Safet Sušić - Pape

padobranac1978
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la padobranac1978 » 13 feb 2011, 21:24

obrisaste,nema veze :lol: a tema je pravo zastupljena sportskim komentarima,da ste nasli da obrisete moj post :mrgreen: ali i dalje stojim iza svog misljenja...
Esii TM87 je napisao/la:A sta ako ne odemo?!Onda cemo tebi i sabanu da seremo u stau samo tako.Ti Bogami gori od sabana :shock: .
Na pitanje postavljeno sabanu : sta mi imamo od toga sto je Safet bio igracina...isti odgovara: pa bude mi toplo oko srca :lol: :mrgreen:
Papeljubci nemoj te vise zivota vam!
mozes li odgovoriti na postavljeno pitanje,pa onda pitati nesto :?: znaci prvo odgovor,pa pitanje...A sta ako odemo,opet pitam :?:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 13 feb 2011, 21:26

A sta ako ne odemo?
1921-2011

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 13 feb 2011, 21:30

delija je napisao/la:Joj glupog razmisljanja pa normalno da je Susicu nasa repka odskocna daska.Sta tu ima cudno..Sta bi to Barbarezu bila.Samo Barbarez je pametan pa zna koju statru da pukne glupim Bosancima..Sto je rekao Njemcima da je nedgovorno da uzme prvi tim Hamburga jer nema iskustva..
Znaci Ceska ne treba primiti ni jednog naseg fudbalera jer nasi igraci smatraju njene klubove kao odskocnom daskom za nesto vise..
Jel to matere ti Zeljovac ti bi sad mijenjao selektora
Živ bio pročitaj dva vezana posta, kad naumiš da repliciraš. Čovjek je aludirao kako je Sušićeva prednost nad ostalim što je on prihvatio da nas vodi. A ja kažem samo da je to bila njemu nužda i da mu je pala kašika u med. A ne da se žrtvovao za boje BiH. Kontaš li sad što sam to napisao? Glupo "razmišljanje"? :roll: Svako ostavi po jedan post reda radi i zakrčen forum besmislom.

Ipak, još mi je jači Kimbo koji nakon hiljadu kritika Safetovih trenerskih vještina, koje su čak i uključivale sve pohvale za one igračke, osjeti potrebu da kaže kako niko ovdje nije upamtio Safeta igrača! Ma neću ni Pelea ni Maradonu da vidim na mjestu selektora, ako im treba 10 utakmica da vide kakav je igrač Salihović i kod kojih će stoper pred ulaskom u četvrtu deceniju života debitovati na bočnim pozicijama! Te me stvari zanimaju. Šta više bulaznite i pričate o "legendi Papetu", kad taj nije tema.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 13 feb 2011, 21:35

Saban je napisao/la: Opet se sve svodi na isticanje klupske pripadnosti, Kakve sada Bazdarevic ima veze, tema je o Susicu, kada Bazdarevic bude selektor onda cemo o njemu, pa cu ja prvi spomenuti da je bio kapiten reprezentacije kada su mnogi izbjegavali reci da su Bosanci. Ivica Osim je bio i ostao Yugosloven (u prevodu i Hrvat i Bosanac i Srbin i Slovenac, Makedonac...). I nije dao ostavka na mjesto selektora YU kada se Sarajevo bombardovalo (Yugoslavije mnogo prije toga nije bilo), vec na mjesto trenera Partizana. Sa Osimom nemam problema, stara skola i fudbalska i komunisticko politicka...ali kad ga vec potezete rekao bih da je cudno sto je i ostao na klupi Partizana sve do bombardovanja Sarajeva. Agresija na Bosnu pocela me mnogo ranije...A i licno sam ga slusao kada komentarise utakmice SP u zagrebackom studiju za Hrvatsku reprezentaciju govori "nasa reprezentacija, nasi igraci...". Kao slag na tortu ide izjava da "NIKADA NECE VODITI NITI JEDNU SELEKCIJU SA PROSTORA BIVSE YU". Znaci, sve u isti kos? Kazem, ja bi sve to ostavio iza, jer nikome ne ide u prilog nekakvo klupsko natezanje, uporedjivanje...Jos jednom - selektor je SAFET SUSIC PAPE - i molim ucesnike u diskusije da to prime k'znanju, a ako ne mogu neka dudlaju i kvit.
Aaaaaaaaaa, umalo saban da ne bude šaban. Sa zvukom sirene. :lol:

OSTAVKA: Ostavka je, ovako, najdirektnija stvar kad čovjek kaže - odlazim i gotovo je. Opet vam kažem, a to sam već ponovio, da ne vjerujem da mogu da idem, niti ću ići, ni u Firencu ni u Švedsku. Sve što mogu da napravim, ovako ljudski, i ako me neko bude pitao, tu nema problema nikakvih, to je moj privatni gest, a vi ga možete protumačiti kako hoćete... To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava... (Beograd, 23. maj 1992. godine, Osim na pres-konferenciji povodom ostavke na mjesto selektora reprezentacije SFRJ)

Ulomci iz feljtona: Ivica Osim, jedna priča (Dani)

Od 1986 godine postaje selektor Jugoslavije i vodi reprezentaciju do četvrtfinala 1990. u Italiji. 1991. preuzima kormilo Partizana iz Beograda ali tu ostaje samo jednu godinu kada napušta Jugoslaviju koju nije htio voditi na Evropsko prvenstvo, jer mu je porodica bila u Sarajevu pod srpskom opsadom.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

hrk
Kontakt:

Post Postao/la hrk » 13 feb 2011, 21:39

i nikad nije htjeo da preuzme reprezentaciju da nebi izgubio obraz u srbiji i hrvatskoj...a ti ces sad napisat nije htjeo radi saveza :lol: :lol:

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 13 feb 2011, 21:42

Saban je napisao/la: Hasagic - Mujdza Nadarevic Spahic Subasic - Rahimic, Medunjanin, Lulic (Ibisevic), Pjanic, Salihovic - Dzeko
:lol: :lol: :lol: Zar te nije Mravac oduševio protiv Meksika? :lol:

Visca el Višća!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 13 feb 2011, 21:43

hrk je napisao/la:i nikad nije htjeo da preuzme reprezentaciju da nebi izgubio obraz u srbiji i hrvatskoj...a ti ces sad napisat nije htjeo radi saveza :lol: :lol:

jedan od rijetkih kod kojih mrznja izvire u svakom postu, srece pa ti se po postovima vidi da nemas vise od 13
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 13 feb 2011, 21:44

Esii TM87 je napisao/la:A sta ako ne odemo?

opet kazem prvo odgovor,pa pitanje....inteligencija na nivou,odmah kontra pitanje :lol: jer ne znas sta odgovoris :oops:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

hrk
Kontakt:

Post Postao/la hrk » 13 feb 2011, 21:45

nick je napisao/la:
hrk je napisao/la:i nikad nije htjeo da preuzme reprezentaciju da nebi izgubio obraz u srbiji i hrvatskoj...a ti ces sad napisat nije htjeo radi saveza :lol: :lol:

jedan od rijetkih kod kojih mrznja izvire u svakom postu, srece pa ti se po postovima vidi da nemas vise od 13
vidi se ko pljuje po reprezentaciji i ko siri mrznju samo zbog toga sto cocalic nije pozvan da igra

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 13 feb 2011, 21:46

hrk je napisao/la:
nick je napisao/la:

vidi se ko pljuje po reprezentaciji i ko siri mrznju samo zbog toga sto cocalic nije pozvan da igra
jah zato pises slicne postove i na temo Dzeko itd
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 13 feb 2011, 21:55

padobranac1978 je napisao/la:
Esii TM87 je napisao/la:A sta ako ne odemo?

opet kazem prvo odgovor,pa pitanje....inteligencija na nivou,odmah kontra pitanje :lol: jer ne znas sta odgovoris :oops:
Odgovor na sta?
1921-2011

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 13 feb 2011, 22:16

Esii TM87 je napisao/la:A sta ako ne odemo?!Onda cemo tebi i sabanu da seremo u stau samo tako.Ti Bogami gori od sabana :shock: .
Na pitanje postavljeno sabanu : sta mi imamo od toga sto je Safet bio igracina...isti odgovara: pa bude mi toplo oko srca :lol: :mrgreen:
Papeljubci nemoj te vise zivota vam!
Slusaj mamlaze, ispisam ti u usta preradjeni paket hajnekena (12 komada), niko nije tvrdio da cemo otici, vec da jos uvijek imamo sanse pa ne bi trebalo prenagljivati da se te sanse ne bi umanjile. Ako mene licno pitas, ja mislim da necemo otici, da ne bi otisli taman da nam je Murinjo selektor, jer jednostavno nemamo dovoljno kvaliteta, ali vrijedi pokusati...ste neki rekose kad su Slovenija i drugi iznenadili, sto ne bi i mi. Prijatno.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 13 feb 2011, 22:26

Željovac je napisao/la:
Saban je napisao/la: Opet se sve svodi na isticanje klupske pripadnosti, Kakve sada Bazdarevic ima veze, tema je o Susicu, kada Bazdarevic bude selektor onda cemo o njemu, pa cu ja prvi spomenuti da je bio kapiten reprezentacije kada su mnogi izbjegavali reci da su Bosanci. Ivica Osim je bio i ostao Yugosloven (u prevodu i Hrvat i Bosanac i Srbin i Slovenac, Makedonac...). I nije dao ostavka na mjesto selektora YU kada se Sarajevo bombardovalo (Yugoslavije mnogo prije toga nije bilo), vec na mjesto trenera Partizana. Sa Osimom nemam problema, stara skola i fudbalska i komunisticko politicka...ali kad ga vec potezete rekao bih da je cudno sto je i ostao na klupi Partizana sve do bombardovanja Sarajeva. Agresija na Bosnu pocela me mnogo ranije...A i licno sam ga slusao kada komentarise utakmice SP u zagrebackom studiju za Hrvatsku reprezentaciju govori "nasa reprezentacija, nasi igraci...". Kao slag na tortu ide izjava da "NIKADA NECE VODITI NITI JEDNU SELEKCIJU SA PROSTORA BIVSE YU". Znaci, sve u isti kos? Kazem, ja bi sve to ostavio iza, jer nikome ne ide u prilog nekakvo klupsko natezanje, uporedjivanje...Jos jednom - selektor je SAFET SUSIC PAPE - i molim ucesnike u diskusije da to prime k'znanju, a ako ne mogu neka dudlaju i kvit.
Aaaaaaaaaa, umalo saban da ne bude šaban. Sa zvukom sirene. :lol:

OSTAVKA: Ostavka je, ovako, najdirektnija stvar kad čovjek kaže - odlazim i gotovo je. Opet vam kažem, a to sam već ponovio, da ne vjerujem da mogu da idem, niti ću ići, ni u Firencu ni u Švedsku. Sve što mogu da napravim, ovako ljudski, i ako me neko bude pitao, tu nema problema nikakvih, to je moj privatni gest, a vi ga možete protumačiti kako hoćete... To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava... (Beograd, 23. maj 1992. godine, Osim na pres-konferenciji povodom ostavke na mjesto selektora reprezentacije SFRJ)

Ulomci iz feljtona: Ivica Osim, jedna priča (Dani)

Od 1986 godine postaje selektor Jugoslavije i vodi reprezentaciju do četvrtfinala 1990. u Italiji. 1991. preuzima kormilo Partizana iz Beograda ali tu ostaje samo jednu godinu kada napušta Jugoslaviju koju nije htio voditi na Evropsko prvenstvo, jer mu je porodica bila u Sarajevu pod srpskom opsadom.
Iz ovoga, posebno drugog citata bi rekao da je vodio reprezentaciju do 1991, kada je preuzeo kormilo Partizana. Ostavka je bilo 1992. Medjutim ostavljam mogucnost da je ujedno bio i selektor i trener Partizana tako da je ostavka vjerovatno bila i na jedno i na drugo. Fakat mi je totalno nejasno da je bio na kormilu YU sve to 1992 i bombardovanja Sarajeva. Pa covjece, u medjuvremenu je bila Hrvatska (Vukovar, Dubrovnik), Ravno u BiH, Mostar, Brcko, Zvornik, Bijeljina...No ne bi o tome, neka covjeka na miru neka se o sebi pozabavi, ne do Bog nikom. Bespotrebno se siri diskusija na ne bitne stvari...SAFET SUSIC PAPE je tema pa bujrum.

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 13 feb 2011, 22:48

Željovac je napisao/la:
Saban je napisao/la: Hasagic - Mujdza Nadarevic Spahic Subasic - Rahimic, Medunjanin, Lulic (Ibisevic), Pjanic, Salihovic - Dzeko
Iskreno, djelovao je najsigurnije u nasoj odbrani, znao sam i prije da zna sa loptom ali onakvu mirnocu u predaji i iznosenju nisam ocekivao. Dugo sam se dvoumio izmedju njega i Nadarevica i mozda je prevagnulo sto je Safet nekako cvrsci, jachi...veci borac. Subasic bi dosao u pitanje samo ako bi igrali sa dva napadaca...onda Lulica i Salihovica na lijevo, Mujdzu desno a Ibisevic i Dzeko u juris - pa sta bude. Mada sam ja vise za opciju sa jednim napadacemi i igrom od noge do noge, ali mi nekako zao Ibisevica ostaviti na klupi, jedan od najpostenijih kada je odnos prema dresu BiH u pitanju, a ima i kvalitet.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 14 feb 2011, 03:36

Saban je napisao/la:
Željovac je napisao/la:
Iskreno, djelovao je najsigurnije u nasoj odbrani, znao sam i prije da zna sa loptom ali onakvu mirnocu u predaji i iznosenju nisam ocekivao. Dugo sam se dvoumio izmedju njega i Nadarevica i mozda je prevagnulo sto je Safet nekako cvrsci, jachi...veci borac. Subasic bi dosao u pitanje samo ako bi igrali sa dva napadaca...onda Lulica i Salihovica na lijevo, Mujdzu desno a Ibisevic i Dzeko u juris - pa sta bude. Mada sam ja vise za opciju sa jednim napadacemi i igrom od noge do noge, ali mi nekako zao Ibisevica ostaviti na klupi, jedan od najpostenijih kada je odnos prema dresu BiH u pitanju, a ima i kvalitet.
čuj pošten, evo i ja sam pošten, al imam dvije lijeve...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 14 feb 2011, 08:53

Nisam znao gdje bih sa ovim, te ne znam da li je neko diskutovao oko ovoga vec, ali evo ovdje:

slika
Meni ovo izgleda kao da je Ibisevic bio u cistoj poziciji, u liniji sa odbranom.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 14 feb 2011, 09:07

Jeste, diskutovalo se. 10 cm u ofsajdu, tako da teoretski sudija nije pogriješio. U praksi, tih 10 cm se nikako nije moglo vidjet i čak sam slušao meksičkog komentatora, koji je govorio da nije ofsajd, gledajući taj kadar. To se skoro nikad ne svira. Ali dobro, Meksikanac nije uvažio ni asistenciju pomoćnika, koji je signalizirao da je Hasagić previše izletio kod penala(a nije), samo zato što su nekako ugurali loptu 10 cm preko linije. Da nisu, ponovio bi se penal :roll:
I još kad se na to doda da se ni takav penal ne svira skoro pa baš nikad...

Visca el Višća!

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 14 feb 2011, 09:57

Ma nema potrebe raspravljati o tome. Jedonstavno oni nisu mogli dopustiti da pred tolikim narodom novi trener izgubi prvu utakmicu, bilo bi ih sramota.. Sve bi ucinili da izgubimo ma koliko ofirno bilo...
Bas je sudija morao biti rodom iz Meksika :?

Eh da je Dzeko samo igro pa da smo im uvalili jos jedan, pa nek poniste 2 ako imaju muda..

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 14 feb 2011, 10:18

MrShadow je napisao/la:Ma nema potrebe raspravljati o tome. Jedonstavno oni nisu mogli dopustiti da pred tolikim narodom novi trener izgubi prvu utakmicu, bilo bi ih sramota.. Sve bi ucinili da izgubimo ma koliko ofirno bilo...
Bas je sudija morao biti rodom iz Meksika :?

Eh da je Dzeko samo igro pa da smo im uvalili jos jedan, pa nek poniste 2 ako imaju muda..

Hajduk je izgubio utakmicu pred onolikim narodom i to na 100 tu godisnjicu usred Splita zato nemoj o tome da pricas,mi da smo mogli sta i da imamo taj kvalitet dobili Mexico pa makar da je i predsjednik Mexickog saveza sudio.....Jednostavno nismo kvalitetno igrali niti je kvalitetan tim bio...Mexico jednostavno jaci,bolji,vise zelje i htjenja,borbe i svega sto nama manjka!!!

Plus 30 000 nasih navijaca :o :o :shock: :shock: Konstantno razocarenje!!! nista vise....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

bilalx

Post Postao/la bilalx » 14 feb 2011, 12:00

Safete li Safete, sta nam to radis poslusni Safete. Lijepo ti skrenu paznju sa kriminalnog saveza na igrace, jednog, dva, tri. Nebitno! Bitno je da je sad tema broj jedan Begoviceva neposlusnost i Ibriciceva licemjernost. Svi o tome pisu, pricaju, i zvone na sva zvona. A da se mozda vratimo na najveci problem BH fudbala? Na maligni rak koji nas izjeda iznutra i kako stvari trenutno stoje, nema nacina da se odstrani. Sta cemo sa njihovom neposlusnosti, bezobrazlukom, licemjernoscu, kriminalom, korupcijom? Godine njihovog bezobrazluka i kriminala su sad, nekim cudom, u sjeni Asmirovog nepatriotskog poteza.

Bas je i on **** jelde? Kako nam je samo okreno ledja kad nam je najpotrebnije. U jednoj prijateljskoj utakmici preko sedam mora i sedam gora, u sred sedmice izmedju dvije prvenstvene utakmice covjek je odlucio da ne ide iz onog ili ovog razloga. Kako se samo usudio da iskaze neposlusnost selektoru i savezu a oni imaju 300 000 + razloga zbog kojeg se trebala odigrati ova utakmica? I jos da im, nedajboze, u vodu padne sav "ulozeni" trud oko organizacije ove utakmice. I to radi vec drugi put. Stvarno nema smisla. 'ta ce on! On nas'o da se dva puta kurci selektoru.

Pa jel selektoru bitnije da mu igraci igraju konstantno u svojim klubovima, da pokazuju dobre partije, da dizu formu na nove i bolje nivoe, ili je vaznije da se odazovu na prijateljske utakmice pa sta im bude klubu nek' im bude? Zar to nije izjavio u danasnjim novinama? Kakve koristi ima od Misimovica i Pjanica kad jedan i ne igra osim na male a drugi vise presjedi na klupi nego prosjecan srednjoskolac?

I Safet je sad odlucio iskopati ratnu sjekiru sa Begovicem i pribliziti nas tome da covjek **** za sva vremena. Ko je tu vise ispusio? Mi, koji gubimo mladog, dobrog, perspektivnog golmana koji nam moze biti i vise nego od koristi na golu jos najmanje 10 godina? Ili on, koji ce i dalje igrati i prelaziti u bolje i jace klubove, zaradjivati vise para, guziti modele i manekenke, vozati bolja auta, ziviti u vecim kucama?

Mi, u BiH, nikako da shvatimo da mi nemamo strucnjake, eksperte, genijalce, vrhunske sportiste, na bacanje i da se trebamo potruditi da svakog od njih zadrzimo na sve moguce nacine jer jedino tako cemo postici kakav takav napredak i izlazak iz ovog sivila. "Ponos" na koji se rado pozivamo je manje-vise lazan a i da nije nece nas nahraniti. BiH treba Begovica vise nego Begovic BiH. To je cinjenica. Isto to vazi i za sve ljude koji iole nesto vrijede u svom polju. Kad to shvatimo i pocnemo tako da se ponasamo, tek tada cemo smanjiti odliv u druge zemlje i kontinente.

Al' eto Safetaga je fino iskoristio priliku da se malo vatra prebaci na nekog drugog dok savezasi podjele zaradu s te kobne prijateljske utakmice. Mozda konta da ce se i njega sjetit. A bezbeli hoce! Dacemu cvaju za kafu! A on ce i dalje poslusno i neupitno da slusa njihove naredbe i da truje nase mozgove nepotrebnim incidentima i izjavama. Aferim Safete!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.