Riad Bajić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Raonffa
Kontakt:

Re: Riad Bajić

Post Postao/la Raonffa » 17 maj 2017, 17:29

DrFilgud je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Imaju puno istrošenih igrača koje guraju ispred svojih mladih, dok im mlade igrače proizvode Njemci.

Jedini igrač vrijedan pomena koji je "napravljen" u Turskoj je Arda Turan, naravno govorim o igračima koji su napravili nešto u inostranstvu. Druga stvar je što mi se čini da njihovi igrači nešto pretjerano i ne žele ići van Turske, jedan Kaya, Inan. Gonul ili Topal su već iskusni igrači koji maltene čitavu karijeru igraju u Feneru, Galati ili Bešiktašu, a siguran sam da su mogli naći pristojne klubove u ligama petice, al' jednostavno ne žele da idu iz turske lige i to je tako.

Ovo sve gore nabrojano može uticati na to da klubovi iz stranih liga više i ne gledaju prema Turskoj kao nekom fudbalskom tržištu, a to ubija mlade igrače, što turske što iz drugih država.

A što se tiče ostalog uvjeren sam da Fener, Galata i Bešiktaš imaju bolje rezultate od Basela ili Salzburga zadnjih godina. Od ovih ostalih liga (ne računajući lige petice) možda jedino Ukrajinci, Portugalci, Holanđani i eventualno Rusi da imaju bolje rezultate u Europi.

Tako tu ti se Turci vrte oko 10 najboljih liga :D
Buraz, sve to sto si naveo, pa jos kad sastavimo sa reprezentativnim debaklima u posljednjem desetljecu , pokazuje da se u Turskoj igra puno losiji fudbal nego sto bi se po imenima, parama, stadionima moglo reci... nejse, valjda ce nasi napredovati da budu korisni reprezentaciji, pa da se i prodaju dobro :)
Odosmo mi na dugo i na široko, preći ćemo na neke stvari koje nemaju veze sa ovom temom :D

A svi smo se složili da će se Bajić teško "izvući" iz Turske zbog više razloga.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 17 maj 2017, 17:35

Raonffa je napisao/la: Odosmo mi na dugo i na široko, preći ćemo na neke stvari koje nemaju veze sa ovom temom :D

Ma morali smo istjerat neke stvari na cistac :lol:
E tu se definitivno slazemo, platu koju Baja moze dobiti u velikoj trojci, pare koje Konya moze dobiti od velike trojke, nema sanse da ce neko izvana platiti.
Moze biti jedino da se Bajic zainati da ide negdje u Lige 5, kontra finansijskog rezona, pa da natjera Konyu da ga pusti, al to malo sutra.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 maj 2017, 17:41

DrFilgud je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Odosmo mi na dugo i na široko, preći ćemo na neke stvari koje nemaju veze sa ovom temom :D

Ma morali smo istjerat neke stvari na cistac :lol:
E tu se definitivno slazemo, platu koju Baja moze dobiti u velikoj trojci, pare koje Konya moze dobiti od velike trojke, nema sanse da ce neko izvana platiti.
Moze biti jedino da se Bajic zainati da ide negdje u Lige 5, kontra finansijskog rezona, pa da natjera Konyu da ga pusti, al to malo sutra.
Tako nekako, eventualno Konya može popustiti kada Bajiću bude isticao ugovor, pa da bude ono bolje išta nego ništa. Al' od toga neće biti ništa pošto on ima ugovor do ljeta 2020. godine :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 17 maj 2017, 17:52

@Raonffa vraća nadu u pdf reprezentacije, kakvu diskusiju vodi sa ostalim forumašima...
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 19 maj 2017, 09:43

ako je istina ovo za hoffu , tu bi trebao odmah ici bez razmišljanja
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 maj 2017, 10:16

Nemaju ovi u Konyasporu baš previše iskustva sa prodajom igrača, Bajić će biti njihov rekordan transfer. Oni su u svojoj istoriji prodali šest igrača, a najskuplji je otišao za milion. Sa druge strane zna se kako to kod njih funkcioniše, Bajić će recimo zvanično otići za 4 miliona, a razliku para će oni riješiti na drugi način.

Slažem se sa vama da će teško otići van Turske, pored svih argumenata koji su nabrojani tu je i faktor Hadisa Zubanovića kojem je Turska na prvom mjestu i tu sigurno mogu uzeti najviše para. Obeštećenje sigurno nije problem, većina klubova iz lige petice može dati pristojno obeštećenje, ali sa platom turcima ne mogu parirati. Onda tu imamo onu standardnu dilemu, da li ostati u Turskoj i nikad više ne razmišljati o finansijama ili se boriti za Bundesligu i pokušati napraviti fudbalsku karijeru. To je samo do Riada Bajića i njegovih ambicija.

Bešiktaš bi sigurno bio najzanimljiviji, veoma zdrava sredina, konstantna, sa ogromnim ambicijama, atipično za Tursku. Ipak taj Bešiktaš ima odlične napadače u najboljim godinama (Tosun & Aboubakar), tu je i Demba Ba, a igraju sa jednim napadačem tako da Bešiktaš vjerovatno možemo otpisati.

Mislim da je Galatasarayu najpotrebniji. Podolski ih napušta za mjesec dana i ostaće samo na Derdiyoku, a tu je i Tudor sa kojim se sve lakše završava.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 maj 2017, 10:27

phily je napisao/la:ako je istina ovo za hoffu , tu bi trebao odmah ici bez razmišljanja
Uh, bas sam sanjao da je otisao u Hoffenheim :lol:, najvise bih ga volio gledati u Bundesligi, bez sumnje.

Onaj Szalai nije nesto posebno dobar igrac, jedino je Kramaric tu bolji od Rijada u napadu.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: Riad Bajić

Post Postao/la Goalgetter » 19 maj 2017, 11:15

Vucevich je napisao/la:
phily je napisao/la:ako je istina ovo za hoffu , tu bi trebao odmah ici bez razmišljanja
Uh, bas sam sanjao da je otisao u Hoffenheim :lol:, najvise bih ga volio gledati u Bundesligi, bez sumnje.

Onaj Szalai nije nesto posebno dobar igrac, jedino je Kramaric tu bolji od Rijada u napadu.
A Sandro Wagner momcino? :think:

Zaboravljas najboljeg njemackog napadaca u trenutku (kako se i sam proglasio :D )

U Hoffenheimu mu je konkurencija prevelika, kao sto si naveo Szalai i Kramaric tu je i Wagner, mozda dodje jos neko kao pojacanje za LP, jako tesko, vidjecemo koji ce klub pokazti interes.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 maj 2017, 11:19

Ne bi bilo lose ni da ode u Keln, jeste da je tu Anthony Modeste ali vjerujem da se moze izboriti za mjesto.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 19 maj 2017, 11:34

Volio bih znati koliko je igraca iz turske napravilo transfer u lige 5, a da prije nisu igrali u nekoj od velikih liga? Evo recimo u zadnjih 5 godina, vjerujem ne vise od 2-3 igraca.
To bi bilo fenomenalno za Baju i reprezentaciju,ali mi nesto nije izgledno, samo da ne bude - zadovoljan sam u Konyi :mrgreen:
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 19 maj 2017, 11:41, ukupno mijenjano 2 puta.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 maj 2017, 11:36

DrFilgud je napisao/la:Volio bih znati koliko je igraca iz turske napravilo transfer u lige 5, a da prije nisu igrali u nekoj od velikih liga? Evo recimo u zadnjih 5 godina, vjerujem ne vise od 2-3 igraca.
To bi bilo fenomenalno za Baju i reprezentaciju, ali mi nesto nije izgledno, samo da ne bude - zadovoljan sam u Konyi :mrgreen:
Hajrovic :bih:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 19 maj 2017, 11:38

Vucevich je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Volio bih znati koliko je igraca iz turske napravilo transfer u lige 5, a da prije nisu igrali u nekoj od velikih liga? Evo recimo u zadnjih 5 godina, vjerujem ne vise od 2-3 igraca.
To bi bilo fenomenalno za Baju i reprezentaciju, ali mi nesto nije izgledno, samo da ne bude - zadovoljan sam u Konyi :mrgreen:
Hajrovic :bih:
OK je to, ali je Hajro u Galatu dosao ko zvijezda, najbolji svicarski igrac i to za velike milone, valja oprat lovu, jaki menadzeri ;) pa eto nek on bude jedan od ta 2-3 :mrgreen:
PS Hajro je i prije Galate mogao birati klub iz Liga 5
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 19 maj 2017, 11:44, ukupno mijenjano 2 puta.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 19 maj 2017, 11:40

To bi bilo fenomenalno za Baju i reprezentaciju, ali mi nesto nije izgledno.
Upravo zbog ne volim vidjet nase igrace kako odlaze u tu ligu. Mi PLBiH moramo dovesti na takvu razinu da nam igraci prave transfere Austriju, Belgiju ili Holandiju i ovo bi trebao biti minimum...tamo bi bili u izlogu za potencijalni prelazak u lige petice. Turska liga je kolotečina u koju mozes relativno lako uci ali jako jako tesko izaci.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 19 maj 2017, 11:46

JonSnow je napisao/la:
Upravo zbog ne volim vidjet nase igrace kako odlaze u tu ligu. Mi PLBiH moramo dovesti na takvu razinu da nam igraci prave transfere Austriju, Belgiju ili Holandiju i ovo bi trebao biti minimum...tamo bi bili u izlogu za potencijalni prelazak u lige petice. Turska liga je kolotečina u koju mozes relativno lako uci ali jako jako tesko izaci.
To ti dodje ko ono - **** ga, mlad se ozenio. :D
Nego ja mislim da Visca ima dobre sanse da ode u lige5. On ima zapadnjacke manire, disciplina, radna etika, brzina , vec nekoliko sezona igra na visokom nivou

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 maj 2017, 14:27

To bi bilo fenomenalno za Baju i reprezentaciju,ali mi nesto nije izgledno, samo da ne bude - zadovoljan sam u Konyi :mrgreen:
U zadnjih pet, šest sezona jedini vrijedi pomena su Arda Turan (otišao Atletico 2011-te iz Galate), Andre Santos (otišao u Arsenal 2011-te iz Fenera) i Cedric Bakambu (otišao u Villareal 2015-te iz Bursaspora). Dakle, govorimo o igračima koji su otišli u relativno dobre klubove, i napravili neku karijeru tamo.

S tim što treba naglasiti da se ovaj Andre Santos baš i nije pokazao u Arsenalu, odigrao je možda nekih 20, 30 utakmica otprilike.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 maj 2017, 14:56

DrFilgud je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:
To ti dodje ko ono - **** ga, mlad se ozenio. :D
Nego ja mislim da Visca ima dobre sanse da ode u lige5. On ima zapadnjacke manire, disciplina, radna etika, brzina , vec nekoliko sezona igra na visokom nivou
Visca je igrac sa puno talenta, odlicnim fizickim predispozicijama i strasnom radnom disciplinom, da je negdje drugo rodjen on bi danas igrao medju najboljim klubovima Lige Prvaka, siguran sam.
Rodjen u selu gdje nema fudbalskog kluba, Sa 15 godina stigao u prvi fudbalski klub u Buducnost (40-50 Km od kuce), sa 20 godina mislim igrao Premijer Ligu, a sa 22 godine otisao u inostranstvo.
I ovako je puno postigao i moze jos dosta, ali da je negdje drugo rodjen mogao bi puno vise.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 19 maj 2017, 15:13

Raonffa je napisao/la:
U zadnjih pet, šest sezona jedini vrijedi pomena su Arda Turan (otišao Atletico 2011-te iz Galate), Andre Santos (otišao u Arsenal 2011-te iz Fenera) i Cedric Bakambu (otišao u Villareal 2015-te iz Bursaspora). Dakle, govorimo o igračima koji su otišli u relativno dobre klubove, i napravili neku karijeru tamo.

S tim što treba naglasiti da se ovaj Andre Santos baš i nije pokazao u Arsenalu, odigrao je možda nekih 20, 30 utakmica otprilike.
Pa eto,taman ispade 2-3 igraca za 5-6 godina. Tanko je to pravo, jos je taj Bakambu bio afirmisan igrac u francuskoj ligi i prije turske, Santos u brazilskoj. Ispade da osim Arde nema nijednog koji je u stasao u Turskoj ili dosao kao anonimus , pa napravio dobar transfer. :(

@ASD
Visca je zreo za velike lige

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 19 maj 2017, 15:19

tu je i turski roberto karlos- caner erkin koji je dosao u inter i vracen sa aerodroma u milanu nazad za tursku
Zarathustra

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 maj 2017, 15:22

Moggi je napisao/la:tu je i turski roberto karlos- caner erkin koji je dosao u inter i vracen sa aerodroma u milanu nazad za tursku
A što je najgore taj Erkin opšte nije bio loš bek, gledao sam ga sticajem okolnosti par puta u Feneru i reprezentaciji Turske, bio je i više nego dobar, pogotovo ofanzivno.

Očigledno da postoji taj problem kada igrači iz Turske odu vani, pa zato i ne idu :mrgreen:

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 19 maj 2017, 15:23

Dodao bi od igraca u zadnjih 5-6 godina koji nisu imali iskustva u Evropi a presli u tim iz Lige 5 Umuta Buluta iz Galate koji je presao u Toulouse za 3.800.000 i Enesa Unala koji je presao u Man.City za 3.000.000

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.