ma i 6-7 boba da uzmu, oni su vjerovatno medju 2...vjerovatno je ovo gotovo sa ovim raspletom iz ovog kola.231983 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 15:39U narednih 5 utakmica treba im 11 bodova kako bi i matematicki osigurali promociju.
Vjerovatno ce biti potrebno i manje bodova jer ce i Hanovver negdje sigurno kiksati. Sljedece kolo igraju bas Hanovver i Paderborn (3. protiv drugoga) poslije cega ce biti dosta toga jasnije
Edin Džeko
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Edin Džeko
-
napapijri1987
- Kontakt:
Paderborn ima najtezi raspored do kraja. Imaju tekmu protiv Hanovera, protiv Schalkea i protiv Darmstadta.231983 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 15:39U narednih 5 utakmica treba im 11 bodova kako bi i matematicki osigurali promociju.
Vjerovatno ce biti potrebno i manje bodova jer ce i Hanovver negdje sigurno kiksati. Sljedece kolo igraju bas Hanovver i Paderborn (3. protiv drugoga) poslije cega ce biti dosta toga jasnije
Mogli bi Hanover i Schalke gore a Paderborn u doigravanje.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Kakva je Muslić trenerčina. Od govana pitu napravio. Svaka mu čast.
- Goalgetter
- Kontakt:
Sljedece kolo Paderborn i Hannover igraju medjusobno, a oni protiv Münstera koji su zadnji.
Tu bi mogli napraviti vec znacajan iskorak u odnosu na konkurenciju.
Generalno, svi ostali imaju puno tezi raspored nego oni, Paderborn igra jos protiv 4 ekipe iz vrha, Schalke ima samo jos Paderborn u gostima, i Hannover samo jos Paderborn. Najprije da ce Schalke i Hannover zauzeti prva dva mjesta, a ostali se bore za trece.
Tu bi mogli napraviti vec znacajan iskorak u odnosu na konkurenciju.
Generalno, svi ostali imaju puno tezi raspored nego oni, Paderborn igra jos protiv 4 ekipe iz vrha, Schalke ima samo jos Paderborn u gostima, i Hannover samo jos Paderborn. Najprije da ce Schalke i Hannover zauzeti prva dva mjesta, a ostali se bore za trece.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 12 apr 2026, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.
Jos da ih nije Karius syebao u 2-3 meca, mogli su danas mozda i ulazak slaviti. Ne definitivno, ali nekih 95%.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Goalgetter
- Kontakt:
Ima i meceva gdje im je Karius spasio tri boda u prvom dijelu sezone. Ali tacno, imao je minimum 2 partije gdje ih je direktno kostao pobjede.
Plus da im sudija nije sjebao partiju protiv Hannovera, vec bi sad imali jos +2 u odnosu na Hannover.
Preživjeli su teška gostovanja, to je najbitnije. Još Paderborn i to je to.
https://reprezentacijaba/508653-the-las ... 6_-qH1dH7g
Nadam se nekom oprostaju u septembru, kao Spahic i Ibisevic protiv Crne Gore u prijateljskoj.
Nadam se nekom oprostaju u septembru, kao Spahic i Ibisevic protiv Crne Gore u prijateljskoj.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ovo bi mu i najbolje bilo. Odlazak u penziju nakon Mundijala i direktno učešća u vraćanje Schalkea u Bundesligu. Golemo..DamirT je napisao/la: ↑13 apr 2026, 11:47https://reprezentacijaba/508653-the-las ... 6_-qH1dH7g
Nadam se nekom oprostaju u septembru, kao Spahic i Ibisevic protiv Crne Gore u prijateljskoj.![]()
Ma sigurno, nego vise mislim da mu napravimo oprostaj na nasem stadionu. Gigant je to zasluzio. Nek pocne 5 minuta i izadje. Ili prije meca, kao sa Pjanicem.CAGarfia je napisao/la: ↑13 apr 2026, 12:16Ovo bi mu i najbolje bilo. Odlazak u penziju nakon Mundijala i direktno učešća u vraćanje Schalkea u Bundesligu. Golemo..DamirT je napisao/la: ↑13 apr 2026, 11:47https://reprezentacijaba/508653-the-las ... 6_-qH1dH7g
Nadam se nekom oprostaju u septembru, kao Spahic i Ibisevic protiv Crne Gore u prijateljskoj.![]()
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Edin je to, na oproštaju mora makar 1 gol dati.DamirT je napisao/la: ↑13 apr 2026, 12:18Ma sigurno, nego vise mislim da mu napravimo oprostaj na nasem stadionu. Gigant je to zasluzio. Nek pocne 5 minuta i izadje. Ili prije meca, kao sa Pjanicem.CAGarfia je napisao/la: ↑13 apr 2026, 12:16Ovo bi mu i najbolje bilo. Odlazak u penziju nakon Mundijala i direktno učešća u vraćanje Schalkea u Bundesligu. Golemo..DamirT je napisao/la: ↑13 apr 2026, 11:47https://reprezentacijaba/508653-the-las ... 6_-qH1dH7g
Ne znam kako on na to gleda, ali ja na njegovom mjestu poslije onog što je pokazao u Schalkeu ne bih mogao odoljeti sezoni u Bundesligi. Tačno 20 godina od dolaska u Wolfsburg da odradi jedan krug po Njemačkoj.
A teško će mi pasti njegov odlazak, lakše bi mi palo da dođe do toga npr. grohne u klubu i bude jasno da je to to, nego ovako, poslije kvalifikacija gdje nam je još jednom bio najbolji strijelac, a u cvajti pokazao da je i dalje klasa koja sa 40 godina izgleda bolje na terenu od kompletne lige.
A teško će mi pasti njegov odlazak, lakše bi mi palo da dođe do toga npr. grohne u klubu i bude jasno da je to to, nego ovako, poslije kvalifikacija gdje nam je još jednom bio najbolji strijelac, a u cvajti pokazao da je i dalje klasa koja sa 40 godina izgleda bolje na terenu od kompletne lige.
100% - Da bude nekako kao sa Pjanićem. Vidjelo se da ne ide više, penzija.Zglavkar je napisao/la: ↑13 apr 2026, 12:58Ne znam kako on na to gleda, ali ja na njegovom mjestu poslije onog što je pokazao u Schalkeu ne bih mogao odoljeti sezoni u Bundesligi. Tačno 20 godina od dolaska u Wolfsburg da odradi jedan krug po Njemačkoj.![]()
Ovaj svake sedmice i dalje rešeta mreže, bilo bi ga lijepo gledati još jednu godinu u Njemačkoj.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Ma kako god da se oprosti biti ce neobicno gledati repku a znati da nema Edina. Covjece vec 20 godina covjek igra i uvijek je nekako ta nada da ce on zabit gol. Nebitno kakvi panjevi sa njim igraju. Dijete koje je imalo 10 godina na njegovom debiju sada ima 30 godina. Bukvalno lik obiljezio jedan cijeli zivot m,jednu eru. Gledati repku a da u njoj nema Edina ce biti najneobicniji osjecaj u historiji repke, barem meni.edvaE2 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 13:01100% - Da bude nekako kao sa Pjanićem. Vidjelo se da ne ide više, penzija.Zglavkar je napisao/la: ↑13 apr 2026, 12:58Ne znam kako on na to gleda, ali ja na njegovom mjestu poslije onog što je pokazao u Schalkeu ne bih mogao odoljeti sezoni u Bundesligi. Tačno 20 godina od dolaska u Wolfsburg da odradi jedan krug po Njemačkoj.![]()
Ovaj svake sedmice i dalje rešeta mreže, bilo bi ga lijepo gledati još jednu godinu u Njemačkoj.
Ma nije samo repke, pratio sam ga u svakom klubu, čak sam i mrski Inter morao gledati. Pa i kad igra protiv mog kluba, ono nek izgubi al nek zabije 3napapijri1987 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 13:19Ma kako god da se oprosti biti ce neobicno gledati repku a znati da nema Edina. Covjece vec 20 godina covjek igra i uvijek je nekako ta nada da ce on zabit gol. Nebitno kakvi panjevi sa njim igraju. Dijete koje je imalo 10 godina na njegovom debiju sada ima 30 godina. Bukvalno lik obiljezio jedan cijeli zivot m,jednu eru. Gledati repku a da u njoj nema Edina ce biti najneobicniji osjecaj u historiji repke, barem meni.edvaE2 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 13:01100% - Da bude nekako kao sa Pjanićem. Vidjelo se da ne ide više, penzija.Zglavkar je napisao/la: ↑13 apr 2026, 12:58Ne znam kako on na to gleda, ali ja na njegovom mjestu poslije onog što je pokazao u Schalkeu ne bih mogao odoljeti sezoni u Bundesligi. Tačno 20 godina od dolaska u Wolfsburg da odradi jedan krug po Njemačkoj.![]()
Pola života se nadam (znajući naravno da neće vječno igrati) da će neko drugi iskočiti koga ću pratiti kao njega, ali eto još se nije pojavio. Sve nade polažem u Kerima i Esmira
Kakva penzija Dzeko je Rafa Nadal tip sportiste
Takvi igraju dok im doktor ne zabrane,prije 10 dana ovo izjavio
"Meni je srce puno kada vidim koliko ljudima znači ovaj dres. Godine mi daju samo dodatno iskustvo da još više cenim svaki trenutak na terenu. Dok god me selektor bude želeo u timu i dok god osećam da mogu doprineti ekipi i dok god me nosi taj neverovatan huk s tribina, tu sam. Podrška nacije je nešto najvrednije što jedan sportista može imati i to me obavezuje da u svakoj utakmici dam i poslednji atom snage”
Takvi igraju dok im doktor ne zabrane,prije 10 dana ovo izjavio
"Meni je srce puno kada vidim koliko ljudima znači ovaj dres. Godine mi daju samo dodatno iskustvo da još više cenim svaki trenutak na terenu. Dok god me selektor bude želeo u timu i dok god osećam da mogu doprineti ekipi i dok god me nosi taj neverovatan huk s tribina, tu sam. Podrška nacije je nešto najvrednije što jedan sportista može imati i to me obavezuje da u svakoj utakmici dam i poslednji atom snage”
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Mislim da je ljeto idealno za oproštaj.
Da ode sa dva velika dostignuća, bez da rizikuje da sluša priče kako je ostario i kako ne može više.
Da ode sa dva velika dostignuća, bez da rizikuje da sluša priče kako je ostario i kako ne može više.
Sve je do Edina i koliko još goriva ima.
Ako bude nastavio u shalkeu i bude spreman prihvatiti u budućnosti ulogu u repki koju će objektivno godine donijeti ima za njega mjesta i na jednom euru.
Sad ako tijelo kaže nije to to realno idealna prilika za oproštaj može biti poslije svjetskog.
Takodje njegove izjave poslije utakmica i analiza govore da bi itekako za njega bilo mjesta u štabu a vjerojatno i u trenerskom poslu.
Ako bude nastavio u shalkeu i bude spreman prihvatiti u budućnosti ulogu u repki koju će objektivno godine donijeti ima za njega mjesta i na jednom euru.
Sad ako tijelo kaže nije to to realno idealna prilika za oproštaj može biti poslije svjetskog.
Takodje njegove izjave poslije utakmica i analiza govore da bi itekako za njega bilo mjesta u štabu a vjerojatno i u trenerskom poslu.
Više puta je izjavljivao da ga trenerski posao ne privlači. Ma i kada se oprosti, nadam se da će imati neku ulogu u reprezentaciji. Bukvalno mu treba reći, biraj sebi gospodine poziciju.edin139 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 13:34Sve je do Edina i koliko još goriva ima.
Mnogima od nas ce tesko past kad bude konacno se oprostio i vjerovatno bi htjeli da ga duze gledaju, ali realno divna bi fudbalska prica bila da se oprosti nakon ove sezone. Vec sad su mnogi svjetski mediji ga rijecima hvale ispratili i njegovu dugovjecnost, kako sada pokusava Schalke odvest u 1. ligu i nas na SP, pola posla je vec odradio. Ona slika sa BP gdje je sa umotanom rukom je obisla citav svijet.
Ja sam se bojao da ce mu nekako karijera utihnut i ugasit se, s obzirom kakva je situacija u Fiorentini bila prosle godine ali ovo bi bilo perfektno. Sve karijere (ne samo sportske) ostanu retrospektivno u mnogo boljem pamcenju ako se na nekoj visokoj tacki zavrse, a nema vece nego SP za koji plasman si ti direktno bio zasluzan. Mislim da bi mu jos jedna sezona na top nivou tesko pala fizicki i samo bi na neki nacin pokvarila statistiku potencijalno.
Ja sam se bojao da ce mu nekako karijera utihnut i ugasit se, s obzirom kakva je situacija u Fiorentini bila prosle godine ali ovo bi bilo perfektno. Sve karijere (ne samo sportske) ostanu retrospektivno u mnogo boljem pamcenju ako se na nekoj visokoj tacki zavrse, a nema vece nego SP za koji plasman si ti direktno bio zasluzan. Mislim da bi mu jos jedna sezona na top nivou tesko pala fizicki i samo bi na neki nacin pokvarila statistiku potencijalno.