A dobro to je drugi par cipela što ti preferiraš kampovanje, prirodu, hodanje i sl., ali konkretno evo iz mog ličnog iskustva nikad nisam doživio guranje sa rusima po švedskim stolovima ili po bazenu, za ležaljke i sl. Svi resorti (bar ovi što sam ja bio u njima - Sherwood, Titanic, Swandor) su dovoljno veliki toliko da imaju mjesta čak i da je 100% ispunjen hotelski smještaj + da ima još toliko ljudi.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 11:30Zavisi šta tražiš i očekuješ, ja govorim iz svog iskustva gdje stvarno nisam imao nijedno loše dosad, mene recimo ne zanima AI i taj tip ljetovanja gdje ću samo ležati i žderati, nije mi to pojam odmora, i zato i ne idem na tursku obalu jer me ne privlači da se guram sa pijanim Rusima za svedskim stolovima i to ne tražim ni u Hrvatskoj ni bilo gdje, hotele općenito izbjegavam na odmoru čak i sa djetetom. Dok recimo uživam u kampovanju i prirodi, pa i dijete navikavam na to polahko.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 10:23Znam Rio da si ti, bez uvrede, njihov najveći fan i advokat, te da si prvi koji staje u njihove odbrane kada se god pokrene ova tema na forumu.
Uz dužno poštovanje, i dalje smatram i smatrat ću da se bolja usluga, gostoprimstvo, ugođaj i value for money dobije u Turskoj, Španiji ili na nekom drugom ljetovalištu nego u Hrvatskoj, nama kao turistima iz BiH.
Kantine/restorani u resortima su ogromni da mogu se usporedit sa nekim našim velikim dvoranama ovdje, nema gužve nikakve u vrijeme doručka, ručka, večere. Zna se desit da ima neko ispred tebe u onim mini-restoranima što su na plaži, ali to je maksimalno minut čekanja. Ljudi te svakih 5 minuta pitaju treba li ti šta da ti donesu i nikakvog problema ne doživljavaš niti prevrtanje očiju jer zatražiš flašicu vode ili kikiriki.
Kad se već daje novac za hotel, puno bolje mi je za 5 hiljada maraka otići u resort gdje 7 dana pustim mozak na pašu i uza se ponesem samo pasoš, nego platiti 4000 apartman u Dubrovniku gdje nemam ni dva obroka dnevno, a treba mi isto toliko još novca 7 dana za dvoje.