Chelsea FC

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

superFrankie
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la superFrankie » 14 apr 2025, 18:14

Gyokeres ili Osmihen bi bili idealni, ali ne znam koliko je to realno. Delap je vec sad dobar napadac i veliki potencijal, al puna nam je ekipa takvih, treba nam vec dokazana klasa. Ali ako ga i dovedemo, vjerujem da ce nam poboljsati ekipu

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 14 apr 2025, 18:22

Hajd da budemo realni općenito što se tiče tržišta nemaš više top napadača..možda Haland..sve su ti potencijali e sada hoće li se razviti u vrhunskog to možda potrefiš ili ne potrefiš..e tu treba dobar sportski skauting,neko ko zna fizički procijeniti igrača,ima li eksplozivnost,snagu,okret,dribling,meko primanje, orijentaciju pred golom...to je sve imao npr,Drogba...Npr.nekoliko klasičnih napadača ovako na prvu od prije Tores,Rejes,Berbatov,Van Persi,Drogba,Haselbank,Anjelka, Endi Koli i masa drugi..e toga danas jednostavno nema.Mene više brinu promašaji kao Badašil,DisasiKolvil,,ma komplet stoperi i bekovi tu je problem..

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 14 apr 2025, 18:24

Ma kakav Osimhen, on je uprkos tome sto terorise po Turskoj sebi ugasio karijeru odlaskom u Galatu kao da mu je 36 godina jbt. Mislim, lik je za Jacksona debeli Ronaldo iz prajma u svakom smislu ali objektivno gledajuci on je u Napoliju za 4 pune sezone samo jednom zabio 20+ golova a ostalo je sve u rangu Jacksona a nije bas da nas zadovoljava igrac sa takvom statistikom. Imamo lose iskustvo s Lukakuom vec, mislim da bi to bile bacene pare..
Gyokeres je vec druga prica, mislim da bi to bio win bez ikakve dileme i figura koja nam nedostaje u citavoj igri.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 14 apr 2025, 18:28

aqarius je napisao/la:
14 apr 2025, 18:22
Hajd da budemo realni općenito što se tiče tržišta nemaš više top napadača..možda Haland..sve su ti potencijali e sada hoće li se razviti u vrhunskog to možda potrefiš ili ne potrefiš..e tu treba dobar sportski skauting,neko ko zna fizički procijeniti igrača,ima li eksplozivnost,snagu,okret,dribling,meko primanje, orijentaciju pred golom...to je sve imao npr,Drogba...Npr.nekoliko klasičnih napadača ovako na prvu od prije Tores,Rejes,Berbatov,Van Persi,Drogba,Haselbank,Anjelka, Endi Koli i masa drugi..e toga danas jednostavno nema.Mene više brinu promašaji kao Badašil,DisasiKolvil,,ma komplet stoperi i bekovi tu je problem..
Kako mozes nazvati Colwilla promasajem, kad je to dijete kluba nisi funte potrosio na njega, a drugo najbolji nam je stoper ove sezone, u paru sa Fofanom je bio super. Stoperima treba konstantnost i uigranost, a to ne mozes dobiti kad svaku utakmicu imas drugog stopera pored sebe. A to sve sto si za napadaca nabrojao Delap ima.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 14 apr 2025, 18:59

Colvil je samo malo manja taraba od ostalih..prednost je što nije lova potrošena na njega,to dijete kluba..to više nema ,to ne postoji..realno je malo bolji od ostalih ali kažem trenutno je to loše,može se razviti u vrhunskog sli sada je to još daleko...mada mislim da si u pravu što se tiče uigranosti..vjerovatno bi i on bio puno bolji da ih Maresca stalno ne šalta..

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 14 apr 2025, 19:45

Colwill poslije povrede je jako los ako cemo iskreno.
Sa druge strane ima on jos mjesta za razvoj ali da je potencijal jeste.
Nema partnera stalnog niti dobrog.
Dok su on i Fofana konstantno igrali druga je prica bila.
To nam je problem i sa Jamesom i sa Lavijom.
Ono igraci koji bi bili starteri ali dzaba kad te nema pola sezone ili vise svake sezone....
Dovesti Arauja sta znam nekog takvog ima stopera more na trzistu.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 14 apr 2025, 20:00

wadethegreat je napisao/la:
14 apr 2025, 19:45
Ono igraci koji bi bili starteri ali dzaba kad te nema pola sezone ili vise svake sezone....
Sa Araujom bi se usrecio kao i sa Fofanom, vise propusta utakmice nego sto igra. Treba nam tu neko ko nema problema sa ozljedama

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 14 apr 2025, 20:03

superFrankie je napisao/la:
14 apr 2025, 20:00
Sa Araujom bi se usrecio kao i sa Fofanom, vise propusta utakmice nego sto igra. Treba nam tu neko ko nema problema sa ozljedama
To sam i ja htio napisati, mislim da će kreteni iz uprave ići na Huijsena i neće ga moći dovesti jer se nećemo plasirati u LP pa će se okrenuti Guehiju. Nama treba siguran golman, šta će Colvill i ostali hudi znajući ko nam je na golu.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 14 apr 2025, 20:04

Ma lupam sa njim smo se povezivali kao i sa Diomandeom, Silvom itd ima ih more.
Dolazi i ovaj Sarr vidjet cemo kakav je.
Meni zelja Huijsen :mrgreen: .
Znam mlad ha hu ali iskreno mali ce ja mislim biti stoper i po.
Problem je sto ga svi hoce...

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 14 apr 2025, 20:06

Guehi bi bio massive upgrade u odnosu na ovo sto imamo isto ali ono Hujsen bi bio pravi pogodak.
Tosina ostavis malo iskustva ove bagre se rijesis sto imas...

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 14 apr 2025, 20:08

IQ200 je napisao/la:
14 apr 2025, 20:03
superFrankie je napisao/la:
14 apr 2025, 20:00
To sam i ja htio napisati, mislim da će kreteni iz uprave ići na Huijsena i neće ga moći dovesti jer se nećemo plasirati u LP pa će se okrenuti Guehiju. Nama treba siguran golman, šta će Colvill i ostali hudi znajući ko nam je na golu.
Huijsen se vec Realu namece, takav nam ne treba, mozda je Guehi i najbolja opcija. Petrovicu obavezno dati priliku sljedece sezone, vjerujem da je dorastao izazovu, strasnu sezonu ima u Francuskoj

Majstorinho
Kontakt:

Post Postao/la Majstorinho » 14 apr 2025, 23:26

Potrošiš milijardu na bezveznjake, dovodiš neiskusne trenere, 90% pojačanja su nedokazana djeca ispod 21 godine i očekuješ da ćeš se kvalifikovati za ligu prvaka. Dok ne otjeramo američku stoku konferencija je maksimalan domet, a poštenog igrača nećemo nikada kupiti. Ja sumnjam i da će Guehija uzeti jer ipak ima 24 godine, a za Huijsena nemamo nikakve šanse. Njega će svi ganjati. Najprije ćemo dobiti nekoga za koga nijedan od nas ovdje nikad nije čuo.
Blue is a color
Football is a game

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 15 apr 2025, 06:55

Majstorinho je napisao/la:
14 apr 2025, 23:26
Potrošiš milijardu na bezveznjake, dovodiš neiskusne trenere, 90% pojačanja su nedokazana djeca ispod 21 godine i očekuješ da ćeš se kvalifikovati za ligu prvaka. Dok ne otjeramo američku stoku konferencija je maksimalan domet, a poštenog igrača nećemo nikada kupiti. Ja sumnjam i da će Guehija uzeti jer ipak ima 24 godine, a za Huijsena nemamo nikakve šanse. Njega će svi ganjati. Najprije ćemo dobiti nekoga za koga nijedan od nas ovdje nikad nije čuo.
Ne znam na koga misliš pod američka stoka,ako je to Boheli to nema nigdje veze...čovjek je vlasnik,može nas ugasiti,napraviti noćni klub od kluba,može šta hoće...ako misliš pod ove direktorčiće i ove nazovi sportske skaute koji su zaduženi za transfere a nemaju žive veze o bilo kakvom sportu nego muzu gazdu i žive ko lordovi to se slažem.Dok god u klubu ne bude prava nogometna struka od čistačice,masera pa do pravih ljudi iz nogometa nema nama providnog dana...

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 15 apr 2025, 14:03

aqarius je napisao/la:
15 apr 2025, 06:55
Majstorinho je napisao/la:
14 apr 2025, 23:26
Ne znam na koga misliš pod američka stoka,ako je to Boheli to nema nigdje veze...čovjek je vlasnik,može nas ugasiti,napraviti noćni klub od kluba,može šta hoće...ako misliš pod ove direktorčiće i ove nazovi sportske skaute koji su zaduženi za transfere a nemaju žive veze o bilo kakvom sportu nego muzu gazdu i žive ko lordovi to se slažem.Dok god u klubu ne bude prava nogometna struka od čistačice,masera pa do pravih ljudi iz nogometa nema nama providnog dana...
Može kurko-nurko ugasit.
On je ulupao preko 4 milijarde samo u kupovinu kluba, i to većinom tuđeg novca.
I treba početi vraćati novac, inače je donji.
Samo se nadam da to vraćanje uloženog neće ići na štetu kluba (a kako je krenulo, hoće).
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 15 apr 2025, 14:23

Mislim da vam nije bas jasna struktura kluba, Boehly uopste nije vecinski vlasnik, samo se najvise prikazivao u javnosti u tom citavom procesu, niti je on usao tudjim parama u ovo sve. Usao je svojim novcem, ali tu ima jos nekoliko lica poput Hansjorg Wyssa i Clearlake Capitala. Vecinski vlasnik kluba je Clearlake Capital, a njih predstavlja Eghbali. Oni su svi u klub zajedno usli, i zbog toga ima nekoliko struja u klubu. Ako ste pratili zadnjih mjeseci, postoji nekoliko sukoba u vlasnickoj strukturi, gdje Boehly predstavlja jednu stranu a Eghbali drugu. Bio je raskol misljenja oko nacina kreiranja ekipe, kao i oko gradnje novog stadiona. Boehly je malo cak o tome pricao i javno. Ako uskoro ne dodje do suglasnosti oko nekih velikih tema, cak postoji opcija da jedna strana otkupi drugu. Stanje se trenutno umirilo, tako da je mozda i doslo do slaganja oko nekih od tema.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 15 apr 2025, 15:54

Ušao je svojim novcem samo malim dijelom, jer je on mala maca za Eghbalija.
Ne bi on imao za hljeba da je iskeširao sve koliko je koštala ekipa.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 15 apr 2025, 16:19

Što se tiče vlasničke strukture zaista se tim nisam bavio..od vas mi je prva vijest da se tog Eghbalia puno pita ja sam zaista mislio da je Boheli bog i batina jer se najviše medijski eksponirao.Znači sada je fazon da se sve te struje dogovore šta je prioritet.Abramovič je kupovao vrhunski i pravio vrhunske rezultate..okružio se vrhunskim saradnicima..imao veliku zaradu od tv prava ,od titula, od sponzora i klub je faktički bio samoodrživ...jer je imao velike prihode.Ovo sada je kupi-preprodaj ,izvuci malo više nego si kupio..faktički ko pijačni švercer...i zaista sam tužan,pa mi nemamo generalnog sponzora na dresu...nažalost i iskreno bojim se da je još patnje ispred nas

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 15 apr 2025, 16:37

jose je napisao/la:
15 apr 2025, 15:54
Ušao je svojim novcem samo malim dijelom, jer je on mala maca za Eghbalija.
Ne bi on imao za hljeba da je iskeširao sve koliko je koštala ekipa.
Pa tako nekako, dok Clearlake Capital sa Ehgbalijem na celu raspolaze sa oko 90 milijardi dolara, i oni su najvise iskesirali u klub

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 16 apr 2025, 15:24

Lavia se vratio treninzima, da vidimo koliko ce ovaj put izdrzati

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 16 apr 2025, 22:05

Sreca Forest se raspada...
I ovako cemo vjerovatno izvisiti...
Statistically, Rayan Cherki is the most creative player in Europe’s top five leagues this season.
Meni je on oduvijek na hazarda bas bacao.

Odgovori

Natrag na “Chelsea FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.