Jasno. Više sam se osvrnuo na one koji trebaju sprovoditi zakon, nego na samo uspoređivanje navedenih situacija.napoleon72 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 12:55Al taj migrant krsi zakon koji je jasno definisan. Narusavanje javnog reda i mira. Ovaj skakac skocio s mosta, nigdje nema zakona ni pravila koje to predvidja. Ovi skakaci su trebali davno zastitit taj svoj "esnaf", u dogovoru sa gradskim vijecem definisat set pravila, oznacit po mostu, nesta. Neko spomenu veranje na Eiffelov toranj, ja sam siguran da tamo imas upozorenja na svakom koraku. Jasno je meni da je skok bio opasan i da je moglo doc do tragedije, al meni je ono izvodjenje iz vode i marisanje (posebno s ledja) vise izgledalo kao postupak djece koja istjeruju uljeza iz pijeska gdje se igraju, nego kao neko branjenje nekog zakona. Iskreno. Prvo zakonski sve definisat pa onda vidjet sta uradit kad neko prekrsi. Moj poznanik je skocio s mosta prije par godina, nit ga je ko sprecavao nit je fasovao. Doduse bilo je malo van sezone, bolesnik u maju skocio, al svejedno.MaroonBjelave je napisao/la: ↑30 jun 2025, 12:28Naravno da nije na građanima da uzimaju pravdu u svoje ruke, ali šta raditi brate u momentu kad policije nigdje ni na vidiku nema? Evo sinoćnji detalj iz tramvaja gdje je migrant maltertirao vozača i ostale putnike. Šta se trebalo? Čekati na policiju dok odrade tiket ili dok srknu kafu kod Muče?napoleon72 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 12:10
Mislim da je najveci problem tu sto zvanicna pravila ne postoje. Mozda grijesim, al fkt se ne sjecam da igdje dole postoji natpis "zabranjeno skakanje sa mosta" ili nesta slicno. Ne mozes ti usmeno doc i reci "hej, to se ne smije", samo javno obavjestenje/znak. Dalje, ako je prekrseno pravilo/zakon, ima policija a ne da gradjani uzimaju pravdu u svoje ruke. Ova drzava sve vise klizi u anarhiju, eno Panteri se juce u fantomkama poredali i brane bespravnu gradnju, ovi biju nekog ko je skocio bez njihovog aminovanja... ne znam, opet kazem, ako postoji negdje neki znak onda OK, prekrsio je nesta sto je definisano. A ovo je isto da ti ostavis auto na regularno parking mjesto, i izadje lik i nalema te jer je to njegovo mjesto a tvoj auto je prevelik i mogu se djeca zabit biciklom u njega.
Uostalom, da se razumijemo, ni ja ne podrzavam ono sto je lik uradio i tragedija se tijesno izbjegla, al nije na gradjanima da uzimaju pravdu u svoje ruke, posebno ako nema definisano nigdje.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Evo opet ista situacija. Izasli u subotu, dopisivali se prije toga satima, dogovorili ponovo da izadjemo, juce mi sama prva poslala poruku i onda na kraju dana ignore
drugi ghosting u deset dana.
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Pitanje je sigurnosti ljudi na rijeci i koordinacije da sve prodje bez posljedica za skakaca. Naravno da nije u redu sto su ga udarali. To se moglo sve fino objasniti. Mada ne mogu garantovati kako bih licno reagovao da sam ga vidio kako pada metar kraj mene dok sam u camcu na rijeci.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma okej, s tim se slazem. Pogotovo tako "na terenu", nemas ti kad cekat policiju, nije to bjegunac nego osoba koja na licu mjesta tersa, ako joj okrenes ledja ode i neces je vise ni vidjet.MaroonBjelave je napisao/la: ↑30 jun 2025, 13:44Jasno. Više sam se osvrnuo na one koji trebaju sprovoditi zakon, nego na samo uspoređivanje navedenih situacija.napoleon72 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 12:55Al taj migrant krsi zakon koji je jasno definisan. Narusavanje javnog reda i mira. Ovaj skakac skocio s mosta, nigdje nema zakona ni pravila koje to predvidja. Ovi skakaci su trebali davno zastitit taj svoj "esnaf", u dogovoru sa gradskim vijecem definisat set pravila, oznacit po mostu, nesta. Neko spomenu veranje na Eiffelov toranj, ja sam siguran da tamo imas upozorenja na svakom koraku. Jasno je meni da je skok bio opasan i da je moglo doc do tragedije, al meni je ono izvodjenje iz vode i marisanje (posebno s ledja) vise izgledalo kao postupak djece koja istjeruju uljeza iz pijeska gdje se igraju, nego kao neko branjenje nekog zakona. Iskreno. Prvo zakonski sve definisat pa onda vidjet sta uradit kad neko prekrsi. Moj poznanik je skocio s mosta prije par godina, nit ga je ko sprecavao nit je fasovao. Doduse bilo je malo van sezone, bolesnik u maju skocio, al svejedno.MaroonBjelave je napisao/la: ↑30 jun 2025, 12:28
Naravno da nije na građanima da uzimaju pravdu u svoje ruke, ali šta raditi brate u momentu kad policije nigdje ni na vidiku nema? Evo sinoćnji detalj iz tramvaja gdje je migrant maltertirao vozača i ostale putnike. Šta se trebalo? Čekati na policiju dok odrade tiket ili dok srknu kafu kod Muče?

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Ma seljakluk druze.
Prije par godina neki Švabo se popeo na piramidu u Egiptu, iako je naglaseno da je to strogo zabranjeno.
Policija mu samo obrisala slike i opomenula ga.
Nije uopste kaznu dobio, a kamoli da ga grupa Egipćana pretuce zbog tog čina.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
https://www.klix.ba/biznis/privreda/pre ... /250630088
Eto nam Efendica vcrs il ujutro na televiziji da trazi ostavke. Idu krokodilske suze Cavalica, Becarevica i slicnih populista
Eto nam Efendica vcrs il ujutro na televiziji da trazi ostavke. Idu krokodilske suze Cavalica, Becarevica i slicnih populista
-
- Kontakt:
Ovaj Niksic ne zna nista drugo osim da poskupljuje sve zivo. Totalno nesposoban lik, najgori premijer u historiji. Sto je najgore, likovi sami sebi pucaju u nogu, pusenje na izborima im je zagarantovano.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
A evo iskreno, je li bilo elemenata krivičnog djela za onaj skok?napoleon72 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 13:47Ma okej, s tim se slazem. Pogotovo tako "na terenu", nemas ti kad cekat policiju, nije to bjegunac nego osoba koja na licu mjesta tersa, ako joj okrenes ledja ode i neces je vise ni vidjet.MaroonBjelave je napisao/la: ↑30 jun 2025, 13:44Jasno. Više sam se osvrnuo na one koji trebaju sprovoditi zakon, nego na samo uspoređivanje navedenih situacija.napoleon72 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 12:55
Al taj migrant krsi zakon koji je jasno definisan. Narusavanje javnog reda i mira. Ovaj skakac skocio s mosta, nigdje nema zakona ni pravila koje to predvidja. Ovi skakaci su trebali davno zastitit taj svoj "esnaf", u dogovoru sa gradskim vijecem definisat set pravila, oznacit po mostu, nesta. Neko spomenu veranje na Eiffelov toranj, ja sam siguran da tamo imas upozorenja na svakom koraku. Jasno je meni da je skok bio opasan i da je moglo doc do tragedije, al meni je ono izvodjenje iz vode i marisanje (posebno s ledja) vise izgledalo kao postupak djece koja istjeruju uljeza iz pijeska gdje se igraju, nego kao neko branjenje nekog zakona. Iskreno. Prvo zakonski sve definisat pa onda vidjet sta uradit kad neko prekrsi. Moj poznanik je skocio s mosta prije par godina, nit ga je ko sprecavao nit je fasovao. Doduse bilo je malo van sezone, bolesnik u maju skocio, al svejedno.![]()
Ništa se ne desi, još se debil hvali kako je postao poznat. A onda imaš futave bošnje koji mu upućuju podršku na IG i gdje bi te iste bošnje yebale od-do nekom drugom bošnji da je nešto slično uradio negdje po svijetu.
https://www.tripadvisor.com/Attractions ... ovina.html
Evo imaju ove agencije. Imaju boat rides, turisti dodju sa familijom. Uzmu ove boat rides i dodje neki kreten i ubije ti familiju.
Sigurno da te agencije imaju dogovor sa gradom a i ovim sto skacu da se ne skace kad camci prolaze.
Da ovaj kreten nije dobio batina, pobjegao bi i onda bi doslo jos vise kretena da skace.
Evo imaju ove agencije. Imaju boat rides, turisti dodju sa familijom. Uzmu ove boat rides i dodje neki kreten i ubije ti familiju.
Sigurno da te agencije imaju dogovor sa gradom a i ovim sto skacu da se ne skace kad camci prolaze.
Da ovaj kreten nije dobio batina, pobjegao bi i onda bi doslo jos vise kretena da skace.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma neodgovorno je, bahato, opasno... sve jest, i meni licno nije krivo sto je dobio koju vaspitnu jer je mogao ubit nekog, al tehnicki nije pocinio krivicno djelo. Isto kad su u koroni ljudima pisali nenosenje maske 500 KM, pa se neko sjetio da preda na sud i oslobodjen je jer ne mogu ti tek tako napisat kaznu za nesta sto nije definisano zakonom. Ne znam moze li se skok tretirat kao javni red i mir? Mislim da je "pokusaj ubistva" pregrub, iako bi bilo ubistvo iz nehata da je pao na camac. Ne znam jbg, nisam pravnikMaroonBjelave je napisao/la: ↑30 jun 2025, 13:58A evo iskreno, je li bilo elemenata krivičnog djela za onaj skok?
Ništa se ne desi, još se debil hvali kako je postao poznat. A onda imaš futave bošnje koji mu upućuju podršku na IG i gdje bi te iste bošnje yebale od-do nekom drugom bošnji da je nešto slično uradio negdje po svijetu.

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
To su mostarski pavijani,klosarcine jake kad su u minimum tri put vecem broju. P1zda li vam materina klosarska.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Boldirano sam vodio kao sekundarni problem, ali kako si ti ovo fino sročio je bgm i vise nego primarni.napoleon72 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 15:02Ma neodgovorno je, bahato, opasno... sve jest, i meni licno nije krivo sto je dobio koju vaspitnu jer je mogao ubit nekog, al tehnicki nije pocinio krivicno djelo. Isto kad su u koroni ljudima pisali nenosenje maske 500 KM, pa se neko sjetio da preda na sud i oslobodjen je jer ne mogu ti tek tako napisat kaznu za nesta sto nije definisano zakonom. Ne znam moze li se skok tretirat kao javni red i mir? Mislim da je "pokusaj ubistva" pregrub, iako bi bilo ubistvo iz nehata da je pao na camac. Ne znam jbg, nisam pravnikMaroonBjelave je napisao/la: ↑30 jun 2025, 13:58A evo iskreno, je li bilo elemenata krivičnog djela za onaj skok?
Ništa se ne desi, još se debil hvali kako je postao poznat. A onda imaš futave bošnje koji mu upućuju podršku na IG i gdje bi te iste bošnje yebale od-do nekom drugom bošnji da je nešto slično uradio negdje po svijetu.Ja vise kritikujem skakace koji nisu ni na koji nacin zastitili to sto rade, nisu zakonski nista definisali, nego sibicarski skupljaju lovu i skacu. Zastiti skakanje s mosta, istakni da je zabranjeni svakom ko nije clan tog kluba ili udruzenja da skace, i rijesen problem za sva vremena.
Nažalost, takva samo država gdje svaki problem vuku za nogavicu još minimalno tri problema.
meni je sega bila prije par god kad mi pridje lik ko hocu li da platim da on skoci sa mosta oni wtf skonta da smo iz BiH pa produzi 

Ja sam davao cvaju da skoči s mosta na plažu. Razmišljao je par sekundi, pa odbio.
רק חזק
Plati mu da ne skace

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
https://sportsport.ba/magazin/luka-doncic-krk/501969
Oj vijesti Allahu dragi jel sad kad god se neki suprotan spol slika sa nekim poznatim treba napraviti vijest da je to kao neko karinđanje **** ti profesiju
Oj vijesti Allahu dragi jel sad kad god se neki suprotan spol slika sa nekim poznatim treba napraviti vijest da je to kao neko karinđanje **** ti profesiju
- akisarajevo92
- Kontakt:
sta rece Niksic i osta ziv.
sta radi Trojka i ostadose zivi.
ali libo ih racku
narod protestvuje za Palestinu i Iran, koga briga.
ali libo ih racku
Don't believe the hype.
Da hoce krepat debeli krmak, yebem ga nesposobna. Uhljeb na kvadrat...akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 18:58sta rece Niksic i osta ziv.
ali libo ih racku
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- JayCatwright
- Kontakt:
https://www.klix.ba/biznis/privreda/od- ... /250630185
Ko se voza cesce, a pogotovo ko ide na posao i vraca se u udarnom terminu zna kakva je katastrofa prevoz, koliko se cesto kvare tramvaji (pogotovo ovi zuti novi) i koliko su rijetki ujutro, ide jedan na 15 minuta. Brat bratu realna cijena je 25 KM mjesecno. Ali nek se retard Šteta hvali ko da je avion nabavio otac ga je.bo

Ko se voza cesce, a pogotovo ko ide na posao i vraca se u udarnom terminu zna kakva je katastrofa prevoz, koliko se cesto kvare tramvaji (pogotovo ovi zuti novi) i koliko su rijetki ujutro, ide jedan na 15 minuta. Brat bratu realna cijena je 25 KM mjesecno. Ali nek se retard Šteta hvali ko da je avion nabavio otac ga je.bo
Zadnja izmjena: JayCatwright, dana/u 30 jun 2025, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.