Priča se o tome da je bolje raditi nego ne raditi .
Tebi ako je prirodno da te zakucaju za poziciju , da budeš ameba i da ne možeš napredovati onda samo naprijed , to je tvoje pravo .
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Priča se o tome da je bolje raditi nego ne raditi .
Naravno da nije. I otišao sam odavdje sa 18 godina upravo jer nisam imao želju raditi na takvim pozicijama, kao što nisam imao želju ni da me neko je.be vikendima, prekovremenim i gdje moram molit za godišnji.bombaysaphire je napisao/la: ↑26 dec 2021, 11:05Priča se o tome da je bolje raditi nego ne raditi .
Tebi ako je prirodno da te zakucaju za poziciju , da budeš ameba i da ne možeš napredovati onda samo naprijed , to je tvoje pravo .
Isto tako meni nema smisla da 5 ćevapa dobiješ slijepljene jedan uz drugi k'o u nekim mjestima, al' jbg, svako mjesto ima svoju neku tradiciju i kulturu.
Pamtiću je po tome što sam u njoj dao najtežu godinu na faksu, sa 3 esktremno teška ispita u dva mjeseca razlike.FoSte95 je napisao/la: ↑24 dec 2021, 20:39nego dragi moji forumaši ulazimo u sami finiš ove 2021 godine. Za mnoge (pa i mene) vrijeme kada se pravi rekapitulacija onoga šta je urađeno tokom godine i koliko je ciljeva s kraja prošle ispunjeno u ovoj. Pa hajde malo da prodiskutujemo oko toga kako je kome prošla ova 2021 godina i ko će je po čemu pamtiti
![]()
Što se tiče mene, najbitniji cilj je ostvaren, bio sam zdrav čitave godinezatim odradio pripravnički, položio državni, evo sada počeo i vozački riješavati, a kao neko finale čekam jedan konkurs sl sedmice pa da se u novoj godini dođe i do novog posla hahaha
ii da naravno gdje planirate provesti najluđu noć u godini![]()
Istina. Jednom sam jeo ćevape u Tuzli i imao sam osjećaj da jedem gumu od auta. Užas živi.
Arvid je napisao/la: ↑26 dec 2021, 11:24Pamtiću je po tome što sam u njoj dao najtežu godinu na faksu, sa 3 esktremno teška ispita u dva mjeseca razlike.FoSte95 je napisao/la: ↑24 dec 2021, 20:39nego dragi moji forumaši ulazimo u sami finiš ove 2021 godine. Za mnoge (pa i mene) vrijeme kada se pravi rekapitulacija onoga šta je urađeno tokom godine i koliko je ciljeva s kraja prošle ispunjeno u ovoj. Pa hajde malo da prodiskutujemo oko toga kako je kome prošla ova 2021 godina i ko će je po čemu pamtiti
![]()
Što se tiče mene, najbitniji cilj je ostvaren, bio sam zdrav čitave godinezatim odradio pripravnički, položio državni, evo sada počeo i vozački riješavati, a kao neko finale čekam jedan konkurs sl sedmice pa da se u novoj godini dođe i do novog posla hahaha
ii da naravno gdje planirate provesti najluđu noć u godini![]()
Dakle, solidno![]()
Hoce li to biti?
Donese ti sranye od lepine, drugacije izrezan luk i kaze tuzlanski cevapi
Postat ćeš forumaš godine, odličan završetak godine.Marsal je napisao/la: ↑26 dec 2021, 11:59Bezveze godina. Nisam ništa značajno ni uradio nit mi se šta desilo. Prebolovao koronu, bio na bolovanju 3 mjeseca, na poslu sve isto, nisam ni kafe uspio popit sa suprotnim spolom![]()
Ali zadovoljan sam, živ i relativno zdrav sam, mama i tata su živi iako se tata ovih dana baš bori sa koronom, sestra mi mašala živa i zdrava.
Uspio sam malo štekat od platice pa planiram iduće godine na neko doškolovanje ili možda čak njemački upisat.
Jbg, samo nek mi je porodica dobro, nemam većih prohtjeva. Meni kako bude.![]()
Hahaha ovo drugoJohnCleese je napisao/la: ↑26 dec 2021, 12:05A o kakvim poslovima u BiH vi pricati kada mislite na mogućnost daljeg napredovanja u okviru tog posla.
Ako si zavrsio kvalifikacije/skolu za nesto onda si to nesto, mozda mozes vremenom postati sef sluzbe/smjene/poslovođa, nesto vise u sindikatu ili komori u okviru tog neceg i to je to, kaj ne?!
Ne smatrate valjda da pod pojmom napredovanje mislite da je normalno za fakultetski kvalifikovanu osobu dobiti radno mjesto za koje je potrebna SS sprema pa ce mozda vremenom sa pulta napredovati na radno mjesto iza pulta koje te je svakako po propisima odmah sljedovalo.
Marsal je napisao/la: ↑26 dec 2021, 12:07@Nirton
Ima ljudi koji tu nagradu zaslužuju više nego ja, a nisu se našli ni među prvih 10. Bilo kako bilo, nije mi to neka velika životna satisfakcija. Mada, jest mi drago što sam preko ovog foruma upoznao dosta ljudi, a neke od njih smatram i prijateljima.
Baš u petak sam se napio sa dvojicom forumašaraskaltačili se
![]()
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], kraljttbvb i 19 gostiju.