Odosmo mi na dugo i na široko, preći ćemo na neke stvari koje nemaju veze sa ovom temomDrFilgud je napisao/la:Buraz, sve to sto si naveo, pa jos kad sastavimo sa reprezentativnim debaklima u posljednjem desetljecu , pokazuje da se u Turskoj igra puno losiji fudbal nego sto bi se po imenima, parama, stadionima moglo reci... nejse, valjda ce nasi napredovati da budu korisni reprezentaciji, pa da se i prodaju dobroRaonffa je napisao/la: Imaju puno istrošenih igrača koje guraju ispred svojih mladih, dok im mlade igrače proizvode Njemci.
Jedini igrač vrijedan pomena koji je "napravljen" u Turskoj je Arda Turan, naravno govorim o igračima koji su napravili nešto u inostranstvu. Druga stvar je što mi se čini da njihovi igrači nešto pretjerano i ne žele ići van Turske, jedan Kaya, Inan. Gonul ili Topal su već iskusni igrači koji maltene čitavu karijeru igraju u Feneru, Galati ili Bešiktašu, a siguran sam da su mogli naći pristojne klubove u ligama petice, al' jednostavno ne žele da idu iz turske lige i to je tako.
Ovo sve gore nabrojano može uticati na to da klubovi iz stranih liga više i ne gledaju prema Turskoj kao nekom fudbalskom tržištu, a to ubija mlade igrače, što turske što iz drugih država.
A što se tiče ostalog uvjeren sam da Fener, Galata i Bešiktaš imaju bolje rezultate od Basela ili Salzburga zadnjih godina. Od ovih ostalih liga (ne računajući lige petice) možda jedino Ukrajinci, Portugalci, Holanđani i eventualno Rusi da imaju bolje rezultate u Europi.
Tako tu ti se Turci vrte oko 10 najboljih liga

A svi smo se složili da će se Bajić teško "izvući" iz Turske zbog više razloga.