Jednostavno postoje igraci u svim sportovima koji igracki vrhunac dozive u svojim tinejdzerskim danima nakon cega stagniraju ili cak i padaju, Musa je jedan od tih igraca.
Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
Ovdje se moze pricati samo hoce li dostici nivo Djeodvica ili ne, cuj De Colo
Ovaj lik Ghuraba samo zbraja godine i racuna automatski napredak i kakav ce Musa biti sa 26 ko da je na igrici, poptuno ignorise cinjenicu da lik vec 4-5 godina ne napreduje nikako. Znaci izmedju 16 i 21 kada igrac treba da najvise napreduje i da se vidi jasna razlika izmedju tada i sada, Musa je ostvario skoro nikakav napredak tako da su tvoje pretpostavke kakav ce biti za pet godina malo je reci su preoptimisticne bolje reci nemoguce.
Jednostavno postoje igraci u svim sportovima koji igracki vrhunac dozive u svojim tinejdzerskim danima nakon cega stagniraju ili cak i padaju, Musa je jedan od tih igraca.
Slazem se, s tim da i De Colo nece moci u kontekst s Musom ako se ispostavi da ovaj za 15-ak godina iza sebe bude imao bar 3-5 solidnih nba sezona? U suprotnom, poredit cemo samo ono sto su u Evropi napravili.TheChief je napisao/la: ↑04 avg 2020, 13:27De Colo nema sta raditi u poredjenju sa Bogdanovicem, jer je Bojan uspjesan NBA igrac. Tako da svi ti Nandovi uspjesi u Europi ne vrijede nista u poredjenju sa kvalitetnim NBA igracem.
Kada poredis Musu i Nanda imaj na umu da ce Musa u buducnosti vjerovatno biti "europski" igrac. E sada, posto su obojica u Europi onda ih poredis prema tome sta su uradili "tu".
Ne znam zasto konstantno pokusavas staviti znak jednakosti izmedju igraca koji nisu uspjeli u NBA. Kao sto nisu svi jednaki koji igraju tamo, tako ni oni koji nisu uspjeli tamo nisu jednaki.
Problem je sto ti mislis da je Musa trenutno EC nivo, a on je na tom nivou bio prije 3-4 godine (kad je s Cedevitom u prosjeku biljezio dvocifren broj poena u tom takmicenju). Ti tvrdis da on otad do danas uopste nije napredovao samo iz razloga sto se nije nametnuo u PO fransizi nba lige, a 10x bolji evropski kosarkasi od njega su prozivjeli slicnu sudbinu. Ne bih dalje da ulazim u raspravu s bilo kim, napisao sam sve sto sam imao. Boze zdravlja i njemu, i tebi i meni, pa cemo insallah za nekoliko godina vidjeti ko je bio u pravu.
zar je musa stvarno imao dvocifren prosjek u eurocupu prije 3-4 godine?
Neće.SWOT je napisao/la: ↑29 jul 2020, 01:55Musa ce najvjerovatnije ovo ili naredno ljeto nazad u Europu, u Tursku ili Rusiju.BIHpatriota je napisao/la: ↑29 jul 2020, 01:43Kadetski period je najnereprezentativniji kad su u pitanju talenti. Gledao sam neke statistike i 80% kadeta odustane ili se na amterskom nivou bavi kosarkom.
KK_Bosna je napisao/la: ↑04 avg 2020, 12:37nando je bio MVP eurolige, MVP final 4 eurolige, najbolji strijelac eurolige i dvostruki osvajac iste, kada musa to ostvari onda mozemo pricati o tome da je ostvario vecu karijeruGhuraba je napisao/la: ↑04 avg 2020, 12:27Nando je do 25. godine zivota igrao EC s Valencijom i imao prosjek od nekih 10-ak poena po mecu. Poslije je otisao i odigrao 2-3 sezone u nba s prosjecima od 3-4 ppg. Onda se 2014. vratio u Evropu s 27 godina i odtad do danas je odigrao 6 sezona s prosjekom od nekih 16-17 ppg. Ja sam uvjeren da Musa u Evropi za 6-7 godina moze dostici taj nivo, a ako ikad u nba uveze 2-3 dobre sezone, onda je to pokazatelj da je postigao vise od De Coloa. Samo nemojte sad reci da ja sve gledam cisto statisticki i da je to pogresno iz razloga sto je De Colo vanserijski defanzivac, vrhunski razigravac itd, jer apsolutno nije nista od toga.KK_Bosna je napisao/la: ↑04 avg 2020, 11:35al ga i ti sad pretjera... cuj napravice vecu karijeru od de coloa, jednog od najboljih evropskih bekova u posljednjih 10 godina... to sto musa u reprezentaciji zabije anonimusima iz armenije 20 poena ne znaci da bi kao de colo mogao zabijati 20 poena u euroligi prosjecno

Koja je uopsta svrha porediti njih dvojicu, kao da poredim Drogbu i nekog talentovanog klinca iz Francuske.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
37 % za tricu na 6 pokušaja u 48 G league utakmica (31 minuta prosječno na parketu).Ne zvuči kao katastrofalan.
Hoćemo li više vjerovati tom uzorku ili 22% u NBA-u na ni 2 pokušaja po utakmici uz 10 minuta prosječno na parketu?!
Dzeko se nije vidio. U ovom slucaju Musa nije za NBA.
Kakvi debili upravljaju Netsima, nebi me cudilo da ni veceras ne dobije minute. Ovo je bas tekma gdje bi trebalo pustiti iskljucivo njega i djecurliju da se igraju...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Jel moguće da Netsi očekuju da u Thomasu i Crawfordu nađu jeftine rotacijske igrače za iduću sezonu 
KD ce srediti Trier-a.
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com
- BosniaBoston
- Kontakt:
Odlican zasad
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
5p dobar asist dobar skok u napadu
Dobar
Dobar
Solidna dionica.
kod trojke, da je ikako mogao, onaj mu ne bi dodao loptu a lik sam ko duh:-)
Musa je ugrozen medju ovom indijancima
cesto kad udje u reket, moze baciti floater, no, to ne cini, vec izbaci loptu na liniju za tri poena
ne kontam to, floater mu je zastitni znak
ne kontam to, floater mu je zastitni znak
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.