Veliko finale (i tekma za 3 mjesto): GER-ARG; BRA-HOL

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci

soccerfan
Kontakt:

Re: Veliko finale (i tekma za 3 mjesto): GER-ARG; BRA-HOL

Post Postao/la soccerfan » 14 jul 2014, 02:03

Njemackaaaaa :clap: :clap: :clap: :clap: Navijao sam ko mahnit i toliko mi je drago sto su osvojili. Ne zivim u Njemackoj BTW :mrgreen: :mrgreen: Ali mi je zbog Mire drago pravo. Zasluzio covjek. :clap: :clap: Gotze super odigrao. Ja se slomio od galame citavo prvo poluvrijeme da se uvede Gotze al ja sam kontao umjesto Mullera koji je danas sa Kroosom prespavao tekmu. Boateng i Hummels danas :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: Gledam slavlje nakon tekme 10 minuta proslo a Hummels jos lezi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Prisla mu hanuma i zeza se sa njim prinosi mu i odmice onaj mali pehar :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Sto se tice golden ball- no comment. Navijac sam Barce ali mislim da su vise zasluzili tu nagradu Muller ili Hummels, mozda cak i Robben. Al hajd. Jos jednom aferim Germanyyyy :bow: :bow: Na pocetku prvenstva sam rekao ovo Njemacka osvaja samo moze Spanija da se suprostavi, a Spanija je napravila to sto je napravila.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 14 jul 2014, 02:03

adidasov hobit dobio nagradu od svoga sponzora adidasa ,neće valjda robbenu koji nosi nike a nagradu dodjeljuje adidas :lol:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 14 jul 2014, 02:07

Celtic je napisao/la:
drummer je napisao/la:Treba dodati i da je Njemacka imala naklonost sudija,strat Noyera na Higuaina je bila vrlo sumnjiva situacija,bez obzira na to sto je prvi stigao do lopte to je bio klasicni nokaut namjerno isturenim koljenom a sve se desavalo unutar sesnaesterca.
Da je epilog utakmice bio drugaciji i da je argentinski golman onako startovao na Njemca vjerujem da bi citav svijet,sve novine i portali sad brujali o silnoj nepravdi ucinjenoj Njemackoj.
Osim toga Rizzoli je šiljio lagano za Njemacku.
Uredu taj start,ali pogledaj opet nekad utakmicu i bar prvo poluvrijeme i vidjet ces ,koliko je bilo propusta,i toga slicnog,Njemackoj nekoliko faulova i prekida nije sudjeno.
Njemci si dosta simulirali u drugom dijelu prvog poluvremena,ako to racunas,iole dobar sudija ne nasjeda na te mahalske fazone.Poslije vise nisu kad su vidjeli da im ne prolazi to.
Dva nepostojeca kornera za Njemacku i jedan iz aviona vidljiv offsajd,nepostojeci faul za Klosea u zoni suta(simuliranje,ni dirnuo ga covjek nije).
Kad dodamo da se mirne duse mogao svirati penal i karton zute ili crvene boje za Noyera sasvim dovoljan poguranac sudija.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 jul 2014, 02:15

Cuj crvein karton za Neuera jesi li ti normalan? Pa Maskerano je dva puta zasluzio crveni karton i on i onaj Biglia, pa ono nad kramerom ramenom kad ga neko nokaoutira pa onda Aguero ima zuti i sakom covjek napravi Svajnstajgeru solidnu rupu ispod oka (naravno ne dobije nista) i ti se zalis na sudjenje u korist Svaba? :lol: :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 14 jul 2014, 02:16

pa trebao je masherano dobiti crveni u produžecima,a i aguero i titan palacio su isto bili na rubu,nojerov start čist :kafa: tolko o suđenju i pomaganju švabima,drumer je očito na drogama

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jul 2014, 02:17

BigBigBang je napisao/la:Cuj crvein karton za Neuera jesi li ti normalan? Pa Maskerano je dva puta zasluzio crveni karton i on i onaj Biglia, pa ono nad kramerom ramenom kad ga neko nokaoutira pa onda Aguero ima zuti i sakom covjek napravi Svajnstajgeru solidnu rupu ispod oka i ti se zalis na sudjenje u korist Svaba? :lol: :lol:
Lijeno mi bilo sve ovo napisati ali ti si to uradio :thumbup:

Treba spomenuti i smiješni žuti karton Generalu nakon očigledne simulacije Lavezzi-a (mislim da je on bio u pitanju).

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 14 jul 2014, 02:22

Treba se priznati da Aguero dobro prosao sto nije dobio i drugi zuti
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 14 jul 2014, 02:30

joj, pa start Neuera je čist kao suza, golman kad onako rukom ide na loptu ima pravo da izbaci tijelo kako hoće, ako ste vidjeli u prvom poluvremenu Romero je kupio loptu, a koljeno visoko naprijed, Klose se samo sklonio, da je Klose išao kao ondje Higuain prošao bi 3x gore. Druga je stvar što se Higuain ondje pravio budala. Ista situacija i kad su centaršutevi iz kornera, zna se kad golman skače da se svi sklanjaju, al' eto :D Ima ovdje par padobranaca, uvijek je i bilo.

Mascherano zaslužio drugi žuti, Aguero također. AL' hajde neka to raspravljaju glavešine u FIFI. Ionako je suđenje rinaka čitavo prvenstvo.
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 14 jul 2014, 02:31

BigBigBang je napisao/la:Cuj crvein karton za Neuera jesi li ti normalan? Pa Maskerano je dva puta zasluzio crveni karton i on i onaj Biglia, pa ono nad kramerom ramenom kad ga neko nokaoutira pa onda Aguero ima zuti i sakom covjek napravi Svajnstajgeru solidnu rupu ispod oka (naravno ne dobije nista) i ti se zalis na sudjenje u korist Svaba? :lol: :lol:
To sve je bilo nenamjerno,Kramer se nabio na Rojovo rame,nije gledao,Aguero je slucajno oparao Svajnija,Noyer je namjerno isao koljenom u glavu Higuaina.

PS:Izmjena Lavezzia je bila jos jedan cudan potez,on je Njemcima pravio dar-mar u prvom poluvremenu,nisu ga mogli stici ni sa autom.Vidio sam da se kod izvodjenja kornera sageo i uhvatio za koljena,bice da je bila neka povreda.
Puno hendikepa za Argentinu.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 14 jul 2014, 02:33

drummer je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Cuj crvein karton za Neuera jesi li ti normalan? Pa Maskerano je dva puta zasluzio crveni karton i on i onaj Biglia, pa ono nad kramerom ramenom kad ga neko nokaoutira pa onda Aguero ima zuti i sakom covjek napravi Svajnstajgeru solidnu rupu ispod oka (naravno ne dobije nista) i ti se zalis na sudjenje u korist Svaba? :lol: :lol:
To sve je bilo nenamjerno,Kramer se nabio na Rojovo rame,nije gledao,Aguero je slucajno oparao Svajnija,Noyer je namjerno isao koljenom u glavu Higuaina.

PS:Izmjena Lavezzia je bila jos jedan cudan potez,on je Njemcima pravio dar-mar u prvom poluvremenu,nisu ga mogli stici ni sa autom.Vidio sam da se kod izvodjenja kornera sageo i uhvatio za koljena,bice da je bila neka povreda.
Druže, nepisano pravilo ti je da kad golman ide na loptu da se sklanjaš. Ako si ikad igrao fudbal, pa makar i u našim seoskim ligama, znaš za to. Golman uvijek, al' uvijek ide s koljenom prema naprijed!

I da, nema tu slučajno, lakat u lice je karton.
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 14 jul 2014, 02:36

Kazem ja,ovdje preovladavaju simpatije i licni ukusi.Objektivno se i ne pokusava biti :)
Svajni je ruzno raskrvavljen ali namjera nije postojala da se to uradi,skok,ispruzena ruka,povreda.
Laku noc.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 14 jul 2014, 02:37

drummer je napisao/la:Kazem ja,ovdje preovladavaju simpatije i licni ukusi.Objektivno se i ne pokusava biti :)
Svajni je ruzno raskrvavljen ali namjera nije postojala da se to uradi,skok,ispruzena ruka,povreda.
Laku noc.
Pa šta misliš da svaki igrač s ispruženom rukom skače? Nije postojala namjera, isto kao što Zapata nije išao Neymara onako da povrijedi itd itd. Žuti karton je MORAO dobiti zbog NEOPREZNOSTI. Valjda si nekad čuo za taj izraz.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 14 jul 2014, 02:38

drummer je napisao/la:

ti si jedan mučki provokator koji želi lagat napaćenom narodu :lol: svi ti faulovi su bili namjerni a ne slučajni,argentina je trebala dobiti najmanje jedan crveni u produžetku,noyer je bio prvi lopti i tko je kriv trabantu higuanu koji je išao glumiti neki ****,trebo mu je ovaj glavaču otkinuti pa nebi se više nikad pravio glup i mutav

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 14 jul 2014, 02:48

Prvi put u zivotu sam navijao za Njemacku,i et bio sam im sretan.
Apsolutno zasluzena pobjeda,apsolutno zasluzeno su veceras postali prvaci svijeta.
Sjajna akcija kod gola,odlican posao Schurllea majstorska zavrsnica Gotzea ali sto se mene tice najbolji veceras bio je:

slika

Strasna partija. :clap: :clap: :clap: :clap:

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 14 jul 2014, 03:01

slika

:mrgreen:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 jul 2014, 03:04

:rol:

Pipita, vječiti kloc u velikim utakmicama.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 14 jul 2014, 03:06

:lol: :lol:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 14 jul 2014, 09:00

Odlicna utakmica, Njemacka zasluzeno na vrhu, kada se citav turnir uzme u obzir. Naprosto su sila. Low je stvorio takav sistem rotacija u vrhu napada te citavo prvenstvo samo sa jednim klasicnim napadacem, a opet tako efikasni. Sweinstaiger cini mi se najvise pretrcao sinoc, svaka cast, najbolji btb igrac zadnje 3-4 godine. Low moze mjenjati skoro pa sve igrace, ali Bastiana ne, jer nosi ovu repku, koji borac.

Sa druge strane, Sabela fino postavio formaciju, u kojoj se ekipa brani sa 7 igraca, dok trojica stoje tu oko centra i cekaju lopte za kontre. Mašćerano odigrao vrhunski turnir, medju tri-cetiri najbolja igraca, a grijeh je ovom igracu izmisljati poziciju sem ove u veznom.

Strasan turnir..
- Ed Woodward for Prime Minister !

denole
Kontakt:

Re: Odg: Veliko finale (i tekma za 3 mjesto): GER-ARG; BRA-H

Post Postao/la denole » 14 jul 2014, 09:03

Odlicno finale. Argentina slaba veoma

Jedino ne kontam po cemu je Messi igrac turnira ????

Protiv nas je bio igrac utakmice. Vise sam ja trcao po kuci i kad smo gol dali. Dao je gol ne zna ni on kako i odmah igrac utakmice. Trebali bi sudci malo bolje birati i gledati ko se najvise zalaze a ne samo one koji daju golove
1921

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.