FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 13 okt 2019, 18:42

NA ŽALOST,UMJESTO DA SMO ODIGRALI UTAKMICU PROTIV ŽELJZNIČARA, MI SJEDIMO S NJIMA NA PILAVU??
Većina premijerligaša iskoristila je ovaj vikend da odigra utakmice i zadrži kontinuitet igranja.
Posve mi je čudno da nema informacija da je Tuzla City postupila slično.
Neki dan pojedini fudbaleri druže se sa sindikatom prof. fudbalera.
Sinoć su bezbelili dangubili u Zenici. Mašala.
U nas neko "ispuho" lopte.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 okt 2019, 18:45

CityCity je napisao/la:slika
slika
Druženje u Kalesiji.
Izgleda da je pao "istorijski dogovor."

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 okt 2019, 15:23

FK Tuzla City - FanPage
· 2 min. · Uređeno ·

U subotu 19. oktobra sa početkom od 15h naši momci će u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu FK Radnik Bijeljina na stadionu Tušanj. Ekipa je reprezentativnu pauzu provela u dobroj atmosferi na prvom mjestu tablice istog takmičenja, a biće ovo prilika za nove bodove na domaćem terenu na kojem smo još uvijek neporaženi. Treba još istaći da ćemo u subotu biti u pohodu na prvu zvaničnu pobjedu protiv ekipe iz Semberije s kojom do sada imamo negativan omjer. Nebesko-plavi, koji rezultat očekujete?

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 okt 2019, 17:51

DOK RAJA ČEKA UTAKMICU ZA BITI ILI NE BITI
Ja se sve više pribojavam mašine iz Bijeljine.Hoće li nas samljeti ko kombajn onaj kukuruz kraj njihovog stadiona.
Bilobrk,Simonović,Subert,Despotović, Ilić,Radović,Merajić,Bečelić,Vasić,Sušić,Popara,Plavšić,Mekić,Hasanović,Maksimović,Đurić,Bradonjić,Posinković,Peco, Motika I MAHIR KARIĆ.
Što bi rekao Bošnjaković moraćemo se muški potući.Jer oni su tehički ispred nas i mi moramo na mišiće htjeli ne htjeli.Da hoće objaviti šta je sa Morrisom.Smiju li konačno pustiti Zejtunija da igra.Hoće li biti flastera na 38-godišnjem Đuriću.Mogao bi Stjepanović on je 3 godine mlađi od Đurića.Kako nam je Nukič.Je li se Ubiparip nagledao Želje.Je i Crnkić još u stanju napraviti dar mar.Za Sesara ne sumnjam da će biti naš najbolji igrač uz Fejzića.Šta ćeo s Muminovića.Njego suvlasnik Mešanović -sića,je sada Slobodin čovjek.De fakto, glavni faraonov namjesnik.
Hajde forumaši nije valjda da oplakujete Gorki.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 15 okt 2019, 19:03

tuzlac je napisao/la:DOK RAJA ČEKA UTAKMICU ZA BITI ILI NE BITI
Ja se sve više pribojavam mašine iz Bijeljine.Hoće li nas samljeti ko kombajn onaj kukuruz kraj njihovog stadiona.
Bilobrk,Simonović,Subert,Despotović, Ilić,Radović,Merajić,Bečelić,Vasić,Sušić,Popara,Plavšić,Mekić,Hasanović,Maksimović,Đurić,Bradonjić,Posinković,Peco, Motika I MAHIR KARIĆ.
Što bi rekao Bošnjaković moraćemo se muški potući.Jer oni su tehički ispred nas i mi moramo na mišiće htjeli ne htjeli.Da hoće objaviti šta je sa Morrisom.Smiju li konačno pustiti Zejtunija da igra.Hoće li biti flastera na 38-godišnjem Đuriću.Mogao bi Stjepanović on je 3 godine mlađi od Đurića.Kako nam je Nukič.Je li se Ubiparip nagledao Želje.Je i Crnkić još u stanju napraviti dar mar.Za Sesara ne sumnjam da će biti naš najbolji igrač uz Fejzića.Šta ćeo s Muminovića.Njego suvlasnik Mešanović -sića,je sada Slobodin čovjek.De fakto, glavni faraonov namjesnik.
Ma samo bez kalkulacija ući u meč...kakav ba radnik i k u r a c....boj se ovna,boj se g o v n a....vazda neki strah...ekipa igra dobro...igra kuci i prvi su....eto sad đuric neko m u d o ispade jbt...u ovoj kukuruz ligi nema na 2 igraca da mogu igrat u ozbiljnim ligama...samo damu na teren i trkački odraditi pa kako bude...ako uđu mlohavo zijan im je od zvijezde a ne radnika
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 okt 2019, 19:09

staragarda je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:DOK RAJA ČEKA UTAKMICU ZA BITI ILI NE BITI
Ma samo bez kalkulacija ući u meč...kakav ba radnik i k u r a c....boj se ovna,boj se g o v n a....vazda neki strah...ekipa igra dobro...igra kuci i prvi su....eto sad đuric neko m u d o ispade jbt...u ovoj kukuruz ligi nema na 2 igraca da mogu igrat u ozbiljnim ligama...samo damu na teren i trkački odraditi pa kako bude...ako uđu mlohavo zijan im je od zvijezde a ne radnika
Baš tako.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 okt 2019, 19:20

Ne znam jesmo li igrali mi neku uakmicu preko vikenda.
Možda se to sad odigra bez prisustva javnosti.Ili su se toliko igrači smorili da još vraćaju dušu nakon onakvog napora kontra Zvijezde 09.
Hajde de, proći će i ova dosadna pauza.Taman počneš igrati kad ono" ležeći policajac"(pauza).Jesu bili lipsani u zadnjoj utakmici ,malo igrača koristimo.Radnik ima širi roster.To, što su oni uknjižili 2 poraza kontra WWin jarana ,Gorkog i Širokog nije nikakvo mjerilo.Njima je samo Borac pošteno surdukno u Bijeljini.Zatim ih je pobijedilo Sarajevo nazor na Koševu 2:1. Željo ih je zmagao na Grbavici 1:0.
Oni još nisu odigrali utakmicu neriješeno 12..7..0..5..20 : 14.Samo jedan poraz u zadnjih 7 kola(Željo).

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 okt 2019, 19:32

16. Oktobra 2019.
Baljić na slatkim mukama pred duel s Bijeljincima
Reprezentativni pauzu fudbaleri Tuzla Cityja nisu koristili za odigravanje prijateljskog meča. Baljić se odlučio za međusobni duel dvije podjednake ekipe, kako bi se stekao što bolji uvid. Jer novi trener Plavih još upoznaje igrače.
Ono što može da ga raduje pred susret sa Radnikom iz Bijeljine jeste raspoloživost svih igrača.
Povrijeđeni Husejinović i Morris koji su propustili duele sa Veležom i Zvijezdom 09 sada su na raspolaganju stručnom štabu. Također i Nukić koji je bio prehlađen.
Sva trojica treniraju punim kapacitetom, a također i Crnkić je odradio suspenziju pa je Baljić praktično na slatkim mukama.
Meč sa tradicionalno neugodnim Radnikom se igra u subotu od 15 sati na Gradskom stadionu Tušanj.

press Služba FK Tuzla City

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 16 okt 2019, 19:52

Ako su svi igrači kod nas na raspolaganju onda je igra na pobjedu jedina opcija.Nikako ne precijeniti Radnika,a pogotovo se plašiti tih veteranskih igrača tipa Đurića od 38 godina.Svaka njemu čast ali uz jači tempo igre on ne može puno dati.Radnik nije ni Sarajevo,ni Zrinjski ni Željezničar pa ako smo mogli s jačima što ne bi sa Radnikom.Vrijeme će biti po prognozama lijepo,teren nadamo se dobar jer se nije igralo 2 sedmice i također igrači sad nemaju ispriku umora jer je pauza bila solidna.Sve u svemu postoje svi uslovi za optimizam i dobar rezultat.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 16 okt 2019, 21:46

Sve osim pobjede protiv Radnika bio bi neuspjeh. Radnik jest neugodan protivnik i protiv njega niko unaprijed ne može upisati bodove. Ukoliko bi kiksali (i neriješeno ) to bi najavilo i naš pohod prema sredini tabele ali i smanjenje ambicija za izlazak u Evropu.
Sad je možda vrijeme da potvrdimo zrelost - koja nam je neophodna u ovim utakmicama do kraja jesenjeg dijela.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 okt 2019, 22:15

CityCity je napisao/la:Ako su svi igrači kod nas na raspolaganju onda je igra na pobjedu jedina opcija.Nikako ne precijeniti Radnika,a pogotovo se plašiti tih veteranskih igrača tipa Đurića od 38 godina.Svaka njemu čast ali uz jači tempo igre on ne može puno dati.Radnik nije ni Sarajevo,ni Zrinjski ni Željezničar pa ako smo mogli s jačima što ne bi sa Radnikom.Vrijeme će biti po prognozama lijepo,teren nadamo se dobar jer se nije igralo 2 sedmice i također igrači sad nemaju ispriku umora jer je pauza bila solidna.Sve u svemu postoje svi uslovi za optimizam i dobar rezultat.
Nije Radnik,Sarajevo,Zrinjski,Željo, slažem se.Ipak oni su ekipa kontiuiteta još od trenera Petrovića.Mi kontra njih moramo ući u utakmicu kao da se radi upravo o navedena tri tima. Zafrkano je što nisu zvučno ime,nisu atraktivni,neće biti puno publke,a radi se o krajnje opasnom protivniku za nas.Pogotovo sada u situaciji kad smo u vrhu i kad bi pobjedom napravili razliku od 6 bodova u odnosu na njih.Nadam se da će naši igrači koji dobiju povjerenje biti pravi profesionalci i dati maksimum.Samo sa posve ozbiljnim prilazom ovoj utakmici možemo očekivati prvu pobjedu protiv Radnika.
Naravno postavlja se i pitanje : "Kako će novi trener Baljić uspjeti animirati igrače i hoće li naći zajednički jezik".Baljić je za nas velika nepoznanica kad je njegovo trenersko znanje u pitanju.Daj Bože da rasprši moje sumnje i pokaže da može biti lider za kojeg će igrači ginuti.Istovremeno da pokaže umijeće vođenja ekipe kroz utakmicu ali i prvenstvo u cjelini.Priznajem da strepim od subotnje utakmice.Da je bogdom ostao komandir straže na klupi.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 okt 2019, 22:19

tuzla1983 je napisao/la:Sve osim pobjede protiv Radnika bio bi neuspjeh. Radnik jest neugodan protivnik i protiv njega niko unaprijed ne može upisati bodove. Ukoliko bi kiksali (i neriješeno ) to bi najavilo i naš pohod prema sredini tabele ali i smanjenje ambicija za izlazak u Evropu.
Sad je možda vrijeme da potvrdimo zrelost - koja nam je neophodna u ovim utakmicama do kraja jesenjeg dijela.
MA SAD ILI KO ZNA KAD.NE PRUŽAJU SE OVAKVE PRILIKE TAKO ČESTO.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 17 okt 2019, 18:09

Dobro da Milenko brzo riješi te privatne - porodične probleme i eto već od sutra je u Gorkom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2019, 18:34

tuzla1983 je napisao/la:Dobro da Milenko brzo riješi te privatne - porodične probleme i eto već od sutra je u Gorkom.
Ja ne znam stvarni razlog razlaza Bošnjakovića i Husića.Naravno"porodični razlozi "su uobičajena floskula.Bio sam rezervisan u vezi njegovog anažmana u Tuzli,sumnjao sam da je za Premijer Ligu.Priznajem da me demantovao.Sad je slobodan trener na berzi rada i može da bira ,pogotovo nakon rezultata sa našim klubom..U svakom slučaju njemu opet ima mjesta u Tuzli.Nije vrata zatvorio stražnjicom.Očekivao sam ga na klupi nekog jačeg i stabilnijeg kluba.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 okt 2019, 18:41, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2019, 18:38

FK TUZLA CITY - FK RADNIK
Stadion Tušanj - Tuzla
19.10.2019.15:00

TV prenos-ARENA SPORT

Sudija
Peljto Irfan – Sarajevo
A 1
Ibrišimbegović Senad – Travnik
A 2
Kadić Amir – Sarajevo
4
Sivac Ermin – Zenica

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2019, 18:40

TV-Prenos nije dobar.Izgubićemo bar 500 gledalaca.Ako nas bude 1500 bit će dobro.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 17 okt 2019, 18:45

tuzlac je napisao/la:
tuzla1983 je napisao/la:Dobro da Milenko brzo riješi te privatne - porodične probleme i eto već od sutra je u Gorkom.
Ja ne znam stvarni razlog Bošnjakovića i Husića.Naravno"porodični razlozi "su uobičajena floskula.Bio sam rezervisan u vezi njegovog anažmana u Tuzli,sumnjao sam da je za Premijer Ligu.Priznajem da me demantovao.Sad je slobodan trener na berzi rada i može da bira ,pogotovo nakon rezultata sa našim klubom..U svakom slučaju njemu opet ima mjesta u Tuzli.Nije vrata zatvorio stražnjicom.Očekivao sam ga na klupi nekog jačeg i stabilnijeg kluba.
Ma Bošnjaković je nestabilna varijanta za bilo koji klub.Po svemu sudeći čovjeka ne drži mjesto.On je za nešto više od godinu dana promijenio 4 kluba i po tome je vjerovatno rekorder u našim okvirima.Za nas je trenutno prošlost i nebitan lik.Hvala mu na svemu dosada,ali sad imamo daleko veće fudbalsko ime Baljića i trebamo se potpuno okrenuti nadolazećim sembercima bez osvrtanja unazad.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 17 okt 2019, 18:47

tuzlac je napisao/la:TV-Prenos nije dobar.Izgubićemo bar 500 gledalaca.Ako nas bude 1500 bit će dobro.
Biće solidna posjeta za naše prilike.Oko 1000-1500 uz TV.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2019, 18:49

CityCity je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:
Ja ne znam stvarni razlog Bošnjakovića i Husića.Naravno"porodični razlozi "su uobičajena floskula.Bio sam rezervisan u vezi njegovog anažmana u Tuzli,sumnjao sam da je za Premijer Ligu.Priznajem da me demantovao.Sad je slobodan trener na berzi rada i može da bira ,pogotovo nakon rezultata sa našim klubom..U svakom slučaju njemu opet ima mjesta u Tuzli.Nije vrata zatvorio stražnjicom.Očekivao sam ga na klupi nekog jačeg i stabilnijeg kluba.
Ma Bošnjaković je nestabilna varijanta za bilo koji klub.Po svemu sudeći čovjeka ne drži mjesto.On je za nešto više od godinu dana promijenio 4 kluba i po tome je vjerovatno rekorder u našim okvirima.Za nas je trenutno prošlost i nebitan lik.Hvala mu na svemu dosada,ali sad imamo daleko veće fudbalsko ime Baljića i trebamo se potpuno okrenuti nadolazećim sembercima bez osvrtanja unazad.
Treba napomenuti da je on otpušten iz Zvijezde 09 zbog čudnih istupa na presicama , pogotovo nakon utakmice Zvijezda 09-GOŠK.
Gorki je također njega otjerao nakon odlaska Smajića jer je došao u paketu s njim.
Drinu i nas je on napustio.Drinu vjerovatno da se dočepa PL.
Nas ???????
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 okt 2019, 18:56, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2019, 18:55

CityCity je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:TV-Prenos nije dobar.Izgubićemo bar 500 gledalaca.Ako nas bude 1500 bit će dobro.
Biće solidna posjeta za naše prilike.Oko 1000-1500 uz TV.
TREBAT ĆE SUTRA PODRŠKA IGRAČIMA SA TRIBINA.Sudija Peljto je idealan(da ga ne ureknem).Tako će očekujući sastav Tuzle sutra morati dati i zadnji atom sebe u svakom pogledu , kako bi slavili nakon meča.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.