Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
Meni je ono sinoć bilo okej. Moglo se vidjeti dosta toga pozitivnog.. ko je uopšte htio da vidi.
Jako je plitka rasprava o toj nekoj sterilnosti u napadu, kad je u pitanju prva utakmica nove ekipe pod novim stručnim štabom, u Junu na kraju sezone, bez imperativa nastupa na Euru.. i još protiv Engleske, u Engleskoj.
Radeljić, Vasilj i Gigović su mi posebno vrijedni pomena u pozitivnom smislu, mada me generalno niko nije razočarao. Uglavnom, za mene je krenulo u skladu za očekivanjima. Daće Bog da se tako nastavi.
Jako je plitka rasprava o toj nekoj sterilnosti u napadu, kad je u pitanju prva utakmica nove ekipe pod novim stručnim štabom, u Junu na kraju sezone, bez imperativa nastupa na Euru.. i još protiv Engleske, u Engleskoj.
Radeljić, Vasilj i Gigović su mi posebno vrijedni pomena u pozitivnom smislu, mada me generalno niko nije razočarao. Uglavnom, za mene je krenulo u skladu za očekivanjima. Daće Bog da se tako nastavi.
The saddest thing in life is wasted talent.
Ovaj vezni red iz drugog poluvremena Gigovic-Tahirovic-Huseinbasic treba forsirati, jer ce sva trojica sigurno biti okosnica reprezentacije. Bice ovo bolje sigurno i protiv Italije u nedelju, a i vjerujem u Ligi nacija da cemo cuknuti koji bod Holandiji i Njemackoj i bar jednom dobit Madjarsku.
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
- Shategabri
- Kontakt:
Jasno je da treba početi graditi reprezentaciju i bez jednog od posljednjih mušketira koji su nas odveli na SP, Džeke.
Jasno je i da nam je ofanzivni dio igre najveći problem.
Porazi u ovim utakmicama ne znače ništa.
Treba naći sistem igre sa igračima kojim raspolažemo.
Jasno je i da nam je ofanzivni dio igre najveći problem.
Porazi u ovim utakmicama ne znače ništa.
Treba naći sistem igre sa igračima kojim raspolažemo.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Sve razumijem,nova ekipa, mlada ekipa,neiskusna, nasuprot jedne Engleske, ali prijateljska je utakmica,ne igra se za bodove,moze se malo muda pokazati,zaigrati ,a ne s 9 igraca u 16 m. Pa nismo sutali na gol u prijateljskoj utakmici. Da su kvalifikacije, pa igras za bodove, lakse bih shvatio.
Ma vec ima pomaka sa ovim mladjim momcima. Prije par godina okosnicu nam cinili igraci tipa Gojak vjeciti talenat, Saric iz Arabije, duh Cimirot, Loncar itd. Napredovat ce ovi momci, polako jbt, ne bi ni Francuska za jednu utakmicu sve promijenila. Covjek je dobio ugovor na 4 godine da nesto napravi postepeno.
Ova godina nam ne sluzi za nista drugo nego koliko toliko uigravanje te da vidimo gdje su ovi novi momci u odnosu na protivnike u Ligi nacija. Tek od kvalifikacija za SP im mozemo pomalo suditi jer ce doci protivnici slicni nasim, a ni tu ih ne trebamo tjerati jer necemo sigurno otici na SP.
Ova godina nam ne sluzi za nista drugo nego koliko toliko uigravanje te da vidimo gdje su ovi novi momci u odnosu na protivnike u Ligi nacija. Tek od kvalifikacija za SP im mozemo pomalo suditi jer ce doci protivnici slicni nasim, a ni tu ih ne trebamo tjerati jer necemo sigurno otici na SP.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- JayCatwright
- Kontakt:
nema šta, strašan pomak ti je kad nekog igrača koji već ima 22 godine, što je u današnje vrijeme već ostario igrač, odnosno ne možeš ga više nazvati mlađim igračem, a koji je u Danskoj rezerva i ti ga nazivaš budućom okosnicom. Odlična okosnica da budemo u petom bubnju narednih 20 godina
Reprezentativni i klubski fudbal su dva različita svijeta. Nije ni blizu isto imati 20 godina u klubu i u repci. Status igrača u klubu ne mora ništa značiti po pitanju repke. Ni potrebe tima, a ni uloge individualaca nisu iste.. i još mali milion stvari.
Da Brazil radi smjenu generacije kao mi sad, ne bi sinoć izgledao puno bolje od nas.
Da Brazil radi smjenu generacije kao mi sad, ne bi sinoć izgledao puno bolje od nas.
- JayCatwright
- Kontakt:
Ma ja, tu su negdje Endrick i Gigović 

Ti si od nekoga ko je kao informacije dobivao i sirio od Tahirovica i Hadzikadunica (slucaj brojSindikat12 je napisao/la: ↑04 jun 2024, 11:20Zadnji par godina u Švedskoj kad je se potezala tema Gigovic vs Tahirovic skoro pa uvijek je receno da je Gigovic puno veci potencijal. I izgleda da ide ka kome zakljucku.

Uhh.. Bogami sam mislio da si pametniji. Niđe veze, do mene je.
Jest, u qrcu smo, nema nam spasa. Samo treba pljuvati.
Jest, u qrcu smo, nema nam spasa. Samo treba pljuvati.

-
- Kontakt:
Nista onda bujrum napravi Skolu fudbala u BiH i "proizvedi" nam 2 igraca tipa Mbape, jednog Krosa i jednog Maldinija.JayCatwright je napisao/la: ↑04 jun 2024, 12:47nema šta, strašan pomak ti je kad nekog igrača koji već ima 22 godine, što je u današnje vrijeme već ostario igrač, odnosno ne možeš ga više nazvati mlađim igračem, a koji je u Danskoj rezerva i ti ga nazivaš budućom okosnicom. Odlična okosnica da budemo u petom bubnju narednih 20 godina
Deder nam ti onda nadji novog Rodrija i Kroosa umjesto ovih mladjih. Boljih igraca od ovih novih trenutno nemamo, ne znam koga ti ocekujes od igraca?
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Momak sa 22 godine ima preko 150 utakmica u seniorskom fudbalu na klupskom nivou i ti nasao pricat nesto. Rezerva je bio zadnjih mjesec ipo dana vjerovatno iz razloga sto je bio posudjen igrac i sto nece ostati u klubu pa trener priprema igrace koji ce igrat slj godine ligu prvaka. Momak je kao projekat Svedske ostavio kapitensku traku u21 reprezentacije i dosao igrat za nas i onda ti dodjes da govoris kako je on okosnica za 5 bubanj debilu jedan. I jedno pitanje: Ako je rezerva u Danskoj zasto ga trazi Frajburg? Kako je moguce da Bundesligas trazi rezervu iz Danske lige?JayCatwright je napisao/la: ↑04 jun 2024, 12:47nema šta, strašan pomak ti je kad nekog igrača koji već ima 22 godine, što je u današnje vrijeme već ostario igrač, odnosno ne možeš ga više nazvati mlađim igračem, a koji je u Danskoj rezerva i ti ga nazivaš budućom okosnicom. Odlična okosnica da budemo u petom bubnju narednih 20 godina
- Beduin
- Kontakt:
A okosnice tima su striktno igraci izmedju 17-19 godina.JayCatwright je napisao/la: ↑04 jun 2024, 12:47nema šta, strašan pomak ti je kad nekog igrača koji već ima 22 godine, što je u današnje vrijeme već ostario igrač, odnosno ne možeš ga više nazvati mlađim igračem, a koji je u Danskoj rezerva i ti ga nazivaš budućom okosnicom. Odlična okosnica da budemo u petom bubnju narednih 20 godina
Odmah mi na prvu naumpadnu Klose i Luca Toni, ali i mnogi drugi koji su "zakasnili" za nacionalni tim, ali i klupski.
Late bloomers
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- JayCatwright
- Kontakt:
Molim te lijepo frajer poredi Brazil sa nama kao prvo, u bilo kom smislu je to blasfemija, eto Brazil nikad nije imao smjenu generacije
Drugo, i jeste problem kad vidite pozitivne stvari nazor, kao sinoc npr. gdje centra nisi presao, gdje nisi odigrao nijednu smislenu akciju, a nisi se ni branio dobro, jer čim su ubacili u brzinu više spakovali su par komada. I baš takvi koji vide pozitivne stvari u onom sinoć će se čuditi kad te u kvalifikacijama otresu Moldavija i Armenija

Drugo, i jeste problem kad vidite pozitivne stvari nazor, kao sinoc npr. gdje centra nisi presao, gdje nisi odigrao nijednu smislenu akciju, a nisi se ni branio dobro, jer čim su ubacili u brzinu više spakovali su par komada. I baš takvi koji vide pozitivne stvari u onom sinoć će se čuditi kad te u kvalifikacijama otresu Moldavija i Armenija
Da bi mogao smisleno komentarisati neki timski sport, za početak si nekad morao biti član nekog sportskog tima. U suprotnom često nećeš skontati poentu, kao u primjeru iznad.
- JayCatwright
- Kontakt:
eto, saznali smo i da shategabri ima brata blizanca
E cuj on poredi Englesku sa Armenijom i Moldavijom. 
Pa neces se 90 minuta braniti bunkerom protiv takvih selekcija sigurno. Sta si ti ocekivao? Da ih napadnemo? Pa dali bi nam jos 7 golova da smo se nadigravali sa njima.

Pa neces se 90 minuta braniti bunkerom protiv takvih selekcija sigurno. Sta si ti ocekivao? Da ih napadnemo? Pa dali bi nam jos 7 golova da smo se nadigravali sa njima.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nije se rodio ko je nama ugodio. Znaš ti nas..
- JayCatwright
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.