[youtube][/youtube]
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
ko jos uzima za relevatnog ovu spodobu koja je fakticki protjerana iz Hrvatske, sad on kao nesto upucen u sve zivo u gradu Sarajevu i o svemu on donosi neki sud. Kakav krampašchampions1921 je napisao/la:Evo još jednog "ljubomornog dusmana"..
Nije tako. Istina je da Sarajevo dovodi i sada igrace sa strane, ali to su igraci za seniorski tim, i mozda neki mladji od kojeg se uskoro ocekuje da izbori mjesto u timu, ali to ni na koji nacin se ne moze porediti sa akademijom.TimeLine je napisao/la: Dobro, ja pišem samo šta znači rijeć "akademija". Šta se sve mora uraditi da bi jedan klub na svijetu ima akademiju. Nije to napraviti pomočni teren i akademija. Sarajevo ima školu fudbala, Sarajevo je i bez akademije moglo dovoditi igrače iz čitave BIH, jel tako ?
zeljocity je napisao/la:@HzSM
Jesmo mi jedini klub koji ima stranog vlasnika,sta traze drugi vlasnici od klubova?Hajde nemoj kenjati,priznaj da si samo ljubomoran i da te detalji iz ugovora uopce ne interesuju.
Prvo da onom što me ispravlja za afrikante, ako nemaš šta pametno napisati nemoj me replicirati. Hvalamoustapha je napisao/la:Nije tako. Istina je da Sarajevo dovodi i sada igrace sa strane, ali to su igraci za seniorski tim, i mozda neki mladji od kojeg se uskoro ocekuje da izbori mjesto u timu, ali to ni na koji nacin se ne moze porediti sa akademijom.TimeLine je napisao/la: Dobro, ja pišem samo šta znači rijeć "akademija". Šta se sve mora uraditi da bi jedan klub na svijetu ima akademiju. Nije to napraviti pomočni teren i akademija. Sarajevo ima školu fudbala, Sarajevo je i bez akademije moglo dovoditi igrače iz čitave BIH, jel tako ?
Do sada u skoli fudbala nije bilo moguce dovesti neko dijete iz drugog grada i omoguciti mu rad sa strucnjacima, stalni nadzor, ishranu i sve sta ide uz to. Dakle, to je nesto vise od obicne skole fudbala, malo manje od onoga sto si naveo u prvom postu, dakle nece biti kompleksi hotela i slicno. Ima jos sigurno puno toga sto je potrebno uraditi da bi se to uspostavilo, isto tako vidjecemo kako ce to tacno izgledati, jer ovo trenutno je domen nagadjanja.
Strpi se do januara,pricas gluposti pa nije covjek kokuz da napravi akademiju i da je zatvori,ima toliko para da moze ovu drzavu da kupi,a ne da pokrije troskove neke akademije u BIH,dovoljno ti je da je u Kardif ulozio preko 120 mil funtiTimeLine je napisao/la:Prvo da onom što me ispravlja za afrikante, ako nemaš šta pametno napisati nemoj me replicirati. Hvalamoustapha je napisao/la:Nije tako. Istina je da Sarajevo dovodi i sada igrace sa strane, ali to su igraci za seniorski tim, i mozda neki mladji od kojeg se uskoro ocekuje da izbori mjesto u timu, ali to ni na koji nacin se ne moze porediti sa akademijom.TimeLine je napisao/la: Dobro, ja pišem samo šta znači rijeć "akademija". Šta se sve mora uraditi da bi jedan klub na svijetu ima akademiju. Nije to napraviti pomočni teren i akademija. Sarajevo ima školu fudbala, Sarajevo je i bez akademije moglo dovoditi igrače iz čitave BIH, jel tako ?
Do sada u skoli fudbala nije bilo moguce dovesti neko dijete iz drugog grada i omoguciti mu rad sa strucnjacima, stalni nadzor, ishranu i sve sta ide uz to. Dakle, to je nesto vise od obicne skole fudbala, malo manje od onoga sto si naveo u prvom postu, dakle nece biti kompleksi hotela i slicno. Ima jos sigurno puno toga sto je potrebno uraditi da bi se to uspostavilo, isto tako vidjecemo kako ce to tacno izgledati, jer ovo trenutno je domen nagadjanja.
Istina je vjeruj mi. Mogao si dovoditi igrače kad si god htio, pogotovo mlađe talente iz čitave BiH. Trebao ti je samo jedan stručnjak koji nema posla a poznaje ekipe u BiH, plata od 1.000 eura i dovodeš koga poželiš. Znaš li ti koliko je potrebno za jednu godinu novca da se izdrži to što ti pišeš da će se kao napraviti. Kuhari, hrana (svaki dan), stručnjaci, treneri i šta još ne. Ti stvarno misliš da se to može ovdje napraviti gdje nema stadiona da valja, prije svega (osim Bilinog polja), a ne da se prave takvi centri koji iziskuju milione svake godine.
To su priče za malu djecu, ali dobro ako ti vjeruješ. Ovo je neko moje skromno mišljenje.
Ma u drzavi u kojoj nema ljudi koji ce nesto normalno napraviti,gdje se sve pokrade za minut,gdje se sve raspada,tesko se navici na ovakve stvari,pa takvi ublehasi koji kradu,pametuju,pisu clanke,unistavaju sve sto dotaknu sad ovo komentarisu,neka nama Tana i njegovih ljudi,a drugima zelim ove sadasnje "fine i postene" i zelim im da nastave sa takvim radom,uspjesi,finansijska konsolidacija su im neminovniamypitar je napisao/la:ZLA KOB![]()
Bas nas nista ne moze zaobici.Dođe covjek da nas unisti cak iz Malezije.Jebote kako smo glupiNije sad lahko ljudima u klubu,da se naviknu da posle 17-18 god.imas odbolikran racun.Kako je tesko da te naviknes,da ti niko ne prijeti tuzbom,da mu vratis posuđeni novac.Djeca Sarajeva sto treniraju po plasticnoj travi, sljaci,placu,jecaju, mole tamo nekog brkicu,da im ne pravi neku akademiju, valja se navici na zeleni tepih.Igraci u depresiji,nema im vise menadzera, da ih proguraju u prvih 11,jer ce sada pri izboru igrača biti presudan kvalitet.Mnogi ublehasi koji su sjediili u klubu vise nece noci raditi u svoj inters,vec u interes kluba.Upravnoom odboru kluba sjedili volonteri i odlučivali o sudbini ljudi koji su profesionalno angažovani u klubu. Ti ljudi su bez ikakvih posljedica mogli donositi odluke o bilo čijoj smjeni, a sada će se to promijeniti, jer će tu sjediti ljudi koji će imati i određenu odgovornost, te će morati raditi u interesu investitora.
Sve su to promjene na koje se tesko navici,ne samo u FK.Sarajevu vec i u drzavi,jer ce ostati samo oni sposobni,a nikako podobni ,kako se to nekad radilo.
Nismo ti i ja ništa pisali, samo je ovaj barselona fan napisao 3.234 posto s riječi Tan.Hordas Doboj je napisao/la:Ne kontam sta hocete da nam kazete dusebriznici?
Da je Tan dosao samo da uradi sta?
@Timeline ja i ti smo razmijenili jucer cini mi se par postova i onda se nisi javljao pa smo ostali nedoreceni. Interesuje me koji point imaju tvoji negativni postovi prema Tanu? Sta mislis da on moze negativno uciniti nasem klubu? Daj reci direktno i konkretno, nemoj okolisati bezveze. Umaras vise. Reci to, to i to ce da napravi sto nece biti dobro po vas.
I ne samo ti vec i svi ostali koji visite po temi i pljujete po ovom sto smo napravili.
Nadam se da ce se bar neko udostojiti i navesti 2-3 konkretna primjera, bez filozofije i ostalih ljubomornih ispada.
Sta ima nas da "snalazi"? Pa nas nije niko kupio.junuz23 je napisao/la:Zelješčari jos uvijek ne znaju ni sta ih je snaslo![]()
![]()
Junuze usla ti krava u djetelinu.junuz23 je napisao/la:Zelješčari jos uvijek ne znaju ni sta ih je snaslo![]()
![]()
Covjek koji ima preko milijardu prihoda godisnje, preko Sarajeva ne moze oprat ni 1% ... Toliko o tome. Ako ce racuni biti odblokirani znaci da su dugovi vraceni.TimeLine je napisao/la:Nismo ti i ja ništa pisali, samo je ovaj barselona fan napisao 3.234 posto s riječi Tan.Hordas Doboj je napisao/la:Ne kontam sta hocete da nam kazete dusebriznici?
Da je Tan dosao samo da uradi sta?
@Timeline ja i ti smo razmijenili jucer cini mi se par postova i onda se nisi javljao pa smo ostali nedoreceni. Interesuje me koji point imaju tvoji negativni postovi prema Tanu? Sta mislis da on moze negativno uciniti nasem klubu? Daj reci direktno i konkretno, nemoj okolisati bezveze. Umaras vise. Reci to, to i to ce da napravi sto nece biti dobro po vas.
I ne samo ti vec i svi ostali koji visite po temi i pljujete po ovom sto smo napravili.
Nadam se da ce se bar neko udostojiti i navesti 2-3 konkretna primjera, bez filozofije i ostalih ljubomornih ispada.Šalu na stranu.
Nemam pojma koji je njegov cilj dolaska u Sarajevo. Pranje pare, ulazak u BiH preko Sarajeva da otvori kockarnice, hotele. Ne vidim nikako ništa dobro, osim ako će fakat vratiti 4. miliona duga, pa onda nek radi šta hoće, to bi bilo sasvim prihvatljivo. Možda nisam u pravu, ali mi se tako čini.