FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

19risha88
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la 19risha88 » 26 dec 2013, 13:33

Ma možete vi pisati šta hoćete ja od sinoć ne prestajem da pjevam :D
[youtube][/youtube]

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 dec 2013, 13:35

champions1921 je napisao/la:
slika
Evo još jednog "ljubomornog dusmana"..
ko jos uzima za relevatnog ovu spodobu koja je fakticki protjerana iz Hrvatske, sad on kao nesto upucen u sve zivo u gradu Sarajevu i o svemu on donosi neki sud. Kakav krampaš :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 26 dec 2013, 13:38

zna se sta je akademija,da igraci imaju gdje da borave,da jedu po planu i programu,da imaju sportski teren koji nije kaljuza,i da ih niko nece otjerati jer su neki ljudi platili termin da odigraju tekmu izmedju sebe,uglavnom vidjet ce uskoro projekat te akademije kakva ce da bude,super ako vec postoji akademija u Sarajevu :lol: Sad i Baljci i njima slicni mjenjaju politiku i pricu sve je na svoje doslo!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 26 dec 2013, 13:42

Navijacima dobro,upravi dobro i Tanu dobro..ne kontam u cemu je frka..Željovci cestitajte komsijama i nemojte ljudima kvariti temu..pitari vama nek je sa srecom..mozda nekad i osvojite titulu..ove godine necete :)

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 26 dec 2013, 13:44

@HzSM

Jesmo mi jedini klub koji ima stranog vlasnika,sta traze drugi vlasnici od klubova?Hajde nemoj kenjati,priznaj da si samo ljubomoran i da te detalji iz ugovora uopce ne interesuju.[/quote]

Jarane uopce nisam ljubomoran jer ovo je sad svima oci otvorilo znaci moze se kad se hoce i vama srdacne cestitke. Ali iskreno me interesuje sta su njegovi uslovi? Ne daju ljudi tek tako pare jesam li u pravu ili ne? Znaci opet pitam jel iko zna koji su njegovi uvjeti?
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 26 dec 2013, 13:46

TimeLine je napisao/la: Dobro, ja pišem samo šta znači rijeć "akademija". Šta se sve mora uraditi da bi jedan klub na svijetu ima akademiju. Nije to napraviti pomočni teren i akademija. Sarajevo ima školu fudbala, Sarajevo je i bez akademije moglo dovoditi igrače iz čitave BIH, jel tako ?
Nije tako. Istina je da Sarajevo dovodi i sada igrace sa strane, ali to su igraci za seniorski tim, i mozda neki mladji od kojeg se uskoro ocekuje da izbori mjesto u timu, ali to ni na koji nacin se ne moze porediti sa akademijom.

Do sada u skoli fudbala nije bilo moguce dovesti neko dijete iz drugog grada i omoguciti mu rad sa strucnjacima, stalni nadzor, ishranu i sve sta ide uz to. Dakle, to je nesto vise od obicne skole fudbala, malo manje od onoga sto si naveo u prvom postu, dakle nece biti kompleksi hotela i slicno. Ima jos sigurno puno toga sto je potrebno uraditi da bi se to uspostavilo, isto tako vidjecemo kako ce to tacno izgledati, jer ovo trenutno je domen nagadjanja.
#divovi

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 26 dec 2013, 13:47

zeljocity je napisao/la:@HzSM

Jesmo mi jedini klub koji ima stranog vlasnika,sta traze drugi vlasnici od klubova?Hajde nemoj kenjati,priznaj da si samo ljubomoran i da te detalji iz ugovora uopce ne interesuju.

Jarane uopce nisam ljubomoran jer ovo je sad svima oci otvorilo znaci moze se kad se hoce i vama srdacne cestitke. Ali iskreno me interesuje sta su njegovi uslovi? Ne daju ljudi tek tako pare jesam li u pravu ili ne? Znaci opet pitam jel iko zna koji su njegovi uvjeti?[/quote]
Znas kad ce neko uloziti u nasu zemlju posebno u klubove,odgovor ti je nikad,to je rupa bez dna,druga je stvar sto smo imali sposobnog covjeka,koji je uspostavio sa njim kontakt i premuntao ga,kakve on fajde od ovoga moze imat tesko je reci,jer znamo u kakvoj su situaciji nasi klubovi! Tu jos dodaj da po zakonu nemoze se uloziti tj kupiti klub,i opet je tu uprava odradila super posao napravili statut koji niko u BIH nije ni pokusao da napravi

TimeLine
Kontakt:

Post Postao/la TimeLine » 26 dec 2013, 13:54

moustapha je napisao/la:
TimeLine je napisao/la: Dobro, ja pišem samo šta znači rijeć "akademija". Šta se sve mora uraditi da bi jedan klub na svijetu ima akademiju. Nije to napraviti pomočni teren i akademija. Sarajevo ima školu fudbala, Sarajevo je i bez akademije moglo dovoditi igrače iz čitave BIH, jel tako ?
Nije tako. Istina je da Sarajevo dovodi i sada igrace sa strane, ali to su igraci za seniorski tim, i mozda neki mladji od kojeg se uskoro ocekuje da izbori mjesto u timu, ali to ni na koji nacin se ne moze porediti sa akademijom.

Do sada u skoli fudbala nije bilo moguce dovesti neko dijete iz drugog grada i omoguciti mu rad sa strucnjacima, stalni nadzor, ishranu i sve sta ide uz to. Dakle, to je nesto vise od obicne skole fudbala, malo manje od onoga sto si naveo u prvom postu, dakle nece biti kompleksi hotela i slicno. Ima jos sigurno puno toga sto je potrebno uraditi da bi se to uspostavilo, isto tako vidjecemo kako ce to tacno izgledati, jer ovo trenutno je domen nagadjanja.
Prvo da onom što me ispravlja za afrikante, ako nemaš šta pametno napisati nemoj me replicirati. Hvala

Istina je vjeruj mi. Mogao si dovoditi igrače kad si god htio, pogotovo mlađe talente iz čitave BiH. Trebao ti je samo jedan stručnjak koji nema posla a poznaje ekipe u BiH, plata od 1.000 eura i dovodeš koga poželiš. Znaš li ti koliko je potrebno za jednu godinu novca da se izdrži to što ti pišeš da će se kao napraviti. Kuhari, hrana (svaki dan), stručnjaci, treneri i šta još ne. I sve to da se može plačati, treba to prvo napraviti sve, treba tu bruka i bruka para. Ti stvarno misliš da se to može ovdje napraviti gdje nema stadiona da valja, prije svega (osim Bilinog polja), a ne da se prave takvi centri koji iziskuju milione svake godine.
To su priče za malu djecu, ali dobro ako ti vjeruješ. Ovo je neko moje skromno mišljenje. ;)

Edit: @barselonafan, hajd ti upali sebi farmu, pa gradi sebi akademije, manje ovdje maštaj. :D neozbiljan si kao malo djete.
Zadnja izmjena: TimeLine, dana/u 26 dec 2013, 14:14, ukupno mijenjano 2 puta.
Od Vatikana do Irana, majmunu je dovoljna banana!

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 26 dec 2013, 13:56

TimeLine je napisao/la:
moustapha je napisao/la:

Prvo da onom što me ispravlja za afrikante, ako nemaš šta pametno napisati nemoj me replicirati. Hvala

Istina je vjeruj mi. Mogao si dovoditi igrače kad si god htio, pogotovo mlađe talente iz čitave BiH. Trebao ti je samo jedan stručnjak koji nema posla a poznaje ekipe u BiH, plata od 1.000 eura i dovodeš koga poželiš. Znaš li ti koliko je potrebno za jednu godinu novca da se izdrži to što ti pišeš da će se kao napraviti. Kuhari, hrana (svaki dan), stručnjaci, treneri i šta još ne. Ti stvarno misliš da se to može ovdje napraviti gdje nema stadiona da valja, prije svega (osim Bilinog polja), a ne da se prave takvi centri koji iziskuju milione svake godine.
To su priče za malu djecu, ali dobro ako ti vjeruješ. Ovo je neko moje skromno mišljenje. ;)
Strpi se do januara,pricas gluposti pa nije covjek kokuz da napravi akademiju i da je zatvori,ima toliko para da moze ovu drzavu da kupi,a ne da pokrije troskove neke akademije u BIH,dovoljno ti je da je u Kardif ulozio preko 120 mil funti

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 26 dec 2013, 14:15

Pun je k'o' brod i dovoljno lud za razgovore o ulaganju u našu zemlju u uvjetima kada Bosna i Hercegovina proživljava vjerovatno najveću ekonomsku krizu u postratnih dvadesetak godina...
Doputovao je u Sarajevo, a tradicionalno nepovjerljiva raja u glavnom bh. gradu u njegovom dolasku nije vidjela mnogo toga dobrog. Budalaštine o kojekakvim 'skrivenim namjerama' mogu se pročitati i danas, ali posao je odrađen, novac je uplaćen i Sarajevo sada na zdravim nogama ima argumente za pravi evropski iskorak. Potvrda opravdanosti niza poteza koje je Malezijac kao uvjete postavio upravi Sarajeva, sigurno će stići uskoro, možda već na kraju tekuće sezone.Ono što su u Titovoj 38b uradili mogao bi i trebao biti model i za sve ostale klubove s većom navijačkom bazom. U uvjetima potpunog ekonomskog haosa i opće besparice, dolazak miliona s bilo koje strane svijeta ne može se i ne smije posmatrati s bilo kojeg negativnog aspekta.Ukratko, sve ono što je ostalim klubovima u ligi samo pusti san, Sarajevo od jučer ima. I do daljnjeg će uživati u mirnoći i sigurnosti.
Sto ovakve clanke niste kopirali?

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 26 dec 2013, 14:22

Ne kontam sta hocete da nam kazete dusebriznici?
Da je Tan dosao samo da uradi sta?

@Timeline ja i ti smo razmijenili jucer cini mi se par postova i onda se nisi javljao pa smo ostali nedoreceni. Interesuje me koji point imaju tvoji negativni postovi prema Tanu? Sta mislis da on moze negativno uciniti nasem klubu? Daj reci direktno i konkretno, nemoj okolisati bezveze. Umaras vise. Reci to, to i to ce da napravi sto nece biti dobro po vas.
I ne samo ti vec i svi ostali koji visite po temi i pljujete po ovom sto smo napravili.

Nadam se da ce se bar neko udostojiti i navesti 2-3 konkretna primjera, bez filozofije i ostalih ljubomornih ispada.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 26 dec 2013, 14:26

Ocekujemo uskoro nove sponzorske ugovore,opet za nase prilike ce biti vise nego odlicni ;) dok uprava radi odlican posao,pusticemo da ovdje prosipaju price o uroti,propasti,smicalicama, i slicnim glupostima

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 dec 2013, 14:26

ZLA KOB :!:

Bas nas nista ne moze zaobici.Dođe covjek da nas unisti cak iz Malezije.Jebote kako smo glupi :idea: Nije sad lahko ljudima u klubu,da se naviknu da posle 17-18 god.imas odbolikran racun.Kako je tesko da te naviknes,da ti niko ne prijeti tuzbom,da mu vratis posuđeni novac.Djeca Sarajeva sto treniraju po plasticnoj travi, sljaci,placu,jecaju, mole tamo nekog brkicu,da im ne pravi neku akademiju, valja se navici na zeleni tepih.Igraci u depresiji,nema im vise menadzera, da ih proguraju u prvih 11,jer ce sada pri izboru igrača biti presudan kvalitet.Mnogi ublehasi koji su sjediili u klubu vise nece noci raditi u svoj inters,vec u interes kluba.Upravnoom odboru kluba sjedili volonteri i odlučivali o sudbini ljudi koji su profesionalno angažovani u klubu. Ti ljudi su bez ikakvih posljedica mogli donositi odluke o bilo čijoj smjeni, a sada će se to promijeniti, jer će tu sjediti ljudi koji će imati i određenu odgovornost, te će morati raditi u interesu investitora.
Sve su to promjene na koje se tesko navici,ne samo u FK.Sarajevu vec i u drzavi,jer ce ostati samo oni sposobni,a nikako podobni ,kako se to nekad radilo.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 26 dec 2013, 14:30

amypitar je napisao/la:ZLA KOB :!:

Bas nas nista ne moze zaobici.Dođe covjek da nas unisti cak iz Malezije.Jebote kako smo glupi :idea: Nije sad lahko ljudima u klubu,da se naviknu da posle 17-18 god.imas odbolikran racun.Kako je tesko da te naviknes,da ti niko ne prijeti tuzbom,da mu vratis posuđeni novac.Djeca Sarajeva sto treniraju po plasticnoj travi, sljaci,placu,jecaju, mole tamo nekog brkicu,da im ne pravi neku akademiju, valja se navici na zeleni tepih.Igraci u depresiji,nema im vise menadzera, da ih proguraju u prvih 11,jer ce sada pri izboru igrača biti presudan kvalitet.Mnogi ublehasi koji su sjediili u klubu vise nece noci raditi u svoj inters,vec u interes kluba.Upravnoom odboru kluba sjedili volonteri i odlučivali o sudbini ljudi koji su profesionalno angažovani u klubu. Ti ljudi su bez ikakvih posljedica mogli donositi odluke o bilo čijoj smjeni, a sada će se to promijeniti, jer će tu sjediti ljudi koji će imati i određenu odgovornost, te će morati raditi u interesu investitora.
Sve su to promjene na koje se tesko navici,ne samo u FK.Sarajevu vec i u drzavi,jer ce ostati samo oni sposobni,a nikako podobni ,kako se to nekad radilo.
Ma u drzavi u kojoj nema ljudi koji ce nesto normalno napraviti,gdje se sve pokrade za minut,gdje se sve raspada,tesko se navici na ovakve stvari,pa takvi ublehasi koji kradu,pametuju,pisu clanke,unistavaju sve sto dotaknu sad ovo komentarisu,neka nama Tana i njegovih ljudi,a drugima zelim ove sadasnje "fine i postene" i zelim im da nastave sa takvim radom,uspjesi,finansijska konsolidacija su im neminovni :lol:

TimeLine
Kontakt:

Post Postao/la TimeLine » 26 dec 2013, 14:35

Hordas Doboj je napisao/la:Ne kontam sta hocete da nam kazete dusebriznici?

@Timeline ja i ti smo razmijenili jucer cini mi se par postova i onda se nisi javljao pa smo ostali nedoreceni. Interesuje me koji point imaju tvoji negativni postovi prema Tanu? Sta mislis da on moze negativno uciniti nasem klubu? Daj reci direktno i konkretno, nemoj okolisati bezveze. Umaras vise. Reci to, to i to ce da napravi sto nece biti dobro po vas.
I ne samo ti vec i svi ostali koji visite po temi i pljujete po ovom sto smo napravili.

Nadam se da ce se bar neko udostojiti i navesti 2-3 konkretna primjera, bez filozofije i ostalih ljubomornih ispada.
Nismo ti i ja ništa pisali, samo je ovaj barselona fan napisao 3.234 posto s riječi Tan. :D Šalu na stranu.

Nemam pojma koji je njegov cilj dolaska u Sarajevo. Pranje pare, ulazak u BiH preko Sarajeva da otvori kockarnice, hotele. Ne vidim nikako ništa dobro, osim ako će fakat vratiti 4. miliona duga, pa onda nek radi šta hoće, to bi bilo sasvim prihvatljivo. Možda nisam u pravu, ali mi se tako čini.
Od Vatikana do Irana, majmunu je dovoljna banana!

junuz23
Kontakt:

Post Postao/la junuz23 » 26 dec 2013, 14:40

Zelješčari jos uvijek ne znaju ni sta ih je snaslo :lol: :lol: :lol:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 26 dec 2013, 14:42

junuz23 je napisao/la:Zelješčari jos uvijek ne znaju ni sta ih je snaslo :lol: :lol: :lol:
Sta ima nas da "snalazi"? Pa nas nije niko kupio. :mrgreen: Na zalost ili srecu vidjet` cemo u nastavku, ne vjerujem da ce Tan ispuniti vasa ocekivanja ali se necu previse buniti, niti zaliti, ako pogrijesim. To bi trebalo privuci i nove investitore u BH fudbal. ;) Sretno s Malezijcem, rezultati ce najbolje pokazati.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 26 dec 2013, 14:44

ljubomorne duse mogu da ga puse...:)
Samo Sarajevo

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 dec 2013, 14:45

junuz23 je napisao/la:Zelješčari jos uvijek ne znaju ni sta ih je snaslo :lol: :lol: :lol:
Junuze usla ti krava u djetelinu.
" onclick="window.open(this.href);return false;

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 26 dec 2013, 14:45

TimeLine je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:Ne kontam sta hocete da nam kazete dusebriznici?

Nismo ti i ja ništa pisali, samo je ovaj barselona fan napisao 3.234 posto s riječi Tan. :D Šalu na stranu.

Nemam pojma koji je njegov cilj dolaska u Sarajevo. Pranje pare, ulazak u BiH preko Sarajeva da otvori kockarnice, hotele. Ne vidim nikako ništa dobro, osim ako će fakat vratiti 4. miliona duga, pa onda nek radi šta hoće, to bi bilo sasvim prihvatljivo. Možda nisam u pravu, ali mi se tako čini.
Covjek koji ima preko milijardu prihoda godisnje, preko Sarajeva ne moze oprat ni 1% ... Toliko o tome. Ako ce racuni biti odblokirani znaci da su dugovi vraceni.
Znaci ipak nisi upravu.
Zadnja izmjena: Hordas Doboj, dana/u 26 dec 2013, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lecler, Proximic, ubipara i 12 gostiju.