OTNYS_YNWA je napisao/la:Razlika je igrati protiv Dortmunda, Eintrahta, Mainza, Hoffenhaima, Freiburga. Ja mislim da bi i Željezničar protiv ovih timova ostvario dobre rezultate uz Het trickove Lazara
Mislim da je Hairlija dao dobar odgovor sa ovim:
real je jedan od najacih u BBBV i jedini pravi protivnik je Barca,moze higuain busiti tenerife,almeriu i sl.jer ima lopti a pogledaj malo Dzeku,sa onim Wolfsburgom uvali dva Manci pa onda Werderu dva
Ali ipak moram odgovoriti malo opsirnije. Uz duzno postovanje:
Mislim da sama ova izjava sebe i tebe diskvalifikuje, jer mislim da to bar djelomicno stvarno ozbiljno mislis.
Taj slabusni Eintracht je razbio Leverkusen, a Leverkusen je pod Jupp Heynckes veoma snazan tim i samo neznalac bi izjavio protivno. Hoffenheim je imao krizu i nenormalne povrede iz koje izlaze, to se desi. Dortmund postaviti kao slabu ekipu je malo naivno i pokazuje da ne pratis ovu ligu. Hertha koja je spala u drugu ligu je sravnala Wolfsburg, a ovi razbise Villareal i pobjedise protiv Rubin Kazana koji su slucajno imali nesto sa Barcom, ako se pravo sjecam.

Sta nam to kaze dakle o sirini i snazi spanskih klubova? Vjerovatno nista, ali nam kaze barem to da je Bundesliga u sirini jaka, ne igraju 2-3 kluba za prvenstvo.
Dakle naprotiv, bas u Bundesligi nema ekipa za busenje, ovdje ne dominiraju 2 ekipe nad svim drugima, tako da se napadaci mogu nakupiti golova. Pogledaj rezultate ove i proslih sezona.
Pojedini ljudi ovdje imaju cudne zamisli o Bundesligi i inace fudbalu i organizaciji u Njemackoj. Sama Infrastruktura i broj posjetioca i gledalaca cak nizih liga ja ogromna i time ova liga polako dolazi na mjesto na koje pripada, kao liga najjace evropske zemlje. Ova ce liga bez pitanja prestici italijansku u buducnosti, a ta jos nek zivi od sjecanja i dobrih feelings. U ovoj ligi niko nece placati 100 milliona za jednog igraca pa ni Bayern, to je istina, sto ipak Bayern ne sprecava da bude u finalu CL i da izbaci Manchester United. Ili?

Wolfsburg pod Felix Magathom bi MU izbacio prije Bayerna, samo sto su sami sebe zeznuli sa Vehom.
Dakle novac jos uvjek ne daje golove, ali glavno je da ce Real ove godine ponovo millione i millione baciti, kao prasinu, ljudima u oci. Time bas da dodjem do same teme, naime poredbe Higuaina i Dzeke. Mislim da je pretjerano izjavljivati, da je Higuain kloc kada se pogledaju njegove godine. Isto tako je tesko porediti njihove kvalitete direktno. Na drugu stranu posebno ona utakmica protiv Lyona je bila primjer par exellance. Tada sam vec rekao, da bih Real pretrao Lyon, da im je Dzeko stojao naprijed. Onakve sanse imati, onako dominirati u prvom poluvremenu, imati takve igrace iza sebe i takve lopte. I nista. Dzeko ima Misketa, i to je to. Od malo sansi u slabom Wolfsburgu, koji kao sto sam rekao ne dominira nadmocno nad ostatkom Bundeslige, on napravi mnogo golova, ne naopacke. A ako nema lopti onda je uzme sam, pa prodje kroz naprimjer odbranu Bremena.
Dzeko je najbolji igrac Bundeslige, uz njega jos Ribery i Robben, mozda jos tu i tamo neki. Nema dakle potrebe kroz pokusaje da se ponizi ova liga, ponizuju Dzekini kvaliteti, koji su jednostavno svjetska klasa i koji ce tek doci do izrazaja u jednoj ekipi, u kojoj ne mora sve nositi na svojim ledjima. U koju god ekipu da dodje on ce igrati i pokazati sta moze.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.