Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
samosarajvo
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Bilo je i toga ali nema smisla pricati o tome dok god Rafa ima 11 a Novak 5 GS te medjusobni omjer od +5 za Rafu.
Ne znam zasto se taj covjek uopste poredi sa Rogerom i Rafom kad im ni u cemu ne moze parirati.
Imao je jednu godinu dobru, forma na nivou, tu je pobjedio Rafu par puta koji te godine nije bio sav svoj.2012 je sve doslo na svoje.TO je bilo to sto se njega tice.
Ne znam zasto se taj covjek uopste poredi sa Rogerom i Rafom kad im ni u cemu ne moze parirati.
Imao je jednu godinu dobru, forma na nivou, tu je pobjedio Rafu par puta koji te godine nije bio sav svoj.2012 je sve doslo na svoje.TO je bilo to sto se njega tice.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nekoliko puta?
Ne može u rečenicu sa čovjekom koga je 7 puta uzastopno UNIŠTIO?
I to da čujem.
Da se razumijemo, treba Novaku još titula da bi ušao u to "odabrano" društvo, al' ako ti tako postavljaš stvari, onda ni Rafa nema šta da traži u Rogerovom društvu.
Btw, koliko mene sjećanje služi, finale na AO je bilo iz ove godine. Tu je Rafa opet pao, tako da...
Ne može u rečenicu sa čovjekom koga je 7 puta uzastopno UNIŠTIO?
I to da čujem.
Da se razumijemo, treba Novaku još titula da bi ušao u to "odabrano" društvo, al' ako ti tako postavljaš stvari, onda ni Rafa nema šta da traži u Rogerovom društvu.
Btw, koliko mene sjećanje služi, finale na AO je bilo iz ove godine. Tu je Rafa opet pao, tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Dugo Novak nije odigrao bolji mec, sve je savrseno funkcionisalo. Ritern je bio zastrasujuci, Delpo je cijeli mec konsatntno dobro servirao, i takav je imao samo jedan ili dva lagana servis gema. Novak je savrseno kontrolisao udarce, ma s kojeg djela terena to bilo. Nastojao je biti agresivan, sto blize osnovnoj liniji, sto mu je u velikom dijelu meca i uspjevalo. Iz tih pozicija ili su sijevali winneri, ili je dubokim udarcima Delpa izbacivao iz komforne zone. Impresionirali su me udarci 2-3 m iza osnovne, na bombe Del Potra odgovarao je dubokim i snaznim udarcima, koji su za Del Potra veoma cesto bili nerjesiva enigma. Novak je dominarao u razmjenama protiv odlicnog Del Potra. Ovaj mec je bio kvalitetniji od onog prvog.
samosarajvo je napisao/la:Bilo je i toga ali nema smisla pricati o tome dok god Rafa ima 11 a Novak 5 GS te medjusobni omjer od +5 za Rafu.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Prvo, nije ga unistio ni u jednom od tih 7 puta, unistavanje je kad nekog pobjedis u 2(3) seta rezultatom 6:2 6:2 ili npr 6:3 6:1 kad ga je RAFA unistio u finalu Monte Carla ili nesto jos gore a to se nijednom nije desilo u tih 7 puta.Monolog je napisao/la:Nekoliko puta?![]()
Ne može u rečenicu sa čovjekom koga je 7 puta uzastopno UNIŠTIO?![]()
I to da čujem.![]()
Da se razumijemo, treba Novaku još titula da bi ušao u to "odabrano" društvo, al' ako ti tako postavljaš stvari, onda ni Rafa nema šta da traži u Rogerovom društvu.![]()
Rafa itekako ima sta traziti u Rogerovom drustvu, PUNOOOOOOOOOO vise nego sto Novak moze u Rafinom.
Kao sto vidis spomenuo sam i omjer i GS-ove a da ne spominjem OI,DC,godine,popularnost,pare itd...
@kuko
Rekao sam da je to to sto se tice deranja Nadala od strane Novaka.Ja sam jos na kraju 2011 (prije AO) rekao da ce toj crnoj seriji doci kraj vrlo brzo i da ce Rafa u 2012 imati pozitivan omjer protiv Novaka.Zamalo da se to desi na AO gdje je bukvalno jedan poen odlucio o pobjedniku,malo je.bene srece je nedostajalo Nadalu(pogledat: Isto tako vijerujem da ce Rafa dobijati 3 od 4(isto to sam rekao prije pocetka ove sezone i pogodio sam)naredna meca sa Novakom jer Novak nije ni 10% proslogodisnjeg a sanse da se vrati na taj nivo su mu cak i manje od gore navedenog procenta, a jedino tako moze dobiti Rafu.Moje tvrdnje U POTPUNOSTI ce potvrditi prvi sljedeci mec na tvrdoj podlozi.
Evo ja mogu u 100 eura se kladiti, da ce Novak od tri meca na tvrdoj podlozi, dobiti 2, ako ne i sva 3.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
-
samosarajvo
- Kontakt:
Tvoju opkladu cu prihvatiti (sa nesto manjim iznosom) tek onda kad vidim da se Rafa oporavi u potpunosti i vrati kako ja volim reci makar pristojnu formu.To nesto mogu ocekivati tek pocetkom sljedece sezone.retro je napisao/la:Evo ja mogu u 100 eura se kladiti, da ce Novak od tri meca na tvrdoj podlozi, dobiti 2, ako ne i sva 3.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ja ću vala i milju staviti na 3/3.retro je napisao/la:Evo ja mogu u 100 eura se kladiti, da ce Novak od tri meca na tvrdoj podlozi, dobiti 2, ako ne i sva 3.
@SamoSarajvo,
Kad na "svojoj" podlozi nisi u stanju uzeti set nekome ko ti nije ni do koljena, onda se to u sportu naziva "UNIŠTAVANJEM". U navijačkom rječniku je to "sreća".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
-
samosarajvo
- Kontakt:
Pobjedio ga je u 2 meca ili kako ti volis reci unistio, na njegovoj podlozi, za sta mu je ovaj vratio PETEROSTRUKO godinu dana poslje pobjedivsi ga 3 puta u 3 finala od kojih je jedno upravo ono koje Novaku nedostaje.Monolog je napisao/la:Ja ću vala i milju staviti na 3/3.retro je napisao/la:Evo ja mogu u 100 eura se kladiti, da ce Novak od tri meca na tvrdoj podlozi, dobiti 2, ako ne i sva 3.
@SamoSarajvo,
Kad na "svojoj" podlozi nisi u stanju uzeti set nekome ko ti nije ni do koljena, onda se to u sportu naziva "UNIŠTAVANJEM". U navijačkom rječniku je to "sreća".Jbg, ipak si ti Rafin navijač, te ćeš ti onu seriju pobjeda povezati sa (ne)srećom, u zavisnosti s koje strane gledaš.
To upravo i potvrdjuje moju konstataciju, jedna godina i to je to.Vec ppocetkom 2012 na finalu AO(a tad je Nole najvise podsjecao na onog iz 2011) je bila puno drugacija prica.
I ja ne kazem da je 2011 bila sreca, ona je bila splet mnogih okolnosti.Fizickog i psihickog sazrjevanja Novaka,perfektne forme, male srece pa i malo losijeg Rafinog izdanja....
Kao sto rekoh, cekamo i jednog i drugog zdravog i u dobroj formi da odigraju mec na tvrdoj podlozi (ne dvorani) pa da sudimo
samosarajvo je napisao/la: Prvo, nije ga unistio ni u jednom od tih 7 puta, unistavanje je kad nekog pobjedis u 2(3) seta rezultatom 6:2 6:2 ili npr 6:3 6:1 kad ga je RAFA unistio u finalu Monte Carla ili nesto jos gore a to se nijednom nije desilo u tih 7 puta.
Moglo je biti i 7-6 7-6 jasno je bilo i najvecem laiku ko vozi traktor, a ko otvara kapiju.
Spominjes AO, a sta bi bilo na Roland Garrosu da se mec nastavio kad je Novak bio u ritmu, i da Rafica i njegova ekipica nisu plakali na uslove?samosarajvo je napisao/la:
@kuko
Rekao sam da je to to sto se tice deranja Nadala od strane Novaka.Ja sam jos na kraju 2011 (prije AO) rekao da ce toj crnoj seriji doci kraj vrlo brzo i da ce Rafa u 2012 imati pozitivan omjer protiv Novaka.Zamalo da se to desi na AO gdje je bukvalno jedan poen odlucio o pobjedniku,malo je.bene srece je nedostajalo Nadalu(pogledat: Isto tako vijerujem da ce Rafa dobijati 3 od 4(isto to sam rekao prije pocetka ove sezone i pogodio sam)naredna meca sa Novakom jer Novak nije ni 10% proslogodisnjeg a sanse da se vrati na taj nivo su mu cak i manje od gore navedenog procenta, a jedino tako moze dobiti Rafu.Moje tvrdnje U POTPUNOSTI ce potvrditi prvi sljedeci mec na tvrdoj podlozi.
Novak od sinoc nije nista losiji od najboljeg Novaka iz 2011, da si gledao mec to bi i vidio. Ali shvatit ces to kad se bezidejni Rafa vrati.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Dobro, ovo je vec zadnji GS sezone, red je bio da malo podigne formu jer je dio sljake i trave dosta lose odradio...Kuko je napisao/la:samosarajvo je napisao/la: Prvo, nije ga unistio ni u jednom od tih 7 puta, unistavanje je kad nekog pobjedis u 2(3) seta rezultatom 6:2 6:2 ili npr 6:3 6:1 kad ga je RAFA unistio u finalu Monte Carla ili nesto jos gore a to se nijednom nije desilo u tih 7 puta.![]()
![]()
![]()
Moglo je biti i 7-6 7-6 jasno je bilo i najvecem laiku ko vozi traktor, a ko otvara kapiju.![]()
Spominjes AO, a sta bi bilo na Roland Garrosu da se mec nastavio kad je Novak bio u ritmu, i da Rafica i njegova ekipica nisu plakali na uslove?samosarajvo je napisao/la:
@kuko
Novak od sinoc nije nista losiji od najboljeg Novaka iz 2011, da si gledao mec to bi i vidio. Ali shvatit ces to kad se bezidejni Rafa vrati.
A u finalu RG su bila 2 prekida, jedan kad je Rafa bio u ritmu a jedan kad je Novak. I sami su priznali da je bilo tako, tj da je jedan prekid pomogao jednom a drugi drugom.- ne pije ti ta prica vode.
Kad sm ovec kod toga sbb kbb, bog zna sta bi bilo da Rafa sa 17 godina nije slomio koscicu u stopalu koja ni dan danas nije zaljecena vec 9 godina igra sa specijalnim tenama od Nikea koja SAMO umanjuje bol...
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 07 sep 2012, 18:25, ukupno mijenjano 1 put.
-
public enemy no1.
- Kontakt:
sta bi bilo da ga toni nije tjerao da igra lijevom umjesto prirodnom desnom rukom ?
Sve je kod Rafe vještačko..nažalost.
Maria Kirilenko fan !
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
@samosarajevo toliko je bio dominantan da je plačući natjerao organizatore da prekinu finale RG... A pred to finale u MC na presici nije bio baš skroz svoj.... Da je tada puko, niko ga više ne bi sastavio....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
samosarajvo
- Kontakt:
HAHHHAHAH e ne vjerujem sta rece.Uradio nesto za njegovo dobro i sad ne valja.public enemy no1. je napisao/la:sta bi bilo da ga toni nije tjerao da igra lijevom umjesto prirodnom desnom rukom ?
Jos da se divis kako je to uspio jer covjek kad je desnjak ljevom rukom skoro pa ne zna ni casu vode drzat on to ismijava.
Cuj sve vjestacko...sta sve ne procitah.Pa na ovo bi i formance, najveci mrzitelj rafe i njegovog stila na forumu, ostao sokiran.
dantes
Opet ti o sbb kbb, znaci covjek nije bio sav svoj, pobjeda mu je ocajnicki trebala poslje 2 poraza na sljaci i 7 uzastopnih, i opet ga je razmontirao.Sta ti je reci psiha.
Kakvo bolan plakanje, jesi ti normalan? A sve i da je tako zasluzio je da ga poslusaju poslje 6 titula iz 7 godina prije toga.Kad Nole osvoji tako nesto mozda i njemu udovolje.
Po tom Rafa vec dvije sezone lose odradjuje sve osim sljake, odakle onda toliko optimizma da ce dobijati Novaka u vecini meceva?samosarajvo je napisao/la:
Dobro, ovo je vec zadnji GS sezone, red je bio da malo podigne formu jer je dio sljake i trave dosta lose odradio...
A u finalu RG su bila 2 prekida, jedan kad je Rafa bio u ritmu a jedan kad je Novak. I sami su priznali da je bilo tako, tj da je jedan prekid pomogao jednom a drugi drugom.- ne pije ti ta prica vode.
Kad sm ovec kod toga sbb kbb, bog zna sta bi bilo da Rafa sa 17 godina nije slomio koscicu u stopalu koja ni dan danas nije zaljecena vec 9 godina igra sa specijalnim tenama od Nikea koja SAMO umanjuje bol...
Imao je i Novak svoje sanse da mec zavrsi u 4 seta na AO, pa se Rafa izvukao. Oba meca su mogla na obje strane otici, a po tebi Rafa svoj lagano uzeo, a Novakov bio 50-50
-
samosarajvo
- Kontakt:
2011 vec znamo sta je bilo.Dolazio je do finala i na tvrdim i na travi ali vec smo rekli sta je i kakva je bila 2011.
Hoces reci i da je 2010 lose odradio sto se tice harda?US i WB? hm...
Ma nemamo sta mi pricati, cekamo duel na tvrdoj gdje ce i jedan i drugi biti zdravi i u dobroj formi.
Ma nemamo sta mi pricati, cekamo duel na tvrdoj gdje ce i jedan i drugi biti zdravi i u dobroj formi.
A to je reper? Jedina godina gdje Rafa uspio odigrati nešto bolje na Hardu...samosarajvo je napisao/la:2011 vec znamo sta je bilo.Dolazio je do finala i na tvrdim i na travi ali vec smo rekli sta je i kakva je bila 2011.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Pa sam kazes da je Novak odradio lose sljaku i travu, a covjek stalno igra u finalu i polufinalu (osim plave sljake). Po tom kriteriju Rafa je 2011 i 2012 sve lose odradio osim sljake.
Cekat cemo duel kad Rafa bude potpuno spreman, ali ce nam zato onaj iz Monte Carla uvijek biti mjerodavan, koga briga sto je Novak u mecu bio svega 20-tak minutu, a sve ostalo prespavao, iz dobro poznatih razloga.
Cekat cemo duel kad Rafa bude potpuno spreman, ali ce nam zato onaj iz Monte Carla uvijek biti mjerodavan, koga briga sto je Novak u mecu bio svega 20-tak minutu, a sve ostalo prespavao, iz dobro poznatih razloga.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Ja nisam rekao da je on mjerodavan u potpunosti.Samo sam rekao da se ne moze nazvati unistavanjem ono u 2011 ...Kuko je napisao/la:Pa sam kazes da je Novak odradio lose sljaku i travu, a covjek stalno igra u finalu i polufinalu (osim plave sljake). Po tom kriteriju Rafa je 2011 i 2012 sve lose odradio osim sljake.
-
SempreJuve
- Kontakt:
Prosle sezone,ili bar pred kraj pojedini strucnjaci poput Monologa , Magice su govorili kako Nadal nemoze dobiti Djokovica,jer je eto ''Uniqlo'' upgrade verzija Nadala.
Jel treba da se kopiraju ti postovi?
Sta bi ove sezone,gdje Dijaninog malog nije bilo jos od AO nigdje(i tada je poen odlucio mec),sta sad,Novak odjednom nije novija verzija Nadala,odjednom mu ''rano hvatanje loptice' vise ne pomaze'(na ovo uvijek oplacem,kad se sjetim kako su pojedinci to navodili kao razlog Uniqlo-vi pobjeda)
Jel treba da se kopiraju ti postovi?
Sta bi ove sezone,gdje Dijaninog malog nije bilo jos od AO nigdje(i tada je poen odlucio mec),sta sad,Novak odjednom nije novija verzija Nadala,odjednom mu ''rano hvatanje loptice' vise ne pomaze'(na ovo uvijek oplacem,kad se sjetim kako su pojedinci to navodili kao razlog Uniqlo-vi pobjeda)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.