KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Surreal
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Surreal » 01 jul 2025, 21:35

Barbarić je i ranije sam govorio da su on i Marković dva velika ega, očigledno da jedan (ovaj ćelavi) nije mogao da popusti. Iskreno, razočaran sam izborom trenera. Trebalo je da dođe neko s mnogo više iskustva, a on je ponovio istu grešku kao i kad je bez ikakvog rezona posao dao Kašćelanu. Ko zna šta će biti s rosterom i šta čovjek uopšte planira. Atić je dobar igrač, to znamo, ali je i jako specifičan. Ipak, vjerujem da će ga atmosfera i euforija oko Bosne pogurati i da će biti dobar.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jul 2025, 21:39

Vala nek nije trener Neno Markovic zvani "volim Bosnu, tu sam", al kad ga se zovne da pomogne prije plasmana u ABAu onda "kreci stan", pa kako god.

Nek su tu ljudi koji su ovo i izborili, pa ako ne bude islo, doce neko drugi, ali je i fer i ljudski dati prvo sansu onima koji su za plasman "krvarili".

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 jul 2025, 21:52

Vecina ce zavsiti od tog kakve amerikance dovedu.Promase li sa njima ode sve u ku.rac.A vidjeli smo ove godine na primjetu Igokeee kako se moze dobro proci ako se pogode amerikanci

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 01 jul 2025, 21:54

Koliko je biti trener nezahvalan posao, covjek napravi neki rezultat u jako limitiranim uslovima i sad kad su pare tu odmah ga treba tjerati. Nek ispadnu odmah, al zasluzio je da vodi ekipu naredne sezone.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 01 jul 2025, 21:59

Ghuraba je napisao/la:
01 jul 2025, 19:24
PikachuSA je napisao/la:
01 jul 2025, 18:58
Isto mi se vrti po glavi... Na hajr, šta drugo reći...

Atić bi mogao biti fino pojačanje, nadam se da će znati kako s njim.
Imam utisak da su znali da Aco ostaje sve od momenta kad su dogovorili produzenje s Westom, ali su cekali da dovedu neko zvucnije ime, pa da to istovremeno saopste. Ako je istina da Vrabac nece produziti, onda me ne bi iznenadilo da Zubac produzi. U svakom slucaju, sad kad je poznato ko je trener, ne bih volio ni da Adin ostane (a kamoli Jure), jer znam da ga Damjanovic nije znao iskoristiti kako treba. Frajer ga je nerijetko znao gurati na 4, a samo je trebao prepisati njegovu ulogu iz reprezentacije (u kojoj nikad ne igra cetvorku).
Aco je limitiran, najgore je što ce se on pitatati o prinovama a tu je 0 bodova(dokazano)

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jul 2025, 22:09

Realno, Neno kao trener nije ostvario apsolutno ništa. Svugdje je najuren nakon jedne sezone. Često i nakon par mjeseci, a nije da je baš početnik. Naprotiv.

Jbg, okej mi je što su nagradili Acu. Uleti kao vatrogasac i osvoji kup. Iduće sezone uleti kao vatrogasac i osvoji ABA 2. Nije Greg Popović, ali treba nagraditi.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jul 2025, 22:27

Vidjet ćemo kakav će igrački kadar u konačnici sklopiti. Pretpostavljam da će u sljedećoj sezoni glavni cilj biti opstanak u ABA ligi i u skladu sa tim moguće je i da Aco odraditi zadatak ukoliko se napravi solidan roster. A opet i ako ne bude išlo kako treba, biće dovoljno vremena da se reaguje i dovede neki drugi trener da ispuni taj cilj bez obzira na to što u sred sezone teško možeš dovesti kvalitetnog trenera ali neka prelazna opcija se uvijek može izganjati.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 01 jul 2025, 22:56

Izbor trenera govori da Bosna nema pretjerano velike ambicije naredne sezone. Medjutim, dovodjenje Atica je velika stvar, ali takvih igraca fali Bosni jos bar 5-6 na svim pozicijama za hajmo reci dobru sezonu..

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 01 jul 2025, 23:00

Ostanak Damjanovića je loš potez, čovjek nije taj kvalitet i kad pogriješiš sa trenerom teško možeš očekivati rezultat.Ako se već nisu mogli dogovoriti sa Markovićem, Bećiragić je bio odlično rješenje, naročito jer imaš intenciju da se dovede što više reprezentativaca i potencijalnih reprezentativaca.Za Atića se mislilo da Bosna nema novca za njega pa eto doveli su ga, meni je oduvjek simpatičan i all-round je igrač, ali ako su ga doveli da bude prva zvijezda tima, to je totalni promašaj jer njemu njegova psiha i glava ne dozvoljavaju da razvije svoj potpuni potencijal.On može biti 3-4 igrač u ekipi a da je on vodi za to nema m..a.Mi favoriziramo svoje igrače i to tako i treba, ali je realnost da niko od njih, osim Muse/Alibegovića/Kamenjaša ne bi bio prevaga u nikad jačoj ABA ligi i ako ne ne dovedu ekstra kvaltetni bekovi/šuteri i odličan play, biće to gola borba za opstanak.Kako god, od domaćih priželjkujem Gegića, Penavu/Halilovića, zadržavanje Vrapca radi defanzive i energije, koji bi uz kvalitetne amare činili konkurentnu ekipu za sredinu tabele ABA lige.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 jul 2025, 23:56

Rekose na onom hrvatskomn forumu sportnet da Halilovic pregovara s Bosnom

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 02 jul 2025, 00:01

MElloo je napisao/la:
01 jul 2025, 23:56
Bas čitam a oni rijetko fulaju :bih: nadam se da je istina

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 jul 2025, 00:02

Koliku li Roberson ima platu u Egiptu :mrgreen:

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 02 jul 2025, 00:07

Gegic, Halilovic, Penava…

Lazic nazalost nije u opticaju, ako zanemarimk da smo morali dovesti kvalitetnijeg trenera ovo je top. Nadam se ostanku Vrabca i nekom brutalnom ameru.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 jul 2025, 00:09

Miralem, baš gospodin - kapitenski.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 jul 2025, 00:18

Svidja mi se sto ce baza biti nasi plus americki igraci

Samo da pogode sa amerikancima

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 jul 2025, 00:35

Bacio sam malo na PG igrače koje drži Miško, ima par zanimljivih imena, stvarno ne znam koliko su realni.
  • Branden Frazier
    Tyler Ennis
    David DeJulius
    Bryant Crawford
    Kyle Allman Jr.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 jul 2025, 04:22

Jadnimi je napisao/la:
01 jul 2025, 21:59
Aco je limitiran, najgore je što ce se on pitatati o prinovama a tu je 0 bodova(dokazano)
Fazon je da je Aco pred pocetak prosle sezone bio sportski direktor kluba i da je s te pozicije bio zaduzen za sklapanje rostera. Sad ce vjerovatno biti zaduzen za istu stvar, samo kao glavni trener. :facepalm: :mrgreen:

Dolazak Halilovica bi bio odlicna stvar. Vjerujem da je i njemu izazov igrati nikad jacu aba ligu, a nesto sumnjam da u ovim godinama i nakon sto je pauzirao par mjeseci zbog povrede (iako je i cijela sezona bila kilava) ima neke spektakularne ponude iz najjacih evropskih liga.

AdinSally
Kontakt:

Post Postao/la AdinSally » 02 jul 2025, 05:46

Jedan sam od rijetkih koji vjeruju u Acu, imam neki feeling :bih: :njanjanja: :njanjanja:

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 02 jul 2025, 07:24

Blackwargreymon je napisao/la:
01 jul 2025, 21:54
Koliko je biti trener nezahvalan posao, covjek napravi neki rezultat u jako limitiranim uslovima i sad kad su pare tu odmah ga treba tjerati. Nek ispadnu odmah, al zasluzio je da vodi ekipu naredne sezone.
Nevjerovatno razmišljanje, neka se ispadne iz lige koju smo čekali da igramo 15 godina samo da bi se ispoštovao trener koji nije na tom nivou :clap: .
Nikakve nije imao limitirane uslove, on je pravio skauting za ekipu i promasio je sa 90% pojačanja prošle sezone.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 02 jul 2025, 08:21

MElloo je napisao/la:
01 jul 2025, 23:56
Ko li to napisa da mi je znat :njanjanja:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.