FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LudLo 4
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LudLo 4 » 08 avg 2011, 12:33

pile87 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Kao najveci problem Zeljeznicara, izuzev sporosti zadnje vezne linije (doduse svugdje je tako) izdvaja se desni bocni. Markovica ste dobro udarali nakon Maccabija, ali u ovom trenutku je mnogo bolja opcija od Cole. Mali Kvesic izgleda da nema odbrambenih navika, odnosno mnogo vise je orijentisan na napad, to moze prolaziti na Grbavici, ali ovako na strani u derbijima, tesko. I na kraju da i koju o Karicu kazem. Moras bolan Kara kod centarsuta na pet metara oidnijeti i loptu i svog i njihovog igraca. I to kod centarsuta parabole.
A raja je maximalno prizivala Colu, Markovic kao los, vjerujem da ga je Amar ostavio na klupi jer je pogino u ovim evropskim utakmicama, Beslija i Colic su se jako lose nadopunjavali dok je Markovic dosta puta znao odmoriti Besliju.Kod prekida Cola trazi svog igraca malo reci izgubljen...Ne pisem ovo da bi rekao da je on los igrac nego da je isprepadan kao i komplet zadnja linija.Kritikovao bih Svraku totalno neprimjetan, premalo kontakta s loptom, rijetko ili gotovo nista nije presjekao, Savic je opet igrao davao dobre i tacne pasove.
Iskren da budem igraci sirokog su vise zeljeli pobjedu i nije faktor srece nego momenat volje i zalaganja.Ja ne mogu kritikovati Kvesica koji se slomio po strani i u odbranu i u napad i uklizat i u duel.Uostalom ovi sto negoduju nakog prve dobre utakmice napisace da smo najbolji i da smo davno prekucali ovu ligu!
Ovo je vec preseravanje,kakav crni Savic,frajer je mazlum,zajebi njegove pasove i ako ih ima kad je kontra lopta kod njeg odbrana suparnickog tima se cijeal vrati dok on preda loptu.
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 08 avg 2011, 12:36

Manijaci sinoć odlični, Škripari se nisu čuli. A zna li neko gdje sad igraju Selimović i Serdarušić? Dva momka koja su nakon nesporazuma sa Amarom otišla iz kluba.
FEDERER= KLOC

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 avg 2011, 12:52

LudLo 4 je napisao/la:Ovo je vec preseravanje,kakav crni Savic,frajer je mazlum,zajebi njegove pasove i ako ih ima kad je kontra lopta kod njeg odbrana suparnickog tima se cijeal vrati dok on preda loptu.
Momak je imao loptu za razliku od Svrake za moj pojam je odigrao dobru utakmicu, nije imao pogresnih pasova i dao je par upotreblivih.Opet ne vide svi isto utakmicu da ne bude zabune Svraku volim jer je nase dijete volio bih da je situacija obrnuta ali nije...
Iker C je napisao/la:Manijaci sinoć odlični, Škripari se nisu čuli. A zna li neko gdje sad igraju Selimović i Serdarušić? Dva momka koja su nakon nesporazuma sa Amarom otišla iz kluba.
Selimovic bio u interbloku i sad je slobodan igrac, serdarusic nikad nije bio kod nas...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

adi11
Kontakt:

Post Postao/la adi11 » 08 avg 2011, 12:52

Nisu krivi igraci pojedinci nisu kvalitet i to je to kriva je uprava ili strucni stab ko je vec zaduzen za pojacanja a krivi su zato sto nisu doveli prava pojacanja

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 08 avg 2011, 12:57

Navijali koliko smo mogli...Ali opet smo odlični bili...

Znaš koja je tegoba putovati po onom zvizdanu... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

rexxxoNa_
Kontakt:

Post Postao/la rexxxoNa_ » 08 avg 2011, 13:14

Bianconeri1988 je napisao/la:Navijali koliko smo mogli...Ali opet smo odlični bili...

Znaš koja je tegoba putovati po onom zvizdanu... :D
Samo bi volio da su nasi igraci bili sa nama u onom autobusu bez jedne gume i kocnica :D
... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 08 avg 2011, 13:37

Jel meni neko može reći gdje ja tačno trebam otići da bih kupio godišnju kartu!? :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Moggiano
Kontakt:

Post Postao/la Moggiano » 08 avg 2011, 13:39

Jesu to Šeha i Stana bili sa manijacima ? :D
Na gostovanje Željo kreće, zaustavit nas niko neće...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 08 avg 2011, 13:44

pojacanja ove sezone su dobra koliko-toliko, al samo je adilovic teska krampa, popovic je za mene igracina u odnosu na adilovica

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 08 avg 2011, 13:48

cala je napisao/la:pojacanja ove sezone su dobra koliko-toliko, al samo je adilovic teska krampa, popovic je za mene igracina u odnosu na adilovica
Adilović nije igračina, al' nećemo pretjerivati ! ;)
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

Number1
Kontakt:

Post Postao/la Number1 » 08 avg 2011, 13:48

Moggiano je napisao/la:Jesu to Šeha i Stana bili sa manijacima ? :D
ja ko da sam vidio Šehu na tribini!

P.S. preko TV
Nil Satis Nisi Optimum

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 avg 2011, 13:49

cala je napisao/la:pojacanja ove sezone su dobra koliko-toliko, al samo je adilovic teska krampa, popovic je za mene igracina u odnosu na adilovica
sto se pojacanja tice realno nista previse, pojacali smo se osrednjim igracima,jedan ili dvojica bi mogla bit pojacanja sto se reputacije tice ali prije svega to moraju dokazat na terenu.
meni mali zolotic izgleda da ima volju da postane fudbaler mozda kad bi dobio priliku i bude nesto od njega
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 08 avg 2011, 14:00

Number1 je napisao/la:
Moggiano je napisao/la:Jesu to Šeha i Stana bili sa manijacima ? :D
ja ko da sam vidio Šehu na tribini!

P.S. preko TV
Ja sam vidio Stanu kako jede košpe ;)
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

Curva_SUD
Kontakt:

Post Postao/la Curva_SUD » 08 avg 2011, 14:08

Bianconeri1988 je napisao/la:Jel meni neko može reći gdje ja tačno trebam otići da bih kupio godišnju kartu!? :D
u upravi
...krvlju odbranjeni FK ŽELJEZNIČAR

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 08 avg 2011, 14:08

Fakat ne znam sta bih napisao,bojim se da opet ne bude predugo a malo mi je da kazem svasta u par recenica.
Ohrabricu se sa par stvari koje od pocetka priprema izgledaju dobro.Iako je isti sistem igre,nismo igrali lose protiv sirokog,odnosno bili smo solidno otvoreni,nismo dosli da branimo bod,nego smo pokusali da se nadigravamo i to mi je dobra strana,volio bi da zadrzimo taj momenat kada igramo u gostima.
Imamo istu boljku od prosle sezone i tu se nista nije popravilo.Vezni red koji je isti u svom defanzivnom dijelu a po meni to ne rade dobro.Pati cijela ekipa zbog toga.Ako dvojica u veznom redu ne rade svoj posao,ekipa ne moze imati prelaz iz odbrane u napad.Pritisak je na odbranu,koja ispada po stranama,stoperi se ubise da to poprave ali onda je rupa na stoperima ,a Svraka ni tu ne pomaze jer je on prvi koji mora zauzeti mjesto stopera kad ovi odu na stranu.On mora biti korektor u vezi,otimati lopte,imati puno trke i predaju lopte prvom do sebe.Meni izgleda kao muha bez glave.Savic nijednog duela nije dobio.Zasto je onda tu? Trebao bi onda bar da poveze taj dio terena sa Zebom,to je radio djelimicno ali presporo,uzasno sporo.Zeba je majstor,ali ce opet morati sam izgleda.Krila odsjecena,jer nije odigravano na njih,a ko bi to trebao raditi.Osim Zebe,svakako Savic i Svraka.Kako cu ocekivati da oni to rade,kad imaju problem da dodaju loptu na 5 metara,a ne da daju dugu loptu na 30m na stranu,to odlazi uglavnom u aut ili gol aut jer krilo to ne moze stici.Da bi se otklonili ti nedostatci,onda trka mora biti na duplom nivou kod svih igraca.Medjutim trce i drugi i te druge ekipe imaju svoje motive i ambicije protiv nas.Nismo sami na terenu.Napad ne treba objasnjavati,on je zrtvovan vec trecu godinu.Ko god je na toj poziciji sa ovim sistemom nema puno sanse da se nadaje golova i da udje u ekstra sanse.
Mislim da smo fizicki jako spremni kao ekipa.Malo smo i uzdrmani zbog makabija.Isli smo u Siroki,i nije tragedija izgubiti,nije nam prvi put.Ali tim mora pokazati vec od sljedeceg kola svoju dominaciju ako je moguce da je ima...Na grbavici se ne smijemo vise peglati,a u gostimo moramo pokazati nivo otprilike slican ovom jucerasnjem,jer ekipe nisu sve u rangu Sirokog.Jos malo koncentracije i bice to dobro ipak,ja jos motam film da je makabi bio prije tri dana.Nije to lako ipak psiholoski.Brine me vezni red,kad je on dobar i odbrana manje trpi i nije toliko na udaru,sinoc su imali pune ruke posla,kad je veza aktivnija,onda se uvezu tu i krilne pozicije,a krilne pozicije daju vecu sansu za napad ili taj zadnji Zebin pas...Mora ovo bolje,jer ocekujemo bolje,a fora je sto ja mislim da mi to kao ekipa itekako mozemo.I mislim da cemo to pokazati vec od sljedeceg kola.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 avg 2011, 14:19

@boccaccio
očigledno je da su nam def. vezni najveći problemi, na kraju prošle sezone sam pisao da nam je to jedno od 3 ključna mjesta gdje trebano pojačanje.. sad je pitanje koga postaviti tu da igra, i da li ostaviti u igri jednog od ove dvojice Svraka-Savić.. ko tu može odigrati bolje od njih? Ako Jamaka odmah prekrižimo, ostajemo na Stančeskom, Zolotiću i nepoznanici Drakulu koji je out mislim za ovu polusezonu čak.. znači Stančeski i Zola, da li riskirati pa igrati s njima dvojicom ili upariti jednog od njih sa Svrakom ili Savićem? Na Brki je sad..ž

Druga stvar, možda je vrijeme da pređemo u klasični 4-4-2 kao Široki, ali šanse za to su minimalne..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Curva_SUD
Kontakt:

Post Postao/la Curva_SUD » 08 avg 2011, 14:28

boccaccio je napisao/la:Fakat ne znam sta bih napisao,bojim se da opet ne bude predugo a malo mi je da kazem svasta u par recenica.
Ohrabricu se sa par stvari koje od pocetka priprema izgledaju dobro.Iako je isti sistem igre,nismo igrali lose protiv sirokog,odnosno bili smo solidno otvoreni,nismo dosli da branimo bod,nego smo pokusali da se nadigravamo i to mi je dobra strana,volio bi da zadrzimo taj momenat kada igramo u gostima.
Imamo istu boljku od prosle sezone i tu se nista nije popravilo.Vezni red koji je isti u svom defanzivnom dijelu a po meni to ne rade dobro.Pati cijela ekipa zbog toga.Ako dvojica u veznom redu ne rade svoj posao,ekipa ne moze imati prelaz iz odbrane u napad.Pritisak je na odbranu,koja ispada po stranama,stoperi se ubise da to poprave ali onda je rupa na stoperima ,a Svraka ni tu ne pomaze jer je on prvi koji mora zauzeti mjesto stopera kad ovi odu na stranu.On mora biti korektor u vezi,otimati lopte,imati puno trke i predaju lopte prvom do sebe.Meni izgleda kao muha bez glave.Savic nijednog duela nije dobio.Zasto je onda tu? Trebao bi onda bar da poveze taj dio terena sa Zebom,to je radio djelimicno ali presporo,uzasno sporo.Zeba je majstor,ali ce opet morati sam izgleda.Krila odsjecena,jer nije odigravano na njih,a ko bi to trebao raditi.Osim Zebe,svakako Savic i Svraka.Kako cu ocekivati da oni to rade,kad imaju problem da dodaju loptu na 5 metara,a ne da daju dugu loptu na 30m na stranu,to odlazi uglavnom u aut ili gol aut jer krilo to ne moze stici.Da bi se otklonili ti nedostatci,onda trka mora biti na duplom nivou kod svih igraca.Medjutim trce i drugi i te druge ekipe imaju svoje motive i ambicije protiv nas.Nismo sami na terenu.Napad ne treba objasnjavati,on je zrtvovan vec trecu godinu.Ko god je na toj poziciji sa ovim sistemom nema puno sanse da se nadaje golova i da udje u ekstra sanse.
Mislim da smo fizicki jako spremni kao ekipa.Malo smo i uzdrmani zbog makabija.Isli smo u Siroki,i nije tragedija izgubiti,nije nam prvi put.Ali tim mora pokazati vec od sljedeceg kola svoju dominaciju ako je moguce da je ima...Na grbavici se ne smijemo vise peglati,a u gostimo moramo pokazati nivo otprilike slican ovom jucerasnjem,jer ekipe nisu sve u rangu Sirokog.Jos malo koncentracije i bice to dobro ipak,ja jos motam film da je makabi bio prije tri dana.Nije to lako ipak psiholoski.Brine me vezni red,kad je on dobar i odbrana manje trpi i nije toliko na udaru,sinoc su imali pune ruke posla,kad je veza aktivnija,onda se uvezu tu i krilne pozicije,a krilne pozicije daju vecu sansu za napad ili taj zadnji Zebin pas...Mora ovo bolje,jer ocekujemo bolje,a fora je sto ja mislim da mi to kao ekipa itekako mozemo.I mislim da cemo to pokazati vec od sljedeceg kola.
8-)
...krvlju odbranjeni FK ŽELJEZNIČAR

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 avg 2011, 14:34

Po ko zna koji put ponavljam, da smo u polusezoni kada smo prekucali ligu, najjače odigrali na relaciji bek-krilni bočni. Tada su Šime, Bučan, Bešlija i Višća uz Bekrića u sredini razvalili ligu. Sada nemamo tu prodornost po strani i to je po meni osnovni problem. Marković, Stanić, B. Čolić i sada Kvesić to nisu do sada pokazali. Mišljenja sam da Višća mora igrati, a i da je Bešlija još u snazi maksimalno odraditi ovu sezonu. O mome mišljenju će vrijeme suditi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 08 avg 2011, 14:34

spielführer_21 je napisao/la:@boccaccio
očigledno je da su nam def. vezni najveći problemi, na kraju prošle sezone sam pisao da nam je to jedno od 3 ključna mjesta gdje trebano pojačanje.. sad je pitanje koga postaviti tu da igra, i da li ostaviti u igri jednog od ove dvojice Svraka-Savić.. ko tu može odigrati bolje od njih? Ako Jamaka odmah prekrižimo, ostajemo na Stančeskom, Zolotiću i nepoznanici Drakulu koji je out mislim za ovu polusezonu čak.. znači Stančeski i Zola, da li riskirati pa igrati s njima dvojicom ili upariti jednog od njih sa Svrakom ili Savićem? Na Brki je sad..ž

Druga stvar, možda je vrijeme da pređemo u klasični 4-4-2 kao Široki, ali šanse za to su minimalne..
Ova varijanta Savica i Svrake dokazano ne ide,cak je stetno za ekipu u smislu igranja po zemlji i razigravanja ostatka igraca.Stanceski ima predaju lopte jako dobru,to je bar pokazao,ali ne bi dobili nista na brzini,cak sta vise.Ali bi po meni Zeba imao vise lopti u nogama sa Pericom.Zolotic je mlad,ali ako do sada nije igrac nece nikada ni biti,treba mu utakmica i rutine,jedino to...za Drakula se slazem...Sta rotirati i kako tu naci rjesenje,mozda jedino promjenom sistema igre,gdje bi bili ofanzivniji,a manje zasticeni,recimo sa jednim zadnjim veznim,primali bi vise,ali bi bili i opasniji...sto da ne...Brko ima svoj sistem igre i on je dokazan bar po pitanju trofeja.Hvala Bogu na tome.Nesto meni tu ipak ne stima,a to je kad sigurno 10 000 ljudi se slaze da imamo taj problem u zadnjoj veznoj liniji,brko forsira li forsira.Ako je nas 10 000 glupo,ja se onda slazem.Sva podrska Amaru Osimu od mene,tu nema problema uopste,ali sam misljenja da je morao doci jedan dobar stoper i jedan dobar zadnji vezni.Imacemo uskoro problema sa stoperima jer smo vec poceli dobijati zute kartone na toj poziciji.Doci cemo brzo u situaciju da ce Amar reci kako tu nema izbora,pa ce mozda Savica staviti da igra stopera,ili ce morati izmisljati.Ne dao Bog jos kakve povrede na toj poziciji.Mislim da tu falimo pravo.A zadnji vezni nam vec dugo treba,ali izgleda da je Amar misljenja da je to dobro pokriveno.Ja se ne moram sloziti kao ni 10 000 nas sto isto mislimo o tome,ali jedan se pita,a taj jedan uzima i osvaja trofeje.I tako i treba da bude.Mislim da imamo love dovoljno da ipak pokrijemo kvalitetnije tu poziciju,ali slazem se ako cemo i sa Savicem i Svrakom da osvajamo trofeje.Ali da cemo da se patimo ,hocemo.Ocekujem i da Smajic preuzme malo znacajniju ulogu u igri,tek je dosao i treba mu malo vremena.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

zeljosampion
Kontakt:

Post Postao/la zeljosampion » 08 avg 2011, 14:35

Ima jos 29. kola ljudi ,ne brinite.
A uostalom tu je i PLAVO PROLJEĆE
1.FK Zeljeznicar
2.S.S. Lazio
3.FC Manchester United

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”