Franklin je napisao/la: ↑20 nov 2022, 19:29
DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑20 nov 2022, 19:26
Cipiripiblicblic je napisao/la: ↑20 nov 2022, 19:22
Ne znam kakav će biti sistem kvalifikacija za ovo sljedeće na kojem nastupa 48 reprezentacija.
A i kad razmislim, to povećavanje broja će ubijati draž, zamisli npr. 8 azijskih ekipa na SP-u.
Sve je zbog para.
Mislim da bi mogli uskoro vidjeti SP u Kini.
Teško će Kinezi skoro dobiti jer prije njih šansu imaju Evropljani, Južnoamerikanci i Afrikanci.
Čitao sam da Maroko ima ozbiljne namjere za 30. godinu, tu su još neke zajedničke kandidature Južnoamerikanaca. Kina mi djeluje isto zicer u idućih 20 godina. Od Evropljana su idući Englezi vjerovatno.
nisi ti baš to dobro upratio
engleska je sama zaključila da ih niko ne voli i otkazala je najavljenu kandidaturu za SP, u korist kandidature za EP 2028 gdje im je jedini protukandidat turska
španija i portugal su najozbiljniji kandidati jer je 2030 opet evropa u igri, ali najavili su i uključenje ukrajine u kandidaturu što bi moglo značiti nesigurnost
južnoamerička grupa zemalja (argentina, urugvaj, paragvaj i čile) su drugi ozbiljan kandidat ali pitanje je da li će fifa prihvatiti finansijski lošiju opciju
maroko se opet kandiduje, ne znaju ni oni sami zašto
kina bi bila ozbiljan kandidat ali ih je.be zero covid politika zbog koje su vratili azijski kup, a sagradili su 10 novih novcatih friških fudbalskih stadiona (nisu imali nijedan). osim toga se ne zna da li uopšte mogu predati kandidaturu jer je katar u istoj asocijaciji
da se infantino pita on bi sutra to dao kini jer je tamo dobit najveća. vidjećemo, biće jako intetesantno. kandidature bi trebale krenuti ove godine a dodjela bi bila na kongresu fife 2024