Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

EC3
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la EC3 » 25 dec 2021, 09:34

Fantasista je napisao/la:
25 dec 2021, 09:26
Od toliko potražnje za radnicima ti tražiš posao 2 godine. Od nečega se mora krenuti, ako želiš da radiš onda možeš raditi posao za koji ti ne treba faks i koji nije u struci. Poslije ako nešto izleti onda super. Ako budeš čekao da dobiješ posao u telekomu, banci ili kao pravnik onda ćeš se načekat. Prihvati da ne možeš raditi neki super posao koji je masno plaćen kao i većina nas i kreni sa bilo čime, i dok to radiš ovamo ganjaš nešto bolje.
Hvala ti na savjetu, nisi jedini koji mi je to govorio. I razmisljam o tome da pocnem raditi bilo gdje pa i van struke. Kad odrastes u porodici gdje ti roditelji rade u drzavnoj firmi i imaju mjesecne prihode skoro 4000 KM postanes snob :mrgreen: pa ti se ne radi svasta. Moram nema mi druge.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 dec 2021, 09:46

EC3 je napisao/la:
25 dec 2021, 09:34
Od toliko potražnje za radnicima ti tražiš posao 2 godine. Od nečega se mora krenuti, ako želiš da radiš onda možeš raditi posao za koji ti ne treba faks i koji nije u struci. Poslije ako nešto izleti onda super. Ako budeš čekao da dobiješ posao u telekomu, banci ili kao pravnik onda ćeš se načekat. Prihvati da ne možeš raditi neki super posao koji je masno plaćen kao i većina nas i kreni sa bilo čime, i dok to radiš ovamo ganjaš nešto bolje.
Hvala ti na savjetu, nisi jedini koji mi je to govorio. I razmisljam o tome da pocnem raditi bilo gdje pa i van struke. Kad odrastes u porodici gdje ti roditelji rade u drzavnoj firmi i imaju mjesecne prihode skoro 4000 KM postanes snob :mrgreen: pa ti se ne radi svasta. Moram nema mi druge.
Roditelji u državnoj firmi, a ti i dalje bez posla? Neka ti srede nešto, pa makar slaži papire za 1200KM :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 25 dec 2021, 09:48

Otelo je napisao/la:
25 dec 2021, 09:46
EC3 je napisao/la:
25 dec 2021, 09:34
Roditelji u državnoj firmi, a ti i dalje bez posla? Neka ti srede nešto, pa makar slaži papire za 1200KM :mrgreen:
Ne vise mama mi je umrla a tata je u penziji. Otkad je Korac direktor samo djeca Hrvata mogu dobiti posao. I onda kazu majorizirani.
Zadnja izmjena: EC3, dana/u 25 dec 2021, 09:56, ukupno mijenjano 2 puta.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 dec 2021, 09:51

Primi moje saučešće, nisam znao :(

Inače se ne bih šalio :silent:

Probaj istovremeno ganjati vanji šta ili neki IT nešto, no najbitnije je da počneš negdje raditi nešto, onda se upoznaju i ljudi i veće su šanse da čuješ za neki konkurs, za neko radno mjesto.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 25 dec 2021, 09:56

Otelo je napisao/la:
25 dec 2021, 09:51
Primi moje saučešće, nisam znao :(

Inače se ne bih šalio :silent:

Probaj istovremeno ganjati vanji šta ili neki IT nešto, no najbitnije je da počneš negdje raditi nešto, onda se upoznaju i ljudi i veće su šanse da čuješ za neki konkurs, za neko radno mjesto.
Hvala ti, moj brat studira IT na PMFu a ja nisam bas toliko dobar matematicar :mrgreen: a mislim da je to najbitnije uz logicko razmisljanje. Znam nema mi druge. Problem je sto i kad imas jaku vezu ljudi nece da ti pomognu jer ih nije briga.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 dec 2021, 12:09

enobarca je napisao/la:
24 dec 2021, 21:07
FoSte95 je napisao/la:
24 dec 2021, 20:58
enobarca je napisao/la:
24 dec 2021, 20:55
Kod mene mirna godina, nista posebno se nije desavalo, sve isto ko i prosle :mrgreen: a za novu nigdje, radim do pola pet na poslu, poslije toga nastavljam raditi na mini adventu koji ima kod nas u gradu, do 11 otprilike ako ne i duze i to je to. Poslije nemam nista isplanirano zasad, vidjecemo hoce li se sta promjeniti. Drago mi je sto je firma spojila ponedjeljak sa vikendom te se ne radi treceg, mogao bi se napokon naspavati :mrgreen:
ja neću ni četvrtak sve su prilike raditi :beba: :ljepota:
Dobra firma neka :)
ima i boljih :tralala:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 25 dec 2021, 12:17

Teško je naći iole solidan posao koji ne lomi leđa i da pritome imaš i koliko toliko ok platu i ostala prava.

EC3, šta si brate završio? Koja srednja, koji faks?

Meni je krivo, kad sam radio 6 mjeseci ispadne mi prilika za posao u Cinestaru, znači samo treba da kažem da hoću i to je to. Ja sam razmišljao u fazonu da nema šanse da ostanem na svom radnom mjestu i da ću 100% napredovat no eto, preko 2 godine kasnije ja i dalje na istom radnom mjestu slomljen :mrgreen: Da sam znao da će ovako bit kako bih hladno prihvatio taj posao u Cinestaru, još čujem od tog što me zvao da im je pravo lijepo. :|
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 25 dec 2021, 12:41

Marsal je napisao/la:
25 dec 2021, 12:17
Teško je naći iole solidan posao koji ne lomi leđa i da pritome imaš i koliko toliko ok platu i ostala prava.

Meni je krivo, kad sam radio 6 mjeseci ispadne mi prilika za posao u Cinestaru, znači samo treba da kažem da hoću i to je to. Ja sam razmišljao u fazonu da nema šanse da ostanem na svom radnom mjestu i da ću 100% napredovat no eto, preko 2 godine kasnije ja i dalje na istom radnom mjestu slomljen :mrgreen: Da sam znao da će ovako bit kako bih hladno prihvatio taj posao u Cinestaru, još čujem od tog što me zvao da im je pravo lijepo. :|
Gimnazija, Pravo 😉 upravu si tesko je naci posao gdje imas dobru platu, priliku za napredovanje a da te ljudi bar malo cijene. Kad kod nas jedino sto mozes raditi je ko konobar, fizicki radnik i u call centru.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 dec 2021, 12:56

EC3 je napisao/la:
25 dec 2021, 12:41
Marsal je napisao/la:

Gimnazija, Pravo 😉 upravu si tesko je naci posao gdje imas dobru platu, priliku za napredovanje a da te ljudi bar malo cijene. Kad kod nas jedino sto mozes raditi je ko konobar, fizicki radnik i u call centru.
Buraz moraš raditi , nemoj se zayebavati . Budi konobar , pa nauči šta je odgovornost na poslu , komunikacija sa ljudima , kako kolege ti ga znaju zavaliti samo tako , pa da ti sutra bude puno lakše kada dođe taj posao koji ganjaš .
Možeš i dostavljač biti , samo moraš raditi .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 25 dec 2021, 13:18

bombaysaphire je napisao/la:
25 dec 2021, 12:56
EC3 je napisao/la:
25 dec 2021, 12:41
Marsal je napisao/la:

Buraz moraš raditi , nemoj se zayebavati . Budi konobar , pa nauči šta je odgovornost na poslu , komunikacija sa ljudima , kako kolege ti ga znaju zavaliti samo tako , pa da ti sutra bude puno lakše kada dođe taj posao koji ganjaš .
Možeš i dostavljač biti , samo moraš raditi .
Ma znam zato i "ganjam" drzavnu firmu tu je bar siguran posao i ne moze te niko zavaliti. Neiskusan sam 😅 trebao bih poceti raditi jedan posao van struke. Znat cu sve jako brzo. Zavrsio sam fax a nemam vozacku dozvolu pa mi to malo komplikuje stvari. Za neke solidne poslove kao npr komercijalista ne mogu nista bez dozvolu a kao pocetnik bi bio u problemima.

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 25 dec 2021, 13:27

Sjedi i cekaj da te zovu s biroa.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 25 dec 2021, 14:26

sa pravom je bas zeznuto naci posao, nekoliko prijatelja i mozda jedan u struci da radi ovo mozda jer radi i ostale neke stvari od komercijale i slicno :D ... zajebavas se sa fakuletetom koji nije lagan nikako nekoliko godina a ogranicen si na BiH te biro pun pravnika, po meni jedino ako u porodici imas razradjen posao tipa notarsku ili advokatsku kancelariju i slicno se isplati ... mozda da gledas u drugim gradovima da li ima slobodnih mijesta i konkursa pa da upadnes i da kroz koju godinu se vratis u Sa ili neke ove nevladine agencije i slicno, mozda i policija pa sa diplomom mozes lagano napredovati, za drzavne firmu bas tesko stela velika :D tj najlakse je naci pravnika ili ekonomiju i vjerujem da je takvih fak. najvise dok ostalog kadra fali u istim npr. u ovim telecom elektroprivreda i slicno firmam ...

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 25 dec 2021, 14:44

bob je napisao/la:
25 dec 2021, 14:26
sa pravom je bas zeznuto naci posao, nekoliko prijatelja i mozda jedan u struci da radi ovo mozda jer radi i ostale neke stvari od komercijale i slicno :D ... zajebavas se sa fakuletetom koji nije lagan nikako nekoliko godina a ogranicen si na BiH te biro pun pravnika, po meni jedino ako u porodici imas razradjen posao tipa notarsku ili advokatsku kancelariju i slicno se isplati ... mozda da gledas u drugim gradovima da li ima slobodnih mijesta i konkursa pa da upadnes i da kroz koju godinu se vratis u Sa ili neke ove nevladine agencije i slicno, mozda i policija pa sa diplomom mozes lagano napredovati, za drzavne firmu bas tesko stela velika :D tj najlakse je naci pravnika ili ekonomiju i vjerujem da je takvih fak. najvise dok ostalog kadra fali u istim npr. u ovim telecom elektroprivreda i slicno firmam ...
Ili npr dobijes posao u nekoj banci i onda ako si dobar u svom poslu imas priliku da napredujes. Moj drug iz srednje je zavrsio ekonomiju i poceo raditi u Intesi na salteru(posao za SSS).Radi prekovremeno a plata mu samo 600KM a magistar.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 25 dec 2021, 14:56

Pa dzaba ti i doktorska titula, ako si nesposoban za naci posao i dokazat se. Velika vecina ljudi misli da ce sticanje diplome bit zadnji dio obrazovanja, a pravo obrazovanje zapravo tek pocinje nakon dobijanja iste. Svaki novi posao je novo obrazovanje i sticanje iskustva. Sta ima veze sto je magistar, ako nema pojma o svom poslu?

Na kraju krajeva, s tim fakultetima poput prava ili ekonomije imas mnogo vece sanse da napredujes u privatnoj kompaniji. Drzavne su rezervirane ili sa über potencijale ili za uhljebe, a ovih drugih je nekih 90%.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 25 dec 2021, 14:56

Zato ima iskustvo koje je neprocjenljivo. Svako voli iskusnog radnika koji zna raditi. Imat će on prilike za napredovanje i bolje je i 600 nego ništa.

Ja sam godinu dana radio posao za 300 maraka. Znači 300 maraka sveukupno :mrgreen: svaki mjesec, dok npr moja majka u to vrijeme zarađivala 1200 :mrgreen: za mjesec zaradi moje 4 plate pa sam onda dva mjeseca našo neki objekat da čuvam i tu mi bilo 400 plata pa onda u svojoj firmi prvih pola godine po 500-600 maraka... Sad imam malo više ali eto, šta da ti kažem.

Radi bilo šta, bolje nego ležat. Po meni ne isplati se raditi samo ako time direktno ugrožavaš svoje zdravlje.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 25 dec 2021, 15:01

AshburtonG je napisao/la:
25 dec 2021, 14:56
Pa dzaba ti i doktorska titula, ako si nesposoban za naci posao i dokazat se. Velika vecina ljudi misli da ce sticanje diplome bit zadnji dio obrazovanja, a pravo obrazovanje zapravo tek pocinje nakon dobijanja iste. Svaki novi posao je novo obrazovanje i sticanje iskustva. Sta ima veze sto je magistar, ako nema pojma o svom poslu?

Na kraju krajeva, s tim fakultetima poput prava ili ekonomije imas mnogo vece sanse da napredujes u privatnoj kompaniji. Drzavne su rezervirane ili sa über potencijale ili za uhljebe, a ovih drugih je nekih 90%.
Dvije opcije ili da radim u drzavnoj firmi i da po potrebi privatno registrujem administrativno-pravni ured za IT ili da radim kod privatnika npr neki posao u sklopu pravne sluzbe(moze i referent za pravne poslove sto se radi sa Gimnazijom) i onda postepeno napredovati. Imam par ideja ali :hmmmmm: ali sporo ide

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 25 dec 2021, 15:01

Pa to sam i rekao. Zbog cega bi jedan magistar imao vecu platu od iskusnog radnika sa SS, koji taj posao radi jednom rukom, a ovaj tu samo par mjeseci kao stepping stone? On misli ako je zavrsio pravo, dobit ce odmah posao u bh telecomovom pravnom timu i platu od 2000km + topli obrok. Hoce, al u qrcu.
Ja u Becu prvi posao koji sam radio je bio studentski u McDu jednom sedmicno. Kolega mi bio lik magistar ekonomije, mrtvi austrijanac, ali lik veze o zivotu nema. Cak ni za taj posao u McD nije bio sposoban. Takav nikad nece imat dobar menadzerski posao, a vrhunac ce mu bit neki posao sekretara u birou.

@EC3
Moj ti je savjet kod privatnika. Iskustvo u privatnoj firmi, pogotovo u zemljama poput BiH, ce ti kod drugih poslodavaca u buducnosti mnogo vise bit vrednovano od tarlahanja na budzetu i drzavnoj sisi. Sad sve zavisi sta ti hoces. Karijeru ili easy dr.kanje qrca u drzavnoj firmi do penzije s nultom sansom za nesto vise.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 25 dec 2021, 15:06

Ne znam sto svi idu pravo i ekonomiju?
Jel to bas volite tu struku ili sto je laksi od drugih fakulteta?

Svi idu na to ma daj faks samo da imam zavrsen bilo kakav pa se gomilaju na birou sto je zalosno.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 25 dec 2021, 15:09

soxx je napisao/la:
25 dec 2021, 15:06
Ne znam sto svi idu pravo i ekonomiju?
Jel to bas volite tu struku ili sto je laksi od drugih fakulteta?

Svi idu na to ma daj faks samo da imam zavrsen bilo kakav pa se gomilaju na birou sto je zalosno.
Ma jarane da je to barem lako, nije medicina nije ETF ali nije ni lako. Ljudi se namuče na tim fakultetima i onda posao dobije onaj što je u Travniku završio isti jedući ćevape subotama.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 25 dec 2021, 15:13

AshburtonG je napisao/la:
25 dec 2021, 15:01
@EC3
Moj ti je savjet kod privatnika. Iskustvo u privatnoj firmi, pogotovo u zemljama poput BiH, ce ti kod drugih poslodavaca u buducnosti mnogo vise bit vrednovano od tarlahanja na budzetu i drzavnoj sisi. Sad sve zavisi sta ti hoces. Karijeru ili easy dr.kanje qrca u drzavnoj firmi do penzije s nultom sansom za nesto vise.
Ma ne znam ni sam iskreno. Da mi je poceti raditi pa bi tad bar imao malo jasniju sliku sta zelim i sta je pametnije u ovakvoj drzavi. Hvala ti na savjetu.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.