Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Mozambik
Kontakt:

Re: Real Madrid CF

Post Postao/la Mozambik » 04 jan 2016, 21:40

slika

Presidente :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 04 jan 2016, 22:49

Rafa nije radio bas dobro al mi ga malo zao. Za njega vrijedi ko i za svakog a to je nedostatak slobode i tesko je djelovati efikasno u tim uvjetima.
Samo sto su drugi docekali kraj prve sezone.
Donekle sam ocekivao ovakav rasplet sa Zidaneom. Da li cemo i mi dobiti naseg Guardiolu, bas tesko. :D
Zidane je u dobroj poziciji, jer i u slucaju zero tituli sto je dakako najizglednije nece popiti kritike. Nisam siguran da ce to biti dovoljno da izbjegne otkaz. :mrgreen:
Kako god, sretno mu i ako nista, atmosfera u ekipi bi trebala biti na nivou. Jer ono, Zizou je Zizou

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 jan 2016, 23:53

Sila se budi tbt
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: Real Madrid CF

Post Postao/la Evander » 05 jan 2016, 00:12

geoxx je napisao/la:Rafa nije radio bas dobro al mi ga malo zao. Za njega vrijedi ko i za svakog a to je nedostatak slobode i tesko je djelovati efikasno u tim uvjetima.
Samo sto su drugi docekali kraj prve sezone.
Donekle sam ocekivao ovakav rasplet sa Zidaneom. Da li cemo i mi dobiti naseg Guardiolu, bas tesko. :D
Zidane je u dobroj poziciji, jer i u slucaju zero tituli sto je dakako najizglednije nece popiti kritike. Nisam siguran da ce to biti dovoljno da izbjegne otkaz. :mrgreen:
Kako god, sretno mu i ako nista, atmosfera u ekipi bi trebala biti na nivou. Jer ono, Zizou je Zizou
Nije dovoljno samo postaviti novog trenera i ocekivati da potece med i mlijeko. Problemi Reala nisu bili samo Rafa.
Ekipa je potrosena i puna igraca sa prevelikim egom, koji su ipak svoje najbolje partije ranije pruzali i ci je zenit prosao.
Da bi Zidan bio kao Guardiola, onda mora imati slobodu i muda kao Guardiola sto je imao.
Smije li Zidan otjerati Ronalda, Baila, kao sto je recimo Guardiola otjerao Ronadina, Etoa i Deca kad je dosao?
Ima li Zidan potencijal u ekipi kakav je Guardiola imao u Messiu, Xaviu i Iniesti?
Ekipa se ne pravi samo od najskupljih igraca koje mozes dovesti.
Trebat ce Zidanu puno srece i znanja, a problem mu je sto se natjece protiv najbolje Barcelone ikad i koliko god da je dobar, tesko ce biti najbolji i u svom dvoristu u narednih par godina.
Realu bi najbolje bilo rasprodati ovih par glavnih igraca za koje moze uzeti dobre pare, pljusnuti Barceloni 200 miliona za Neymara i oko njega graditi novi tim.

Sent from my LG-H635 using Tapatalk

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 05 jan 2016, 00:45

Ronaldo ce vjerujem sam otici na kraju sezone, Bejla niko osim Pere ne moze otjerati i to je glavni problem, on je rak rana ove ekipe i dok je on tu Realu se ne pise dobro.

Nema tu previse igraca za otjerat. Arbeloa, Pepe, eventualno Ronaldo i mozda Benzema. Sve ostalo su mladi igraci koji tek ulaze u svoje najbolje fudbalske godine, ukljucujuci i Bejla nazalost.

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 05 jan 2016, 01:15

Veliki protesti ispred Santiago Bernabeua nakon otkaza Beniteza. Policija svim silama pokušava rastjerati nezadovoljne navijače Barcelone, At. Madrida, Villareala...
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 jan 2016, 02:12

Mozambik je napisao/la:Ronaldo ce vjerujem sam otici na kraju sezone, Bejla niko osim Pere ne moze otjerati i to je glavni problem, on je rak rana ove ekipe i dok je on tu Realu se ne pise dobro.

Nema tu previse igraca za otjerat. Arbeloa, Pepe, eventualno Ronaldo i mozda Benzema. Sve ostalo su mladi igraci koji tek ulaze u svoje najbolje fudbalske godine, ukljucujuci i Bejla nazalost.
Blackmailer Benzema ima tek 28 godina, i čisto sumnjam da će baš njega otjerati jer i ove sezone igra dosta dobro.Možda su vece šanse za odlazak Ronalda nego Benzeme.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 jan 2016, 08:18

Raul_64 je napisao/la:Sila se budi tbt
Ep 6589 :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 05 jan 2016, 09:09

Ma ronalda prodat sigurno se moze uzet dobrih para na njemu jos.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 05 jan 2016, 13:39

Ako se sad ne dovede Hazard na ljeto nakon ovako loše sezone i svih dešavanja u klubu, onda stvarno ne znam kad će.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 05 jan 2016, 13:47

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Sila se budi tbt
Ep 6589 :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 05 jan 2016, 15:46

Da ne pretjerujete malo. Otjerati Ronalda i Bejla istovremeno...a koga to dovesti umjesto njih i parirati barseloni i parizu u kojem ce biti ronaldo?
Morate shvatiti da barsa ima trenutno 3 igraca koja su u top5 igraca svijeta, vrlo vjerovatno i u top4. Izmedju njih trojice se moze samo ronaldo umijesati i to je to. Sjetite se recimo robbena koji nije mogao da dodje do izrazaja u realu a onda je otiso u bayern u godinama u kojima sada dolaze bejlu te iste godine i tada je robben postao jos i bolji i igracina zesca i sada je i on u top8-10 igraca sigurno. Dakle treba pruziti sansu nekim igracima. Koliko god bejl bio los ima i svojih dobrih momenata i on moze jos da napreduje to je sigurno. Ali jednostavno morate da shvatite da barsa ima prakticno tri ronalda dok real ima jednog i ne mozete to da ravnate, jos da ode recimo ronaldo i bejl, koga biste vi to doveli da im parira? Ja ne vidim nikoga ko je jos uvijek dovoljno razvijen da bi se upustio u taj kostac.
Meni bi idealno rjesenje bilo da se dovede Hazard i stavi ga se na lijevo krilo a ronaldo predje na centralnog napadaca i rijesimo taj problem. James i Bale se mogu mijenjati ako vec on ima veliku zelju da igra i u sredisnjem dijelu a james moze isto obje pozicije da igra.
Nama jednostavno fali napadaca, rasnih strijelaca a to bejl nije niti ce ikada biti. On moze da zabije i sve to ali jednostavno su ocekivanja bila prevelika od njega. Ne mozete mi reci da neymar i bejl igraju iste pozicije. Neymar je recimo citav zivot igrao u samom vrhu ili spica ili krilnog napadaca i to je to dok bejl nikada nije bio toliki rasni strijelac niti je ikada igrao toliko ofanzivno. Messi i neymar se mogu mijenjati i igrati sta hoces jer su to klasicni napadaci koji su rodjeni da daju golove dok je bejlu se to nametnulo.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 05 jan 2016, 16:17

Taman da klepimo ovog Aubemeyamga :hmmmmm:

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 06 jan 2016, 13:56

Mozambik je napisao/la:slika

Presidente :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Svi odlaze on sotaje :D

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 08 jan 2016, 13:22

slika
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 jan 2016, 14:22

i Ma, ovo ce biti pun pogodak i mislim da mozemo ocekivati preporodjeni Real Madrid u slijedecem periodu. Evo gledam im malo i raspored... Dva mjeseca nema teske utakmice, tek 28.02. derbi sa Atleticom. Sasvim dovoljno vremena da se masina zagrije... :mrgreen:

Sto se tice Guardiole i poredjenja, koje se jednostavno ne moze izbjeci. Guardiola je jedan od najboljih trenera na svijetu, i vjerovatno ce biti jedan od najboljih svih vremena kad zavrsi trenersku karijeru, ali ono sto je njemu najvise pomoglo u prvoj sezoni, koja je potpuno odredila njegov trenerski put, nije bila njegova trenerska genijalnost, vec ljudski i dobar odnos sa igracima. Ljudi pomalo zaboravljaju da je on raspolagao sa yebenim dream teamom.... prvih 11: Valdes / Abidal- Pique- Puyol-Pique-Alves / Toure- Xavi - Iniesta / Henry - Etoo - Messi :crazy: :crazy: :crazy:
ALI, prvi potezi koje je napravio nisu imali veze sa taktikom ili treniranjem, vec sa dobrim odnosima unutar kluba. Rijesio se partijanera Ronaldinha, Etoa uvjerio da ostane i da mu je jedan od najvazniji igraca. Messi je imao problema sa upravom Barce jer mu nisu pustali da ode na Olimpijadu sa nacionalnim timom, a Guardiola je insistirao da mu dopuste... Messi je otisao, napravio prvi uspjeh sa reprezentacijom i vratio se kao veoma zahvalan covjek.

Zidane treba isto napraviti i mislim da nece biti tesko. Jednostavno previse nezadovoljstva u ekipi i tu treba popraviti stanje, sto njemu, koji je vec dobar sa vecinom igraca nece biti tesko. Naravno, doci ce vrijeme kada ce se pokazati koliko je Zidane ustvari dobar strucnjak, ali sa ekipom s kojom rapolaze mislim da nece biti puno fule. :salut:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jan 2016, 14:30

Razlika između njih dvojice na početku je to što je Pep dobio odriješene ruke, a Zizu ipak ima gazdu iznad sebe čije odluke mora poštovati, makar one bile direktno uplitanje u njegov posao, što mu je omiljena aktivnost :P
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 jan 2016, 14:52

rio_Ferdy88 je napisao/la:Razlika između njih dvojice na početku je to što je Pep dobio odriješene ruke, a Zizu ipak ima gazdu iznad sebe čije odluke mora poštovati, makar one bile direktno uplitanje u njegov posao, što mu je omiljena aktivnost :P
Imao je Guardiola veliku opoziciju u uoravi Barcelone koju je usutio na najbolji moguci nacin. Mislim da je Perezov uticaj prije svega vidljiv u transferima, nego u odabiru igraca za utakmicu. Ovako je vec na udaru navijaca, ne vjerujem da ce se vise zayebavati... Uostalom, i ovaj potez sa Zidaneom je nesto sto niko nije ocekivao. Ja sam licno ocekivao Josea s obzirom da se to uklapa u Perezovu viziju... Ko zna, mozda se covjek mijenja. :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jan 2016, 15:10

Pa nije Bale igrao čitavu prošlu sezonu u onakvoj formi zbog Carla, nego isključivo zbog Pere, jer je njegov projekat, ako se on nije usudio da ga ostavi na klupi, čisto sumnjam da će i Zizu imati išta veće ovlasti.

Naravno nije isključeno da je dobio veću slobodu nego prethodnici, ali znajući Peru nisam baš siguran, ostaje da vidimo, ali sigurno da je manji pritisak na Zizou sada, jer je došao kao vatrogasac, publiku će sigurno imati uz sebe, ostaje mu da pridobije i ekipu, što njemu kao nekom ko je čitav život okružen tim velikim zvijezdama ne bi trebalo biti teško.

U svakom slučaju Pero je iscrpio većinu mogućnosti kad su treneri u pitanju, ovo mu je možda i posljednji adut, jedino da ih ne krene reciklirati :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 08 jan 2016, 19:36

Perezov mandat istice za godinu dana.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.