Džanan Musa
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Džanan Musa
Mene kod Muse zbunjuje jedna stvar..decko je desnjak a ulaz mu je uvijek na lijevu stranu..po meni logicno bi bilo da mu desni ulaz bude mnogo bolji nego lijevi...
Eto mu prilike sutra da igra.
Sutra nema Leverta, Harrisa dok je Jamal jos uvijek upitan
Sutra nema Leverta, Harrisa dok je Jamal jos uvijek upitan
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Toga se i ja pitam, skroz nelogicno.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Mnogo je trenera rasista u nba ligi. Sjetite se Lina i koliko je trebalo srece da dobije sansu, a covjek kvalitetniji od pola crnjih panjeva sto dobijaju minute. Kod Atkinsona je Musa bio na putu da izgradi finu minutazu i sve je to propalo kako je ovaj novi dosao.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Lik lijevom rukom vodi loptu zato mu je i prirodan ulaz lijevo,a desnom sutira.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
moguce je da podjednako dobro koristi obje ruke, ima takvih ljudi
ne znam kako se to zove na nasem jeziku, na engleskom je: "ambidextrous"
ne znam kako se to zove na nasem jeziku, na engleskom je: "ambidextrous"
Ne znam da li sam bas za Musu cuo tu pricu da ga je trener u mladim danima tjerao da sto vise vodi loptu slabijom rukom i na kraju mu ta postala jaca,a suterska mu ostala ista.
Ma lik ima problem za sada nepovjerenja trenera i velike scene, on na treningu kida, da se on deset utakmica ispucava kao Doncic, imao bi slične brojke, ovaj je zadnju tekmu ispalio 30 suteva, tricu 1 od 9 gadjao tako da je ovdje još uvijek sve jako varljivo.
Ej jbga 

To nije logicno .Dzanan voli loptu u lijevu ruku ,nije da ne zna sa desnom, ali lijeva mu je daleko bolja.
Btw igras li Kosarku

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 03 avg 2020, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
al ga i ti sad pretjera... cuj napravice vecu karijeru od de coloa, jednog od najboljih evropskih bekova u posljednjih 10 godina... to sto musa u reprezentaciji zabije anonimusima iz armenije 20 poena ne znaci da bi kao de colo mogao zabijati 20 poena u euroligi prosjecnoGhuraba je napisao/la: ↑03 avg 2020, 14:56Eto uzeo si za primjer njih dvojicu, a Shved i De Colo su se u Evropu vratili s 27 godina. To znaci da Musa ima jos 6 godina fore da dostigne njihov nivo? Ja sam ubijedjen da bi on sad za samo 2 mjeseca igranja u EL pokazao da je jedna od najboljih dvojki na evropskom tlu. Ti kazes da nece napraviti vecu karijeru od Zagorca, a ja kazem da ce napraviti vecu od De Coloa, a pred nama je insallah.
Btw, kad tako sve vec znas, de mi jos reci ko osvaja sva ova takmicenja i prvenstva u narednih par godina, da ne gledam to dzaba.![]()
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
zivjeli crnci harris i kurucs!Justin je napisao/la: ↑03 avg 2020, 19:40Mnogo je trenera rasista u nba ligi. Sjetite se Lina i koliko je trebalo srece da dobije sansu, a covjek kvalitetniji od pola crnjih panjeva sto dobijaju minute. Kod Atkinsona je Musa bio na putu da izgradi finu minutazu i sve je to propalo kako je ovaj novi dosao.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Nando je do 25. godine zivota igrao EC s Valencijom i imao prosjek od nekih 10-ak poena po mecu. Poslije je otisao i odigrao 2-3 sezone u nba s prosjecima od 3-4 ppg. Onda se 2014. vratio u Evropu s 27 godina i odtad do danas je odigrao 6 sezona s prosjekom od nekih 16-17 ppg. Ja sam uvjeren da Musa u Evropi za 6-7 godina moze dostici taj nivo, a ako ikad u nba uveze 2-3 dobre sezone, onda je to pokazatelj da je postigao vise od De Coloa. Samo nemojte sad reci da ja sve gledam cisto statisticki i da je to pogresno iz razloga sto je De Colo vanserijski defanzivac, vrhunski razigravac itd, jer apsolutno nije nista od toga.KK_Bosna je napisao/la: ↑04 avg 2020, 11:35al ga i ti sad pretjera... cuj napravice vecu karijeru od de coloa, jednog od najboljih evropskih bekova u posljednjih 10 godina... to sto musa u reprezentaciji zabije anonimusima iz armenije 20 poena ne znaci da bi kao de colo mogao zabijati 20 poena u euroligi prosjecno
nando je bio MVP eurolige, MVP final 4 eurolige, najbolji strijelac eurolige i dvostruki osvajac iste, kada musa to ostvari onda mozemo pricati o tome da je ostvario vecu karijeruGhuraba je napisao/la: ↑04 avg 2020, 12:27Nando je do 25. godine zivota igrao EC s Valencijom i imao prosjek od nekih 10-ak poena po mecu. Poslije je otisao i odigrao 2-3 sezone u nba s prosjecima od 3-4 ppg. Onda se 2014. vratio u Evropu s 27 godina i odtad do danas je odigrao 6 sezona s prosjekom od nekih 16-17 ppg. Ja sam uvjeren da Musa u Evropi za 6-7 godina moze dostici taj nivo, a ako ikad u nba uveze 2-3 dobre sezone, onda je to pokazatelj da je postigao vise od De Coloa. Samo nemojte sad reci da ja sve gledam cisto statisticki i da je to pogresno iz razloga sto je De Colo vanserijski defanzivac, vrhunski razigravac itd, jer apsolutno nije nista od toga.KK_Bosna je napisao/la: ↑04 avg 2020, 11:35al ga i ti sad pretjera... cuj napravice vecu karijeru od de coloa, jednog od najboljih evropskih bekova u posljednjih 10 godina... to sto musa u reprezentaciji zabije anonimusima iz armenije 20 poena ne znaci da bi kao de colo mogao zabijati 20 poena u euroligi prosjecno
Doncic je najbolji igrac ikada ako gledas sta je ko uradio do svoje 21 godine.Ghuraba je napisao/la: ↑04 avg 2020, 12:27Nando je do 25. godine zivota igrao EC s Valencijom i imao prosjek od nekih 10-ak poena po mecu. Poslije je otisao i odigrao 2-3 sezone u nba s prosjecima od 3-4 ppg. Onda se 2014. vratio u Evropu s 27 godina i odtad do danas je odigrao 6 sezona s prosjekom od nekih 16-17 ppg. Ja sam uvjeren da Musa u Evropi za 6-7 godina moze dostici taj nivo, a ako ikad u nba uveze 2-3 dobre sezone, onda je to pokazatelj da je postigao vise od De Coloa. Samo nemojte sad reci da ja sve gledam cisto statisticki i da je to pogresno iz razloga sto je De Colo vanserijski defanzivac, vrhunski razigravac itd, jer apsolutno nije nista od toga.KK_Bosna je napisao/la: ↑04 avg 2020, 11:35al ga i ti sad pretjera... cuj napravice vecu karijeru od de coloa, jednog od najboljih evropskih bekova u posljednjih 10 godina... to sto musa u reprezentaciji zabije anonimusima iz armenije 20 poena ne znaci da bi kao de colo mogao zabijati 20 poena u euroligi prosjecno
Znaci, on moze dostici nivo da bude najbolji svih vremena ?
Netsi nisu sredina za njegov progres i razvoj i tu se prica zavrsava. Nit oni imaju vremena i strpljenja da mu daju minute nit u tom periodu kad mu se daju minute moze opravdati ocekivanja. Svakim danom fizickog progresa isto tako psihicki nazaduje. Klupa je smrt za mladog igraca.
Da li ce Musa po povratku u Evropu osvojiti nesto - to prvenstveno zavisi od ekipe za koju bude igrao. Ja samo kazem da vjerujem da ce za 6-7 godina biti sposoban da bude lider najjacih EL ekipa i da ce bez problema ici na 15+ ppg. Eto recimo Bojan Bogdanovic gotovo nista u Evropi nije osvojio, a De Colo ni za 3 zivota nece moci u istu recenicu s njim.
Btw, uopste nisam siguran da bi Nando puno bolje prosao od Muse u Netsima, da kojim slucajem sad ode tamo. I on to vrlo dobro zna, zato se vise nikad nije odlucio na povratak u nba, a bio je godinama sami vrh Evrope u svakom smislu.
KK_Bosna je napisao/la: ↑04 avg 2020, 11:35al ga i ti sad pretjera... cuj napravice vecu karijeru od de coloa, jednog od najboljih evropskih bekova u posljednjih 10 godina... to sto musa u reprezentaciji zabije anonimusima iz armenije 20 poena ne znaci da bi kao de colo mogao zabijati 20 poena u euroligi prosjecnoGhuraba je napisao/la: ↑03 avg 2020, 14:56Eto uzeo si za primjer njih dvojicu, a Shved i De Colo su se u Evropu vratili s 27 godina. To znaci da Musa ima jos 6 godina fore da dostigne njihov nivo? Ja sam ubijedjen da bi on sad za samo 2 mjeseca igranja u EL pokazao da je jedna od najboljih dvojki na evropskom tlu. Ti kazes da nece napraviti vecu karijeru od Zagorca, a ja kazem da ce napraviti vecu od De Coloa, a pred nama je insallah.
Btw, kad tako sve vec znas, de mi jos reci ko osvaja sva ova takmicenja i prvenstva u narednih par godina, da ne gledam to dzaba.![]()

De Colo nema sta raditi u poredjenju sa Bogdanovicem, jer je Bojan uspjesan NBA igrac. Tako da svi ti Nandovi uspjesi u Europi ne vrijede nista u poredjenju sa kvalitetnim NBA igracem.Ghuraba je napisao/la: ↑04 avg 2020, 13:12Da li ce Musa po povratku u Evropu osvojiti nesto - to prvenstveno zavisi od ekipe za koju bude igrao. Ja samo kazem da vjerujem da ce za 6-7 godina biti sposoban da bude lider najjacih EL ekipa i da ce bez problema ici na 15+ ppg. Eto recimo Bojan Bogdanovic gotovo nista u Evropi nije osvojio, a De Colo ni za 3 zivota nece moci u istu recenicu s njim.
Btw, uopste nisam siguran da bi Nando puno bolje prosao od Muse u Netsima, da kojim slucajem sad ode tamo. I on to vrlo dobro zna, zato se vise nikad nije odlucio na povratak u nba, a bio je godinama sami vrh Evrope u svakom smislu.
Kada poredis Musu i Nanda imaj na umu da ce Musa u buducnosti vjerovatno biti "europski" igrac. E sada, posto su obojica u Europi onda ih poredis prema tome sta su uradili "tu".
Ne znam zasto konstantno pokusavas staviti znak jednakosti izmedju igraca koji nisu uspjeli u NBA. Kao sto nisu svi jednaki koji igraju tamo, tako ni oni koji nisu uspjeli tamo nisu jednaki.