BiH - Crna Gora/Danska - BiH (2. juni/6. juni 2021.)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Tristan10
Kontakt:

Re: BiH - Crna Gora/Danska - BiH (2. juni/6. juni 2021.)

Post Postao/la Tristan10 » 07 jun 2021, 11:25

Shategabri je napisao/la:
07 jun 2021, 11:20
Tristan10 je napisao/la:
07 jun 2021, 10:47
bordobijeli je napisao/la:
07 jun 2021, 10:41
Da je bio hajradinovic umjesto Djokanovica razvalili bi Dance :crazy: . Mi smo u suštini prosjecna reprezentacija još kad dodaš lošu sve ukupnu atmosferu oko tima , onda dobiješ ovo sto trenutno imaš. Samo glupo je kriviti igrace iz premijer lige a jedan igrao.
Mislim da bi opet izgubili. Ali ovakvo ramisljanje koje vlada opcenito u BiH, "svakako bi izgubili, sta fali dati priliku i ovome, sta fali ovo", zato i jesmo u kurcu. Ebo Besica, ebo Vrancica. Sto Danska ne zove anonimuse nego se zovu igraci koji su pokazali nesto u vecim ligama, pa zato sto je normalna drzava. Vrlo jednostavno.
Hajd sve, al otkud ti rahmetli Bešić.

Lik ima sezonu u leru, ništa nije igrao i daj ga u reprezentaciju.
Ne mislim sada naravno. Vec kad je i igrao u drugoj ligi Engleske ljudi su srali. Kaze sta je to, imamo mi takvih u domacoj ligi. I naravno ako Besic bude igrao u kontinuitetu treba ga vratiti.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 07 jun 2021, 11:26

Maestro je napisao/la:
07 jun 2021, 11:13
TheChief je napisao/la:
07 jun 2021, 10:15
Shategabri je napisao/la:
07 jun 2021, 09:54
Ubacio Ziljkića na 2-0 10-ak min prije kraja prijateljske utakmice...odmah mu otkaz dati :kafa:
Nema sanse ugoditi ovim dijasporcima.

20 godina "njihovi" igraci igrali za reprezentaciju i uspjeli otici na samo 1 prvenstvo.

Guraj sada do 2040. igrace iz nase lige otici ce sigurno na jedno.

Evo i ove prijateljske sada. U 2 utakmice starter bio samo 1 igrac iz domace lige i napise se referat o njemu kao da je on jedini krivac.

Gazibegovic, Demirovic, Svedjani i ostali koji se prizivaju da bi trebali igrati su bili na nivou, ali eto Djokanovic ih zeznuo da naprave bolje rezultate.

Todorovic je svemirski brod za Gazibegovica, ali to ne smijes ni napisati. I milion slicnih primjera.

Ne daj Boze da Nalic igra u nasoj ligi. Sad bi o njemu bilo napisano 10 stranica kako nema pojma, ali ovako samo pozitivni komentari koji nemaju nikakve veze sa stanjem na terenu.

Cuj, Nalin sin da igra za reprezentaciju. :rol:
Pa sto niste stvorili 15 igraca iz domace lige koji mogu odvesti repku na EP/SP?
Da nije i za to kriva dijaspora? A mozda i neki politicar? Jel to neko klubovima iz Sarajeva, Tuzle, Mostara itd brani da igrace proizvode?
A ako mislis da sa guranjem igraca koji nemaju kvalitet u repku mozes ostvariti plasman onda se varas.

Proizvedi te igrace i nece biti potrebe za igracima iz dijaspore koja vam je trn u oku. Jel posteno? :bih:
Imali smo strasne koristi od igraca koje je dijaspora proizvela. 2 osvojena EP i drugo mjesto na SP se nikada nece zaboraviti.

Hvala im na tome.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 07 jun 2021, 11:52

TheChief je napisao/la:
07 jun 2021, 11:26
Maestro je napisao/la:
07 jun 2021, 11:13
TheChief je napisao/la:
07 jun 2021, 10:15

Nema sanse ugoditi ovim dijasporcima.

20 godina "njihovi" igraci igrali za reprezentaciju i uspjeli otici na samo 1 prvenstvo.

Guraj sada do 2040. igrace iz nase lige otici ce sigurno na jedno.

Evo i ove prijateljske sada. U 2 utakmice starter bio samo 1 igrac iz domace lige i napise se referat o njemu kao da je on jedini krivac.

Gazibegovic, Demirovic, Svedjani i ostali koji se prizivaju da bi trebali igrati su bili na nivou, ali eto Djokanovic ih zeznuo da naprave bolje rezultate.

Todorovic je svemirski brod za Gazibegovica, ali to ne smijes ni napisati. I milion slicnih primjera.

Ne daj Boze da Nalic igra u nasoj ligi. Sad bi o njemu bilo napisano 10 stranica kako nema pojma, ali ovako samo pozitivni komentari koji nemaju nikakve veze sa stanjem na terenu.

Cuj, Nalin sin da igra za reprezentaciju. :rol:
Pa sto niste stvorili 15 igraca iz domace lige koji mogu odvesti repku na EP/SP?
Da nije i za to kriva dijaspora? A mozda i neki politicar? Jel to neko klubovima iz Sarajeva, Tuzle, Mostara itd brani da igrace proizvode?
A ako mislis da sa guranjem igraca koji nemaju kvalitet u repku mozes ostvariti plasman onda se varas.

Proizvedi te igrace i nece biti potrebe za igracima iz dijaspore koja vam je trn u oku. Jel posteno? :bih:
Imali smo strasne koristi od igraca koje je dijaspora proizvela. 2 osvojena EP i drugo mjesto na SP se nikada nece zaboraviti.

Hvala im na tome.
Ono kad nemas argumenata onda idu te price. Hajd onda reci sta imas od domaceg? Nula nastupa u CL i EL je cinjenica. Zadnja rupa evrope kao drzava i sta sve ne.
Opet pitanje. Ko vam brani da proizvodite vlastite igrace? :thumbup:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 07 jun 2021, 12:55

Samo je jedan igrač iz PL BiH bio u startnih 11. Jedan!!!
I to momak od 20 godina uopste nije katastrofalno odigrao u svom debitantskom nastupu. I to je nekome razlog da pljuje.

Bože svašta.

Sve zavisi sta ste od njega očekivali. Ako ste pratili ligu mogli ste vidjeti koje kvalitete ima, a koje ne. Nece preko noci nadomsjetiti nedostatke u pas igri, ali one kvalitete koje ima je i pokazao.
Trka i markiranje. Zbog toga je i pozvan, a ne sto je dobar dribler, sjajan u zavrsnici ili imam odlican pas.
Nama je u veznom redu falio neko tipa Jensena kod Danske. Da "uveze linije" i zna odigrati dugi pas i sirguran pas. Mi takvog igraca nismo imali ni u igri, ni na klupi. Cak je Petev i pozvao sve koje je mogao, ali je vecina otkazala. Gojak se trebao pojaviti ili Saric da ga vidimo.

Ako cete primjetiti nama Danci nisu stvorili skoro nista iz igre. Ali vazno je hraljat.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2021, 12:57

Tristan10 je napisao/la:
Da je bio hajradinovic umjesto Djokanovica razvalili bi Dance :crazy: . Mi smo u suštini prosjecna reprezentacija još kad dodaš lošu sve ukupnu atmosferu oko tima , onda dobiješ ovo sto trenutno imaš. Samo glupo je kriviti igrace iz premijer lige a jedan igrao.
Mislim da bi opet izgubili. Ali ovakvo ramisljanje koje vlada opcenito u BiH, "svakako bi izgubili, sta fali dati priliku i ovome, sta fali ovo", zato i jesmo u kurcu. Ebo Besica, ebo Vrancica. Sto Danska ne zove anonimuse nego se zovu igraci koji su pokazali nesto u vecim ligama, pa zato sto je normalna drzava. Vrlo jednostavno.
Upravo, Hajradinovic, Vrancic, Hotic, Stevanovic i Begovic imaju prednost u odnosu na konkurenciju iz ove dvije utakmice, a cilj ovih utakmica ne smije biti striktno dokazivanje ko ne zasluzuje naredne pozive i nazor guranje PL igraca i menadzerskih lutalica, nego uigravanje onog najboljeg sto imamo (po klupskim i statistickim rezultatima) uz eventualno par novih poziva ili mladjih igraca na koje racunas u buducnosti.
A ti u ovim utakmicama nit si pozvao najbolje niti ista uigrao.
Par minuta pred kraj utakmice si promijenio formaciju sa krilima gdje ti je najbolji od njih pozvanih, Menalo, ostao na klupi. Umjesto da ovakve igrace kvalitetno isprobas i vidis na cemu si. Ali jok.

Ovakve poteze ne mozes podrzati niti opravdati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 jun 2021, 12:58

Wanderson je napisao/la:
07 jun 2021, 10:28
Kad se kaze igraci iz PLBiH misli se i na proizvode najgore lige u Evropi.
Najjaci su mi menadzeri koji pokusavaju prodati igrace preko reprezentacije koja nema pobjede 2 godine i koja slavi sut po golu protivnika kao postignut gol.

Proizvod PLBiH se moze pozvati samo ako na tom mjestu nemas boljeg igraca iz dijaspore, recimo Cimirot se moze tu naci, eventualno Todorovic, max 5 igraca po spisku. Zvati igraci poput Đokanovića, Nukica, Ziljkica je nebuloza i cirkus.
Šta misliš o pozivu i minutaži za Kenan Pirića. Opravdano ili su to menadžerske igrice. :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 jun 2021, 13:01

Beduin je napisao/la:
07 jun 2021, 12:57
Tristan10 je napisao/la:
Upravo, Hajradinovic, Vrancic, Hotic, Stevanovic i Begovic imaju prednost u odnosu na konkurenciju iz ove dvije utakmice, a cilj ovih utakmica ne smije biti striktno dokazivanje ko ne zasluzuje naredne pozive i nazor guranje PL igraca i menadzerskih lutalica, nego uigravanje onog najboljeg sto imamo (po klupskim i statistickim rezultatima) uz eventualno par novih poziva ili mladjih igraca na koje racunas u buducnosti.
Par minuta pred kraj utakmice si promijenio formaciju sa krilima gdje ti je najbolji od njih pozvanih, Menalo, ostao na klupi. Umjesto da ovakve igrace kvalitetno isprobas i vidis na cemu si. Ali jok.

Crnu Goru dočekujemo 2. juna, a četiri dana kasnije idemo u Dansku. Iako je to mnogo nezgodan termin, nakon završetka sezone, za nas je jako važno da selektor Petev ima vremena i prostora za uigravanje ekipe. Ranije nije imao vremena da nešto radi, pravi, uigrava… Također, zbog našeg samopouzdanja, morali bismo ostvariti bar jednu pobjedu. Godinu, pa čak i duže, nismo pobijedili nikoga. Zbog toga je taj pozitivan rezultat u junu jako bitan, kazao je Zvjezdan,

Mi godinama nesto uigravamo, ovo se samo dalje nastavlja od vremena Prosineckog, Bajevica. Petev je samo nastavio da igra tu ulogu.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 07 jun 2021, 13:08, ukupno mijenjano 1 put.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2021, 13:04

h1a2s3o4 je napisao/la:
07 jun 2021, 12:55

Ako cete primjetiti nama Danci nisu stvorili skoro nista iz igre. Ali vazno je hraljat.
Jesil primjetio da u vec nekoliko ytakmica unazad, a i protiv Danske, protivnici nas unistavaju dubokim loptama iza nase odbrane, izvuku nas i onda u stilu Pjanica i Misketa birvaktile preskoce nasu sredinu i odbranu dugom loptom u prazan prostor i obicno tad naprave dobru sansu?
Ne znam jel to procitana nasa ekipa ili je do stila protivnicke igre ali vec dòsta utakmica unazad nam tako protivnici stvaraju sanse za gol.
Ne znam jel jos neko to uocio ili se samo meni tako cini.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 jun 2021, 13:07

Beduin je napisao/la:
07 jun 2021, 13:04
h1a2s3o4 je napisao/la:

Jesil primjetio da u vec nekoliko ytakmica unazad, a i protiv Danske, protivnici nas unistavaju dubokim loptama iza nase odbrane, izvuku nas i onda u stilu Pjanica i Misketa birvaktile preskoce nasu sredinu i odbranu dugom loptom u prazan prostor i obicno tad naprave dobru sansu?
Ne znam jel to procitana nasa ekipa ili je do stila protivnicke igre ali vec dòsta utakmica unazad nam tako protivnici stvaraju sanse za gol.
Bravo. Danci su to skontali, i imali su tu taktiku, navuku nas i onda dubinska lopta prema Braithwaite ili Robert Skov koji su brzi igraci, samo nisu realizovali, ali imali su takvih situacija. Pogotovo Braithwaite nam je stvarao problema, jer je ne-danski igrac, koji ima fizicke karakteristike koje nama ne odgovaraju.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 jun 2021, 13:09

Beduin je napisao/la:
07 jun 2021, 12:57

Mislim da možemo zaboraviti na Begovića i Vrančića, sumnjam da će oni biti pozvani ako nisu bili do sada. Izgleda da Petev ne računa ni na Hotića jer može tu staviti Nukića ( :rol: ), a neko je napisao nedavno da Hajradinović nije u njegovim planovima. A zato su tu Danilović, Pirić i Ziljkić :bih:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 07 jun 2021, 13:11

I mene čudi što su Hotića tek tako nogom nabili.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 07 jun 2021, 13:21

Ovdje standardna prica.

Uvijek su najbolji oni koji nisu na spisku.

Kada ih se pozove i kada zaigraju onda ih se tjera i tako u krug.

Ko bi nama ugodio.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 07 jun 2021, 13:21

Beduin je napisao/la:
07 jun 2021, 13:04
h1a2s3o4 je napisao/la:

Da, to i jesu najopasnije sanse koje su pravili ali i tu nam nisu pravili ogromne probleme jer stoperi to rijese brzo.
To je nekako i posljedica nacina na koji mi igramo odbranu, jer bas da se naigraju tj. da prođu kroz onaku zgusnutu odbranu i nije lako. Pa im je to nacin na koji mogu najlakse "zaprijetiti".
To i jeste zadatak napadaca da napada prostor pravovremeno. Vjerovatno i uigrane akcije Danske.
Sreca imamo pristojno brze igrace u odbrani, a i tu je golman bitan da prati i istrci na vrijeme.
U principu kako smo poceli igrati sa 3 pozadi golove smo primali samo iz prekida.
Sto pokazuje da na njima treba raditi, a i mozda da su druge stvari koje radimo OK.

Sa ovom formaciju tesko da nam se moze desiti onaj prvi gol protiv Finske kada stoper iz zadnje linije izbaci pola naseg tipa dugom loptom. A igrac koji je primio imao parcelu slobodnu ispred sebe. Niko ga nije cuvao.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 07 jun 2021, 13:32

Sehic, M.Susic, Bicakcic, Ahmedhodzic, Kolasinac, Cimirot, Krunic, Pjanic, Stevanovic, Dzeko i Demirovic. Rezerve: Vasilj, Gojak, Hadziahmetovic, Prevljak, Todorovic, Hadzikadunic, Civic, Besic (? ako pocne igrati) i dodati jos nekog ko je u formi i to je to.

Nije mi jasno da nam hronicno mjesto desnog beka ne igra bar covjek (M.Susic) koji nekih 7-8 godina redovno igra u boljim klubovima no su i najbolji iz PL BiH a vec nekoliko godina igra u najboljem klubu Rumunije. Nije neka pljacka, ali ima najduzi kontinuitet redovnih igara, pokazao i u reprezentaciji da nije rupa kao Todor i ostali, naprijed igra vrlo solidno, ali dzaba...

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 07 jun 2021, 13:41

Vrlo teško, iz prošle U21 ni jednog pristojnog igrača nismo dobili.

Koje su šanse da Husković, Gigović, Alijagić, Hasić, Dedić, Omić iz 2003/2002 postanu pristojni igrači? Teško. Pola njih ni ne igra pod našom zastavom.

Tonut ćemo sve dok se ne desi čudo u preklapanju generacija. I to u ovom periodu od par godina mora izaći neka zvijezda nivo Pjanića da uopšte razmišljamo o nekim takmičenja.

Rang Litvanije, borba za treća mjesta, derbiji sa Kazakhstanom, Litvanijom su naš trenutni domet.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 jun 2021, 13:46

Moram priznati da me Vasilj razocarao juce. Dosta nesiguran sa nogom. Nadam se da ce imati kontinuitet u 2. Bundesligi.

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 07 jun 2021, 15:54

Borba za treca mjesta - rang sa Litvanijom
Nigdje veze :rol:
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 07 jun 2021, 18:26

Zavale nam gol iz nicega, dok mi iz slicne situacije pogodimo igraca na liniji. Nasa nafaka kao i inace ...

Nisu nam ni Danci iz igre ne znam kako zaprijetili. Imali smo neke fine polukontre, al kenjali su ...
Zadnja izmjena: Swanfilter, dana/u 07 jun 2021, 21:33, ukupno mijenjano 1 put.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 jun 2021, 20:11

slika

Kakva ironija i kakva vizionarska reklama. :bow:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 jun 2021, 08:58

Vucevich je napisao/la:
06 jun 2021, 18:49
Ovaj Đokanović je vrlo, vrlo limitiran igrač. Dok se ne dokaže u nekoj ekipi tipa Slaven Belupo ne treba pisati o njemu uopšte. Partije u mtel ligi ne znače ništa.
Vala za ovog ublehasa Nalica je Luka Modric licno.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: eldo, jasmin10, Sveti i 7 gostiju.