Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

baboedindzeko09
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 jun 2025, 12:02

rio_Ferdy88 je napisao/la:
17 jun 2025, 11:30
baboedindzeko09 je napisao/la:
17 jun 2025, 10:23
Znam Rio da si ti, bez uvrede, njihov najveći fan i advokat, te da si prvi koji staje u njihove odbrane kada se god pokrene ova tema na forumu.

Uz dužno poštovanje, i dalje smatram i smatrat ću da se bolja usluga, gostoprimstvo, ugođaj i value for money dobije u Turskoj, Španiji ili na nekom drugom ljetovalištu nego u Hrvatskoj, nama kao turistima iz BiH.
Zavisi šta tražiš i očekuješ, ja govorim iz svog iskustva gdje stvarno nisam imao nijedno loše dosad, mene recimo ne zanima AI i taj tip ljetovanja gdje ću samo ležati i žderati, nije mi to pojam odmora, i zato i ne idem na tursku obalu jer me ne privlači da se guram sa pijanim Rusima za svedskim stolovima i to ne tražim ni u Hrvatskoj ni bilo gdje, hotele općenito izbjegavam na odmoru čak i sa djetetom. Dok recimo uživam u kampovanju i prirodi, pa i dijete navikavam na to polahko.
A dobro to je drugi par cipela što ti preferiraš kampovanje, prirodu, hodanje i sl., ali konkretno evo iz mog ličnog iskustva nikad nisam doživio guranje sa rusima po švedskim stolovima ili po bazenu, za ležaljke i sl. Svi resorti (bar ovi što sam ja bio u njima - Sherwood, Titanic, Swandor) su dovoljno veliki toliko da imaju mjesta čak i da je 100% ispunjen hotelski smještaj + da ima još toliko ljudi.

Kantine/restorani u resortima su ogromni da mogu se usporedit sa nekim našim velikim dvoranama ovdje, nema gužve nikakve u vrijeme doručka, ručka, večere. Zna se desit da ima neko ispred tebe u onim mini-restoranima što su na plaži, ali to je maksimalno minut čekanja. Ljudi te svakih 5 minuta pitaju treba li ti šta da ti donesu i nikakvog problema ne doživljavaš niti prevrtanje očiju jer zatražiš flašicu vode ili kikiriki.

Kad se već daje novac za hotel, puno bolje mi je za 5 hiljada maraka otići u resort gdje 7 dana pustim mozak na pašu i uza se ponesem samo pasoš, nego platiti 4000 apartman u Dubrovniku gdje nemam ni dva obroka dnevno, a treba mi isto toliko još novca 7 dana za dvoje.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 17 jun 2025, 12:07

ala ovdje ljudi plivaju u parama...
SARAJEVO SIAMO NOI <3

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 17 jun 2025, 12:11

bježi jbt Turska i all inclusive, vratio se kolega prošle godine, slagat ću iz Antalye, čovjek skoro 10 kila dobio, nisam ga mogao prepoznati skoro

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 jun 2025, 12:23

Surreal je napisao/la:
17 jun 2025, 11:39
*ja dok gledam apartmane za Neum :kafa: *
Samo domace :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 jun 2025, 12:31

17 jun 2025, 12:02
Znam Rio da si ti, bez uvrede, njihov najveći fan i advokat, te da si prvi koji staje u njihove odbrane kada se god pokrene ova tema na forumu.

Uz dužno poštovanje, i dalje smatram i smatrat ću da se bolja usluga, gostoprimstvo, ugođaj i value for money dobije u Turskoj, Španiji ili na nekom drugom ljetovalištu nego u Hrvatskoj, nama kao turistima iz BiH.
Zavisi šta tražiš i očekuješ, ja govorim iz svog iskustva gdje stvarno nisam imao nijedno loše dosad, mene recimo ne zanima AI i taj tip ljetovanja gdje ću samo ležati i žderati, nije mi to pojam odmora, i zato i ne idem na tursku obalu jer me ne privlači da se guram sa pijanim Rusima za svedskim stolovima i to ne tražim ni u Hrvatskoj ni bilo gdje, hotele općenito izbjegavam na odmoru čak i sa djetetom. Dok recimo uživam u kampovanju i prirodi, pa i dijete navikavam na to polahko.
A dobro to je drugi par cipela što ti preferiraš kampovanje, prirodu, hodanje i sl., ali konkretno evo iz mog ličnog iskustva nikad nisam doživio guranje sa rusima po švedskim stolovima ili po bazenu, za ležaljke i sl. Svi resorti (bar ovi što sam ja bio u njima - Sherwood, Titanic, Swandor) su dovoljno veliki toliko da imaju mjesta čak i da je 100% ispunjen hotelski smještaj + da ima još toliko ljudi.

Kantine/restorani u resortima su ogromni da mogu se usporedit sa nekim našim velikim dvoranama ovdje, nema gužve nikakve u vrijeme doručka, ručka, večere. Zna se desit da ima neko ispred tebe u onim mini-restoranima što su na plaži, ali to je maksimalno minut čekanja. Ljudi te svakih 5 minuta pitaju treba li ti šta da ti donesu i nikakvog problema ne doživljavaš niti prevrtanje očiju jer zatražiš flašicu vode ili kikiriki.

Kad se već daje novac za hotel, puno bolje mi je za 5 hiljada maraka otići u resort gdje 7 dana pustim mozak na pašu i uza se ponesem samo pasoš, nego platiti 4000 apartman u Dubrovniku gdje nemam ni dva obroka dnevno, a treba mi isto toliko još novca 7 dana za dvoje.
To se slažem, ko već voli taj tip odmora onda da, al može se i za Hrvatsku naći nekih ponuda pristojnih recimo prošle sedmice mi je brat sa dvoje djece i ženom išao tako na 5 noći, u Moreniu, sa AI mislim da je bilo oko 2 milje KM, neka akcijska ponuda na megabonu ili crno jaje, znam da sam i ovim kolegama tražio to pa sam im slao da rezervišu sebi, jer preko Bookinga bude daleko skuplje nego tako.

Ja tipa volim i couch surfing ili home exchange tip putovanja, ako idem negdje po većim gradovima, tipa u Parizu sam bio u stanu tako, besplatno 7 dana a stan haman u centru, kod Francuza, stan 80 kvadrata, ja i žena i beba, a ti Parižani došli u naš stan u Sa i to prvi put se vidjeli kad smo tamo došli :thumbup:

Imam već dogovoreno i Sevillu i Jordan i Japan tako, bukvalno čitav svijet možeš obići da ne platiš marke za smještaj plus što dovedeš ljude da troše pare u tvom gradu :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 17 jun 2025, 13:03

Nakon Turske,Egipta i Tunisa , i tog vida ljetovanja gdje je all inclusive (ležanje,jedi,pij koliko hoćeš), iskreno zanimljivo je par godina i to je to.Meni više leži stil Hrvatska,Grčka,Španija,Italija nego Tunis,Egipat,Turska.Može se naći i dalje ok cijene a more je neuporedivo u Dalmaciji/Istri nego npr Egipat, ljepše je u komšiluku ali u glavi neke stvari spustiš na manji kriterij , a i ni kući nam nije 330 dana sve potaman :)
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 17 jun 2025, 13:53

17 jun 2025, 12:31

Ja tipa volim i couch surfing ili home exchange tip putovanja, ako idem negdje po većim gradovima, tipa u Parizu sam bio u stanu tako, besplatno 7 dana a stan haman u centru, kod Francuza, stan 80 kvadrata, ja i žena i beba, a ti Parižani došli u naš stan u Sa i to prvi put se vidjeli kad smo tamo došli :thumbup:

Imam već dogovoreno i Sevillu i Jordan i Japan tako, bukvalno čitav svijet možeš obići da ne platiš marke za smještaj plus što dovedeš ljude da troše pare u tvom gradu :D
Wtf, prvi put cujem za takvo nesto...
Jel ima neka stranica gdje ljudi nude stan u razmjenu ili gdje vec nađeš ljude za dogovor?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 17 jun 2025, 14:05

Onaj, koji ide sa predrasudama negdje, nikad neće biti zadovoljan. Evo vidi se po pisanju, da su predrasudi u pitanju. Ja samo kažem, ko hoće, hoće, ko neće, neka produži, ali isto tako ne mora sve u toj državi blatiti i omalozavati.

Neko voli ultra AI i samo izležavanje i prožderavanje, neka izvoli.

Drugi opet voli sve na svoju ruku da istraži i da nije vezan 1-2 nedjelje za jedno te isto mjesto.

Neko treći opet voli ići tamo, gdje mu nije daleko putovati, voli svojim kolima otići itd.

Itd. Itd.

Tako da se ne trebaju stvari generalizirati.

A o cijenama se slažemo, svuda je sve skuplje i skuplje. Ali ako hoćeš na odmor, onda sa time i računaš.
Normalno je da prije nego odem pogledam , koje su cijene hotela, apartmana, hrane itd.

Isto tako, ako imaš zdrav razum, prije nego negdje naručiš hranu ili piće pogledaš koje su cijene.

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 17 jun 2025, 14:19

Ja vec 23 godine idem u Duće, mjesto pored Omiša, a zadnjih 10-11 godina u kampu uz plazu. Montiramo prikolicu u maju i bude do kraja septembra. Odem kad hocu, osim kad ne rentam nekome i meni je to more, ne bi nikada tipa u Tursku otisao na more, ili Albaniju, ili CG. I to je idealno ko ide sa djecom.

Iskreno, odlazak na more ne smatram nekim odmorom, pogotovo za one koji su u apartmanu ili hotelu, i ako je apartman dalje od plaze, pa moras se pakovati za plazu, pa kad je vrijeme rucku, da se pakujes s plaze, pa nazad u apartman/hotel. Jer se ja jedino mogu ODMORITI uz rijeku i šumu, tako savjet ko hoce godisnji iskoristiti da se ODMORI, u pravom smislu te rijeci, ne treba nigdje dalje ici od nase nam drage domovine jer hvala Bogu imamo tih lokacije za tu vrstu odmora
Zadnja izmjena: Varijantas8, dana/u 17 jun 2025, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 17 jun 2025, 14:19

slika

Jel ovo skupo po vašem?

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 17 jun 2025, 14:23

Bolje na Sejšele nego u Makarsku,poyy

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 17 jun 2025, 14:23

bavariapivo je napisao/la:
17 jun 2025, 14:05
Onaj, koji ide sa predrasudama negdje, nikad neće biti zadovoljan. Evo vidi se po pisanju, da su predrasudi u pitanju. Ja samo kažem, ko hoće, hoće, ko neće, neka produži, ali isto tako ne mora sve u toj državi blatiti i omalozavati.

Neko voli ultra AI i samo izležavanje i prožderavanje, neka izvoli.

Drugi opet voli sve na svoju ruku da istraži i da nije vezan 1-2 nedjelje za jedno te isto mjesto.

Neko treći opet voli ići tamo, gdje mu nije daleko putovati, voli svojim kolima otići itd.

Itd. Itd.

Tako da se ne trebaju stvari generalizirati.

A o cijenama se slažemo, svuda je sve skuplje i skuplje. Ali ako hoćeš na odmor, onda sa time i računaš.
Normalno je da prije nego odem pogledam , koje su cijene hotela, apartmana, hrane itd.

Isto tako, ako imaš zdrav razum, prije nego negdje naručiš hranu ili piće pogledaš koje su cijene.
:roll:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 jun 2025, 14:33

19vendetta87 je napisao/la:
17 jun 2025, 13:53

Jel ima neka stranica gdje ljudi nude stan u razmjenu ili gdje vec nađeš ljude za dogovor?
Naravno, imaš ih više, couchsurfing i homeexchange su najveće takve platforme. Dovoljno da znaš engleski i da imaš svoj stan ili kuću ili apartman, i to je to, registruješ se, poslikaš to što imaš, staviš na profil i onda tražiš gdje želiš da ideš :thumbup:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jun 2025, 14:41

U Turskoj bolja usluga komplet (klopa, beach barovi, sve što ide uz plažu), ali samo more, neuporedivo.
Voda pretopla i nemaš onaj osjećaj kao na Jadranu.
Koševo Zapad

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 17 jun 2025, 14:42

17 jun 2025, 14:33
19vendetta87 je napisao/la:
17 jun 2025, 13:53

Naravno, imaš ih više, couchsurfing i homeexchange su najveće takve platforme. Dovoljno da znaš engleski i da imaš svoj stan ili kuću ili apartman, i to je to, registruješ se, poslikaš to što imaš, staviš na profil i onda tražiš gdje želiš da ideš :thumbup:
Nisam nikad cuo za ovo. Nije losa stvar, samo treba mozda zakljucati jednu sobu da ostavis privatne stvari.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 jun 2025, 14:48

17 jun 2025, 11:37
kraljttbvb je napisao/la:
17 jun 2025, 11:24
17 jun 2025, 08:45
Ima Grčka vrlo slično, razuđenost, otoke, čak i različita mora u ponudi, i plus historiju jaču, jedino što su Grci veći neradnici :mrgreen:
Kod Atine ona plitka plaža, na Kreti se kupao na bazenu, jer je plaža zesca kriza. Grčka, što se mene tiče, hvala lijepo.

Plus sve što uštedis na noćenju i hrani u Grčkoj u odnosu na Hrvatsku, izgubis na vremenu i gorivu.

Ovi oko mene što su išli u Tursku, otisli jednom i to je to.

Aqua park sa bazenima i toboganima imaš i na Ilizi, ne moraš ići u Tursku...
Nisi valjda u Atinu išao da se kupaš, tu ideš radi obilaska, čudi me na Kreti da nisi našao plažu, jedino ako nisi imao auta, pa si primoran na plažu od hotela, jer je Kreta baš ogromna, imaju Elafonisi i Balos plaže koje su u rangu onih Maldivskih, jedino je pristup malo lošiji. A možeš obilaziti otok i 10-15 dana komotno jer ima se istraživati, historija, kultura posebno.

Al recimo i ovaj dio oko planine Pilos, pa Krf, pa Naxos, Kos, sve top destinacije, jedino ih to zeza što su dosta nepristupačni za razliku od Hrvatske, put i prijevoz je to što dosta ljudi odma u startu odvraća.
Bili smjesteni u predgradju Atine, pa poslijepodne pokusali da se kupamo.
Zadnja izmjena: kraljttbvb, dana/u 17 jun 2025, 14:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 17 jun 2025, 14:49

17 jun 2025, 12:02

To je sve stvar ukusa.
Ja npr te resorte nemogu nikako. Bio sam u Meksiku i DR, poslije dva dana ucrvo se. Nismo svi isti.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 jun 2025, 14:51

bavariapivo je napisao/la:
17 jun 2025, 14:19
slika

Jel ovo skupo po vašem?
Jest ako si dva puta bio na moru kao nas drug Bundesliga :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 jun 2025, 14:59

Zagorili ti cevapi u tavi levatu. Bio 2 puta u Hrvatskoj na moru, a ne na moru. Nauci se citati. Necu ici 50 puta ako mi se ne svidja, nisam budala kao pojedini :kafa:

Lik isao u Atinu da se kupa na moru i govori Grcka nema mora :urnebes:. Cudo nisi malo do Zagreba svratio na more.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.