Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

vidic
Kontakt:

Re: Manchester United F.C.

Post Postao/la vidic » 31 avg 2014, 12:35

veron je napisao/la:
vidic je napisao/la:Ja sam nesto razmišljao o našoj ekipi.nama škripi najvise vezni red.nema ko da pridje stoperima pa da primi loptu.i da je iznese.zato su nwsi stoperi lijevi i desni prinudjeni da loptu nabijaju.inače u ovoj taktici se ocekiva od desnog i lijevog stopera očekuje da povuku loptu narijed do nekih 40 m.i onda da dodaju otvorenim igračima.ali niko se ne otvara mata stalno iza igrača a fletcher amater.tteba nam vidal i i jos jedan dm.dmc da dolazi po lopte a vidal da stalno radi tj da se stalno kreće i otvara.to naviše volim kod njegs,nije lijen,szalno trci,nudi se
Bravo,lijepo napisano,bas to jeste problem koji svi vide da nema ko da uzme loptu od stopera pa moraju iritantno da napucavaju loptu,sad zasto to nece Van Gal da vidi to ne znam al takvog igraca nemamo koji bi prisao i preuzeo odgovornost gradjenja igre,i bojim se da ce biti to veliki problem osim ako to Blind malo ne popravi!Evo sad i napad bez Persija,kako god zajebato pravo
hoces iskren da budem.ove povrede sto se ticu Shawa i sada RVP.ja u to ne vjerujem.mislim da su to samo takticke igre u smislu treniranja i td.sto se tice Shawa mislim da je on samo sklonjen zbog svoje kondicije i tezine.da bi individualno trenirao i napredovao i da bi mogao biti u startnih 11.stvarno od kad nam je dosao u klubi ima bar 7 ili 8 kg viska.a da igra na poziciji na kojoj se ocekiva da igra na lijevoj strani a fizicki i kondiciono najzeznutija pozicija u ovoj taktici.gdje igrac mora da pokriva cijelu stranu 100 m duzinski.a nakava kakav je dosao u klub nemoze pokrivati ni 30 m.a isto tako RVP ispo iz forme iz kondicije ispo iz svega moguceg.i sad mislim da ce i on individualno da trenira da bi se vratio u formu.a povrede su samo varka..opet kazem to je moje licno misljenje...

veron
Kontakt:

Post Postao/la veron » 31 avg 2014, 12:37

Mozda i bolje jer Persi vise nije top i tesko da ce i biti,nije ni u holandiji pokazao neku formu a evo i juce je pokazao da to nije vise to,ovako su ga povrede i u arsenalu usporile,onu prvu sezonu kad je presao bez povrede odigrao i bio je perfekcija,cim su povrede pocele gotovo je bilo

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 31 avg 2014, 12:40

René Meulensteen pregovara sa LVG oko povratka na Old Trafford! @Skysports

Kakva pozitivna stvar, ko da se Fergie vraća..
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 31 avg 2014, 12:43

Covjek koji je u klubu proveo nekih 12 godina. Radio sa mladim igracima, zatim rezervama... Onda asist Fergiju 6 godina. Odlicno pozanje sredinu.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 avg 2014, 12:47

Ja jucer kao da sam gledao Carrolla u napadu, a ne RVP-a. Kad malo bolje razmislim, u ovom trenutku (s obzirom da veznjaci ne dolaze po loptu, ne distribuiraju je napadacima i ne stvaraju prilike za gol) bi im dobro dosao neki "skakac" koji bi Rooneyu spustao lopte koje Blackett nabije iz odbrane.

Unitedu ce biti tesko vratiti se u kolosjek. Stvarno se vise ne vidi strah kod protivnika. Ide se na pobjedu, nema vise "ma primit cemo 3 gola od Uniteda" stava. To dodatno otezava posao ekipi koja je svakako sve samo ne perfektna. Posebno kada se pogleda vezni red.

Usput, ja bih RVP-a stavio na klupu. Welbeck je puno bolje rjesenje od ovakvog Holandjanina. Mah, cak bih se mozda odlucio na jos jednog veznjaka, a Rooneya samog ostavio gore u napadu. United bi opet bio ucinkovitiji.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 31 avg 2014, 12:47

Cuj Shaw 7,8 kg viska , znaci on je uvijek bio ovako gradjen , samo nije trenirao i to je problem bio, iako je brzinom odlican, prebz bek, jos 15dana i on je spreman.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 31 avg 2014, 12:57

Odbrana Jones/Rojo/Evans(Small) je veliki upitnik. Da li ce moci iznjeti teret sezone, zavisi. Situacija bi mogla izgledati povoljno na beku. Sa jedne strane imamo Shawa/Blinda/Roja u kombinacijama, te onog mutanta dok na desnoj strani, Rafa/Antonio. Veza Herrera/Carrick/Blind/Di Maria te klupa Fletch/Fella. Brine me onaj defanzivni dio. Prema naprijed, ocitno je da Wazzi treba slobode i uloga u vrhu napada, i mozda bi bio efikasniji. Pitanje je da li i gdje staviti Adu. Decko ima slifa, pa mozda i za prvi tim, a svoj potencijal moze iskoristiti kao desni krilni.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 31 avg 2014, 13:04

Uigravanje je kod vas problem, ali i navikavanje na 3-5-2 formaciju pre svega britanskih igraca, kojima je taj sistem malo nepoznat. LvG ce tu imati najveci problem, da navikne igrace na novi sistem, i videcemo koliko ce biti istrajan da u tome i uspe, znajuci njegovu tvrdoglavost.

Drugi problem je nedostatak kvaliteta u zadnjoj liniji odbrane, za ovu formaciju treba bar 2 sjajna stopera, zato je verovatno prerano lisavanje usluga Ria i Vidica mozda bila greska. Medjutim vi i imate neke dobre stopere, neki su vec sad dosli, pa bi Evans i Blackett komotno mogli da se vrate na klupu, jer se ocigledno ne snalaze toliko dobro na spoljnim stoperskim pozicijama. Rojo je odlican izbor za levog spoljnog stopera, a i Blind moze odigrati tu poziciju. Sa druge strane Smalling je sigurno bolji izbor od Evansa desno.

Jos jedna stvar koja jeste prisutna, i koju je vec neko spomenuo jeste ne prilazenje veznjaka duboko na svoju polovinu kako bi stoperima ostavili opciju. Koliko sam mogao videti juce, protiv Burnleya su Di Maria, Mata i Fletcher cinili taj vezni trio. Ako znamo koliko su Mata i Di Maria ofanzivni igraci, i da ne zalaze mnogo na svoju polovinu, tu prakticno ostaje Fletcher kao opcija stoperima za dodavanje kako bi ovaj dalje distribuirao loptu, a to i nije tako dobra opcija, jer Darren nije taj tip igraca.
Po meni, ovo ce se sigurno popraviti kada se Carrick i Herrera vrate, onda bi Di Maria mogao da igra ovo sto je juce igrao, a Mata bi morao u tom slucaju ici na klupu, jer sa njim i sa Di Mariom u postavi, ostavljen je veliki prostor izmedju linije odbrane i veznog reda, a to u 3-5-2 nikako nije dobra stvar. Takodje Di Maria je u drugacijem sistemu i filozofije igre, igrao levog veznog igraca, i pruzao fenomenalne partije, tako da ne znam koliko ce on u ovoj formaciji biti efikasan kao prosle sezone, ali je pokazao vec juce zavidan kvalitet u odnosu na ostale.

O losoj formi Rooneya i VP-a, glavnog napadackog tandema ne treba ni pricati. Treba dodati i da je Mata potpuno propao na psiholoskom planu i da ce njemu ovakav sistem igre mozda i najvise smetati zbog prevelike discipline i trcanja, potrebne za 3-5-2.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 31 avg 2014, 13:05

ja sam se neki dan ozbiljno zapitao i danas dan me strah da Perhanito nece biti toliko skup kad ga se uporedi sa Shaw-om.. bojim se da momak ne bude potpuni promasaj a s obzirom na povrede i kilazu :roll:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 31 avg 2014, 13:09

Mata moze da bude koristan ispod napada, te ako iza imao igraca/dva koji ce dozvoliti da vise obavlja ofanzivni dio posla (Blind/Herrera).

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 31 avg 2014, 13:13

brazzo je napisao/la:ja sam se neki dan ozbiljno zapitao i danas dan me strah da Perhanito nece biti toliko skup kad ga se uporedi sa Shaw-om.. bojim se da momak ne bude potpuni promasaj a s obzirom na povrede i kilazu :roll:
Shaw je vazda bio jace gradje, da se tako izrazim. Bar je meni djelovao kao takav. Ne debel, ne kao Anderson nego jednostavno igrac koji mozda ima i takvu genetiku jednostavno. Vratit ce njega LvG u normalnu, da se tako izrazim, kilazu bez problema, vec mu je pohvalio napredak i ocekujem ga uskoro u ekipi.

Shaw ce imati drugi problem, 352 problem sa kojim ce morati da se nosi. Nikada nije igrao tu poziciju i njemu ce to biti problem, nikakva kilaza nakon povrede, to je i LvG izjavio da ide po planu i da je odusevljen Lukeovim napretkom.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 31 avg 2014, 13:33

vidjecemo, a sto se formacije tice vecina igraca jos 'uci' tako da nije on izuzetak. Najgora stvar sto svako pojacanje koje smo doveli je zapelo na starto osim Di Marie.. Prvo Ander sa povredom, pa Shaw, Rojo bez radne a prije toga takodje Fellaini prosli prelazni rok, samo fali jos da i Blind pokupi kakav maler :hmmmm: Ova ekipa kad bude kompletna i kad mu se otvore mogucnosti da izmijesa postojeci kadar s onim trenutno 'nedostupnim' bice samaranje ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 31 avg 2014, 15:15

Chicarito u Realu! :kafa:
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 31 avg 2014, 15:53

Jeli se Meulensteen dogovorio sa Van gaalom?
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 31 avg 2014, 15:54

ragazzidelsud1987 je napisao/la:Jeli se Meulensteen dogovorio sa Van gaalom?
ne propalo
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

eldo
Kontakt:

Post Postao/la eldo » 31 avg 2014, 16:20

Ne vezano za temu ali da upitam,na nekolilo portala citam +- 30 sati jos do kraja prelaznog roka???? Do kad i koliko traje prelazni rok,ja sve kontam do veceras do 00:00,ali ocito ne.....

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 31 avg 2014, 16:22

eldo je napisao/la:Ne vezano za temu ali da upitam,na nekolilo portala citam +- 30 sati jos do kraja prelaznog roka???? Do kad i koliko traje prelazni rok,ja sve kontam do veceras do 00:00,ali ocito ne.....

zato sto je nedjelja produzuje se jos jedan dan tako da zavrsava sutra u ponoc
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

eldo
Kontakt:

Re: Odg: Manchester United F.C.

Post Postao/la eldo » 31 avg 2014, 16:24

FCUM je napisao/la:
eldo je napisao/la:Ne vezano za temu ali da upitam,na nekolilo portala citam +- 30 sati jos do kraja prelaznog roka???? Do kad i koliko traje prelazni rok,ja sve kontam do veceras do 00:00,ali ocito ne.....

zato sto je nedjelja produzuje se jos jedan dan tako da zavrsava sutra u ponoc
Hvala...... :) :) :) :)

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 31 avg 2014, 16:27

Sutra nas očekuje cirkus. :opaopa: Možda više oko odlazaka ovaj put.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 31 avg 2014, 16:54

evo čitam Alex Song na posudbu u West Ham, takav igrač bi nama jako dobro došao, barem po mom mišljenju, ali izgleda da LvG misli da mi imamo boljih igrača u vezi :D

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.