NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 21:02

lumani je napisao/la:ja vecu glupost na forumu nisam procitao..Nije najbolji na svijetu,ali je bio igracina :!: Cuj neki Korver u raspravi,a :pray: :pray:

pretjeruje,i to prilično,ali fakat osim fantasticnog suta drazen u nba nije imao nista,skok,asisti,odbrana sve ispod prosjeka

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 09 mar 2017, 21:05

filip13 je napisao/la:
Chstal je napisao/la:Meni ova usporedba Drazen vs Nowitzki lici na usporedbu ko je bolji playmaker Tony Parker ili Milos Teodosic.

Problem ovdje kod nas iz ex-yu, sto su naci igraci uvijek bolji od bilo kojeg stranog igraca. Drazen ispade najbolji igrac svijeta ili u rangu Jordana a realnost bolja verzija Kyle Korvera jer osim šuta nije se po ničemu isticao od ostalih igrača NBA.

Ovo što je Nowitzki radio da fransizu dovede do 2 finala. Srusi 2 sigurna hall of fame igraca Wade i Jamesa. Jamesa koji je top 5 igraca a vjerovatno i top 3 igraca IKADA.

malo ipak pretjerujes,drazen je bio u 3. petorci lige kad je u nba bilo puno odlicnih bekova,korver je daleko od toga,kilometrima
Jest vala, ukenja i šefa i stanicu sa ovim poređenjem. Mislim ok, znam šta pokušavaš reći u poređenju Dirk/Dražen, ali ostalo...

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 21:11

lumani je napisao/la:cekaj a jedan Reggie Miller je imao ass,skokove?Drazenove finte,dvokorak se tek sada kopiraju u nba(Wade)ne znam o cemu pricas da je samo bio shuter.

pa šta je bio ako ne iskljucivo suter,je li to bio poznat kao dobar skakac,asistent,odbrambeni igrac ili je bilo suprotno,pa dovoljno je pogledati prosjeka skokova i asista u nba,u netsima za skoro 34 minute prosjecno manje od 3 skoka i 3 asista prosjecno,drexler,jordan su toga imali duplo vise

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 mar 2017, 21:23

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:cekaj a jedan Reggie Miller je imao ass,skokove?Drazenove finte,dvokorak se tek sada kopiraju u nba(Wade)ne znam o cemu pricas da je samo bio shuter.

pa šta je bio ako ne iskljucivo suter,je li to bio poznat kao dobar skakac,asistent,odbrambeni igrac ili je bilo suprotno,pa dovoljno je pogledati prosjeka skokova i asista u nba,u netsima za skoro 34 minute prosjecno manje od 3 skoka i 3 asista prosjecno,drexler,jordan su toga imali duplo vise

Nije ni Miller imao vise pa je top 10...Samo shuter je npr Korver,Drazen je bio vise od toga..Drexler,Jordan,Kobe,Wade su drugi svijet.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 21:33

KK_Bosna je napisao/la:meni je u citavoj ovoj prici fascinantno samo filipovo spustanje drazena na nivo siskauskasa...

po igrackim kvalitetima najbolji evropljanin svih vremena je sabonis. ko ga je gledao u dvadesetim godinama, razumjet ce.

dirk je najuspjesniji jer je otisao u nba sa 20 za razliku od sabonisa koji je tek iza 30. i bez koljena otisao i opet igrao veoma bitnu ulogu. zamislite samo yao minga prije 3 godine da se vratio u nba i igrao, na sta bi to licilo...

to mozda ti to tako vidis.normalnio je da to nije tako

u najjacoj ligi na svijetu najbolji evropljanin je dirk,ne znam koji drugi argument za pricu o najboljem evropljaninu svih vremena trebamo traziti,to sto je neko bio najbolji evropljanin 1989.,to sto je neko u spaniji godinama bio najbolji igrac ili to sto je neko bio mvp u nba,mvp finala i sta vec sve ne,ja prosto ne vjerumem da se o ovome uopce moze voditi rasprava,izjednacavanjem npr. petrovica i dirka izjednacavate petrovica sa jednim garnettom,barkleyem,drexlerom,pippenom,stocktonom,nashom

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 21:43

Chstal je napisao/la:
Ti opet pripajas sta tebi odgovara a sto ne odgovara odbacujes. Reggie nije imao ass, skokove ali je igrao vrhunsku odbranu. Ne znam sta se hvatas da nesto dokazes kad on nije ni medju 50 najboljih igraca.

Sta se to kopira od Drazena? Znas li ti uopste ko je Cosic? Cosic je individualno treniras i Bodirogu i Petrovica i mnoge mlade tadasnje ex-yu jugoslavije. Bio je selektor kada je pozvao u reprezentaciju jugoslavije golobrade mladice Petrovica, Divca itd a javnost je umnogome vrsila ogroman pritisak jer jedan Dordjevic tada nije imao mjesta u reprezentaciji.

Upravo taj Cosic je pokupio u Americi sve poteze od dvokoraka, finti pa naucio sve ove nase igrace americkom stilu. Sigurno si cuo za El Latigo Bodiroga potez, kojeg je Cosic prekopirao od Shammgoda u Americi pa je naucio Bodirogu. Naravno da su svi iz ex-yu govorili da je to Bodiroga izmislio.
drazen je vec 1984. igrao u los angelesu za repku na olimpijadi,cosic je godinu kasnije postao selektor

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 22:00

lumani je napisao/la:
Chstal je napisao/la:
Ti opet pripajas sta tebi odgovara a sto ne odgovara odbacujes. Reggie nije imao ass, skokove ali je igrao vrhunsku odbranu. Ne znam sta se hvatas da nesto dokazes kad on nije ni medju 50 najboljih igraca.

Sta se to kopira od Drazena? Znas li ti uopste ko je Cosic? Cosic je individualno treniras i Bodirogu i Petrovica i mnoge mlade tadasnje ex-yu jugoslavije. Bio je selektor kada je pozvao u reprezentaciju jugoslavije golobrade mladice Petrovica, Divca itd a javnost je umnogome vrsila ogroman pritisak jer jedan Dordjevic tada nije imao mjesta u reprezentaciji.

Upravo taj Cosic je pokupio u Americi sve poteze od dvokoraka, finti pa naucio sve ove nase igrace americkom stilu. Sigurno si cuo za El Latigo Bodiroga potez, kojeg je Cosic prekopirao od Shammgoda u Americi pa je naucio Bodirogu. Naravno da su svi iz ex-yu govorili da je to Bodiroga izmislio.

cekaj ako je Cosic naucio toliko igraca te finte ,gdje su ti igraci :?: El Latiggo Bodiroga potez :?: pa to je Danko Cvjeticanin radio 80ih,pa cak i nas Samir Avdic ;) Ko je koga ucio nije bitno,bitna je druga stvar ko je to znao izvesti :!:Reggie medu prvih 10 sg,da nije zbog odbrane :?:

Sto se tice S.G iz bivse juge,jedan drugi trener je otkrio te mlade,nije cosic.

ako po nekome i jeste u top 10 SG to je zbog toga sto je imao bar desetak kvalitetnih sezona kakve je petrovic imao samo dvije

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 22:25

Chstal je napisao/la:Ti opet pripajas sta tebi odgovara a sto ne odgovara odbacujes. Reggie nije imao ass, skokove ali je igrao vrhunsku odbranu. Ne znam sta se hvatas da nesto dokazes kad on nije ni medju 50 najboljih igraca.

cekaj ako je Cosic naucio toliko igraca te finte ,gdje su ti igraci :?: El Latiggo Bodiroga potez :?: pa to je Danko Cvjeticanin radio 80ih,pa cak i nas Samir Avdic ;) Ko je koga ucio nije bitno,bitna je druga stvar ko je to znao izvesti :!:Reggie medu prvih 10 sg,da nije zbog odbrane :?:

Sto se tice S.G iz bivse juge,jedan drugi trener je otkrio te mlade,nije cosic.[/quote]

Cosic je ove mlade igrace zvao u reprezentaciju i svi su mu govorili da je lud i da ce unistiti reprezentaciju i igrace koji tada nisu pozvani u repku. Pozvao Divca sa 16 godina, uveo Paspalja, Kukoca, Petrovica, Radju, Dordjevica. Smijenili ga i onda Ivkovic pokupio svu slavu sa ovim momcima.

Ja sam ti napisao da Miller nije top 10 SG. Imas tu Jordana, Bryanta, Iversona, Drexlera, Gervina, Westa, Wade, Pistol, Pearl, Havlicek, Allen, sigurno sad i ovi novi Klay Thompson, James Harden a ima tu Oscara Robertsona, Tracy Mcgrady, Earl Malone pa cak i Butler iz Chicaga.[/quote]

oscar je play

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 22:29

Epidaurus je napisao/la:Steph Curry je najboji suter koji se ikad pojavio u historiji ove igre i razlika izmedju njega i drugog najboljeg sutera ikad (nebitno koga stavit, Allen, Miller, Klay itd) je veca nego izmedju Jordana i drugog najboljeg kosarkasa ikad (po meni Jabbar). Svako kome je bilo ko drugi najbolji suter ikad lupa gluposti.
:thumbup:

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2017, 22:35

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Nije ni Miller imao vise pa je top 10...Samo shuter je npr Korver,Drazen je bio vise od toga..Drexler,Jordan,Kobe,Wade su drugi svijet.

da,ali je li hoces reci da je drazen bio dobar skakac,asistent,dobar u odbrani?

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 09 mar 2017, 23:54

Mali offtopic - Harden je postavio novi rekord lige sa 376 izgubljenih lopti, a prijašnji rekord je isto držao on sa 374.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 09 mar 2017, 23:59

vedoz je napisao/la:Mali offtopic - Harden je postavio novi rekord lige sa 376 izgubljenih lopti, a prijašnji rekord je isto držao on sa 374.
a Westbrook ima 348 :mrgreen: jbg napad je bukvalno svaki njihov tako da me ne cudi toliki broj, jedino CP3 je u mogucnosti da kontolise toliki % napada i da ima tako malo izgubljenih :mrgreen:

Wall je ocekivano treci sa 260, ali ono sto me iznenadjuje je LBJ da je 4-ti sa 240 :crazy: :crazy:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 mar 2017, 10:36

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 10 mar 2017, 17:25

Ovo ko je bolji Dirk vs. Dražen je sve vrlo teško "nama" sa ovih prostora da savladamo.

Isto kao šro mom starom ne postiji niti jedan igrač blizu kvaltete nego Hase (čak i kad je pijan) tako da nama koji smo gledali uživo Dražena , nemoguće zamisliti da je neki evropljanin bolji.

Ali realno bio sam i u Bg na EP , kada je Dirk i na EP polumatere doveo u finale, mislim da to čak ni Dražen nebi mogao , eto da izbjegnemo NBA okvire gdje je Dirk u svemu bolji , da se vratimo u Europu , samo da pogledamo skim je igrao Dražen a skim Dirk.

Tako moramo biti objektivni Dirk je osim 2007 kada su ga GSW mentalno "sje*ali" MVP sezonu i najveci upset uvijek izvlacio maximum. Realno nije ni imao neke superzvjezde , naveca mu je bio Nash , ali dok jos nije usao u prime, mislim jeste imao dobre trenere puno dobrih solidnih igraca ali sada niti jednu suprzvjezdu , to je sve rang Terry-a. Tako da i tom pogledu i za NBA standarde je u rangu jos samo sa Hakeemom.

Meni košarka nikad neće biti puka statistika , jer sam se masu šuta uvjerio da to nije odlucujuce, tako da je tesko porediti igrace i po epohama, druacije se igralo , kako je smjesno gledati Mirzu Delibasica ili J. Westa sada na snimcima ??? , ali ko garantuje da j. West u dasanje vrijeme nebi bio bolji od Curry-a ?
Opcenito mislim da je sada igracima punooooo lakse , imaju cirav rim sto za njih brine , a prije si imao beton i loptu i sutaj sam.

Previse podcjenujemo starije generacije, ali treba odvajati makar po dekadama ili sl.

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 mar 2017, 18:16

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 mar 2017, 18:31

filip13 je napisao/la:to mozda ti to tako vidis.normalnio je da to nije tako

u najjacoj ligi na svijetu najbolji evropljanin je dirk,ne znam koji drugi argument za pricu o najboljem evropljaninu svih vremena trebamo traziti,to sto je neko bio najbolji evropljanin 1989.,to sto je neko u spaniji godinama bio najbolji igrac ili to sto je neko bio mvp u nba,mvp finala i sta vec sve ne,ja prosto ne vjerumem da se o ovome uopce moze voditi rasprava,izjednacavanjem npr. petrovica i dirka izjednacavate petrovica sa jednim garnettom,barkleyem,drexlerom,pippenom,stocktonom,nashom
pa tebi kao da je kosarka = nba. znaci ne postoji nista drugo na svijetu osim nba. nista olimpijade, evropska, svjetska prvenstva, samo nba. e sad sto je drazen morao biti do 24. godine u drzavi i sto su u nba ligi tada na evropljane gledali kao sada japanske kosarkase, to cemo zanemariti? i pored tog tretmana covjek je u netsima pokazao da je igrac za velike stvari.

ne volim sbb-kbb rasprave, ali ako je hezonja bio 5. pick na draftu, drazen bi bio 1. bez ikakve dileme. ista stvar se moze reci za sabonisa.
Kobe Bryant je napisao/la:Ali realno bio sam i u Bg na EP , kada je Dirk i na EP polumatere doveo u finale, mislim da to čak ni Dražen nebi mogao , eto da izbjegnemo NBA okvire gdje je Dirk u svemu bolji , da se vratimo u Europu , samo da pogledamo skim je igrao Dražen a skim Dirk.
e pazi sad... znamo s kim je drazen igrao.... e kad sa takvim igracima ti si alfa i omega i zabijas po 30,40,50 poena na utakmici, mozes misliti koja si ti tek onda velicina...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 10 mar 2017, 19:02

Dirk je najbolji europski igrač svih vremena.
Da li bi ovakvu karijeru imao dražen teško.
Dirk je promjenio ovu igru. Prije njega koliko je igrača preko 2.10 imalo sut za 3 poena. Malo ili nimalo. Kad su drugi vidjeli sta on moze s onom visinom. Pogledaj sad visoki igrač koji ne može zabit tricu vrlo lako kažu nije kompletan kao fali mu nesto. Ja se ne sjećam da je prije Dirka bilo puno igrača koji su igrali onako kako on igra.

A euro uspjesi se ipak ne mogu porediti sa NBA.
Jeli stvarno vi mislite da bi Petrović koliko god bio dobar, uzeo MVP lige i MVP finala

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 10 mar 2017, 19:13

dema je napisao/la:Dirk je najbolji europski igrač svih vremena.
Da li bi ovakvu karijeru imao dražen teško.
Dirk je promjenio ovu igru. Prije njega koliko je igrača preko 2.10 imalo sut za 3 poena. Malo ili nimalo. Kad su drugi vidjeli sta on moze s onom visinom. Pogledaj sad visoki igrač koji ne može zabit tricu vrlo lako kažu nije kompletan kao fali mu nesto. Ja se ne sjećam da je prije Dirka bilo puno igrača koji su igrali onako kako on igra.

A euro uspjesi se ipak ne mogu porediti sa NBA.
Jeli stvarno vi mislite da bi Petrović koliko god bio dobar, uzeo MVP lige i MVP finala
Meni nije fascinantan taj sut za 3 poena, koliko je njegov fadeaway i to niko ne moze da kopira. Isto su radili Jordan i Kobe, i bas me cudi da niko to ne moze prekopirati.

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 mar 2017, 19:45

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:to mozda ti to tako vidis.normalnio je da to nije tako

pa tebi kao da je kosarka = nba. znaci ne postoji nista drugo na svijetu osim nba. nista olimpijade, evropska, svjetska prvenstva, samo nba. e sad sto je drazen morao biti do 24. godine u drzavi i sto su u nba ligi tada na evropljane gledali kao sada japanske kosarkase, to cemo zanemariti? i pored tog tretmana covjek je u netsima pokazao da je igrac za velike stvari.

ne volim sbb-kbb rasprave, ali ako je hezonja bio 5. pick na draftu, drazen bi bio 1. bez ikakve dileme. ista stvar se moze reci za sabonisa.
Kobe Bryant je napisao/la:Ali realno bio sam i u Bg na EP , kada je Dirk i na EP polumatere doveo u finale, mislim da to čak ni Dražen nebi mogao , eto da izbjegnemo NBA okvire gdje je Dirk u svemu bolji , da se vratimo u Europu , samo da pogledamo skim je igrao Dražen a skim Dirk.
e pazi sad... znamo s kim je drazen igrao.... e kad sa takvim igracima ti si alfa i omega i zabijas po 30,40,50 poena na utakmici, mozes misliti koja si ti tek onda velicina...

nba je daleko bolja od ostalih liga,a bila je jos vise bolja nego sad u vrijeme kad su petrovic i divac dosli u nba,kako bi ti uporedio npr. petrovicevu titulu najboljeg strijelca jugoslavije sa npr. drexlerovom 1. petorkom lige,,mislios li da je to uopće uporedivo
spominjes olimpijade,evropska i svjetska prvenstva,svjestan si s kakvm je saigracima petrovic osvajao medalje a sa kakvim je saigracima dirk bio 3. na svijetu?
1990. sa petrovicem u sastavu jugoslavija je prvak svijeta a 21-godisnji kukoč a ne petrovic je MVP prvenstva

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 mar 2017, 19:50

to je to. dokazao si svoju mrznju prema petrovicu.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.