Što se Džeke konkretno tiče, trebali bi se već polako navikavati na njegove prosječne partije sa ponekim bljeskom. Jeste on prošle sezone odigrao jednu od najboljih u karijeri ali što se reprezentacije tiče mislim da nema još mnogo da joj da.
Volio bih da zabije tih 7-8 golova da uđe u odabrano 60+ društvo kao i da zabilježi još tih 14 nastupa i uđe u klub 100, što bi ga napravilo još većom legendom i upisalo u istoriju za sva vremena. Dijamant je to zaslužio.
Vrlo brzo ćemo na ovoj temi čitati postove tipa 'oprosti se klocu' i tako to, samo se nadam da će ih Edin preduhitriti i da će sam otići. Žao mi je što se nije uspio nametnuti kao vođa ove reprezentacije, ali jednostavno nema karakter za to, nije đubre, nije bezobrazan ili bahat kao drug mu iz Dubrovnika, iako tek sad vidim da je to ponekad itekako potrebno. Očekivao sam da će sa Pjanićem činiti čuda, sad kad ovog drugog više ne guši Misimović, ali ni to se nije desilo.
Sa druge strane, ko zna, možda će Edin igrati do 35. godine, mada smatram da bi to bila patnja.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović