Inace sanjao sam da smo kiksali u zadnjem kolu lige (trebala nam pobjeda a odigrali 1:1) i da je ligu uzela Malaga
Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,Donnie Darko
Re: Real Madrid CF
Danas ocekujem mucenje, samo da uzmemo 3 boda pa mogu i izgubiti u Dortumdu
Inace sanjao sam da smo kiksali u zadnjem kolu lige (trebala nam pobjeda a odigrali 1:1) i da je ligu uzela Malaga

Kakva skupina diletanata.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
Ma Zidan goni se u pm. Mogao si još više zatvoriti utakmicu nakon gola.

Nikakva igra se nastavlja,samo se promjenilo to da smo poceli i bodove rasipati.Dortmund dolazi u najbolje vrijeme,taman da nas neko i fino nabije,za ovo se ne vrijedi nervirati.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
A aj sad ozbiljno.
BBC nema smisla, ne vidim ništa kod njih da bi značilo da moraju igrat u prvoj postavi. Morata možda nije klasa Benzeme, ali definitivno više radi za momčad. Da sam Zidane, protiv Borussije bi stavio Asensia/Vasqueza i Moratu u napad. Jer samo s radnicima možeš parirat njima. Sa BBCem koji se gotovo nikako ili jedva vraća u obranu će to bit drama loše.
Ali i večeras je bilo. Da, puno udaraca, neke šanse, ali više radi nesposobnosti Las Palmasa, a ne neke produktivnosti napada Madrida. Imam osjećaj da je Modrić bukvalno čitav vezni red. Čast Kroosu, ali djeluje nekako meeeh. Modrić jedini traži i gura one perfektne lopte na krilo di se odmah stvori višak, primjer je zadnji napad di je Isco opalio loptu iznad gola glavom.
Las Palmas je napravio 5-6 faula na utakmici, nije uopće bio opasan napadački, a dali su 2 gola. Radi loše obrane. Šta je sa Pepeom? On mora igrat jer je najbolji stoper u ekipi.
Casemiro će falit protiv jačih ekipa koje više napadaju, ali Zidana bi trebalo zabrinut da mu vezni red i sa kreativcima ne stvara prave šanse. Budimo realno, otpočetka sezone RM dobija na mišiće, a sada dolazi kazna
Prijatn.
BBC nema smisla, ne vidim ništa kod njih da bi značilo da moraju igrat u prvoj postavi. Morata možda nije klasa Benzeme, ali definitivno više radi za momčad. Da sam Zidane, protiv Borussije bi stavio Asensia/Vasqueza i Moratu u napad. Jer samo s radnicima možeš parirat njima. Sa BBCem koji se gotovo nikako ili jedva vraća u obranu će to bit drama loše.
Ali i večeras je bilo. Da, puno udaraca, neke šanse, ali više radi nesposobnosti Las Palmasa, a ne neke produktivnosti napada Madrida. Imam osjećaj da je Modrić bukvalno čitav vezni red. Čast Kroosu, ali djeluje nekako meeeh. Modrić jedini traži i gura one perfektne lopte na krilo di se odmah stvori višak, primjer je zadnji napad di je Isco opalio loptu iznad gola glavom.
Las Palmas je napravio 5-6 faula na utakmici, nije uopće bio opasan napadački, a dali su 2 gola. Radi loše obrane. Šta je sa Pepeom? On mora igrat jer je najbolji stoper u ekipi.
Casemiro će falit protiv jačih ekipa koje više napadaju, ali Zidana bi trebalo zabrinut da mu vezni red i sa kreativcima ne stvara prave šanse. Budimo realno, otpočetka sezone RM dobija na mišiće, a sada dolazi kazna
Prijatn.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Pepe je povrijedjen, al svakako ne bi puno pomogao, nisu se desile nekakve individualne greske odbrane pa bi on tu nesto pomogao. Jednostavno bez Casemira ekipe prelako dolaze do nasih 16 jer je Kroos ipak 10-ka i nikad nece imati radne navike zadnjeg veznog. Zidane se pogubio u svim ovim rotacijama.
Momak je poceo izmisljat toplu vodu, konci se gube na kraju ce putem konobara...
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"
-
samosarajvo
- Kontakt:
Po meni greška.BBC je udarni dio ove ekipe i bice tako makar jos sezonu - dvije.Ronaldo ide ka boljem to je sigurno, fizicki mislim.Vec mnogo više trči i ulazi u šanse.Pitanje je kad ce poceti zabijati.Isto je sa Benzemom.Bale svakako nema neki veci problem, uglavnom se utopio u sivilo ekipe.Neke sitne povrede ali nije to krucijalno za njegove igre.Lillard je napisao/la:A aj sad ozbiljno.
Casemiro će falit protiv jačih ekipa koje više napadaju, ali Zidana bi trebalo zabrinut da mu vezni red i sa kreativcima ne stvara prave šanse. Budimo realno, otpočetka sezone RM dobija na mišiće, a sada dolazi kazna![]()
Prijatn.
Previše se rotira.Nema šanse da su igrači umorni već sad.James ne igra haman nikako, SAMO DVIJE JE*ENE TEKME ZAREDOM ima ozbiljniju minutazu i odma danas na klupi da bi se kao cuvao za Dortmund?
Mora se naći prvih 11 i da uvijek oni igraju ako su zdravi i u pristojnoj formi.Ne moze se rotirati cijela ekipa samo da bi svi igrali jednako.Ne mogu svi igrati jednako nema šanse.Varane treba da igra samo ako je neko povrijeđen te u par kup utakmica kupa od početka.To je to!!!
Asensio je extra talenat, vec je i zabio nešto, ali on jos najmanje sezonu-dvije mora igrati sa klupe te extra lagane da počinje.
Danilo isto tako treba da igra samo kad Dani povrijedi, eventualno neku domaću protiv 2-3 najlosija tima u ligi da Danija odmoriš.To je maksimalno to.Mora se osjetiti udarnih 11, i mora se znati uloga onih sa klupe.
Ne mozes se na pocetku sezone kad se pravi razlika na tabeli igrati i rotirati igrače kako to Zidan radi sada.
Izvini, ali Ronaldo već par mjeseci igra zakurac. I nije to povreda, početak sezone, već je jednostavno postao lošiji igrač što je i normalno s godinama. Već neko vrijeme ne radi višak na krilu i "samo" je golgeter, ali sada se čini da može još manje od toga. Ali zabit će on 20-30 golova, valjda.
Covjek nije dotakao lopte 2 mjeseca. Pitanje je zasto Velska ojebina, koja je trebala da nosi ovaj tim dok je on povrijedjen i dok se ne vrati, igra zakurac.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Ronaldo je golgeter vec 2 sezone, i meni se takav sviđa.Imaš u timu i previše igrača koji prave višak, neki driblingom neki pasom.Cak i Benz kao klasični špic ima neke osobine razigravača kad se okrene leđima i slično.Nema dzaba toliko asistencija u Realu.Igra se mora podrediti Ronaldu i on ce zabiti 30+ u ligi i 10+ u LŠ.Mora se na najbolji moguci nacin iskoristiti ono što je već tu, ono što je uigrano kroz Murinjov i Carlov sistem igre.Morata,Vasqez i Asensio su vjerovatno najbolji dzokeri na svijetu i jos neko vrijeme treba da ostanu to.Lillard je napisao/la:Izvini, ali Ronaldo već par mjeseci igra zakurac. I nije to povreda, početak sezone, već je jednostavno postao lošiji igrač što je i normalno s godinama. Već neko vrijeme ne radi višak na krilu i "samo" je golgeter, ali sada se čini da može još manje od toga. Ali zabit će on 20-30 golova, valjda.
Real Madrid nema sistem. Bez sistema nema lige, pogotovo u ligi gdje imaš klub poput Barce čiji je sistem najbolji na svijetu.
Ovo što real igra je amaterski. Ljudi igraju napad na o-ruk a u odbrani ne prati napucavaju lopte
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
oldtown1990
- Kontakt:
Nikad mi ligu necemo osvojit patnjom protiv ŽNJ klubova, koje inace cigani iz barcelone lagano nabijaju sa 5-6 komada.
Ronaldo je dobar igrac, vjerovatno jedan od boljih trenutno, ali on vec dugo vremena ne pravi tu neku veliku razliku, ono kad treba potegnut u gostima nanizat 2-3 igraca i zabit za pobjedu... Messi je jednostavno bolji igrac od njega jer ima i prodor i pas sto Ronaldu vec 2-3 sezone fali. Ovo mi je bilo tesko priznati jer od malih nogu navijam za kraljeve ali treba biti realan.
I ja sam za to da Morata bude prvi izbor, trenutno je daleko opasniji od Benzeme kome treba 10 extra prilika da bi zabio taj jedan go.
Nek nam je Bog na pomoci u Dortmundu.
Ronaldo je dobar igrac, vjerovatno jedan od boljih trenutno, ali on vec dugo vremena ne pravi tu neku veliku razliku, ono kad treba potegnut u gostima nanizat 2-3 igraca i zabit za pobjedu... Messi je jednostavno bolji igrac od njega jer ima i prodor i pas sto Ronaldu vec 2-3 sezone fali. Ovo mi je bilo tesko priznati jer od malih nogu navijam za kraljeve ali treba biti realan.
I ja sam za to da Morata bude prvi izbor, trenutno je daleko opasniji od Benzeme kome treba 10 extra prilika da bi zabio taj jedan go.
Prvo bayern pa sad real , mani se kladare.DANTES je napisao/la:Ovo što real igra je amaterski. Ljudi igraju napad na o-ruk a u odbrani ne prati napucavaju lopte
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
-
samosarajvo
- Kontakt:
U zadnje vrijeme nema, prije je itekako imao i znalo se ko šta radi.Lillard je napisao/la:Real Madrid nema sistem. Bez sistema nema lige, pogotovo u ligi gdje imaš klub poput Barce čiji je sistem najbolji na svijetu.
Kad su svi zdravi to formacijski treba da izgleda 4-2-3-1 ali uz puno veci posjed i domijaciju ka naprijed.Makar je tako igrao jedan od najboljih Reala koji sam ja gledao, tj onaj period od 20+ pobjeda pod palicom Carla Ancelotija.
I onda kad je Real u organizovanom napadu (ne mislim na kontre ili polukontre) to se drastično mjenja na terenu i izgleda ovako:
Marcelo ide skroz naprijed na Ronaldovu poziciju.Ronaldo se uvlaci naprijed u srce 16 erca na Benzeminu.Benz se malo izvlaci dalje od gola protivnika (ne puno).Kross je uvijek taj ljevi veznjak i pokriva supljinu koju Marcelo ostavlja.Plejmejker tj ugl James ili Isco pravi trokut sa Benzemom i jednim od bekova ili Modricem i ponekad Baleom.Uglavnom Ronaldo rijetko ucestvuje u tim trokutima gdje se izbacuju igrači upravo da bi se ispalio iza leđa odbrane i izašao na golmana, to mu upravo omogucava Benz igrom ledjima i izvlacenjem stopera.I kad se centrira uglavnom se centrira suprotnim nogama i ulaskom u sredinu tj ne probija se puno uz liniju jer za to nema prostora realno.Desno Carvajal igra jednako u oba pravca (za razliku od Marcela)
Poenta je puno veci posjed, kontrola nad utakmicom i napadanje i pri vodstvu od 1 ili 2 golova razlike.Zgusnuta sredina gdje bi majstori poput Modrica i Jamesa zadnjim pasovima završavali stvari.Protiv jakih odbrana i klasicnog bunkera to mozda moze izgledati teze ali nema tog bunkera koji ce izdrzati 90 minuta.Sad pokušavaju nešto kao da daju loptu protivniku da bi imali više prostora u napadu, puno se probija pravolinijski i pokušava centrirati a ti centaršutevi su teža varijanta, manje sigurna.U tom sistemu odbrana ispašta (bez Casemira) jer Real ima sve uslove za dominaciju na terenu, a igraju nešto sasvim drugo.
p.s.
ovako je to kad je Real u postavljenom napadu, bar bi trebalo

reala samo žnj klubovi i cupaju da bude drugi/treci, pogledaj prosle godine od top3 ekipe Real je imao dalekooo najlosiji skor protiv ekipa iz TOP4 na kraju sezoneoldtown1990 je napisao/la:Nikad mi ligu necemo osvojit patnjom protiv ŽNJ klubova, koje inace cigani iz barcelone lagano nabijaju sa 5-6 komada.
Tipicno madridski, dok trpas najbolji si, ako odigras nekoliko losih utakmica nula si.
Da bi se pocelo igrat bolje Zidane prvo treba rijesit neke stvari sam sa sobom, treba znat ko su prvih 11 i ko su prvi jokeri sa klupe, sinoc ubacuje Isca koji se nije posteno sastao sa loptom ove sezone, a na klupi drzi Jamesa koji mu zadnje 2 utakmice igra. Treba mu Pero objasnit da ne mogu svi igrat. Takoder i veci dio sinocnje utakmice Kroos i Modric su sami igrali u veznom redu, sto sigurno nije zdravo
Da bi se pocelo igrat bolje Zidane prvo treba rijesit neke stvari sam sa sobom, treba znat ko su prvih 11 i ko su prvi jokeri sa klupe, sinoc ubacuje Isca koji se nije posteno sastao sa loptom ove sezone, a na klupi drzi Jamesa koji mu zadnje 2 utakmice igra. Treba mu Pero objasnit da ne mogu svi igrat. Takoder i veci dio sinocnje utakmice Kroos i Modric su sami igrali u veznom redu, sto sigurno nije zdravo
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"
Bez Marcela, nema Reala, nevjerovatno je koliko Marcelo znaci ovoj ekipi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.