AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Jao, jao, šteta...koja po redu utakmica Milana ove sezone koju ne znamo privesti kraju. 20 bodova najmanje.
Jednom mi zijanimo, jednom sudije, jednom sreća, jednom kiša, Merkur, svemir...
Teško pada...
Jednom mi zijanimo, jednom sudije, jednom sreća, jednom kiša, Merkur, svemir...
Teško pada...
-
- Kontakt:
Caceres urla na sudiju i gura ga i ništa. Faul na Donnarummi kad je i zaradio povredu ništa ne svira. Ako je Zlatana lopta i pogodila u ruku ona je bila uz tijelo a ovaj svira penal. Faul zadnjeg igrača odbrane i daje mu samo žuti. To što je poslije gledanja snimke dao crveni ga ne vadi. Moguće da je Romagnoli dodirnuo loptu kod penala a možda i nije ali morao je gledati snimak. Chiesa se očito baca, ovi kreću u kontru a ovaj svira faul. Theo dobija namjeran udarac laktom u prsa u 16cu i morao je bar gledati snimak ako ne i odmah svirati penal (da je bilo obratno bio bi penal). Neko kaže ovo nije sudija ni za treću ligu. Ne, on uopće nije za sudiju i zaslužuje sve i jednu prijetnju smrću koje će sasvim sigurno i dobiti.
Ali i pored svega toga ovo smo morali dobiti.
Ali i pored svega toga ovo smo morali dobiti.
Čini se da je Gabbia bio povrijeđen, bar se tako piše. To jedino bi i imalo smisla s obzirom da ne vidim poente da se stoper mjenja stoperom, u najgorem slučaju je mogao obrnuti na formaciju sa 3 defanzivca ako je već htio nešto pojačati nazad.
Hakan se trebao davno izvaditi, mada ni Jack ni Paqueta nisu ništa bolji.
Ibra nije igrao najbolju utakmicu čisto iz razloga jer ne može više u ovim godinama biti kao onaj stari igrač, ali razumijem da ga nije vadio jer nemamo nikakve zamjene za njega. I u najgorim izdanjima dobija sve zračne duele i otvara prostor ostalima i da ga zamjeniš npr. Leaom, ne bi apsolutno ništa dobili.
Ali to je već greška uprave koja odluči završiti čitavu polusezonu sa jedinim napadačem u ekipi. I to kakvim, koji je već debelo na pragu četrdesete.
Što se tiče utrke za top 4, mislim svakako su nade izgubljene još davno, ali mi neće biti krivo čisto iz razloga što bi onda Pioli ostao. Ok, radi čovjek skroz pristojan posao dosad, ali na duže staze će biti puno korisnije za klub da se dovede kvalitetan trener.
Hakan se trebao davno izvaditi, mada ni Jack ni Paqueta nisu ništa bolji.
Ibra nije igrao najbolju utakmicu čisto iz razloga jer ne može više u ovim godinama biti kao onaj stari igrač, ali razumijem da ga nije vadio jer nemamo nikakve zamjene za njega. I u najgorim izdanjima dobija sve zračne duele i otvara prostor ostalima i da ga zamjeniš npr. Leaom, ne bi apsolutno ništa dobili.
Ali to je već greška uprave koja odluči završiti čitavu polusezonu sa jedinim napadačem u ekipi. I to kakvim, koji je već debelo na pragu četrdesete.
Što se tiče utrke za top 4, mislim svakako su nade izgubljene još davno, ali mi neće biti krivo čisto iz razloga što bi onda Pioli ostao. Ok, radi čovjek skroz pristojan posao dosad, ali na duže staze će biti puno korisnije za klub da se dovede kvalitetan trener.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Valjda onaj udarac u zglob iz prvog poluvremena.
Ne bih rekao da je nešto ozbiljno s obzirom da je igrao pola sata poslije toga, a i poslije poluvremena ga nisu vadili iz igre. Ne vjerujem da će propuštati utakmice.
Ne bih rekao da je nešto ozbiljno s obzirom da je igrao pola sata poslije toga, a i poslije poluvremena ga nisu vadili iz igre. Ne vjerujem da će propuštati utakmice.

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Romagnoli13
- Kontakt:
Čist go Ibrahimovića. Čist start Romagnolija. Vjerovatno penal nad Theom kad ga onaj mesar složi praktično laktom u 16ercu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Pioli pristojan posao? Mora da se zezaš rope. Niti je bilo pozitivnog šoka, niti je znao dobit ekipe koje su igrale sa 10 igrača preko pola sata, kući nule protiv mrtvih ekipa Lecce, Samp, Sassuolo, te Verone. Petarda i nepamćeno poniženje (!) protiv Atalante, kao šlag na tortu. 21 gol iz 18kola, prosjek golova 1.17. Ako je ovo pristojno onda sam ja Denzel Washington.
Uzmimo još u obzir da su stvari puno bolje otkad je grande Ibra cijelu ekipu digao:
Pioli nakon Ibrinog dolaska 15p/8kola = 1.88 prosjek
prije Ibre 12p/10kola = 1.20 prosjek.
Pioli je dakle tu negdje sa seoskim trenerom GP-om, koji je uzeo 12p iz 7kola, prosjek 1.71.
Za CL je potrebno 70p iz 38kola, odnosno prosjek 1.84. Tu je ukupno 12 mečeva vs Juve, Inter, Nazio, Roma, Atalanta, Napoli, dakle 32% sezone protiv jačih. Od Ibrinog dolaska su samo igrali protiv Intera (1 od 8kola = 12.5%) od top6. Realno je očekivat značajno lošiji prosjek nakon okršaja protiv ostatka top6.
Evo kome se da, nek usporedi prethodne trenere, sa ovim levatima GP i Pioli:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... n_managers
Uzmimo još u obzir da su stvari puno bolje otkad je grande Ibra cijelu ekipu digao:
Pioli nakon Ibrinog dolaska 15p/8kola = 1.88 prosjek
prije Ibre 12p/10kola = 1.20 prosjek.
Pioli je dakle tu negdje sa seoskim trenerom GP-om, koji je uzeo 12p iz 7kola, prosjek 1.71.
Za CL je potrebno 70p iz 38kola, odnosno prosjek 1.84. Tu je ukupno 12 mečeva vs Juve, Inter, Nazio, Roma, Atalanta, Napoli, dakle 32% sezone protiv jačih. Od Ibrinog dolaska su samo igrali protiv Intera (1 od 8kola = 12.5%) od top6. Realno je očekivat značajno lošiji prosjek nakon okršaja protiv ostatka top6.
Evo kome se da, nek usporedi prethodne trenere, sa ovim levatima GP i Pioli:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... n_managers
Pristojan u smislu da je preuzeo ekipu u raspadu i mentalnog rasulu u sred sezone, bez ljetnih priprema, bez željenih igrača, ičega. I uprkos tome, radi ok posao u skladu sa svojim mogućnostima jer ne pričamo o wc treneru niti ekipi sa vrhunskim igračima, pa da čovjek očekuje da nadigravamo i nižemo pobjede protiv svih ekipa u ligi.
Nije dobar jer ima svojih loših strana, ali ne može se reći ni da je loš s obzirom na rezultate i prvenstveno igru na terenu. Pristojan je odgovarajuća riječ.
Ali svakako se ne treba ni razmatrati opcija da ostane, nema dovoljno kvaliteta.
Nije dobar jer ima svojih loših strana, ali ne može se reći ni da je loš s obzirom na rezultate i prvenstveno igru na terenu. Pristojan je odgovarajuća riječ.

Ali svakako se ne treba ni razmatrati opcija da ostane, nema dovoljno kvaliteta.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Beduin
- Kontakt:
Odlicno radi posao, da nas jos dugo, dugo vodi. Bod po bod i sigurna sredina tabele. Neki klubovi bi dali sve ds su sigurni u sredini i ne brinu oko opstanka. 
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pa braćo zna se ko je sinoć iskusno zaobišao tekmu i bio u kafani, iako su me i u tako uspjeli iznervirati kad mi drug reče "evo penal za Fiorentinu, a imate igrača više", odmah sam yebo sve 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Beduin
- Kontakt:
Cestitke Begovicu na onim odlicnim odbranama. Sekunda mu je falila da i pelan odbrani, imao je loptu na ruci, mogao je postati junak za kratko vrijeme.
Drago mi je zbog njega i zbog povratka u reprezentaciju, mogao bi nam pomoci u barazu.
Drago mi je zbog njega i zbog povratka u reprezentaciju, mogao bi nam pomoci u barazu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Prvo se iz kluba trebaju sastati i dogovoriti se koliko para se treba odvojiti za plaćanje sudija jer ovako se više ne može. Druga stvar je naći i dovesti novog trenera. Treća stvar je dovođenje novih igrača.
-
- Kontakt:
Znači, dokazano je da lopta uopće nije pogodila Zlatana u ruku. Bravo Serie A.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Znači Zlatan nije uopšte rukom pipnuo loptu. Romagnoli imao čist start. Milan pokraden za bodove. Idemo dalje.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Ali ipak to nije razlog gubitka bodova, imaš igrača više na terenu, a povučeš se kao igraš protiv Barcelone. Dođeš u situaciju da te Begović čupa iz vanago
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
100%. Ne treba zanemariti činjenicu da smo pokradeni, al definitivno se ne može očekivati više kad onako odigraš sa igračem više. Umjesto da mi njih pritisnemo i riješimo utakmicu.
Il Club più titolato al mondo!
Stoji to da se trebala završiti utakmica, ali ruku na srce, Atalanta je bila u identičnoj situaciji protiv njih i isto sa igračem više, pa su čak i izgubili. Nije lako igrati sa Fiorentinom na njihovom stadionu jer se vazda napale kao da igraju neko finale, a ne ligašku utakmicu.
Al' eto, zavisi iz kojeg ugla da gledamo... dali smo taj potrebni drugi gol, koji je nepravedno poništen. I kao da ni to nije bilo dovoljno, daj još i nepostojeći penal.
Gledaj iz ovog ugla, pa ne može biti čistije u pm.
Al' eto, zavisi iz kojeg ugla da gledamo... dali smo taj potrebni drugi gol, koji je nepravedno poništen. I kao da ni to nije bilo dovoljno, daj još i nepostojeći penal.
Gledaj iz ovog ugla, pa ne može biti čistije u pm.

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Činjenica je da smo postali 2. razred italijanskog fudbala i da nas sudije više ne šljive niti 1%. Malo se popravila situacija sa dolaskom Ibrahimovića, ali nije ni to neki napredak. Ali isto tako je činjenica da se igra loše i da se stvori 4-5 maksimalno prilika po utakmici (mislim na izgledne šuteve u okvir gola)
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Nego Gattuso preporodio Napoli, brat uzeo Lazio, Juve, Inter evo sad vodi protiv Barce, na zadnjih 7 tekmi ima 6 pobjeda.
Prvi sam bio za njegov odlazak, ali deff sw nije doveo trener koji jw bolji od njega, ubjedjen sam da bi Gattuos da je bio od pocetka sezone sad bio sig u prva 4 mjesta sa ovim Milanon
Prvi sam bio za njegov odlazak, ali deff sw nije doveo trener koji jw bolji od njega, ubjedjen sam da bi Gattuos da je bio od pocetka sezone sad bio sig u prva 4 mjesta sa ovim Milanon
Gatuso kao trener zna postaviti odbranu i to je bilo i prošle godine kod nas, kao i sada u Napulju. Prema naprijed je duplo golo. Sa ovakvim timom i ovakvom odbranom ni Houdini nebi mogao biti među prvih 4. Gatuso će biti solidan, možda i odličan trener za Violu, Torino i sl. Međutim nije vrhunski i takav će ostati jer je kao i igrač, ograničen i jednodimenzionalan.
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.