Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la bombaysaphire » 25 dec 2021, 21:08

Justin je napisao/la:
25 dec 2021, 19:51
AshburtonG je napisao/la:
25 dec 2021, 15:22
Problem kod nas je sto su na pozicijama pravnika i ekonomista, uhljebljeni stranacki idioti s kupljenim diplomama. Zato i imamo na hiljade mladih strucnjaka na birou s jedne strane, a s druge drzavu u qrcu, upravo jer je vode nesposobni i nekvalificirani radnici.
Glavni problem je jadan privatni sektor, pa je svima cilj uhljebljenje u drzavni.
Čuj jadan privatni sektor , uozbilji se .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 25 dec 2021, 21:11

problem je što u drzavnom sektoru ima jako puno radnih mijesta na kojim se ne mora ništa raditi. Onda ljudi radije sjede nako za 1100 i pomalo rade nešto sa strane, nego da se ogule radeći za 1500 u privatnom sektoru.

tu ne govorim o nekvalifikovanoj radnoj snazi koja radi za 500 km, već o ovima koji imaju neku školu i mogu raditi malo bolji posao.

Privatni sektor to sve plaća, tako da je glupo govoriti o "jadnom privatnom sektoru", jer bi i plate bile veće da nije prevelikog nameta na njih.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 dec 2021, 21:22

admin je napisao/la:
25 dec 2021, 21:11
problem je što u drzavnom sektoru ima jako puno radnih mijesta na kojim se ne mora ništa raditi. Onda ljudi radije sjede nako za 1100 i pomalo rade nešto sa strane, nego da se ogule radeći za 1500 u privatnom sektoru.

tu ne govorim o nekvalifikovanoj radnoj snazi koja radi za 500 km, već o ovima koji imaju neku školu i mogu raditi malo bolji posao.

Privatni sektor to sve plaća, tako da je glupo govoriti o "jadnom privatnom sektoru", jer bi i plate bile veće da nije prevelikog nameta na njih.
Od profesora tjelesnog u gimanziji supruga radila u privatnoj farmaceutskoj firmi ne mogu se sjetiti , prije 10 godina plata joj bila 2500 KM , telefon , službeno auto 0-24 i gorivo . Jedini problem bio što je 1-2 puta mjesečno morala do Zagreba i da tamo bude 1-2 dana . Na kraju joj ponude da se preseli u Zagreb , veća plata puno , oni bi smještaj plaćali ... Sjećam se profesora lik jedva čekao , yebo gimnaziju , snaći će se tamo nije problem . I ona se nećkala , u međuvremenu se otvori pozicija u državnim apotekama i ona se za to odluči 1700 KM plata , kao sigurica je sigurica :facepalm: Nema auta , nema goriva , nema telefona , smjena prva , druga , treća izvoli ...
Do dana današnjeg profa joj nije halalio :rol:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 25 dec 2021, 21:28

admin je napisao/la:
25 dec 2021, 21:11

smijesno je npr sada pratiti barem u KS kad sindikati vecinom uhljeba traze 140 miliona iz budzeta za njihovo jedenje bureka i skrolanja fb. Bas me zanima kakav bi sok bio npr takvom uhljebu da dodje u privatni sektor gdje u vecini firmi nema slobodnog vikenda u fullu, bjezanja sa posla petkom nakon dzume itd. al najcrnje mi je njihovo pljuvanje po privatnom sektoru koji ih hrani :wtf: :wtf: ono sta ce vama vece plate kmetovi mi se uvalili na budzet i samo mi mozemo zahtjevati vecu platu

Imao sam iole patriotizma prema ovoj drzavi al je umrlo u meni 25.11 novembra kad sam prolazio titovom sva svita prica o borbi o drzavi patriotizmu a ja na smjenu idem a neradni drzavni praznik :sick: :sick:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 25 dec 2021, 21:43

Bavi li se neko ovdje airsoftom?
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 25 dec 2021, 21:49

Lillard je napisao/la:
25 dec 2021, 19:05
FoSte95 je napisao/la:
25 dec 2021, 15:20
Obavezno kod privatnika raditi da se svemu kogućem naučiš. Ja evo tri godine u firminioja se bavi skladištenjem robe radim. Počeo kao student i ostao tu i dok ssm pripravnički odradio i kasnije državni položio. Šta sam se svega nagledao, kakvih likova je prolazilo za ne povjerovati. Zadnjih par mjeseci sam skroz u magacin prešao, 700 km plata nije ni loše toliko al evo vozački ganjam ne bi li nekad u budućnosti za komercijalu ganjao.
Ugl moraš se trznuti raditi te neke poslove sa SSS a obavezno pratiti oglase i konkurse pa ili naoredovati u toj firmi ili naći nešto bolje.
Meni ako prođe ovo za drugu firmu, radio sam ljetos kod njih preko moje firme nešto krstko pa im ostavio kontakt, biće banja hahah još administracija 😍
Kakva je firma, mislim kako posluje? Jer 700KM mi se cini dosta nisko ili ke po Bosni takva situacija za skladistare?
Nisam ja pod ugovorom tamo, ovi magacioneri sa ugovorom imaju oko 950 KM platu :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 dec 2021, 22:17

Ko hoće da radi uvijek ima posla i može naći da radi bilo šta, ne smije ništa biti ispod časti. Nema niko opravdanja što ne radi, kao kaže ne može naći, ne može da nauči nešto da bi mogao raditi. Danas se sve može naučiti, toliko toga ima na internetu, nije to vrh obrazovanje, daleko od toga ali to je sasvim dovoljno da se nauči neke osnove. Da se prve pare zarade da bi se moglo kasnije uplatiti kvalitetnije školovanje. Najgore je sjediti kući i kukati.

I kad dobiješ posao u struci, nemoj odmah ganjati što veću platu već iskustvo i da stekneš znanje a onda će doći i veća plata. Sve je lagano kad imaš volju i znanje ali prvenstveno volju. Ako je osobi mrsko se pokrenuti nema od tog ništa, sve tu propada.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 25 dec 2021, 23:39

Gleda li iko Zikinu dinastiju na Novoj? :D
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 26 dec 2021, 00:15

Laku noć

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 dec 2021, 06:39

Fantasista je napisao/la:
25 dec 2021, 09:26
Od toliko potražnje za radnicima ti tražiš posao 2 godine. Od nečega se mora krenuti, ako želiš da radiš onda možeš raditi posao za koji ti ne treba faks i koji nije u struci. Poslije ako nešto izleti onda super. Ako budeš čekao da dobiješ posao u telekomu, banci ili kao pravnik onda ćeš se načekat. Prihvati da ne možeš raditi neki super posao koji je masno plaćen kao i većina nas i kreni sa bilo čime, i dok to radiš ovamo ganjaš nešto bolje.
Ja i zena kad smo shvatili da bez stele necemo nikada poceti raditi poslove za koje smo zavrsili fakultete i u glavi prelomili da je za pocetak dobro bilo sta, tek smo onda krenuli ka vrhu i poceli napredovati.

Ovdje je najveci problem razbiti ljudima snove o kancelariji i drkanju qrca za veliku platu. To mogu ovi sto im je qrac sefa stranke u ustima 24 sata dnevno. Ko ima imalo obraza i pameti, nece se spustati na taj supacki nivo i trazit ce sebi bilo kakav posao.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 26 dec 2021, 07:55

legenda reala je napisao/la:
25 dec 2021, 12:09
enobarca je napisao/la:
24 dec 2021, 21:07
FoSte95 je napisao/la:
24 dec 2021, 20:58

ja neću ni četvrtak sve su prilike raditi :beba: :ljepota:
Dobra firma neka :)
ima i boljih :tralala:
Mozda u Njemackoj :mrgreen:

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 26 dec 2021, 10:29

kraljttbvb je napisao/la:
26 dec 2021, 06:39
25 dec 2021, 09:26
Od toliko potražnje za radnicima ti tražiš posao 2 godine. Od nečega se mora krenuti, ako želiš da radiš onda možeš raditi posao za koji ti ne treba faks i koji nije u struci. Poslije ako nešto izleti onda super. Ako budeš čekao da dobiješ posao u telekomu, banci ili kao pravnik onda ćeš se načekat. Prihvati da ne možeš raditi neki super posao koji je masno plaćen kao i većina nas i kreni sa bilo čime, i dok to radiš ovamo ganjaš nešto bolje.
Ja i zena kad smo shvatili da bez stele necemo nikada poceti raditi poslove za koje smo zavrsili fakultete i u glavi prelomili da je za pocetak dobro bilo sta, tek smo onda krenuli ka vrhu i poceli napredovati.

Ovdje je najveci problem razbiti ljudima snove o kancelariji i drkanju qrca za veliku platu. To mogu ovi sto im je qrac sefa stranke u ustima 24 sata dnevno. Ko ima imalo obraza i pameti, nece se spustati na taj supacki nivo i trazit ce sebi bilo kakav posao.
Većina ljudi koje poznajem sanja o tome da se domogne državnih jasli, da ne radi ništa i prima ogromnu platu. Žalosno je da neko završi faks i nema želju da napreduje i uči nešto novo već želi da sjedi u ofisu od 8 do 3, odmara vikende i ide na bolovanje i godišnji kad mu se digne i glumi budalu.

Već sam ranije napisao da je pojedinim osobama iz poniženja da rade neke poslove jer su završili faks i samo žele to. Moja rodica je završila pravo prije 10 godina i nema dana radnog staža, nudilo joj se kamara poslova da radi sa srednjom školom ali gospođica odbije jer želi samo da bude pravnica.

U firmi gdje radim imam kolegicu koja je završila ekonomski fakultet i radi u računovodstvu sa srednjom školom, kaže moram raditi a svjesna sam da ne mogu tako lako dobiti posao profesorice u školi ili nešto slično. Dakle dva totalno različita razmišljanja.

Problem je što i roditelji odgoje djecu da nemaju truna radne navike, čuvaju ih kao da su od stakla pa kad te život stisne onda si nayebo.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 dec 2021, 10:30

Salah čestitao Božić , drugi dio :kafa:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 dec 2021, 10:32

Tuzlaci, trebam pomoć.

Večeras bih trebao biti u Tuzli, pa ako može preporuka za dobru piceriju ili cevabdžinicu negdje blizu fakulteta elektrotehnike.

Hvala
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 26 dec 2021, 10:43

Dobri cevapi u tuzli ne postoje, kao ni tuzlanski cevapi koliko god vas tuzlaci uvjeravali u to.
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 26 dec 2021, 10:46

26 dec 2021, 10:32
Tuzlaci, trebam pomoć.

Večeras bih trebao biti u Tuzli, pa ako može preporuka za dobru piceriju ili cevabdžinicu negdje blizu fakulteta elektrotehnike.

Hvala
Mnogi tuzlaci hvale Limenku. Iako meni nisu cevapi Bog zna sta, al eto mozda ti legnu.

Ima sarajka, meni su licno tu bolji al eto limenka je najpoznatija
Zadnja izmjena: soxx, dana/u 26 dec 2021, 10:49, ukupno mijenjano 1 put.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 26 dec 2021, 10:48

26 dec 2021, 10:29
Većina ljudi koje poznajem sanja o tome da se domogne državnih jasli, da ne radi ništa i prima ogromnu platu. Žalosno je da neko završi faks i nema želju da napreduje i uči nešto novo već želi da sjedi u ofisu od 8 do 3, odmara vikende i ide na bolovanje i godišnji kad mu se digne i glumi budalu.

Već sam ranije napisao da je pojedinim osobama iz poniženja da rade neke poslove jer su završili faks i samo žele to. Moja rodica je završila pravo prije 10 godina i nema dana radnog staža, nudilo joj se kamara poslova da radi sa srednjom školom ali gospođica odbije jer želi samo da bude pravnica.

U firmi gdje radim imam kolegicu koja je završila ekonomski fakultet i radi u računovodstvu sa srednjom školom, kaže moram raditi a svjesna sam da ne mogu tako lako dobiti posao profesorice u školi ili nešto slično. Dakle dva totalno različita razmišljanja.

Problem je što i roditelji odgoje djecu da nemaju truna radne navike, čuvaju ih kao da su od stakla pa kad te život stisne onda si nayebo.
Ne razumijem sta je zalosno u tom snu. Pa prirodno je teziti necemu da radis sto manje, a uzimas sto vise para. To su eto kod nas drzavne jasle. Tako imas vise vremena i volje za druge stvari koje te ispunjavaju. Moras biti pravi mazohista pa svjesno zeljeti drugacije.

Drugo je kad nemas hljeba za jesti pa moras rintati. Ali u idealnom scenariju, 90% ljudi bi se mijenjalo sa ovima sto ne rade nista.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 26 dec 2021, 10:49

Tuzlaci, trebam pomoć.

Hvala
Feri kod mosta s kipovima, ili Sezam u centru grada, što se ćevapa tiče. Nemojte da vas odbije izgled Ferija, ćevapi su pravo dobri, samo ne znam hoće li raditi. :)
Za Groleta isto su uvijek bile riječi hvale, on je sad prekoputa zgrade Barok, al' ne znam tu kakva je sad situacija. Sarajku isto hvale, al' meni lično bezveze ćevapi kod njih. Previše mokra lepina bude čak i kad reš ćevape naručiš, a taj poljev im nije ukusan.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 26 dec 2021, 11:00

Aerials je napisao/la:
26 dec 2021, 10:49
Tuzlaci, trebam pomoć.

Hvala
Feri kod mosta s kipovima, ili Sezam u centru grada, što se ćevapa tiče. Nemojte da vas odbije izgled Ferija, ćevapi su pravo dobri, samo ne znam hoće li raditi. :)
Za Groleta isto su uvijek bile riječi hvale, on je sad prekoputa zgrade Barok, al' ne znam tu kakva je sad situacija. Sarajku isto hvale, al' meni lično bezveze ćevapi kod njih. Previše mokra lepina bude čak i kad reš ćevape naručiš, a taj poljev im nije ukusan.
prvo i osnovno lepina ne moze biti mokra niti umocena u neka cudesa ono je uzas mrtvi sta urade od somuna :puke: :puke:ono nije cevap ono je neka natopljena splacina

sto se tice cevapa besko u Sarajevu je institucija :kafa:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 dec 2021, 11:01

Zašto bi bilo žalosno nemati želju rintati ko konj vikendima i prekovremeno i to sve mahom neplaćeno sa završenim faksom? Žalosno je što je država takva da je to sasvim normalna pojava, a o zabrani rada nedjeljom se ni ne pomišlja m

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, BaiMai, jasmin10 i 6 gostiju.