Isto tako, Robocopu je Rafinha dosta čuvao leđa (možeš misliti
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Bartra je ušao u 78. minuti. Nekako logičan potez nakon što ekipa primi dva gola te pobjeda dođe u pitanje. I to bi bio beton potez da Bartra i Robocop nisu odigrali kako su odigrali. Problem je što su obojica bili na istoj strani, tako da su nas silovali tu itekako. 
). Još bi to strašnije izgledalo u defanzivi da je Neymar recimo igrao. 
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
kuknjava
Bezveze se govori o odbrani, jest da su potvrđene neke stvari koje već znamo ali ne brani se sa 3-4 igrača. Besmisleno je kriviti ikoga, osim Matije jer onih par reakcija je suvišno i komentarisat.
Pripreme su za razliku od prošlogodišnjih loše odrađene, ostaje da se vidi kako će se to odraziti na ekipu.
Bezveze se govori o odbrani, jest da su potvrđene neke stvari koje već znamo ali ne brani se sa 3-4 igrača. Besmisleno je kriviti ikoga, osim Matije jer onih par reakcija je suvišno i komentarisat.
Pripreme su za razliku od prošlogodišnjih loše odrađene, ostaje da se vidi kako će se to odraziti na ekipu.
Don't hate what you don't understand.
Mi se najbolje branimo visokim presingom. Zato je Rafinja dobarmessilla je napisao/la:Bartra je ušao u 78. minuti. Nekako logičan potez nakon što ekipa primi dva gola te pobjeda dođe u pitanje. I to bi bio beton potez da Bartra i Robocop nisu odigrali kako su odigrali. Problem je što su obojica bili na istoj strani, tako da su nas silovali tu itekako.
Isto tako, Robocopu je Rafinha dosta čuvao leđa (možeš misliti). Još bi to strašnije izgledalo u defanzivi da je Neymar recimo igrao.
Bartra je ušao umjesto Rafinje, ostali smo sa dvojicom u prednjoj liniji i odmah je opao taj pritisak visokog presinga...Bartra je uletio na mjesto Mascherana, a Masche pomjeren naprijed u vezu....to umrtvljavanje igre bi možda prošlo protiv drugih (hajmo reci sporijih) timova....ali protiv Sevilje to ne može nikako
Sumnjam da se moglo ovdje šta presingovati u posljednjem dijelu meča, ipak je otvaranje sezone, no dobro.let3 je napisao/la:Mi se najbolje branimo visokim presingom. Zato je Rafinja dobarsvaka cast, radi defanzivu i pravo je dosadno ometalo za protivnika
Bartra je ušao umjesto Rafinje, ostali smo sa dvojicom u prednjoj liniji i odmah je opao taj pritisak visokog presinga...Bartra je uletio na mjesto Mascherana, a Masche pomjeren naprijed u vezu....to umrtvljavanje igre bi možda prošlo protiv drugih (hajmo reci sporijih) timova....ali protiv Sevilje to ne može nikako
Nakon ulaska Bartre, Sevilla je mahom pravila šanse nakon grešaka njega i Robocopa. Ne bih ja to pripisao taktici jbga.
Najveći problem nam je bio to što su Busi i Raketa odigrali relativno slabu tekmu defanzivno, te kasnije Roberto, koji uopće nije dao doprinos (to ti ga dođe ko igrač manje
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
ma greška u taktici 100%messilla je napisao/la:Sumnjam da se moglo ovdje šta presingovati u posljednjem dijelu meča, ipak je otvaranje sezone, no dobro.let3 je napisao/la:Mi se najbolje branimo visokim presingom. Zato je Rafinja dobarsvaka cast, radi defanzivu i pravo je dosadno ometalo za protivnika
Bartra je ušao umjesto Rafinje, ostali smo sa dvojicom u prednjoj liniji i odmah je opao taj pritisak visokog presinga...Bartra je uletio na mjesto Mascherana, a Masche pomjeren naprijed u vezu....to umrtvljavanje igre bi možda prošlo protiv drugih (hajmo reci sporijih) timova....ali protiv Sevilje to ne može nikako![]()
Nakon ulaska Bartre, Sevilla je mahom pravila šanse nakon grešaka njega i Robocopa. Ne bih ja to pripisao taktici jbga.
Najveći problem nam je bio to što su Busi i Raketa odigrali relativno slabu tekmu defanzivno, te kasnije Roberto, koji uopće nije dao doprinos (to ti ga dođe ko igrač manje).
taktika je bila od 60 minute, da ih umrtvimo i privedemo utakmicu u cruising mode. Ja to i razumijem, jer smo imali +2.
ali Roberto nije Xavi ili Keita...cim je Iniesta izašao, a ušao Roberto, otišlo je sve u qrac krasni - veliki fail Lucha, pošteno govoreci
Vidi, Sevilja je ekipa koja se ne može umrtviti, koja izvlaci iz tebe maksimum, koja je uvijek na lopti, uvijek pokušava, imaju ljudi karakter jbg
Znaci, moraš ih ispoštovati svih 90 minuta
Valjda je sad Lucho skonto, kako treba sa njima.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 12 avg 2015, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.
Re: RE: Re: FC Barcelona
Meni će ostati vječita misterija na osnovu čega on dobiva priliku. Ne pamtim ni jednu utakmicu u kojoj je pokazao nešto više od pasa prvom do sebe. Nema apslolutno ni jednu karakteristiku dobrog igrača, nije više mi mlad da se može očekivati napredak...messilla je napisao/la:... te kasnije Roberto, koji uopće nije dao doprinos (to ti ga dođe ko igrač manje).
Prosto se ne vidi na terenu, a da kažeš da je zahvalan igrač jer se ne buni da sjedi na klupi, ne možeš, jer bi 95% fudbalera objeručke prihvatilo tu ulogu.
@let3,
slažem se ja da se ne smije igrati onako lohotno protiv Seville. Ali pazi, izmjena Iniesta - Roberto je došla neplanirano (sigurno ne bi ušao tako rano) zbog udarca koji je dobio Andres, a Lucho nije želio rizikovati, jer smo imali finu prednost, između ostalog. Nakon toga smo pali na sredini. Očekivano jbga, jer je Andres igrao na visokom nivou i držao sredinu. Kada je Lucho vidio da to sa Robertom ne ide (primili smo gol jel
), pokušao je zatvoriti utakmicu sa Bartrom i dva defanzivna vezna. A uostalom šta drugo uraditi kad nemaš Ardu da uđe s klupe? 
@Balaš,
dobija minute zbog transfer bana, jer relativno ima iskustva (više uostalom nego neka druga djeca iz B tima) i jer je Lamasijac, logično.

Nula minuta, jedan trofej.
slažem se ja da se ne smije igrati onako lohotno protiv Seville. Ali pazi, izmjena Iniesta - Roberto je došla neplanirano (sigurno ne bi ušao tako rano) zbog udarca koji je dobio Andres, a Lucho nije želio rizikovati, jer smo imali finu prednost, između ostalog. Nakon toga smo pali na sredini. Očekivano jbga, jer je Andres igrao na visokom nivou i držao sredinu. Kada je Lucho vidio da to sa Robertom ne ide (primili smo gol jel
@Balaš,
dobija minute zbog transfer bana, jer relativno ima iskustva (više uostalom nego neka druga djeca iz B tima) i jer je Lamasijac, logično.

Nula minuta, jedan trofej.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
nema se sta pricati o enrikeu i taktici, pocetak je sezone, igraci jos nisu pltpuno spremni,lagano se ta sprema podize i to je pametno, tek tamo mozda od petog kola igraci ce biti na sto posto i moci ce cijelu utakmicu lijetati, veceras je bila poluprijateljska utakmica s nase strane, bez puno trke,imali smo 4 1 bez neke prevelike trke, dva gola messija iz prekida,gol suareza poslije poklon pasa njihovog igraca,nasi su imali snage tek za jedno vrhunsko poluvrijeme mozda
`golove nismo primali radi trenerskih promasaja ili neznanja,to su bili individualne greske, dva gola zbog korozije,jedan bartrin i jedan prekid,losa igra inache u drugom poluvremenu nije zbog taktike nego zbog nedostatka snage,vidjelo se da su svi igraci do jednog usporili, trener realno nije nista kriv jer nije imao kvaliteta ni na klupi da nekom izmjenom popravlja stvari
nasi igraci su profesionalci koji znaju rasporediti snagu, poslije 4 1 svjesno su usporili, samo eto jedan korozija je bio dovoljan da gotovu utakmicu pretvori u neizvjesnost, ono sto je za nas najbitnije je sa se dobra forma vecine nasih igraca nastavila i u ovoj sezoni,bitno je dobro odraditi prvih 5-6 kola u prvenstvu, tu ce trebati zapeti da se uzmu bodovi na teskim gostovanjima,ovo veceras je bilo tek malo jace zagrijavanje,samo da ne bude nekih povreda jer evidentno je da nikad siromasniji nismo bili s klupom
`golove nismo primali radi trenerskih promasaja ili neznanja,to su bili individualne greske, dva gola zbog korozije,jedan bartrin i jedan prekid,losa igra inache u drugom poluvremenu nije zbog taktike nego zbog nedostatka snage,vidjelo se da su svi igraci do jednog usporili, trener realno nije nista kriv jer nije imao kvaliteta ni na klupi da nekom izmjenom popravlja stvari
nasi igraci su profesionalci koji znaju rasporediti snagu, poslije 4 1 svjesno su usporili, samo eto jedan korozija je bio dovoljan da gotovu utakmicu pretvori u neizvjesnost, ono sto je za nas najbitnije je sa se dobra forma vecine nasih igraca nastavila i u ovoj sezoni,bitno je dobro odraditi prvih 5-6 kola u prvenstvu, tu ce trebati zapeti da se uzmu bodovi na teskim gostovanjima,ovo veceras je bilo tek malo jace zagrijavanje,samo da ne bude nekih povreda jer evidentno je da nikad siromasniji nismo bili s klupom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Re: Odg: FC Barcelona
Bas je onaj Lucho uzasan takticsr, pa gdje ces bolan kod 4:1 mijenjat Iniestu... Stvarno mislim...
Ae bgti pojedini ne se.ruckajte vise.
Imamo trenera koji ima 4/4 a opet se nadje neko smatrat Emerya boljim...
Ae bgti pojedini ne se.ruckajte vise.
Imamo trenera koji ima 4/4 a opet se nadje neko smatrat Emerya boljim...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Samper bi bio 10x korisniji od S. Roberta kad se zatvara tekma
S. Roberto je box to box igrac (moram ga negdje smjestiti, inace je kita obicna) , dok je Samper holding MF, zna stati na loptu, kontrolisati tempo, tacno ono sto treba raditi u tom periodu (Xavi 2014/15)
Robeto umjesto da smiri tekmu on napravi jos veci haos
da li fkt postoji neki problem izmedju Lucha i Sampera pa ovaj drugi totalno izignorisan
S. Roberto je box to box igrac (moram ga negdje smjestiti, inace je kita obicna) , dok je Samper holding MF, zna stati na loptu, kontrolisati tempo, tacno ono sto treba raditi u tom periodu (Xavi 2014/15)
Robeto umjesto da smiri tekmu on napravi jos veci haos
da li fkt postoji neki problem izmedju Lucha i Sampera pa ovaj drugi totalno izignorisan
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Gledajte ovo ljudi, pa dodje ti da ostane u klubu, ali ne moze. Cule
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- hule_barca
- Kontakt:
Šta reći za sinoćnju utakmicu. Trofej je osvojen, to je ono najbitnije. Teško je ovako rano pričati o nekim taktičkim pogreškama, nedostacima u igri. Ekipa još nije ni blizu prave forme. Dosta se rotiralo u pripremama, neki igrači stigli prije 7-10 dana. Teško je to sve ukomponovati za tako kratko vrijeme, tako da i pored očiglednih propusta, neću kritikovati Enriquea (još
). Ipak, moram priznati da me malo plaši igra u odbrani, koja se sa prijateljskih mečeva prenijela u jednu takmičarsku utakmicu za trofej što nikako nije dobro. Nadam se da će ekipa uhvatiti što prije optimalnu formu kako bi se ovaj period do reprezentativne pauze odradio na što bolji način, jer nam je raspored zgusnut.
Mes Que Un Club
Ovo je omišljanje u stilu Danijevog.Lillard je napisao/la:Gledajte ovo ljudi, pa dodje ti da ostane u klubu, ali ne moze. Cule
Što se tiče Sampera, čini mi se da sam negdje pročitao da će ove sezone lutati između prvog tima i B tima. Dakle, nešto kao Munir i Sandro prošle sezone. A onda će ga naredne sezone promovisati.
Adama odradio liječničke u Aston Villi. Prema pisanju MD-a, uključena je i buy back opcija.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
-
Harisharis
- Kontakt:
Jel moze neko postaviti ovdje trenutak ofsajda i ponistenog naseg gola ovdje ako zna pronaci?

Mada je ovdje sve poznato još od ranije (mislim što se pobjednika tiče), trojica nominovanih zvanično. Očekivao sam Neymara, no nemam problem ni sa ovim. Sule je riješio Citya, PSGa, Reala, Juvea...
Fine brojkeMost trophies ever with Barcelona: Xavi 25 - Iniesta 25 - Messi 25 - Puyol 21 - Valdes 21 - Pique 20 - Busquets 20 - Pedro 20 - Alves 20
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Harisharis je napisao/la:Jel moze neko postaviti ovdje trenutak ofsajda i ponistenog naseg gola ovdje ako zna pronaci?
Meni se opet čini da nije bio ofsajd.
No dobro, nakon toga je Barca zabila još dva gola pa nije nešto plaho ni bitno.

Momčina čeka razvoj situacije sa Pedrom.Nolito: “He tenido ofertas, pero sólo dejaré el Celta para fichar por el Barça”
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
-
Harisharis
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Odg: FC Barcelona
Ma nije vidilo ofsajda.Balasevic je napisao/la:Harisharis je napisao/la:Jel moze neko postaviti ovdje trenutak ofsajda i ponistenog naseg gola ovdje ako zna pronaci?
Hvala balas brate
[youtube][/youtube]

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.