FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

jasonstatham
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasonstatham » 10 jan 2021, 15:59

Donnie Darko je napisao/la:
10 jan 2021, 09:46
Nisam baš siguran da će ispasti Dembele kad se Fati oporavi. Dembele je krucijalan za uspjeh i igru ove ekipe, mislim prije da će Griezmann popušit.

Inače ekipa toliko bolje igra otkad je prestao forsirati onih glupih 4-2-3-1, mada jučer je to izgledalo odlično iz jednostavnog razloga jer je realizacija bila na nivou, šanse su uvijek bile tu, al tek su jučer zapravo pogadjali kako treba.
Razlog dobre igre Barcelone je povratak Ousmana. Sve utakmice januara je odigrao, plus onaj ulazak i gol protiv Eibara prije Nove. Momak je ekstremno direktan, brz, razvlači protivničku odbranu, što lančano otvara ogroman prostor Messiju, Griezmannu.

Nadam se da je Koeman naučio lekciju, nema potrebe da izmišlja toplu vodu: 4-3-3. Još da De Jong zadrži formu koju ima i da ćemo vidjeti ono najbolje od Umtitija, stvorio se prostor.

Ukoliko budu ovako igrali, bili konstantni, imali raspoloženog Messija, duga je sezona, neće Atleti sve uzeti, svašta je moguće.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 10 jan 2021, 15:59

Umtiti je jucer sasvim solidno odigrao. Ako se malo uozbilji vratit ce se on u prvu postavu lagano. Od Lengleta je bolji i sa jednom nogom

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 jan 2021, 16:08

JoeBleck je napisao/la:
10 jan 2021, 15:35
Fati je zmireci bolji fudbaler od Griezmana i Dembelea.

X factor , big thing.
Siguran clan prvih 11 kada se vrati na teren.

Potencijalno najbolji igrac Svijeta.
Pa ima veci potencijal, ali uzdat se u malog od 18 godina da ce dobivat meceve i osvajat nam bodove stalno je totalno neozbiljno za veliki klub. Polako.

Dembele je budaletina i sarlatan, ali kad je zdrav ipak je nas najopasniji igrac uz Messija, kako god to zvucalo ybg. Znamo svi sta smo pisali o Dembeleu ko kad je propusio 80 % utakmica, ali nama jednostavno fali to krilo vec evo 4 godine skoro.

S Dembeleom smo bolji na terenu i to je fakt. E sad druga je stvar da li se mozemo uzdati u njega da ce ostat zdrav. Ja mislim da ne mozemo.
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 10 jan 2021, 16:22

nema vecih potencijal od dembelea, ne glupirajte se, nikad nece biti bolji dribler od dembelea, nikad nece biti brz ko on i samim tim razvlaciti odbrane poput dembelea, a nema ni 1% njegovih playmakerskih mogucnosti, ali Fati sto ima je IQ i tu zavrsnicu, zna on odigrati jednostavno zadnje dodavanje, cita igru fenomenalno dobro i strasno je dobar golgeter, to su neke stvari koje Dembele bas i nema.

Znaci razliciti su profili igraca, prirodni talenat oba imaju ali Dembeleov je puno siri nego Fatijev, dok je Fatijev nekako efikasniji na konacan rezultat.
U sustini, Dembele je potencijal tipa Hazarda u primeu, ono tipa 20 golova 10asist u 50 tekmi i kapak, ali najopasniji i najbolji igrac na terenu, dok je Fati vise u rangu Salaha i trpati ce golove i asistencije ko na traci.

Sad tko sta vise preferira, al prije se finishing popravi nego taj playmaking.

Fati ima IQ i stabilniji je bio, al itekako je dobro oba imati, Fatijeva glavna konkurencija nije Dembele nego Griezmann, Dembele ako je zdrav mora igrati, jasno ko dan.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 jan 2021, 23:24

Fati i Dembele su totalno suprotne vrste krila, tako da je njihov potencijal nemoguće porediti. Obojica su ogromni potencijali, ali igrači poput Fatija će za mene uvijek biti korisniji i bolji za ekipu, jer kako trenutno izgleda bit će igrač koji je u stanju zabiti 25-30 golova u sezoni, na visoku efikasnost, i koji može igrati više pozicija, takvi igrači su mnogo sigurnija opcija od krila poput Dembelea, koji su dribleri i trkači, i koji kada ih ne ide mogu biti velike štetočine za ekipu. Dembele je krucijalan za ovu ekipu sada, jer je maltene jedini dinamičan i okomit igrač u ekipi čitavoj, i dodaju novu dimenziju igri.

Ali to je stvar preference. Meni je Fati vrh jer po do sada pokazanom, može biti elitno krilo i elitna devetka, takvi igrali su prilično rijetki.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 11 jan 2021, 03:50

Donnie Darko je napisao/la:
10 jan 2021, 23:24
Fati i Dembele su totalno suprotne vrste krila, tako da je njihov potencijal nemoguće porediti. Obojica su ogromni potencijali, ali igrači poput Fatija će za mene uvijek biti korisniji i bolji za ekipu, jer kako trenutno izgleda bit će igrač koji je u stanju zabiti 25-30 golova u sezoni, na visoku efikasnost, i koji može igrati više pozicija, takvi igrači su mnogo sigurnija opcija od krila poput Dembelea, koji su dribleri i trkači, i koji kada ih ne ide mogu biti velike štetočine za ekipu. Dembele je krucijalan za ovu ekipu sada, jer je maltene jedini dinamičan i okomit igrač u ekipi čitavoj, i dodaju novu dimenziju igri.

Ali to je stvar preference. Meni je Fati vrh jer po do sada pokazanom, može biti elitno krilo i elitna devetka, takvi igrali su prilično rijetki.
Poentirano.

Fati je takodjer okomit , prodoran i izvrstan u igri 1 na 1.Podsjeca cesto na Neymara koracima i nepredvidivosti.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 11 jan 2021, 12:17

Samo sto je Neyo bolji dribler, okomitiji je i kad ide u dribling dupe gace zvace gdje onda imas prostor za Messija i ostale napadace. Ali ima vremena, tek mu je 18, vidjet cemo.
27.10.2020

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 11 jan 2021, 20:00

(🌕) According to government ****, if the confinement is extended, it is likely that the elections will not be held on January 24th and be postponed to another date. Nonetheless, a final decision will be made in a meeting this Friday. @CatalunyaRadio #ElectionsFCB 🗳🔜🚨
Barto i njegove marionete će jahati do ljeta kako je krenulo. :lol:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 12 jan 2021, 12:10

Kriminalno sta rade od kluba, izgleda da nisu ni svjesni da klub ima ogromne sanse da objavi bankrot. Ovog Tusquetsa treba u zatvor strpati zajedno s Bartom, kakvi su to kriminalci..

Laporta poprilicno izdominirao ovo prikupljanje potpisa, mislim on jest imao 300 razlicitih lokacija i vise je ulozio u prikupljanje istih, ali bojim se da je ogromna razlika iako u izborima 2003 Laporta imao 4000 a drugi kandidat 9000, Laporta je na izborima glatko pobjedio.
Ne znam da li ce se to desiti sada, al mislim da su male sanse, Laporta djeluje predominantno i svi ga forsiraju, od drugih kandidata do svih Bartinih marioneta sto je za mene zabrinjavajuce.

24. ne moze prije doci, odgoda se ne smije dogoditi.

Sto se tice tekme sutra, sve je jasno ko dan, najjacih 11 izbaciti a to je prakticki ovo sto gledamo ovih par dana, samo sto bi ja ozbiljno razmislio da Lenglet ne igra, ako Araujo danas dobije zeleno svjetlo na treningu, on i Umtiti il Mingueza bi trebali igrati, Lenglet po meni nema sta traziti pored njih dvojice.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 12 jan 2021, 13:23

Umtiti samo na pesu treba igrati za Barcelonu, kakav god da je Lenglet ojebina Umtiti ne smije igrati, lik nije spojio 3 utakmice ima godina i vise, ne moze se vise smatrati profesionalnim igracem, pogotovo ne u Barceloni. Nabiti ga nogom sto prije.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 12 jan 2021, 14:20

dok Lenglet igra ko moja baba, ne treba igrati ispred Umtitija koji je i bez noga bolji od njega..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 jan 2021, 14:54

Umtiti je nažalost bivši igrac. Šteta, ali sam je sebi presudio.

Nego, šta bi sa onim Garcijom ? evo sredina januara je, planiraju li oni dovoditi novog stopera ili ce igrati sa Minguezom u LP protiv najjacih :lol:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 12 jan 2021, 14:59

let3 je napisao/la:
12 jan 2021, 14:54

Nego, šta bi sa onim Garcijom ? evo sredina januara je, planiraju li oni dovoditi novog stopera ili ce igrati sa Minguezom u LP protiv najjacih :lol:
Ionako će se u LP odigrati još samo dvije utakmice. Ne vidim problem. :mrgreen:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 12 jan 2021, 15:14

let3 je napisao/la:

Priča o pojačanjima će krenuti tek nakon izbora, trenutni klovn nema ovlasti. Prelazni rok traje do 1/2/21, a za Depaya, Garciu ili nekog trećeg potreban je jedan telefonski poziv.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 jan 2021, 15:21

jasonstatham je napisao/la:
12 jan 2021, 15:14
let3 je napisao/la:

Priča o pojačanjima će krenuti tek nakon izbora, trenutni klovn nema ovlasti. Prelazni rok traje do 1/2/21, a za Depaya, Garciu ili nekog trećeg potreban je jedan telefonski poziv.
U pravu si.
Pošto su izbori tek 24 januara, nova uprava ce imati otprilike jednu sedmicu da dovedu šta im treba.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 12 jan 2021, 16:37

Ništa od izbora 24. Januara,

piši propalo

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 12 jan 2021, 16:51

Još na to sve izgleda da je Laporta baš najveći favorit za pobjedu. :roll:

FC Grizzlies

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 12 jan 2021, 17:35

Top 5 najskupljih stopera današnjice prema podacima nogometnog instituta CIES:
1⃣ Ruben Dias (€126M)
2️⃣ Matthijs De Ligt (€104M)
3️⃣ Virgil Van Dijk (€83M)
4️⃣ Clement Lenglet (€81M)
5️⃣ Jules Kounde (€66M)
:crazy:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 jan 2021, 18:10

Mokes je napisao/la:
12 jan 2021, 17:35
Top 5 najskupljih stopera današnjice prema podacima nogometnog instituta CIES:
1⃣ Ruben Dias (€126M)
2️⃣ Matthijs De Ligt (€104M)
3️⃣ Virgil Van Dijk (€83M)
4️⃣ Clement Lenglet (€81M)
5️⃣ Jules Kounde (€66M)
:crazy:
Šta li bi drot rekao na ove podatke, da budem precizniji o Lengletu ? Relevantni :rol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 jan 2021, 21:31

Evo Jovica nogirase iz Reala. Sansa da uprava Barcelone ispuni zelju mnogih forumasa ovdje, koji su psovali sto ga Barcelona ne dovede :kafa:

A i dugogodisnja zelja foruma, De Beck, lose kotira u Unitedu, treba i njega zaganjati :kafa:

Gdje je onaj novi Xavi u Renu sto je igrao?

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.