Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Buraz.. Raid plave tablete u Bingu imaš kupiti. Dođu sa uređajem za struju. 15 KMfeniksptica je napisao/la: ↑21 jun 2025, 08:41Placam ne pitam sta kosta za najbolje rjesenje za komarce mamu yebali...
Ubaciš jednu može biti 10 sati ne diraj rukama. Nakon deset sati izvadi i baci. Top sredstvo
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ma kakva hemija. Uzmi samoljepljivi komarnik i miran si.
Samo komarnik. Nema teorije da udje i najmanja bubica.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- kraljttbvb
- Kontakt:
Mozda ga ne ubadaju u sobi. Mozda je, kao kod mene, problem otvoreni prostor.
Mene kod vikendice ubise po nogama. Posebno tamo pred mrak. Nema lijeka za to, dzaba paliti neke Raid fazone i prskati se nekim sprejevima. Samo osjetis kako bockaju
Mene kod vikendice ubise po nogama. Posebno tamo pred mrak. Nema lijeka za to, dzaba paliti neke Raid fazone i prskati se nekim sprejevima. Samo osjetis kako bockaju

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Namazi se malo rakijom kad izadjes predveče vani. Po nogama i rukama lagano i bjeze od tebekraljttbvb je napisao/la: ↑21 jun 2025, 14:44Mozda ga ne ubadaju u sobi. Mozda je, kao kod mene, problem otvoreni prostor.
Mene kod vikendice ubise po nogama. Posebno tamo pred mrak. Nema lijeka za to, dzaba paliti neke Raid fazone i prskati se nekim sprejevima. Samo osjetis kako bockaju![]()

Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Da se napiju, pa da postanu jos agresivnijigodrina je napisao/la: ↑21 jun 2025, 14:50Namazi se malo rakijom kad izadjes predveče vani. Po nogama i rukama lagano i bjeze od tebekraljttbvb je napisao/la: ↑21 jun 2025, 14:44Mozda ga ne ubadaju u sobi. Mozda je, kao kod mene, problem otvoreni prostor.
Mene kod vikendice ubise po nogama. Posebno tamo pred mrak. Nema lijeka za to, dzaba paliti neke Raid fazone i prskati se nekim sprejevima. Samo osjetis kako bockaju![]()
![]()

Nece znati kuda udaraju

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Koje sve protivazdušne sisteme ima Izrael i kako funkcionišu?Asteriks je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:14PVO Izraela je višeslojni sistem.
Iron Dome nije dizajniran za presretanje teških balističkih raketa srednjeg dometa. Za to se koriste David’s Sling te Arrow 1 i 2.
Međutim, izuzetno je efikasan kod raketa kratkog dometa, artiljerije te dronova.
Ipak, Iran je velesila po pitanju raketnog programa i to već sada svima jasno.
Gvozdena kupola, najpoznatiji izraelski raketni štit, služi za presretanje raketa kratkog dometa, kao i granata i minobacača, ispaljenih sa udaljenosti od četiri do 70 kilometara.
Gvozdena kupola je deo širokog sistema odbrambenog raketnog sistema koji funkcioniše iznad Izraela, a koji košta milijarde dolara.
Sistem koristi radar za praćenje dolazećih projektila, a zatim ispaljuje dve rakete-presretače da bi ih oborio.
Tehnologija pravi razliku između projektila koji će verovatno pogoditi izgrađena područja i onih koji će promašiti cilj.
Ciljani su i oboreni samo oni projektili koji se kreću prema gradovima, što čini sistem isplativijim.
Izraelska vojska je do sada tvrdila da Gvozdena kupola uništava 90 odsto raketa koje cilja.
Smatra se da svaka njegova raketa Tamir košta oko 50.000 dolara.
Davidova praćka je namenjen uništavanju raketa većeg dometa, krstarećih projektila i balističkih projektila dugog dometa, ispaljenih sa udaljenosti do 300 kilometara.
Davidova praćka, na hebrejskom nazvana „Čarobni štapić”, može da presreće projektile na udaljenosti do 300 kilometara.
Davidovu praćku zajednički su razvili Rafael Advanced Defense Systems iz Izraela i američki Raytheon.
Ovaj sistem je prvi put postavljen 2017. godine.
Njegove rakete „Staner” su napravljene da obaraju balističke rakete kratkog, srednjeg i dugog dometa na malim visinama.
Kao i Gvozdena kupola, i ovaj sistem cilja samo rakete koje prete naseljenim područjima.
Davidova praćka služi i za presretanje aviona, dronova i krstarećih projektila.
Svaka raketa koju ispaljuje ovaj sistem košta oko milion dolara.
Evo malo sire objasnjeno.Strela 2 i Strela 3 treba da štite nebo od balističkih projektila srednjeg i dugog dometa kada su udaljene do 2.400 km.
Strela 2 je napravljena da uništi balističke rakete kratkog i srednjeg dometa dok lete kroz gornju atmosferu, oko 50 kilometara iznad Zemlje.
Rad na sistemu započet je posle Prvog zalivskog rata 1991. godine, kada je Irak ispalio desetine sovjetskih projektila Skad na Izrael.
Ovaj protivavzdušni sistem u upotrebi je od 2000. godine.
Strela 2 može da otkrije projektile sa udaljenosti od 500 kilometara.
Presreće ih na relativno malom dometu - na udaljenostima do 100 km od mesta lansiranja.
Njegove rakete putuju devet puta većom brzinom od zvuka i može da ih ih ispali na do 14 ciljeva odjednom.
Strela 2 je navodno prvi put upotrebljena u borbi 2017. godine, za obaranje sirijske rakete zemlja-vazduh.
Sistem Strela 3 prvi put je raspoređen 2017. godine i osmišljen je da presreće balističke rakete dugog dometa dok putuju na vrhu svog luka, izvan Zemljine atmosfere.
Ima domet od 2.400 kilometara.
Uveden je u upotrebu 2017. godine, a prvi put je upotrebljen u borbi 2023. godine, za presretanje balističke rakete koju su jemenski pobunjenici Huti ispalili na priobalni grad Eilat, na jugu Izraela.
Sistem Strela 3 zajednički su razvile državna kompanija Israel Aerospace Industries i američki Boing.
Svi izraelski protivraketni odbrambeni sistemi korišćeni su da se suprotstave masovnom napadu dronovima i raketama iz Irana u aprilu 2024.
Oni, kao i borbeni avioni iz SAD, Velike Britanije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, oborili su 300 iranskih projektila, saopštila je tada izraelska vojska.
- VensanKasel
- Kontakt:
Treba imati mooda i ovako javno reći
, da je Izrael agresor ...

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Covjek rekao samo ono sto svako sa zdravim razumom vidi.
Kakav Izrael, pustinja od drzave. Da nemaju zaledjinu Trumpa i SAD-a, davno bi pali. A poceli su evo nakon napada Irana.
Zlocinci su bili i ostat ce. Nece njih oprati stotine voda nakon ovog svega.

Kakav Izrael, pustinja od drzave. Da nemaju zaledjinu Trumpa i SAD-a, davno bi pali. A poceli su evo nakon napada Irana.
Zlocinci su bili i ostat ce. Nece njih oprati stotine voda nakon ovog svega.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
De nemojte tog idiota postavljati bgt. Lik koji je govorio da mi u Bosni nemamo sapuna. Otvoreni neprijatelj ove države.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Ma udarili su na tvrd orah.
Najsmijesnije mi sad sto govore kao nisu znali da Iran posjeduje ovakvu vrstu oruzja, a ono znaju da posujeduje, ili da je blizu (vec 30 godina blizu ali haj), nukleranog oruzja
Lafo vode/dobijaju rat a pola ih zapalilo na Kipar, ne prikazuju sto im je Iran unistio masu vojnih objekata sirom Izraela, nego samo civiline zgrade. Kakva mentalna gimnasta, koja im je desetljecima prolaza ali danas ne
Najsmijesnije mi sad sto govore kao nisu znali da Iran posjeduje ovakvu vrstu oruzja, a ono znaju da posujeduje, ili da je blizu (vec 30 godina blizu ali haj), nukleranog oruzja

- ASD
- Kontakt:
Ma ima on dovoljno obrazovanja da i sam ne vjeruje u tu priču što priča, ali savršeno dobro zna da populizam prolazi i da je neko ko samo može političar, na tržištu ne može doprinijeti.
Uzet ćemo bogatim i podijeliti siromašnim, jaka ideja.
Pa samo će valjati drugim saveznim državama koje će jedva dočekati kapital koji napusti New York.
Gdje je to rekao?Bundesliga je napisao/la: ↑21 jun 2025, 17:01De nemojte tog idiota postavljati bgt. Lik koji je govorio da mi u Bosni nemamo sapuna. Otvoreni neprijatelj ove države.
-
- Kontakt:
Uglavnom u tom je nekom šovinističkom smislu, kao da smo mi u BiH, (naročito Bošnjaci muslimani) prljavi, niža rasa. Smeće teško od čovjeka, ruski igrač i miletov kompanjon.Dakle, još jednom govorim – građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem", kazao je Milanović u intervjuu HRT-u.
Ne shvatam to tako, al haj. Cista metafora. Znao sam na koju izjavu se misli, samo mi nerealno da se to unazad 5 godina shvata u bukvalnom smislu.
-
- Kontakt:
Ma dobro, nije bukvalno. Ali zna se na šta je mislio, kao da smo mi u BiH primitivni. Kako god okreneš šovinistički komentari, a djela još više govore. Uvijek je podržavao Dodika i dijelio njegovo mišljenje a bio protiv BiH. Tako da, nevjerovatno mi je da se takvom liku aplaudira nešto. Kao da ikog u svijetu boli briga šta on misli o Izraelu i njihovom sukobu sa Iranom.
Treba uzimati siromasnim i davati bogatim.ASD je napisao/la: ↑21 jun 2025, 17:11Ma ima on dovoljno obrazovanja da i sam ne vjeruje u tu priču što priča, ali savršeno dobro zna da populizam prolazi i da je neko ko samo može političar, na tržištu ne može doprinijeti.
Uzet ćemo bogatim i podijeliti siromašnim, jaka ideja.
Pa samo će valjati drugim saveznim državama koje će jedva dočekati kapital koji napusti New York.
Taj cisti kapitalizam ne funckionise.
- ASD
- Kontakt:
Kapitalizam itekako funkcioniše, pokazalo se u najrazvijenijim državama Svijeta.
New York je finansijski centar Svijeta. A za kapital je veoma bitno da nema visokih nameta. To bi bilo pucanje u nogu čitavom sistemu i stanovnicima grada.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.