Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Shategabri
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Shategabri » 01 jul 2025, 08:34

napoleon72 je napisao/la:
01 jul 2025, 08:29
Shategabri je napisao/la:
01 jul 2025, 07:57
Idiot koji je vatrometom požar napravio, jbt disati se jutros ne može od smrada.
Nadam se da su uhapsili debila!
Ovaj dim sto gusi po Novom Gradu dolazi iz Istocnog, tamo im neka deponija smeca gori.
Svejedno treba uhapsiti debila koji na ovoj žegi ispaljuje vatromet!

Ovo je katastrofa! Čuj majmuni zapalili deponiju :roll:
Koševo Zapad

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 01 jul 2025, 08:41

01 jul 2025, 08:34
01 jul 2025, 07:57
Idiot koji je vatrometom požar napravio, jbt disati se jutros ne može od smrada.
Nadam se da su uhapsili debila!
Ovaj dim sto gusi po Novom Gradu dolazi iz Istocnog, tamo im neka deponija smeca gori.

Treba preventivno namlatit svakog idiota koji takve spektakularne prosnje izvodi. Yebo im instagram sve napaceno. Daj da on dobar story ima i "she said yes", sad bih te u Vojkovice poslao da te guzze dole, a narednih 10 god da posumljavas oko grada.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 01 jul 2025, 09:04

"Intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom, a s obzirom na to da vatra na deponiji i dalje tinja ekipa će i jutros na teren."

E *ebem im onako najmilije, cujj tri vatrogasca.

Ilegalna deponija uz korito Zeljeznice, ovo je ekoloska katastrofa i suti se.
Ja jos budala biciklom jutros na posao iz N.Sarajeva na Ilidzu.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 jul 2025, 09:09

BiH je puna divljih deponija, ima ih na hiljade.

Stopa recikliranja komunalnog otpada ispod svakog nivoa.

I onda fol establisment nešto glumi, povezuju se gradovi sa svijetom, otvaraju vrata navali turista, a skoro svaki grad pretvorili u legla štakora.

Po selima, smeće se gura u vreće i kada se nakupi ide na traktor/frezu, zatim u obližnju šumu, te zapali ili kopaj u već pripremljenju jamu.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 01 jul 2025, 09:47

01 jul 2025, 08:41
01 jul 2025, 08:34

Treba preventivno namlatit svakog idiota koji takve spektakularne prosnje izvodi. Yebo im instagram sve napaceno. Daj da on dobar story ima i "she said yes", sad bih te u Vojkovice poslao da te guzze dole, a narednih 10 god da posumljavas oko grada.
Nemoj tako brate pa mora story ispast dobar. Je.bo im Zuckerberg majku

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 01 jul 2025, 09:47

Nevjerovatno kako naše benzinske mijenjaju cijenu goriva čim barel skoči, a kad opada odjednom ima zaliha :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 01 jul 2025, 09:56

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 01 jul 2025, 10:03

Zna li neko da li mi mogu pisati kaznu ako nemam onaj stiker ekoloske kategorije jer evo samo sto mi nije otpao…

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 jul 2025, 10:05

Kratko pitanje za elektronski pismenije.
Gdje kupujete laptope?

Da li je stvarno kod nas treći kvalitet?
Od ljudi koji žive u Njemačkoj sam čuo da najčešće kupuju u Mediamarktu, Saturnu ili Amazonu, ali mi djeluje poprilično skupo jer ne trebam za sada neki specijalan laptop.

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 01 jul 2025, 10:06

sirBobbyMoore je napisao/la:
01 jul 2025, 10:03
Zna li neko da li mi mogu pisati kaznu ako nemam onaj stiker ekoloske kategorije jer evo samo sto mi nije otpao…
Uzmi selotejp i priljepi ga samo.

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 01 jul 2025, 10:09

ASD je napisao/la:
01 jul 2025, 10:05
Gdje kupujete laptope?

Od ljudi koji žive u Njemačkoj sam čuo da najčešće kupuju u Mediamarktu, Saturnu ili Amazonu, ali mi djeluje poprilično skupo jer ne trebam za sada neki specijalan laptop.
Laptopi.ba i Imtec. Zadnja dva sam uzeo preko jednih tj drugih i nikakvih problema nisam imao.

@varijantas a onda cu otic i kupit novi :cry:

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 01 jul 2025, 10:12

sirBobbyMoore je napisao/la:
01 jul 2025, 10:03
Mislim da ne. Ja sam tehnički radio u RS, tako da uopšte nisam dobio taj eko stiker.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 01 jul 2025, 10:21

ASD je napisao/la:
Gdje kupujete laptope?

Ja sam kupovao u Doper-Techu u Kiseljaku. 2-3 laptopa, jedan desktop racunar, nikad ni najmanji problem nisam imao.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 01 jul 2025, 10:31

ASD je napisao/la:
Gdje kupujete laptope?

Obzirom da nećeš uzimati ništa specijalno, nema potrebe da gledaš inostrano tržište.
Većinu potrošačke elektronike uzimam u Plus.ba i prezadovoljan sam. Nerijetko su jeftiniji od konkurencije, a usluga je profesionalna. Nikakvih problema nisam imao, primjera radi laptop mi je zimus ušao u 7. godinu upotrebe.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2025, 11:03

bob je napisao/la:
01 jul 2025, 07:06
Virtu4l je napisao/la:
30 jun 2025, 22:06
Ljudi obnovili kompletan vozni park, rekonstruisali pruge, produžili linije, ali je problem što je usluga poskupila.

Pa da, u suštini najbolje je bilo kod zelenih, tramvaji stari 60 godina, cijena vožnje ista, GRAS u minusu 100 miliona, decenijama pred stečajem. E sad kad su ljudi smanjili dug GRAS-a za 55 miliona, kada su sve rekonstruisali i obnovili, kada to preduzeće napokon staje na noge, problem je cijena vožnje.

Bolje bi bilo da je uz sav napredak, cijena vožnje ostala ista a kompanija svake godine u minus. SDA modus operandi.

Da je nekako pronaći model da su cijene iz 1999. godine, da je Drina marka, a da plate rapidno rastu.
ma realno sto se tice tramvaja se poboljsalo idem ujutru istim i tu nemam prob prije god znalo se cesce desiti da stane samo al sad je bolje … cak app koju su izbacili mi je super par puta nigdje upalim je izbaci info kad ce doci i bude .. al ne mozes staviti 2.2 za **** prevoz javni neke pakete napravi pa u zg je lazem oko 0,5 do 0.7 mislim ovo prvo ke 15 min drugo sat ili 0.7 1 euro nisam sig al nije preko .. nesto slicno si trebali staviti marka 15 min / 2 km sat …

Treba vremena da sve to profunkcioniše, kao što rekoh, ne mogu se tri decenije javašluka, kriminala i korupcije ispraviti u svega tri godine.

Mnogo ozbiljnije države od naše su te sisteme gradile decenijama.

Kod nas su i dalje najveći problem zeleni kriminalci od kojih se ne može disati, tu su, ne prestaju sa lažima i podmetanjima. Teško je raditi u takvom okruženju. Oni veoma dobro znaju da ne mogu apsolutno ništa, da nemaju kadrove za portire a kamoli za ozbiljnije funkcije. Knjiga koja je spala na nekog Zahiragića i Diu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 jul 2025, 11:10

Estoniji je trebalo oko 12 godina da, od ekonomski razorene i institucionalno slabe države postane stabilna, demokratska zemlja koja ispunjava uslove za EU.

BiH je stagnirala decenijama. Da se ozbiljno krene raditi, trebat će minimalno 15 godina do nekog zaokreta.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 01 jul 2025, 11:13

ASD je napisao/la:
Gdje kupujete laptope?

CPU infotech.

Ali najbolje ti je da kazes sta ti otprilike treba, pogledas na YouTubeu recenzije i vidis cijene na vise mjesta.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 jul 2025, 11:14

Što bi rekao brat bombay, bez političkih tema.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 01 jul 2025, 12:03

Virtu4l je napisao/la:
01 jul 2025, 11:03
bob je napisao/la:
01 jul 2025, 07:06
Virtu4l je napisao/la:
30 jun 2025, 22:06
Ljudi obnovili kompletan vozni park, rekonstruisali pruge, produžili linije, ali je problem što je usluga poskupila.

Pa da, u suštini najbolje je bilo kod zelenih, tramvaji stari 60 godina, cijena vožnje ista, GRAS u minusu 100 miliona, decenijama pred stečajem. E sad kad su ljudi smanjili dug GRAS-a za 55 miliona, kada su sve rekonstruisali i obnovili, kada to preduzeće napokon staje na noge, problem je cijena vožnje.

Bolje bi bilo da je uz sav napredak, cijena vožnje ostala ista a kompanija svake godine u minus. SDA modus operandi.

Da je nekako pronaći model da su cijene iz 1999. godine, da je Drina marka, a da plate rapidno rastu.
ma realno sto se tice tramvaja se poboljsalo idem ujutru istim i tu nemam prob prije god znalo se cesce desiti da stane samo al sad je bolje … cak app koju su izbacili mi je super par puta nigdje upalim je izbaci info kad ce doci i bude .. al ne mozes staviti 2.2 za **** prevoz javni neke pakete napravi pa u zg je lazem oko 0,5 do 0.7 mislim ovo prvo ke 15 min drugo sat ili 0.7 1 euro nisam sig al nije preko .. nesto slicno si trebali staviti marka 15 min / 2 km sat …

Treba vremena da sve to profunkcioniše, kao što rekoh, ne mogu se tri decenije javašluka, kriminala i korupcije ispraviti u svega tri godine.

Mnogo ozbiljnije države od naše su te sisteme gradile decenijama.

Kod nas su i dalje najveći problem zeleni kriminalci od kojih se ne može disati, tu su, ne prestaju sa lažima i podmetanjima. Teško je raditi u takvom okruženju. Oni veoma dobro znaju da ne mogu apsolutno ništa, da nemaju kadrove za portire a kamoli za ozbiljnije funkcije. Knjiga koja je spala na nekog Zahiragića i Diu.
Da li ima trodnevna karta za javni prijevoz, ne vozim se javnim prevozom pa ne znam. Znam po evropi da imaju trodnevne karte za sve prevoze. Tipa staviti 5-6 KM da su te karte.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 01 jul 2025, 12:28

Znaci nema dalje. Zivjela Bosna (i Hercegovina)

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 6 gostiju.