Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Imajednabrigada
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Imajednabrigada » 13 dec 2023, 14:23

Horoz je napisao/la:
13 dec 2023, 13:55
Grohnuli smo, ali se ne smiju dešavati gafovi kao sa Dedom Smajlovićem. Dođe čovjek na okupljanje, osjedi dvije ttekme na klupi i podigne sidro yebi ga. Ne pravdam ga i nisam ga pravdao, ali ne može mi niko reći da smo mi čisti u toj priči. Ima sigurno istine i onome što je Smajlović govori.

Eno Beganović je prošle sezone bio spreman za mlade, imao kvalitet, slao signale da hoće i izignorisali su ga. saće igrati za austriju, ista stvar i sa Hamzićem. Niko ne zna da li je Gigović ikada ozbiljno kontaktiran.
Najlakše je konstatovati da igrači neće da igraju za nas jer smo grohnuli, jer su nepatriote, a niko ništa ne radi da zaigraju. Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Tahirović su zaigrali na čisti patriotizam i pritisak porodica, zahvaljujući angažmanu entuzijasta, a ponajmanje zato što su Miske i savez uložili trud.

Evo posto cesto se raspitujes za Gigovica sta mi je covjek rekao za njega, kontaktiran vise puta, doduse to je bilo jos u ljetos kada sam pitao info. A menadzer mu je buzimljanin i ljeti odmara ovdje prosle god sam ga pitao isto mi je rekao.

A volio bih bas znati koji je to igrac, sto je sindikalac spominjao ako ima istine, nekako sumnjam da je klupirani Sucic uopste bio u kombinacijama za nas A tim, nema mi logike.

slika
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 13 dec 2023, 14:26

mah nije sucic neka kradja, jes bolji od ilinkovica ali tesko da ce vidit hrvatske A repke

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 13 dec 2023, 14:46

Imajednabrigada je napisao/la:
13 dec 2023, 14:23
Evo posto cesto se raspitujes za Gigovica sta mi je covjek rekao za njega, kontaktiran vise puta, doduse to je bilo jos u ljetos kada sam pitao info. A menadzer mu je buzimljanin i ljeti odmara ovdje prosle god sam ga pitao isto mi je rekao.

A volio bih bas znati koji je to igrac, sto je sindikalac spominjao ako ima istine, nekako sumnjam da je klupirani Sucic uopste bio u kombinacijama za nas A tim, nema mi logike.

slika
E o tome ti govorim, to je taj pogrešan stav. Nazoveš igrača jednom i kažeš mu - Eto odluči pa javi.
Nema toga, ako hoćeš da pridobiješ igrača koji vaga, moraš ga kontaktirati redovno, pokazati da nam je stalo do njega, steći povjerenje da lakše donese odluku.
Ali ja mislim da su ti pozivu, u stvari, alibi da se nešto uradilo. Što bi Gogović rizikovao s ljudima koji su ga jednom nazvali rekli - Eto odluči?

Na koncu nikad se niko nije zvanično oglasio po pitanju Gigovića, sve su to neke insajderske informacije.
Nažalost bojim se da su i Belmin i insajderi nesvjesno izmanipulisani od pokvarenjaka iz saveza.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 13 dec 2023, 14:58

Horoz je napisao/la:
13 dec 2023, 14:46
Imajednabrigada je napisao/la:
13 dec 2023, 14:23

slika
E o tome ti govorim, to je taj pogrešan stav. Nazoveš igrača jednom i kažeš mu - Eto odluči pa javi.
Nema toga, ako hoćeš da pridobiješ igrača koji vaga, moraš ga kontaktirati redovno, pokazati da nam je stalo do njega, steći povjerenje da lakše donese odluku.
Ali ja mislim da su ti pozivu, u stvari, alibi da se nešto uradilo. Što bi Gogović rizikovao s ljudima koji su ga jednom nazvali rekli - Eto odluči?

Na koncu nikad se niko nije zvanično oglasio po pitanju Gigovića, sve su to neke insajderske informacije.
Nažalost bojim se da su i Belmin i insajderi nesvjesno izmanipulisani od pokvarenjaka iz saveza.
potpis 100%

prvo, koliko su samo hrvati se borili oko rakitica, ili bilosa, cvitanovica ili kako radja rece oko matkovica u kosarci ili oko matanovica da ga preuzmu njemcima (iako su mu roditelji iz BiH, nasi ni neznaju za njega !?!)

drugo, u zadnje vrijeme i belmin i ovi "insajderi" svi brane savez i njihov lopovluk i nepotizam (makar indirektno brane) znaci da izmanipulisani!

trece, niko iz naseg saveza nije stao u odbranu malog jasica, kojeg su austrijske medije i ljudi iz njihovog saveza medijski razapeli danima...sad se bojim da je malac podlegao pritisku i da je stopirao promjenu sportskog drzavljanstva, nadam se da je samo na kratko da bi se bura smirila a ne skroz...nedaj se momcino! a ljude u savezu nek je sramota!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 dec 2023, 15:08

Ovako se dizala panika i oko Loncara i Cavara da ce nam ih uzeti Hrvati pa evo ih sad. :mrgreen:
Nisam nesto pretjerano zabrinut za Sucica.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 13 dec 2023, 15:11

EdinjoBos je napisao/la:
13 dec 2023, 14:58
potpis 100%

prvo, koliko su samo hrvati se borili oko rakitica, ili bilosa, cvitanovica ili kako radja rece oko matkovica u kosarci ili oko matanovica da ga preuzmu njemcima (iako su mu roditelji iz BiH, nasi ni neznaju za njega !?!)

drugo, u zadnje vrijeme i belmin i ovi "insajderi" svi brane savez i njihov lopovluk i nepotizam (makar indirektno brane) znaci da izmanipulisani!

trece, niko iz naseg saveza nije stao u odbranu malog jasica, kojeg su austrijske medije i ljudi iz njihovog saveza medijski razapeli danima...sad se bojim da je malac podlegao pritisku i da je stopirao promjenu sportskog drzavljanstva, nadam se da je samo na kratko da bi se bura smirila a ne skroz...nedaj se momcino! a ljude u savezu nek je sramota!
Tako je, delegacija HNS na čelu s predsjednikom je letila u Argentinu po Biloša. Oni to rade sistematski, na najvišem nivou.
Također, itekako se primijeti da je Belmin uvučen u mašineriju varalica iz saveza. Momak je iz dijaspore, ima najbolje namjere, pristojan, naivan, onda ga ovi seoski probisvijeti uhvate na dnevnopolitičke, kvazipatriotske folove.
Što se Jašića tiče pravo je sumnjivo. Nista se ne dešava, šuti se, sklanjali su mu zastavu sa TM i pa vraćali. Itekako je moguće da je to propalo, ali da neće da kažu.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 13 dec 2023, 16:52

Sve je to tako znamo mi i slazem se ja sa vama, i bas sam fanatik uvijek trazim vise kada su u pitanju ovi igraci, bas ono da damo sve od sebe ali nazalost znamo da kod nas dosta toga nije uredjeno i malo ko se bori u ovoj državi za pozitivne vrijednosti. Sjetimo se za Pjanica cini mi se Komsic da je apelirao da mu se izda pravo na pasos, dugo se to odugovlačilo.

Ali zelim reci da zaista kod ovih bitnijih igraca Miske to dobro donekle radi, ali ne moli nikog.
Evo npr Armin je kontaktiran jos kad je bio u Rostovu poceo igrati tad mlada zvijezda u najavi puno se ocekivalo od njega.
I tad mu receno ako Ce igrati za nas ima odmah poziv u A tim ali da nikome nije garantirano mjesto u 11 kao sto je receno i Anelu i Dennisu vec da se za to na terenu mora izboriti. I ne znam sta bi vise i Haris i on. Znamo da kod Denisa nije bilo ptice odmah rekao da zeli igrati i za kratko vrijeme rijeseno sve.
Medjutim oni su rekli da nije vrijeme jos i da je jos neafirmisan igrac i da Ce odluku donijeti kada bude mogao stvarno pomoci i sazrije kao igrac. I naravno dobio odgovor da se jave ako se predomisli.l njih dvojica su u pravu ali ako zelis onda se takav poziv ne odbija iako smo mi kanta za nabijanje i stvarno ne bi mu bio neki plus da je zaigrao za nas.

Pa evo najbolji primjer je da oni ne zele uopste davat izjave za nase medije jer smatraju da je to bespotrebno i ne moze nista dobro donijeti.

Znaci iz tog njihovog ponašanja mozemo zakljuciti da ljudi prije svega gledaju da se mali afirmira kao igrac i da je Svwdska prvi izbor a tamo ako se ne nametne onda moze i za nas.
A karijera bas i ne ide dobrim tokom zasad kako se ocekivalo pa mozda i nas nesto zapane😁

Kako god dosta bolji igrac i fizicki i brzi od npr Sucica tako da bi bilo dobro npr njega i Tahira uparit.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 dec 2023, 17:21

Da vam ne saljem screeshot od konverzacije sa agentom od Gigovicem, ali pisao sam da ima finu ponudu iz lige 5, e danas vam mogu potvrdit da se radi o klubu iz Bundeslige.

slika

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 13 dec 2023, 17:31

Sindikat12 je napisao/la:
13 dec 2023, 17:21
Da vam ne saljem screeshot od konverzacije sa agentom od Gigovicem, ali pisao sam da ima finu ponudu iz lige 5, e danas vam mogu potvrdit da se radi o klubu iz Bundeslige.
slika
Uvijek si vala nekako bio tacniji od Brigade... :thumbup:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 13 dec 2023, 17:58

slika
Imaš li neku informaciju u vezi njegovog stava prema našoj reprezentaciji?
Što se tiče transfera, ja tipujem na Inter, tamo većina naših ide kad je prelazni rok

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 dec 2023, 18:05

Horoz je napisao/la:
13 dec 2023, 17:58

slika
Imaš li neku informaciju u vezi njegovog stava prema našoj reprezentaciji?
Što se tiče transfera, ja tipujem na Inter, tamo većina naših ide kad je prelazni rok

Srce vuce ka BiH, ali problemi oko saveza ga koce. Gurat ce u21 dokle god bude mogao.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 13 dec 2023, 18:08

13 dec 2023, 18:05
Srce vuce ka BiH, ali problemi oko saveza ga koce. Gurat ce u21 dokle god bude mogao.
Kojeg saveza?

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 dec 2023, 18:22

Horoz je napisao/la:
13 dec 2023, 18:08
13 dec 2023, 18:05
Kojeg saveza?
Našeg.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 13 dec 2023, 18:47

Iskreno se nadam da je tako, da su pokazali malo naklonost prema BiH. Na ljeto je bio standardan a sad ne, Mozda jer vide da karijera ne ide bas dobrim tokom i da ga Svedi ignorisu.

Kako god djeluje cvrst i brz igrac, volio bih ga vidjeti u vezi sa Tahirom vec iduce kvalifikacije.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 13 dec 2023, 19:02

Trola nas Sindikat malo

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 dec 2023, 19:21

Inace Švedi nemaju neku pretjeranu jaku sredinu, imaju Larssona koji je veliki talenat i koji ce biti vodja na sredini terena za par godina, a ostali ograci nisu neke zvijezde. Gigovic bi mogao sigurno upast tu ako nastavi sa dobrim igrama. Trenutno je kapiten u u21 i to znaci mnogo i Švedskoj.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 dec 2023, 19:53

Klasično supljiranje.
Vec bi imao 15 nastupa za A-reprezentaciju BiH, najmanje. Kakva god da je, bolje je nego nastupi za U21 Švedske.
3 pune godine su skoro otkako je Misimovic razgovarao s njim. Da je tada došao instalirao bi sam sebe u prvih 11 bez problema jer su mu konkurencija bili Loncar, vječito povrijeđeni Besic, Hadziahmetovic...a on igrac Rostova bio.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 dec 2023, 21:58

hurem je napisao/la:
13 dec 2023, 19:53
Klasično supljiranje.
Vec bi imao 15 nastupa za A-reprezentaciju BiH, najmanje. Kakva god da je, bolje je nego nastupi za U21 Švedske.
3 pune godine su skoro otkako je Misimovic razgovarao s njim. Da je tada došao instalirao bi sam sebe u prvih 11 bez problema jer su mu konkurencija bili Loncar, vječito povrijeđeni Besic, Hadziahmetovic...a on igrac Rostova bio.
Pa dobro tek mu je 21 godina, nije mu tolika zurba. Nisam bas siguran da bi trenutno bio starter kod nas, ne odskace od ostali nesto posebno. Ali naravno ima finog potenciala, i moze biti igrac za top 5 liga bez problema.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 13 dec 2023, 22:07

Igrači sa dvaesjednom godinom više nisu mladi kao što su bili prije 20 godina u fudbalu.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 dec 2023, 22:12

CAGarfia je napisao/la:
13 dec 2023, 22:07
Igrači sa dvaesjednom godinom više nisu mladi kao što su bili prije 20 godina u fudbalu.
Jos lik igra u Danskoj i zadnje vrijeme ulazi sa klupe. Ovo sto se vidi na youtube izgleda prilicno dobro, al cim on nije standardan ne izgleda kao neka jaka opcija.
Ako su ga ovi nasi zvali, odmah je trebao prihvatiti.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.