Po ko zna koji put je na površinu isplivala dobro poznata karakteristika naše reprezentacije a i mentaliteta uopće, a to je da su oni u svojim glavama danas vjerovatno već bili na nekim turističkim destinacijama, plažama, hotelima itd. Zašto? Pa zato što je vrijeme godišnjih odmora, sezone su završene i što bi se sad mučili u nekoj prijateljskoj utakmici za reprezentaciju, samo zato što je prijateljska. Ali dobro, nije da nismo navikli. Tako da, neka bude tome pripisana onakva nonšalantnost u prvom dijelu utakmice, inače bilo bi veoma tužna spoznaja da naš najbolji tim nije u stanju barem biti ravnopravan protivnik rezervnom timu Španije. Na kraju krajeva, to se moglo i vidjeti u drugom dijelu. Mi možemo odigrati dobro, ali onda kada se nama igra, onda kad hoćemo. Što se tiče standardnih igrača, nije potrebno nikoga posebno komentarisati, manje-više su svi odigrali ispod svojih mogućnosti. Što se Spahića i crvenog kartona tiče, za mene nimalo iznenađujuće. Jednostavno, to je Emir kojeg znamo svih ovih godina i neće se sigurno mijenjati pod stare dane i postati cvjećka na terenu. Kada su novajlije u pitanju ni oni nisu realno pokazali ništa posebno, osim mladog Duljevića koji bi mogao u budućnosti zaista biti važan igrač za ovaj tim, iako ne treba donositi zaključke na osnovu jedne utakmice. I još jedan detalj koji mi je zapao za oko. Zašto Grahovac nosi devetku na dresu kad je to Vedadov broj, a koliko znam on se još nije oprostio, a nije ni napadač? I ranije je bilo takvih slučajeva. Od toliko brojeva, totalno bezveze i neozbiljno, ali dobro. Što se Kirin kupa tiče, ko god bude išao u Japan i igrao, očekujem da pokaže svoj maksimum, a to se posebno odnosi na ove nove nade i naravno očekujem, koliko-toliko dobre rezultate jer, kao što sam već rekla, mi možemo kad hoćemo.