------------
Valencia - Smalling - Evans - James
------------------------------------------
-----------------Kagawa----------------
----Januzaj - Chicharito - Welbeck--
To je nekih 20 igrača za rotaciju, možda njima dodati i Zahu, Powella, Blacketta, Lingarda i Wilsona po potrebi. Zavisi koliko LvG smatra da je mudro osloniti se na mlade nade u ovoj teškoj sezoni.
Ostali škart rasporodati ili udaljiti od prvog tima kako bi se povećao prosječan životni vijek navijača Uniteda.
Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88
Re: Manchester United F.C.
Ja bi vise ovako..
---------------------De Gea--------------------
---Rafael------Jones--------Rojo-----Shaw---------
--------------Carrick------Herrera--------------
------Valencia--------Ronney------Di Maria-------
---------------------Van Persi--------------------
Dobro , Rooney bi igrao blize golu od ove dvojice normalno.
Mislim da sa Angelom i Runijom imas dovoljno kreativnosti naprijed pa ti ne treba Mata (+ imas povucenog playa u Herreri)
A oba krila su maximalno odgovorna u oba prvaca , gdje jos Angel je naprijed dosta kreativan i kad udje u sredinu.
Samo sto je ovo nekih 4-4-2 , 4-2-3-1 varijace
koje niskozemac ocigledno ne zeli igrati
mada mislim da ima ekipu za to..
---------------------De Gea--------------------
---Rafael------Jones--------Rojo-----Shaw---------
--------------Carrick------Herrera--------------
------Valencia--------Ronney------Di Maria-------
---------------------Van Persi--------------------
Dobro , Rooney bi igrao blize golu od ove dvojice normalno.
Mislim da sa Angelom i Runijom imas dovoljno kreativnosti naprijed pa ti ne treba Mata (+ imas povucenog playa u Herreri)
A oba krila su maximalno odgovorna u oba prvaca , gdje jos Angel je naprijed dosta kreativan i kad udje u sredinu.
Samo sto je ovo nekih 4-4-2 , 4-2-3-1 varijace
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ništa od toga, moraju i Rooney i RVP biti tu, to je i rekao, zato i igra 3-5-2, da bi ih obojicu iskoristio, jedsina druga formacija koju bi mogao koristiti je 4-3-3, gdje bi opet mogli iskoristiti njih dvojicu, i Matu iza kao taj trio naprijed.Raul_64 je napisao/la:J
McCarthy je odličan igrač, šteta što nismo njega uzeli umjesto Fellainia, savršen fit bi bio

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Unknown Genius
- Kontakt:
Ni Mata ni Herrera neće na klupu, to je sigurno. Isto tako je sigurno da ni LvG neće igrati te formacije, jer čovjek ima svoju filozofiju i ako za nju treba npr. Januzaja pretvoriti u CM-a, on će to i učiniti.
Postoji još jedna varijanta u kojoj bi se mogao postojeći igrački kadar dobro iskoristiti:
-----------------de Gea----------------
Rafael --- Jones ---- Rojo ---- Shaw
-----Herrera - Carrick - di Maria----
------------------Mata-----------------
---------------RvP - Rooney----------
Mada, duša me boli kad vidim bilo koju kombinaciju u kojoj se igra Uniteda ne svodi na krila.
Ovdje bi di Maria imao ključnu ulogu ovog sistema, odnosno igrao bi onu poziciju koju LvG najviše cijeni. Nešto slično što igra Strootman u Holandiji. Sad koliko je Argentinac došao tu da igra u sredini terena, to je upitno. Vjerujem da će on željeti da igra krilo (to bi igrao u onoj prvoj formaciji koju sam postavio gdje bi imao rolu Robbena), mada sa svojim trkačkim sposobnostima bi mogao odgovoriti i ovoj zahjevnoj poziciji.
Postoji još jedna varijanta u kojoj bi se mogao postojeći igrački kadar dobro iskoristiti:
-----------------de Gea----------------
Mada, duša me boli kad vidim bilo koju kombinaciju u kojoj se igra Uniteda ne svodi na krila.
Ovdje bi di Maria imao ključnu ulogu ovog sistema, odnosno igrao bi onu poziciju koju LvG najviše cijeni. Nešto slično što igra Strootman u Holandiji. Sad koliko je Argentinac došao tu da igra u sredini terena, to je upitno. Vjerujem da će on željeti da igra krilo (to bi igrao u onoj prvoj formaciji koju sam postavio gdje bi imao rolu Robbena), mada sa svojim trkačkim sposobnostima bi mogao odgovoriti i ovoj zahjevnoj poziciji.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
Pa nije problem ocigledno u Van Persiu i Runiju koji imaju mjesta i u mojoj formaciji , vec se onda trazi neka pozicija za Matu samo.
angel je dokazao da to moze odradit
samo helem bi opet Mata morao dosta vise trcati nego obicno
ovo nije loseUnknown Genius je napisao/la:-----------------de Gea----------------
angel je dokazao da to moze odradit
samo helem bi opet Mata morao dosta vise trcati nego obicno
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- Unknown Genius
- Kontakt:
Voli Mata trčati, vraćati se u odbranu i vršiti presing više nego što se to na prvi pogled čini, samo što je on beskoristan u tome, jer je mlohav. Od njega se više ne može tražiti na tom polju.
Umjesto Carricka tu bi savršeno legao jedan Nijemac. Khedira ili jedan od braće Bender su kao stvoreni za to mjesto, odnosno igrači koji će trčati za Matu i Herreru.
Ne bih volio nekog klasičnog razbijača, mada bi de Jong kao privremeno rješenje bio solidna opcija.
Upitno je samo s kakvim stavom se di Maria zaputio u Manchester, da li će se maksimalno podrediti ekipi kao što je to učinio prošle sezone ili će ipak (s pravom) tražiti da igra svoju prirodnu poziciju.
Umjesto Carricka tu bi savršeno legao jedan Nijemac. Khedira ili jedan od braće Bender su kao stvoreni za to mjesto, odnosno igrači koji će trčati za Matu i Herreru.
Ne bih volio nekog klasičnog razbijača, mada bi de Jong kao privremeno rješenje bio solidna opcija.
Upitno je samo s kakvim stavom se di Maria zaputio u Manchester, da li će se maksimalno podrediti ekipi kao što je to učinio prošle sezone ili će ipak (s pravom) tražiti da igra svoju prirodnu poziciju.
- eric_cantona
- Kontakt:
Ako se ne varam, United će za sezonu 2013/2014 prikazati profit od preko 450 milijuna EUR.Valencia je napisao/la:
I zasto se ne prodaju igraci koji su u drugom planu ili ne salju na posudbu? Pa mora se i nesto zaraditi da se makar donekle pokrije potrosena cifra.
FFP kaže da ne smiješ trošiti više nego zarađuješ..
Još uvijek se može dovesti i Vidala i Messija i biti u plusu

hajde vise zvanicno Di Maria in 

Cantona
Nisam ekonomista, da se odmah ogradim, ali mi ta cifra od 450 miliona izgleda nevjerovatno. Mozda je to ukupan prihod od kojeg trebas oduzeti rashod. Dakle, logicki gledano, ne vjerujem da je profit veci od 50 - 150 miliona eura. Stvarno ne znam, nagadjam. Ako neko zna neka napise.
4-3-3 je odlicna formacija. Sasvim sigurno najucinkovitija u danasnjem fudbalu, iako gotivim 4-4-2. 3-5-2 uopste nije dala velike rezultate, pa sam zato u cudu da se toliko forsira u posljednje vrijeme.
Junajted ima igrace za 4-4-2, al je problem sto nisu dovoljno kvalitetni. Za tu formaciju su kljucne centralne pozicije, a Junajted je tu najtanji. Dakle, namece se 4-3-3. Persi bi bio centralni napadac i to nije problem. Ako bi ga mijenjao Runi, bilo bi jednako dobro. Problem bi bio ako bi jedan od njih igrao krilnog napadaca. Obojica su izgubili na brzini pa to ne bi bilo idealno, ali bi moglo funkcionisati.
Dakle, u vezi Flecer kao DM, lijevo Herera, desno Di Marija. Desni napadac Runi, lijevi Januzaj i u sredini Persi. Moglo bi valjati. Po potrebi, formacija bi se lako mogla transformisati u 4-4-2 kada Junajted napada. Runi se udje u sredinu, a Di Marija na krilo.
Iskreno se nadam da ce se Gal odluciti za 4-3-3.
Nisam ekonomista, da se odmah ogradim, ali mi ta cifra od 450 miliona izgleda nevjerovatno. Mozda je to ukupan prihod od kojeg trebas oduzeti rashod. Dakle, logicki gledano, ne vjerujem da je profit veci od 50 - 150 miliona eura. Stvarno ne znam, nagadjam. Ako neko zna neka napise.
4-3-3 je odlicna formacija. Sasvim sigurno najucinkovitija u danasnjem fudbalu, iako gotivim 4-4-2. 3-5-2 uopste nije dala velike rezultate, pa sam zato u cudu da se toliko forsira u posljednje vrijeme.
Junajted ima igrace za 4-4-2, al je problem sto nisu dovoljno kvalitetni. Za tu formaciju su kljucne centralne pozicije, a Junajted je tu najtanji. Dakle, namece se 4-3-3. Persi bi bio centralni napadac i to nije problem. Ako bi ga mijenjao Runi, bilo bi jednako dobro. Problem bi bio ako bi jedan od njih igrao krilnog napadaca. Obojica su izgubili na brzini pa to ne bi bilo idealno, ali bi moglo funkcionisati.
Dakle, u vezi Flecer kao DM, lijevo Herera, desno Di Marija. Desni napadac Runi, lijevi Januzaj i u sredini Persi. Moglo bi valjati. Po potrebi, formacija bi se lako mogla transformisati u 4-4-2 kada Junajted napada. Runi se udje u sredinu, a Di Marija na krilo.
Iskreno se nadam da ce se Gal odluciti za 4-3-3.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Di Maria od 2010/11 igra na visokom nivou, a zadnja sezona je vrhunac. Ocekujem mnogo od ovog igraca, jer ima nesto sto nema skoro 90 % tima Uniteda, a to je da ide 1 na 1, odlican dribler, koji zna povuci loptu iz dubine, jos pogotov ako igrao malo povucenije. Mislim danas to mahom radi Young..
Moguce formacije (koje ponavljam nisu toliko ni bitne) 4-3-1-2 i 3-5-2...
Moguce formacije (koje ponavljam nisu toliko ni bitne) 4-3-1-2 i 3-5-2...
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 26 avg 2014, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !
- 10DelPiero
- Kontakt:
Bolje da ste istresli 70-80 mil. za Vidala vec ovu prevaru, uostalom mislim da vam je daleko potrebniji neko kao Vidal vec Di Marija 

Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Gazzetta pise da je spremna alternativa za Vidala, Guarin je dostupan za 15 miliona eura a United ce ga dovesti ako prica oko Vidala propadne (@Sisoko @Andrej znamo da od toga nema nista, ne morate se paliti odmah
), Guarina takodjer zeli Zenit koji je isto spreman platiti tih 15 milki koliko trazi Inter.

R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- Unknown Genius
- Kontakt:
Nije LvG glup da dovede panjinu Guarina, bez brige.
Jbg nama svako panj pa ako vidala ne dovedemo sto su male sanse sigurno, sve nesto pricamo, pametujemo dani idu sve blizi kraj prijelaznog roka, a mi doveli tri igraca , treci je Angel 
i to opet nismo na pozicijiama koje nam trebaju

i to opet nismo na pozicijiama koje nam trebaju

04.10.2009 !!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ja i Rojo opet je to tanko za neke vece ciljeveOnlyUnited je napisao/la:4...a mi doveli tri igraca

Zadnja izmjena: sarajlija, dana/u 26 avg 2014, 11:29, ukupno mijenjano 2 puta.
04.10.2009 !!
ti za Di Mariu kazes da je prevara..momak ti nisi stvarno dobar lik...vrijedjas igraca koji je wc..i za klasu je bolji od vidala..vidal da je toliko dobar koliko ga hvalite davno bi presao negdje.nemora to bit man utd moze real ili barca itd,itd10DelPiero je napisao/la:Bolje da ste istresli 70-80 mil. za Vidala vec ovu prevaru, uostalom mislim da vam je daleko potrebniji neko kao Vidal vec Di Marija
- OnlyUnited
- Kontakt:
@sarajlija Rojo...
Pa sad, uglavnom, barem ovako na prvu solidna pojacanja. Nije da nema kvaliteta u Unitedu i bez novih igraca, ali fali par pozicija, prije svega defanzivne prirode, kako bi ekipa bila izbalansirana. Shaw (mozda i najveci talent na poziciji lijevog beka u epl, plus ima iskustva iako relativno mlad), Herrera tehnicki potkovan cm, Rojo nepoznanica (dobar na sp) te wc ADM...
Pa sad, uglavnom, barem ovako na prvu solidna pojacanja. Nije da nema kvaliteta u Unitedu i bez novih igraca, ali fali par pozicija, prije svega defanzivne prirode, kako bi ekipa bila izbalansirana. Shaw (mozda i najveci talent na poziciji lijevog beka u epl, plus ima iskustva iako relativno mlad), Herrera tehnicki potkovan cm, Rojo nepoznanica (dobar na sp) te wc ADM...
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 26 avg 2014, 11:32, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Ne mozes porediti Di Mariu i Vidala, kruske i jabuke zbog ocitih razloga. Oba igraca su WC i oba igraca bi nam bila veliko pojacanje, vise Vidal nego Di Maria u ovom trenutku ali nema vezze, imaju jos malo do kraja prelaznog da srede i vezni red.vidic je napisao/la:ti za Di Mariu kazes da je prevara..momak ti nisi stvarno dobar lik...vrijedjas igraca koji je wc..i za klasu je bolji od vidala..vidal da je toliko dobar koliko ga hvalite davno bi presao negdje.nemora to bit man utd moze real ili barca itd,itd10DelPiero je napisao/la:Bolje da ste istresli 70-80 mil. za Vidala vec ovu prevaru, uostalom mislim da vam je daleko potrebniji neko kao Vidal vec Di Marija
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Vidjet cemo do kraja ko ce jos doci, nadam se jos nekom igracu abd
@ Only znam Rojo je taj cetvrti

@ Only znam Rojo je taj cetvrti

04.10.2009 !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.