FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
ŽELJO ZA VIŠĆU DOBIO 400.000 EURA!
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/zelj ... eura/62385" onclick="window.open(this.href);return false;
Toliko samo da se ne raspravlja vise za koliko je otisao ovo je istinit podatak!
Medjutim da nebi bilo zabune Amar se ogradio od toga da cemo spiskat pare odmah kao sto je to i do sad bilo, sto bi drugim rijecima znacilo nece biti nekih zvucnih pojacanja koja bi bila dovedena za te pare.
"Međutim, ako neko misli da sa tim novcima riješavamo probleme, odnosno da možemo napraviti stadio ili dovesti neko skupo pojačanje, grdno se vara. Istina, novci će nam dobro doći, klub mora živjeti, a kako svake godine imamo bolju ekipu, tako su nam i troškovi viši", dodao je Osim.
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/zelj ... eura/62385" onclick="window.open(this.href);return false;
Toliko samo da se ne raspravlja vise za koliko je otisao ovo je istinit podatak!
Medjutim da nebi bilo zabune Amar se ogradio od toga da cemo spiskat pare odmah kao sto je to i do sad bilo, sto bi drugim rijecima znacilo nece biti nekih zvucnih pojacanja koja bi bila dovedena za te pare.
"Međutim, ako neko misli da sa tim novcima riješavamo probleme, odnosno da možemo napraviti stadio ili dovesti neko skupo pojačanje, grdno se vara. Istina, novci će nam dobro doći, klub mora živjeti, a kako svake godine imamo bolju ekipu, tako su nam i troškovi viši", dodao je Osim.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 12 avg 2011, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
NO PYRO NO PARTY
- neutralan__
- Kontakt:
Vjerujem da ti znaš koliko od tih 400.000 eura pripada Budućnosti ?pile87 je napisao/la:ŽELJO ZA VIŠĆU DOBIO 400.000 EURA!
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
Vidjet cemo kako ce sad potrosit tokalimero je napisao/la:Jos jedan dobar posao

DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!
Pa čovjeće ovo je veči novac nego trečine premier ligaša buđet .Zrinjski prodao Salčinovića za 15000 Eura.pile87 je napisao/la:ŽELJO ZA VIŠĆU DOBIO 400.000 EURA!

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
CCA 3% otprilike..neutralan__ je napisao/la:Vjerujem da ti znaš koliko od tih 400.000 eura pripada Budućnosti ?pile87 je napisao/la:ŽELJO ZA VIŠĆU DOBIO 400.000 EURA!
Ne svidja mi se ova izjava Osima, pa zar je toliko veca plata igracima nego prije 2 godine kada smo titulu uzeli, pa da sada ovo nisu OGROMNE pare za nase uslove, pa jbte sve dugove mozemo vratiti sa ovim parama ove godine, a od Evrope i sponzora se mogu plate cijelu godinu dijeliti...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Dosta masallapile87 je napisao/la:ŽELJO ZA VIŠĆU DOBIO 400.000 EURA!

Pa bolje to nego kao Zvezda i Partizan dovoditi polovne a skupe brazilce .Amarova fabrika radi dan i noć , samo je pitanje ko je sljedeći.Ad0 je napisao/la:Vidjet cemo kako ce sad potrosit tokalimero je napisao/la:Jos jedan dobar posaoVisca,pa Sehić pa legla neka rata od Dzeke mislim da imamo love tj za nadati se da nije Zujo strpo to u svoje dzepove a bogami koliko vidim dovode se sve neki polovnjaci ili igraci kojima je istekao ugovor pa dodju kao slobodni igraci!

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Što se tiče sportskog dijela kluba ja sam poprilično zadovoljan. Ovo sa Višćom, Šehom i ranije Bekrićem, ali i sa Cocalićem i Kerlom pokazuje da su naši igrači traženi i da imaju svoju cijenu. Do skoro ih niko nije htio ni džabe, a sad rušimo rekorde u BiH. Da prodamo dva igrača i uzmemo nekih 800.000 € u jednom prelaznom roku i da smo opet glavni kandidat za titulu je stvarno za respekt. Za korak više u Evropi je ipak potrebno jačanje i lige i reprezentacija (i mlade i A) i infrastrukture i okruženja, ali ja ovdje govorim samo o sportskom dijelu našeg kluba.aleksandar_veliki je napisao/la:Koja lova, nemojte ljudi beze pricati. Odnosno za nase uslove je idealno, ali morate shvatiti da i od transfera Sehe i Visce, lova stize u ratama. Nije to kako mi svi zamisljamo. Treba zivjeti, treba plate podijeliti. Najlakse je sad dovesti igraca od 200.000 eura, ali ko garantuje da sa istim dobijas titulu ili bolji rezultat u Evropi. Ovo sto radi Amar je nevjerovatno i meni kao nekom ko nije zaludjen plavom bojom ostaje samo da kazem. Kapa do poda Sir.Ad0 je napisao/la:Vidjet cemo kako ce sad potrosit tokalimero je napisao/la:Jos jedan dobar posaoVisca,pa Sehić pa legla neka rata od Dzeke mislim da imamo love tj za nadati se da nije Zujo strpo to u svoje dzepove a bogami koliko vidim dovode se sve neki polovnjaci ili igraci kojima je istekao ugovor pa dodju kao slobodni igraci!
Već sam spominjao kako bi volio da se dio ovih para usmjeri na omladinsku školu, koja bi sa manjim dijelom ovih para mogla sigurno da bude beton i da radovno proizvodi ovakve igrače.
Također, nadam se da će i marketinški dio kluba početi pratiti ovaj sportski.
Zadnja izmjena: fczeljo, dana/u 12 avg 2011, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.
Ko ne vidi slijep je.aleksandar_veliki je napisao/la:Koja lova, nemojte ljudi beze pricati. Odnosno za nase uslove je idealno, ali morate shvatiti da i od transfera Sehe i Visce, lova stize u ratama. Nije to kako mi svi zamisljamo. Treba zivjeti, treba plate podijeliti. Najlakse je sad dovesti igraca od 200.000 eura, ali ko garantuje da sa istim dobijas titulu ili bolji rezultat u Evropi. Ovo sto radi Amar je nevjerovatno i meni kao nekom ko nije zaludjen plavom bojom ostaje samo da kazem. Kapa do poda Sir.Ad0 je napisao/la:Vidjet cemo kako ce sad potrosit tokalimero je napisao/la:Jos jedan dobar posaoVisca,pa Sehić pa legla neka rata od Dzeke mislim da imamo love tj za nadati se da nije Zujo strpo to u svoje dzepove a bogami koliko vidim dovode se sve neki polovnjaci ili igraci kojima je istekao ugovor pa dodju kao slobodni igraci!
Znaci treba odigrati polusezonu vidjeti gdje stojimo i dovesti onda jednog igraca kako treba na pozicji gdje najvise skripi.
Dobro se radi. Nisu male pare, važno je da svake sezone ostvarimo jedan-dva solidna transfera. Evo, prošle sezone jedan dobar transfer ( Bekrić ) , a ove dva (Šehić, Višća) . E pa sad onda recite da se dobro ne radi u klubu
Btw, može li neko postaviti slike radova na južnoj tribini, nisam u mogućnosti da odem pogledati, niti pomoći.
PS : Stanić će eksplodirati na krilu ove sezone, zapamtite šta sam rekao

Btw, može li neko postaviti slike radova na južnoj tribini, nisam u mogućnosti da odem pogledati, niti pomoći.
PS : Stanić će eksplodirati na krilu ove sezone, zapamtite šta sam rekao

- KB-TM87
- Kontakt:
Višća - 440.000
Šehić - 400.000
Bekrić - nisam siguran recimo da je 250.000
milion eura od Džeke
oko 300.000 eura za LP prošle godine
280.000 eura od Evrope ove godine ( otprilike )
+ godišnje, dresovi i 2 meča na Hadisonu ( mada nisu prevelike pare)
otprilike 2,5 mil. eura u ove tri godine je najmanje inkasirano ( računam da su rate sve stigle )
Šehić - 400.000
milion eura od Džeke
otprilike 2,5 mil. eura u ove tri godine je najmanje inkasirano ( računam da su rate sve stigle )
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
- KB-TM87
- Kontakt:
da, to plus još saniranje duga, ostane opet para ali ne dovoljno sad za neki bum, ali eto nek ima, koliko toliko. Kad sad vidim koliko dobro prodajemo i uporedim sa prošlim godinama, ne znam kako smo preživljavalialeksandar_veliki je napisao/la: Dobro racunas, ali rate sve nisu stigle. Radna zajednica (igraci, struka i ostalo) oko 45 ljudi. Prosjek recimo 2.500 milje maraka plus penziono, zdravstveno. Oko 110 milja maraka puta 12 mjeseci, malo jace od milion i 200 milja km, plus ostali troskovi. I nije bas to sjajno, kako mi svi mislimo, ali eto.
Željezničar - kult glavnog grada
Cestitke ,zaista prodaja Visce super potez. Jest da je mali Osim takticki kanta od trenera al oko para zna i radi pravu stvar. Mozda po poslovanju budete cak najuspjesnija BH firma 2012-e 

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Sami troskovi sigurno jesu nesto veci za plate,svi novi ugovori su cifre sa solidnim platama,neki igraci koji su obnovili ugovor,obnovili su ga po boljim uslovima itd...no isto tako je i otislo nekoliko igraca iz Zelje,tj.nismo ih nagomilavali,tako da se budzet malo i oslobodio...Otisli su Sehic koji je imao dobru platu,otisao je Popovic koji je imao dobru platu,Mesic,Radovanovic,Culum,sigurno sa solidnim platama,a otisli su,sada je otisao Visca pa ni na njemu nema vise troskova,otisli su jos neki igraci,znaci sve to isto tako oslobadja budzet.Dosli su novi igraci sa sigurno malo boljim platama nego ovi sto su otisli,ali ne vjerujem da su toliko velike razlike.Nijedan igrac nije dosao a da se moralo platiti obestecenje nekom klubu,tako da tu nismo imali troskova...prodali Viscu i Sehica skoro za nekih 850 000 eura,dvije rate od Dzeke,a ukupno je cifra od milion eura,od evrope cemo dobiti 180 000 eura,plus lova od publike koja je solidna.Tacno je da je sve to u ratama,ali imamo stvarno dobar izvor prihoda ako ne gledamo sponzore i donacije u klub itd...Klub moze lijepo da zivi,ali ne smatram da imamo neke ogromne troskove otkad su dosli ovi novi igraci.Ne vjerujem da Kvesic ima ekstra jaku platu,Selimovic i Adilovic sigurno imaju u rangu ostalih igraca,mozda ovih malo placenijih,Smajic isto tako,mozda malo jacu platu od neke sredine,Drakul ne vjerujem da ima ekstra platu,Bukvic isto tako...Moj zakljucak je takav da troskovi jesu veci,ali isto tako da nisu mnogo veci nego kad je Amar dosao i doveo Lazu i ostale igrace,doslo je nekoliko novih igraca sigurno sa malo boljim uslovima,ali i otislo je 8-9 igraca cime je oslobodjen budzet,od toga 5-6 igraca sa sasvim solidnim primanjima u Zelji.Neko rece da ovo nije nikakva lova,tj.da se daje u ratama,slazem se,ali isto tako ovoliku lovu ne pamtim kada smo imali odjednom,pa i u ratama,a opet,nije da se bas i igracima isplacuje odjednom neki ugovor.Vjerovatno grijesim,ovo je jedno obicno laicko razmisljanje o troskovima,koje smo ruku na srce podnosili i kad nije bilo ovoliko love,uz pomoc i Amara,Guse,ali smo izdrzavali.Vjerujem da su pomenuti svoju lovu vec vratili u dzepove i mislim da nam opet ostaje puno love na kontu.Cisto onako razmisljam.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Sve je to u redu Aco,ali postoji i godisnji budzet kluba,koji bi trebao i bez ovih transfera da rijesi ova godisnja pitanja,manje vise smo to uspijevali,ostali su dugovi koji bi trebali i uz takav budzet da se malo smanjuju...ovo je bonus na budzet kluba,tako bar ja to shvatam,budzet treba obezbijediti od sredstava koje uprava mora obezbijediti kroz sponzore i donacije klubu koje su isle kako su isle i ipak obezbjedjivale budzet koji je trebao da pokriva te troskovealeksandar_veliki je napisao/la:Dobro racunas, ali rate sve nisu stigle. Radna zajednica (igraci, struka i ostalo) oko 45 ljudi. Prosjek recimo 2.500 milje maraka plus penziono, zdravstveno. Oko 110 milja maraka puta 12 mjeseci, malo jace od milion i 200 milja km, plus ostali troskovi. I nije bas to sjajno, kako mi svi mislimo, ali eto.KB-TM87 je napisao/la:Višća - 440.000
Šehić - 400.000
milion eura od Džeke
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
+ 90 000 trece predkolo svako predkolo nosi 90 000 onaj ko ide u drugo kao sto je kod nas slucaj dobija i novac od prvog kruga.Nije mala cifra u pitanju ipak je razlika haman u 200 000 KM...boccaccio je napisao/la:a ukupno je cifra od milion eura,od evrope cemo dobiti 180 000 eura
Drago mi je da spomenu sponzore i donacije klubu, uglavnom nije da se nema al ne treba biti troskali.Treba pametno investirati kad izleti igrac koji je kvalitetan imati pare u tom trenutku je presudno.Mislim da cemo za godinu biti u jos boljoj poziciji nego sad.
Održana press konferencija na ''Grbavici''
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/od ... grbavici-0" onclick="window.open(this.href);return false;
U međuvremenu smo odigrali prijateljski susret s Radnikom u Hadžićima gdje smo isprobali neke nove taktičke varijante što ne znači da ćemo sutra igrati u novoj formaciji mada će promjena u ekipi sigurno biti'', završio je Osim.
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/od ... grbavici-0" onclick="window.open(this.href);return false;
U međuvremenu smo odigrali prijateljski susret s Radnikom u Hadžićima gdje smo isprobali neke nove taktičke varijante što ne znači da ćemo sutra igrati u novoj formaciji mada će promjena u ekipi sigurno biti'', završio je Osim.

Višću ste prodali u pravo vrijeme, jer već je počeo oscilirati u igri. 

Volim te Sarajevo!
I kada šuti Sarajevo pjeva, I kada žmiri svjetlucaju mu oči.
Suzama kiša u oluk se slijeva, Sarajevo će biti, sve drugo će proći!
I kada šuti Sarajevo pjeva, I kada žmiri svjetlucaju mu oči.
Suzama kiša u oluk se slijeva, Sarajevo će biti, sve drugo će proći!
Trenutno korisnika/ca: bvsic, SamoDaKazeem i 46 gostiju.