NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2017, 20:41

BuffonGigi je napisao/la:I necu ja sad sporiti Drazena kao kosarkasa, niti njegov talent. Ne mogu jer nisam ga gledao jbg tek sam u osnovnu krenuo kad je poginuo. Ali mi ovdje ne pricamo o talentu i sta bi bilo kad bi bilo. Pa sta da se Penny nije onoliko ispovredjivao? Sta da su koljena T Maca ostala jos koju sezonu citava, itd... Ovdje pricamo o karijerama i zaostavstini. Ako cemo po talentu i slicnim stvarima, onda je za mene Sabonis najbolji Evropljanin koji je uzeo loptu u ruke.

da,bas tako

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2017, 20:46

Donnie Darko je napisao/la:
NBA champion (2011)
NBA Finals MVP (2011)
NBA Most Valuable Player (2007)
13× NBA All-Star (2002–2012, 2014–2015)
4× All-NBA First Team (2005–2007, 2009)
5× All-NBA Second Team (2002, 2003, 2008, 2010, 2011)
3× All-NBA Third Team (2001, 2004, 2012)
50–40–90 club (2007)
NBA Three-Point Shootout champion (2006)
NBA Shooting Stars champion (2010)

Career totals: 30005p, 10789s, 1152a, 1206b, 1152u
Career averages: 21.8p, 7.8s, 2.5a, 0.9b, 0.8u
Playoffs totals: 3663p, 1446s, 360a, 149u, 129b
Playoffs averages: 25.3p, 10s, 2.5a, 1u, 0.9b

vs

2× NBA champion (2009, 2010)
6× NBA All-Star (2006, 2009–2011, 2015, 2016)
2× All-NBA Second Team (2011, 2015)
2× All-NBA Third Team (2009, 2010)
NBA Rookie of the Year (2002)

Career totals: 19754p, 10402s, 3601a, 1829b, 570u
Career averages: 18p, 9.5s, 3.3a, 1.7b, 0.5u
Playoffs totals: 1945p, 1108s, 393a, 217b, 64u
Playoffs averages: 16.9p, 9.6s, 3.4a, 1.9b, 0.6u
Ne bih rekao da je blizu uopšte, ali eto, kako god. Dirkovi prosjeci u playoffu :ljepota:

3473 as. za dirka,ne 1152

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2017, 20:50

Lillard je napisao/la:filipe ti baš ne voliš Dražena. Mislim, kontam da razmišljanje i ne slažem se ni ja s lumanijem, ali ne osporavam Dražena u svakom postu.

gdje osporavam drazena,kojim mojim postom,jesi li procitao da sam napisao da je prvi evropljanin koji je bio u najboljim petorkama lige,to sto ga ne smatram kao neki ravnim dirku,ili 3. bekom suterom svih vremena to ne znaci da ga osporavam

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2017, 20:54

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Duga je lista dobrih S.G..Drazen tesko da moze u top 15 sa dvije sezone...po talentu sigurno da,ali nije dovoljno igrao u nba...u ovoj ligi sada bi bio top 10 po ppg siguran sam.

uz svo postovanje,sa jednom 3. petorkom lige on nije ni u top 25 najboljih SG nba svih vremena

Nisam ga ni stavio ili jesam :?s.g vjerovatno najbolja pozicija svih vremena..treba biti realan i priznati pokidao je Evropu kao niko do sada,otisao preko bare malo se mucio pa odigrao dvije odlicne sezone kada je se igrala paklena odbrana.

ne,nisi,nisam ni rekao da jesi,i da,dvije odlicne sezone,koje nisu dovoljne da ga se smatra kao sto neki pisu top 15 ili presmijesne izjave top 5 bekova sutera svih vremena

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 08 mar 2017, 20:56

filip13 je napisao/la:
Lillard je napisao/la:filipe ti baš ne voliš Dražena. Mislim, kontam da razmišljanje i ne slažem se ni ja s lumanijem, ali ne osporavam Dražena u svakom postu.

gdje osporavam drazena,kojim mojim postom,jesi li procitao da sam napisao da je prvi evropljanin koji je bio u najboljim petorkama lige,to sto ga ne smatram kao neki ravnim dirku,ili 3. bekom suterom svih vremena to ne znaci da ga osporavam
Čekaj, što si izignorisao LeBronovu izjavu??

Evo, LeBron - najbolji košarkaški igrač u posljednjih 10 godina (valjda se u tome slažemo) je stavio Dražena ispred Dirka.
Hoćeš sad reći LeBron nema pojma šta priča, ali filip kao zna šta priča??

Ne kontam odakle crpiš toliku aroganciju u stavovima, koji su isključivo subjektivni u stilu "tako je, jer ja tako kažem"???

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2017, 21:07

AlphonseKauders je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Čekaj, što si izignorisao LeBronovu izjavu??

Evo, LeBron - najbolji košarkaški igrač u posljednjih 10 godina (valjda se u tome slažemo) je stavio Dražena ispred Dirka.
Hoćeš sad reći LeBron nema pojma šta priča, ali filip kao zna šta priča??

Ne kontam odakle crpiš toliku aroganciju u stavovima, koji su isključivo subjektivni u stilu "tako je, jer ja tako kažem"???

hoćeš reči da je bolji onaj igrac koji je igrao 4 sezone u najjacoj ligi svijeta i u te 4 sezone uspio jednom biti u 3. petorci lige i imati 15 poena prosjecno,od onog igraca koji je bio bio MVP lige,MVP finala,prvak lige i najbolji igrac sampionske ekipe,6.strijelac svih vremena,30. skakac svih vremena,15.po broju ubacenih trojki,jedini koji je u top 30 skakaca i top 15 po broju ubacenih trojki,samo zato sto je to iz kurtoazije prema mrtvoj osobi rekao lebron james,mnogi su nakon njegove govorili i da je pokojni reggie lewis iz celticsa bio ravan wilkinsu,je li to trebamo prihvatiti kao vrhunaravnu istinu ili se ipak ravnati po cinjenicama,nagradama,faktima?

ja ne vidim da sam arogantan,samo navodim cinjenice,ne necije simpatije ili antipatije prema određenim kosarkasima,kad bi tako pisao onda bi ovdje non stop pisao kako je kukoč ravan novickom jer mi je on najdrazi kosarkas ikad

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 mar 2017, 21:15

Jel ovo fakat neko danas stavio Dražena u top 20 SGova ikad? Dobio sam pomračenje uma na par minuta nakon toga pa se ne sjećam dobro.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2017, 21:17

Kawhi je napisao/la:Jel ovo fakat neko danas stavio Dražena u top 20 SGova ikad? Dobio sam pomračenje uma na par minuta nakon toga pa se ne sjećam dobro.

sta 20,@alfonse priznaje da su samo jordan i kobe bolji,ostali ne

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 mar 2017, 21:25

filip13 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Jel ovo fakat neko danas stavio Dražena u top 20 SGova ikad? Dobio sam pomračenje uma na par minuta nakon toga pa se ne sjećam dobro.

sta 20,@alfonse priznaje da su samo jordan i kobe bolji,ostali ne
Oči mi krvare.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 mar 2017, 21:28

Ne bih da se mijesam u raspravu,ali ako se pominje prica o najboljem evropskom igracu,treba znati da Drazen nije mogao ici u NBA kad je zelio,a svakako se moraju pomenuti i uspjesi koje je on imao u Europi sa svojim ekipama i sa reprezentacijom. ;)
U takvoj raspravi,NBA ne moze biti jedino mjerilo.

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2017, 21:32

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne bih da se mijesam u raspravu,ali ako se pominje prica o najboljem evropskom igracu,treba znati da Drazen nije mogao ici u NBA kad je zelio,a svakako se moraju pomenuti i uspjesi koje je on imao u Europi sa svojim ekipama i sa reprezentacijom. ;)

kako onda uporediti dirka koji je bio mvp u najjacoj ligi svijeta i drazena koji je bio mvp u tada daleko slabijoj evropskoj kosarci?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 mar 2017, 21:37

Ne znam kako ali odredjenu tezinu mora imati.

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2017, 21:42

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne znam kako ali odredjenu tezinu mora imati.

da,slazem se,isto tako,odredjenu tezinu moraju imati i medalje koje je npr. dirk osvojio sa grupom gradjana poznatijom kao kosarkaska repka njemacke

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 mar 2017, 21:45

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne bih da se mijesam u raspravu,ali ako se pominje prica o najboljem evropskom igracu,treba znati da Drazen nije mogao ici u NBA kad je zelio,a svakako se moraju pomenuti i uspjesi koje je on imao u Europi sa svojim ekipama i sa reprezentacijom. ;)
Pa svakako. Problem je što ga i tu "uzimaju" Sabonis i Kukoč. Mislim u neNBA karijeri. I kad se već uzimaju ŠBBKBB Arvidas ima najviše argumenata za to da bi da je otišao na vrijeme sigurno bio najostvareniji od tadašnjih igrača i vjerovatno imao NBA karijeru na nivou Paua i Tonya, a možda čak i Dirka. Ali nije pa sve to treba uzeti s velikom rezervom.
Ovdje se za Dražena pretpostavlja da bi imao 20+PPG da je otišao mlađi, da nije došao u Drexlerovu ekipu, da je ostao živ i slično...

Dirk je zabio 30k u NBA, bio MVP RS i MVP finala. To je bolja karijera od jednog KGa. Ne pričamo o nekim Evropljanima tu nego o jednom o najvećih igrača ikad na njegovoj poziciji i igračem koji je igrao u isto vrijeme kao on. Jedino se za Duncana može reći da je sigurno veći od Dirka, a pogledati samo kakvi su sve igrači na toj poziciji prošli otkad je Dirk tu. To su sve činjenice

Također je činjenica da Tony ima 4 titule, 1 MVP finala, da je par sezona bio go to man 60+ pobjeda ekipe u NBA. Činjenica je da je Pau par godina zaredom vodio Međede u PO, da je uzeo dvije titule, da je u jednom finalu vrlo lako mogao dobiti MVP nagradu, i dobio bi da mu je bilo ko drugi bio saigrač osim Kobea. Pau je i najbolji primjer koliko se košarka promijenila u zadnjih 7-8 godina i on je i pored starenja i pored toga što mu trenutni trendovi u košarci ne bi trebali odgovarati našao načina ostati izuzetno koristan i u poznim godinama čak biti biran za all stara.

I da, na reprezentativnom nivou svi imaju medalja i nagrada i dostignuća ako ćemo o FIBA košarci. To što su bili dovoljno talentovani da jako mladi odu u NBA je samo njihova zasluga.

Mogu sad i s Marcom krenuti koji čini čuda s Grizzliesima.

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2017, 21:51

Kawhi je napisao/la:
Pa svakako. Problem je što ga i tu "uzimaju" Sabonis i Kukoč. Mislim u neNBA karijeri. I kad se već uzimaju ŠBBKBB Arvidas ima najviše argumenata za to da bi da je otišao na vrijeme sigurno bio najostvareniji od tadašnjih igrača i vjerovatno imao NBA karijeru na nivou Paua i Tonya, a možda čak i Dirka. Ali nije pa sve to treba uzeti s velikom rezervom.
Ovdje se za Dražena pretpostavlja da bi imao 20+PPG da je otišao mlađi, da nije došao u Drexlerovu ekipu, da je ostao živ i slično...

Dirk je zabio 30k u NBA, bio MVP RS i MVP finala. To je bolja karijera od jednog KGa. Ne pričamo o nekim Evropljanima tu nego o jednom o najvećih igrača ikad na njegovoj poziciji i igračem koji je igrao u isto vrijeme kao on. Jedino se za Duncana može reći da je sigurno veći od Dirka, a pogledati samo kakvi su sve igrači na toj poziciji prošli otkad je Dirk tu. To su sve činjenice

Također je činjenica da Tony ima 4 titule, 1 MVP finala, da je par sezona bio go to man 60+ pobjeda ekipe u NBA. Činjenica je da je Pau par godina zaredom vodio Međede u PO, da je uzeo dvije titule, da je u jednom finalu vrlo lako mogao dobiti MVP nagradu, i dobio bi da mu je bilo ko drugi bio saigrač osim Kobea. Pau je i najbolji primjer koliko se košarka promijenila u zadnjih 7-8 godina i on je i pored starenja i pored toga što mu trenutni trendovi u košarci ne bi trebali odgovarati našao načina ostati izuzetno koristan i u poznim godinama čak biti biran za all stara.

I da, na reprezentativnom nivou svi imaju medalja i nagrada i dostignuća ako ćemo o FIBA košarci. To što su bili dovoljno talentovani da jako mladi odu u NBA je samo njihova zasluga.

Mogu sad i s Marcom krenuti koji čini čuda s Grizzliesima.

da,i po logici da su dirk i drazen jednake kvalitete ispade da je drazen ravan i barkleyu ili cak i bolji

ne odgovorise mi @lumani i @alfonse,misle li da je petrovic bolji igrac od pippena i millera?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 mar 2017, 21:56

filip13 je napisao/la:
da,i po logici da su dirk i drazen jednake kvalitete ispade da je drazen ravan i barkleyu ili cak i bolji

ne odgovorise mi @lumani i @alfonse,misle li da je petrovic bolji igrac od pippena i millera?
Pa dok misle da je bolji od Wadea, Drexlera, Iversona, Westa, Raya... vjerovatno je bolji i od njih.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 mar 2017, 22:13

@Kawhi Slazem se sa dosta toga sto si napisao.Gledao sam Drazena,znam kakav je to igrac bio i kakvu je jordanovsku volju imao.Lik nije imao nikakvog straha,a bio je nevidjeni radnik i talenat.Po mom skromnom misljenju,samo je Sabonis bio talentovaniji od njega od svih ovih koje pominjemo ovdje.Medjutim,tesko ga je zaista stavljati ispred bilo koga bez mnogo toga ostvarenog u NBAu zbog toga sto mu se desilo.Duzina trajanja igraca,konstantnost,te titule i nagrade igraju ogromnu ulogu,a on to nema na najjacem nivou.Nazalost.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 08 mar 2017, 22:25

Veliko je pitanje je li Dražen najbolji Hrvat ikad, vidim da tu nitko ne spominje velikog najvećeg Krešimira Ćosića koji je prvi Europljanin u nba ligi sto je ogromno postignuće koje je tad bilo nezamislivo
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/kr ... ih-vremena

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 mar 2017, 22:29

NEZALAGANJE je napisao/la:@Kawhi Slazem se sa dosta toga sto si napisao.Gledao sam Drazena,znam kakav je to igrac bio i kakvu je jordanovsku volju imao.Lik nije imao nikakvog straha,a bio je nevidjeni radnik i talenat.Po mom skromnom misljenju,samo je Sabonis bio talentovaniji od njega od svih ovih koje pominjemo ovdje.Medjutim,tesko ga je zaista stavljati ispred bilo koga bez mnogo toga ostvarenog u NBAu zbog toga sto mu se desilo.Duzina trajanja igraca,konstantnost,te titule i nagrade igraju ogromnu ulogu,a on to nema na najjacem nivou.Nazalost.
Ma znam ja sve o njemu. Jedan mi je od idola bio dok sam trenirao. Neko kome su govorili da je loš šuter je za par godina postao neko za koga će Reggie Miller reći da je najveći šuter ikad. Jedini čija se volja može i uporediti s Jordanovom, al trebamo se voditi činjenicama. Pisao sam još neki dan da je on dovoljno velik i bez toga se stvara neutemeljen mit od njega. Ovdje se prave poređenja s Dirkom, pa treći SG ikad, pa ovo, pa ono, a zanemari se šta je sve Dirk uradio ili Wade ili neki drugi SG sigurno bolji od njega.

Ogromna je šteta što je otišao prerano i što je trošio vrijeme u Evropi koja je bila ispod njegovog nivoa, ali se jednostavno kod njega prelako uzima ŠBBKBB. Nije jedini kojem se desilo nešto što ga spriječilo da ispuni svoj puni potencijal. Njemu se desila najružnija moguća stvar svakako, ali te ŠBBKBB treba uzimati s velikom rezervom.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 mar 2017, 22:33

reddevil96 je napisao/la:Veliko je pitanje je li Dražen najbolji Hrvat ikad, vidim da tu nitko ne spominje velikog najvećeg Krešimira Ćosića koji je prvi Europljanin u nba ligi sto je ogromno postignuće koje je tad bilo nezamislivo
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/kr ... ih-vremena

Sent from my iPhone using Tapatalk

Krešo nikad nije igrao NBA. NCAA jeste. A da je bio veliki igrac i covjek to je cinjenica. I daleko ispred svog vremena.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.