Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

sarajlija89
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la sarajlija89 » 22 feb 2011, 16:52

hah...

:D

a pa sta ce covjek drugo za torino reci.... :P :P prevelik je rivalitet tu,jos da su oni bolji klub...svasta bi bilo...malo ko i od nas juventina ovdje zna koliki je rivalitet tu i kako je to zestoko,upravo iz razloga sto su oni po nizim ligama bili,pa nije toliko poznato....

[youtube][/youtube]

eto mozda shvatite nakon ovoga klipa :lol: :P

ili ova izjava...

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... walter-nov

uglavnom je to sa njihove strane...jbg,sudbina je okrutna prema njima bila..ostali su u sjeni Juventusa..

ma nisu nam 10 godina gola dali a ne nesto vise :lol: :lol: ...to je sportska tragedija :mrgreen:

za ancelottija...

pa ni medju navijacima Juventusa nije bio omiljen kada je vodio Juve a ne nesto vise...pogotovo nakon srednjeg prsta prije par sezona(znas o cemu govorim :P )....

ma znas kako to ide tamo ili najvise volis Juventus ili najvise mrzis...treceg nema...i to je normalno da se iznose ovakvi ili onakvi stavovi na obje strene...treceg nema..ili volis ili mrzis...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 feb 2011, 17:11

Come si può tifare una squadra che rubava partie da decenni? Contenti loro...... a essere presi per il culo da tutto il mondo!! Mi tengo i 2 scudetti onesti, e voi vi tenete i 27 scudetti rubati!

Samo je jedan veliki klub iz Torina. I samo je jedan italijanski trener osvajao 2puta LS u zadnjih 20 godina.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 feb 2011, 17:23

ccc..nemoj pocinjati :lol: :P

a sta ce oni reci nego to...ne samo oni, nego svi koji nas ne vole to kazu..pa eto i ti sam :mrgreen: ..ili volis ili mrzis...i to je tako

sreca pa smo u vecini..tako da se ne bojim ;)

Ancelottija nije niko osporio...al jbg...ne volimo ga i dzaba...i Boniek je stao navijacima na zulj sa glupim izjavama pa je dobio svoje...sta ti imam vise reci...

slika

to je to otprilike.. 8-)

edit:

fulio si broj gore..nije 27 nego 29 :lol: :P
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 feb 2011, 00:56

Trezeguet odbio Napoli radi navijača Juventusa

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3210.html
David Trezeguet je dao izjavu za Tuttosport u kojoj navodi razlog zbog kojeg je odbio prelazak u Napoli na ljeto...

Trezeguet je na samom kraju prelaznog roka potpisao za Hercules, a danas je otkrio da je bio jako blizu prelaska u Napoli.

"Imao sam mogućnost da pređem u Napoli koji ima jedan dobar i ozbiljan projekat. Odbio sam ih radi crno-bijelih navijača sa kojima imam poseban odnos", rekao je Trezeguet i nastavio:

"Žao mi je što ih nisam mogao pozdraviti, no jednog dana ću to sigurno učiniti. Ovim putem pozdravljam bivše saigrače i predsjednika Agnellia sa kojim imam predivan odnos", završio je legendarni David Trezeguet
Legenda i nema dalje, hvala za sve!
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 feb 2011, 11:10

@Sarajlija

[youtube][/youtube]

:lol:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 feb 2011, 17:12

Garry je znao sta znaci Juventus...razumljiva reakcija :lol:

Opet se neke revolucije spominju i odlasci i dolasci mnogih igraca... :roll: :roll:

E na sta smo mi spali...nevjerovatno :(

Nije tesko biti pametan pa skontati da Juventusu trebaju WC igraci i da je to jedini izlaz,nikava revolucija...ciljana i kvalitetna pojacanja..sve ostalo vodi ka tome da i sljdece sezone, u ovo doba, govorimo o "revoluciji" bas kao ove i prethodne godine... :evil:

Agnelli daj pare...100 miliona najmanje...bez toga nema nista
Marotta..dovedi wc igrace...oba beka,lijevo krilo i dva nova napadaca u zavisnosti sta ce biti sa matrijem i quagliarellom..pa mozda cak i kreativniji veznjak...

Sta imate izmisljati toplu vodu...ako hocete najbolje,onda tako morate i kupovati...

Chisoko iz Lyona...vrhunski lijevi bek,sto je i sinoc pokazao...ili Vragas iz viola...
Isla desno..moze i u sredini igrat,polivalentan igrac 22 godine tek....Lichsteiner,de slivestri..pa i bosingwa mogu biti rjesenja ...

Diego Perotti...uz pravi rad u buducnosti medju najboljim krilima svijeta..momak je strasan...tehniku prejebenu ima..dribling,brzinu...fali mu centarsut..al 22 god. tek ima...moze igrati na obje strane....strasan igrac.

Pastore..??

Napad...fali nam secunda punta...vidjecemo sta ce sa quagliarelom biti...rossi,sanchez..ima jedan dobar mali u St. Etienu...Payet...pogledat i nejga treba,cini mi se dosta dobar...

I pravi centarfor...otjerat amaurija i iaquintu,vidjet sa matrijem sat ce biti..i eventualno zamjenit ga dobrim CF-om...

za 100 miliona mozemo napraviti konkurentnu ekipu i u Italiji i evropi...s tim da bi i troskovi bili manji sa prodajom polovnjaka :evil:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 feb 2011, 17:15

Zaboravio si ono najbitnije, trenera :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 feb 2011, 17:18

Bianconeri1988 je napisao/la:Zaboravio si ono najbitnije, trenera :D
ma dobro...treba trener sa cvrscom rukum,da poslozi sve to...

ma nije ni ovaj del neri los,tesko je suditi kad vodi ovakvu ekipu..al hajd znaj

Capello samo dolazi u obzir onda...ili Conteu dati sansu...on zna sta je Juve,volim njegov temperament...on bi to mogo posloziti...

Deschamps???

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 feb 2011, 17:43

Ovo je sa juvebalkan.com nisam sve kopirao, jer @sarajlija je rekao u kraćim crtama ono ostalo.

Sumnja se da su dani u klubu ''odbrojani'' Simoneu Pepeu, Horheu Martinezu, Leandru Rinaudu, Armanu Traoreu, Muhamedu Sisoku i Vićenci Jakinti.

Dakle, iz sadašnje grupe bi, osim Krasića, mogli da ostanu Bufon, Bonući, Kjelini, Del Pjero i Markisio, kao i nekolicina mlađih igrača poput Sorensena, dok za ostale ne bi bilo čudo da napuste klub.
Po meni ovo treba uraditi:

Neka idu: Maninger, Motta, Traore, Rinuado, Grygera, Grosso, Salihamidžić, Amauri, Iaquinta, Sissoko, Tiago.

Ostati: Buffon, Storrari, Chielini, Bonucci, Barzaglie, Sorensen, De Ceglie, Krasić, Melo, Marchisio, Del Piero, Quagliarella, Matri, Lanzafame, Giovinico, Ekdal, Pasquato.

Dati im još malo priliku do kraja sezone: Pepe, Martinez, Aquilani, Toni.

Evo po meni za sad šta bi uradio, s tim da ne bi sad o pojačanjima, a @sarajlija je također to fino objasnio.

Za boldane, ja bih ih vratio i dao im šansu, možda još nekima, ali za početak i ovo je ok.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 feb 2011, 17:47

Nema nista novog ovde. Taman ga pohvalis kako je ozbiljan i on odmah poleti i kaze "100 miliona evra da se ulupa u ekipu". Ljudi, Juventus te pare nema. Niti sme tako nesto da radi.
Juventus mora da dodaje po nekoliko jakih igraca godisnje + ima gomilu igraca na otkupu + nema top trenera + gradi stadion + mozda ostane bez LS ponovo.
Na sve to i na FFPR koja stupaju na snagu uskoro, dolazi lik koji "zivi za Juventus" i kaze: recept se zna. Ulupati 100ku.
Jbte, da ti nadjem Marottin email, da mu kazes sta mislis, a? :lol:
Te glasine sa revolucijama su tu cisto da motivisu ekipu, jer je ocigledno u padu.
Realno je da skartirate Braca, Grossa, Traorea, Iaquintu, Storarija, Manningera, Amaurija, Mottu, Grygeru i Sissoka.
Aquilani, Pepe, Quagliarella i Matri su na stand by-u.
Melo, Giorgione, Bonucci, Krasic, Buffon, De Ceglie, Marchisio su sigurni.
Normalno je i da se neko od novinara u ovakvoj situaciji igra jer nema sta drugo da pise. :D

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 feb 2011, 18:23

Magicni ozbiljno sam mislio i to je jedino rjesenje...zar sam pogrijesio??

drugo je pitanje jel to realno ili ne...al to je jedini recept i nisam ga ja izmislio...primjer su ostali klubovi,nema potrebe biti ironican i izmisljati toplu vodu..
Juventus mora da dodaje po nekoliko jakih igraca godisnje + ima gomilu igraca na otkupu + nema top trenera + gradi stadion + mozda ostane bez LS ponovo.
5 godina je proslo...sta su radili...gomilali polovne igrace sa velikim platama,koji ce radije biti rezerve i na tribinama nego otici...i na taj nacin opteretili toliko budzet...stadion su izgradili,rezultatski nista nisu napravili da bi pokrili to...klub doveli u rang prosjecnog tima...s tim da sve vise tonemo...

u tom peridou potroseno je i vise od tih 100 miliona..ni na sta bukvalno...da smo po jednog klasnog igraca dovodili svake godine.veceras bi gledo Juventus u LP i o tome pisao..a ne ovo...

rekao sam,dajte djeca da igraju..nije problem..bar znam sta gledam...dosta je vise obecenja,revolucija i svega ostalog...polovnih i potrosenih igraca,koji ne shavataju ili tacnije ne mogu odgovoriti dresu i imenu Juventusa...

U nedjelju smo izgubili od juniorskog tima leccea fakticki...ko je kriv?? Bruka i sramota..
Posljednje dvije godine imamo vise poraza nego pobjeda u serie A....da mi je neko pricao ja ne bi vjerovao...al sam dozivio da svjedocim tome..

"Sve mozete prodati al Juventus ne dirajte"...pokojni Gianni je rekao i ostavio u amanet unucima da cuvaju Juventus...a ovako mu vracaju...sigurno se prevrce u grobu :cry:

krivi su oni i samo oni...uprava nas je dovela na dno...da se ne vracam i ne nabrajam sve razloge zasto je to tako..pocevsi od 14.7.2006.

Bila je kriza i nakon odlaska platinija al nikada nismo izgubili svoj identitet...sada se to desava...drugo vise nije ni bitno...cekacu 100 godina...al ovo ne vodi nigdje i krivi su oni koji vode klub...

Juventus je svetinja..takvu historiju i takvu ljubav niko nema,nema kluba nas svijetu koji se moze voljeti toliko i takvu emotivnu stranu i karizmu da ima... al to nije dovoljno izgleda..ne shavataju oni to

bar da ne daju lazna obecanja...

kada budu znali sta zele i imali jasnu predstavu sta je Juventus...e onda ce biti nesto...sa ovim ljudima tesko...

do tada cu ja i 120 000 000 Juventina sirom svijeta,na manageru i slicnim virtuelnim igricama,trosti 100 miliona i sanjati neki bolji Juventus...

Juventus je zivot,sve ostalo su sitnice...

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 23 feb 2011, 18:31

ma ne sikiraj se Sarajlija toliko :D

ne mora klub biti najbolji na svijetu, da bi se volio, da je onda bi svi volili jedan klub... uživaj i voli Juventus tamam da igra u seriji c, opušteno...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 feb 2011, 18:40

ne mora klub biti najbolji na svijetu, da bi se volio, da je onda bi svi volili jedan klub... uživaj i voli Juventus tamam da igra u seriji c, opušteno...
pa i ne mora..nema boljeg primjera od Juventusa za to...sigurno..mi smo dozivjeli i sportske i sve moguce tragedije i nepravde..najvece uspjehe i najvece padove,kao niko... a ostali smo tu...

Jednostavno, ne mogu prihvatit da gubimo identitet i sve ono sto je Juventus...to je poseban klub zaista...previse emocija je tu,pogledajte svoje okruzenje..nijedan klub se ne voli kao Juve..vecih bolsenika nema.....i onda neko sebi za pravo da se igra sa tim...

A sto se pobjeda tice...

Gianni Agnelli: "Vinca la Juve o vinca il migliore? Sono fortunato, spesso le due cose coincidono".

Juventus je sinonim za pobjedu...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 feb 2011, 19:03

Juventus je bio sinonim za pobedu. Vise nije.
Kako je Silvio napravio veliki Milan?
Stavio je top trenera na klupu - A.Sacchi
Dodao je top igrace iz Italije - Donadoni, Ancelotti, Borgonovo, Massaro, Lentini, Baggio...
Kupio je najbolje moguce strance - trio Holandeza, Savicevic, Boban, Weah, Desailly...
Taj klub je od povratnika iz Serie B u 10ak godina postao najjaci na svetu.
Ok. Sada su vremena drugacija, okrece se vise para, konkurencija je veca i sl.
Ali, recept je isti.
Top mladi igraci iz sopstvene skole (to imate u malom Bonipertiju, Sorensenu, onom malom sto je igrao protiv Lecha na beku)
+ top igraci iz Italije ( treba nekog dovesti od ovih: De Silvestri, Cassani, Palombo, Poli)
+ 1-2 top igraca iz inostranstva (vdWiel, Bastos, Clichy, Rossi)
+ oterati staro gvozdje
+ dovesti top klasu za trenera ili nekog za kog se smatra da ce to postati
+ dati im vremena, a ne samo kukati
+ mozda i smeniti Marottu ako je do njega, a ne do uprave
= to se sve radi za mnogo manje pare, ali rezultati stizu tek za koju sezonu.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 feb 2011, 19:09

slazem se sa svim i potrebno je vrijeme,svjesni smo... a apostrofirao bi ovo...
cekali smo 5 godina..i dobili veliko nista..i opet nestavaljaju tako...bez plana i programa i jasne vizije...zato i kukamo...

Svjesni smo da ne ide preko noci to...al vidimo da nema pomaka,da se transfer politika nije promjenila....dovode se igraci da samo pokriju rupe u timu,bez posebnog kriterija i kvaliteta...nema ciljanih pojacanja..

A htjeli ili ne.. moramo cekati...samo sto ovo nigdje ne vodi,ovaj put kojim idemo...al novac je kao i u svim sferama zivota kljucni za sve to...uz naravno dobru logistiku koja ce sve to znati pretvoriti i realizovati do kraja...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 23 feb 2011, 19:13

slika

Uploaded with ImageShack.us

Ale kroz godine, friz drugaciji majstorije iste :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 feb 2011, 19:20

slika slika

Kad je vec magicni spominjao G.Nevilla...

Gary Neville: "He is the greatest player i have ever played against, he twisted me incredibly."

Ruben Olivera: "Del Piero is my idol. When I arrived at Juventus and I was introduced to Alex, it was like touching the heavens with my finger"

Vjerujem ti Olivera...

slika slika

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 feb 2011, 19:22

sarajlija89 je napisao/la:slazem se sa svim i potrebno je vrijeme,svjesni smo... a apostrofirao bi ovo...
cekali smo 5 godina..i dobili veliko nista..i opet nestavaljaju tako...bez plana i programa i jasne vizije...zato i kukamo...

Svjesni smo da ne ide preko noci to...al vidimo da nema pomaka,da se transfer politika nije promjenila....dovode se igraci da samo pokriju rupe u timu,bez posebnog kriterija i kvaliteta...nema ciljanih pojacanja..

A htjeli ili ne.. moramo cekati...samo sto ovo nigdje ne vodi,ovaj put kojim idemo...al novac je kao i u svim sferama zivota kljucni za sve to...uz naravno dobru logistiku koja ce sve to znati pretvoriti i realizovati do kraja...

Niste dovodili prave igrace.
Deschamps je kasnut.
Vodili vas diletanti - Coboli Gigli, Blanc, Secco.
Niste imali plan.
Zato toliko bacenih godina.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 feb 2011, 19:31

To se i ja pitam..a jos vise se pitam zasto se nista ne mijenja??? :roll: :roll:

Al da vise ne nagadjamo...sta mozemo...samo gledati...

Magica i devile...

sta je sa ovim gospodinom :lol:

slika

Negdje procitah da je za Zvezdu potpisao :lol: :roll: sta,kako...

Al-Saadi al-Gaddafi...sin Muamerov :lol: @Magica zna kakav je to igrac :lol: utakmice nije odigro u karijeri a suspendovan zbog dopinga u Peruggi dok je bio :lol: ..predsjednik saveze,kapiten libije,predsjednik olimpijskog komiteta.... :mrgreen: hahah...joj diktature :lol:

pade mi napamet...inace gaddafi ima 7,5% dionica u Juventusu...pa se ne zna sta ce biti nakon najnovijih politickih događaja u Libiji....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 feb 2011, 19:51

slika

Samo je steta sto ga ludi predsednik Gaucci nije forsirao. :lol: :lol: :lol:

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.