FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 20 dec 2017, 22:23

Ono što je Dortmundu falilo prvih 25 minuta sad nama fali, a to je presing prema protivničkim igračima kad su pred našim golom. Alaba katastrofalan u odbrani. Kada jednog dana ne bude mogao svoju neinteligenciju nadoknađivati brzinom moći će označiti kraj karijere, još ako bude igrao sa krilom koje ga ne voli kao što ga Ribery voli kraj karijere sa 30. godina, rano je i počeo.

Ne valja ovo sad nas jedino Frenkie može izvuć, igrači su grohnuli. Coman se ne vraća u odbranu nikako, a izgubili smo kreativca Jamesa, prerano je izveden.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 dec 2017, 22:36

sljivo je napisao/la:Nego, je l veceras festival ubacaja ili ...?
Vidjeli smo u zadnje 2 godine da se tako klempa osvaja :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 dec 2017, 22:42

harden je napisao/la:
:mrgreen:
Uzbudljivo na kraju ispade, na sreću svih nas koji smo toga željni. :beba:
Pored sudije i ovaj komentator na ARD je imao žutu potkosulju pa je prolaz tim draži.
Vom Jäger zum Gejagten

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 dec 2017, 22:47

harden je napisao/la:
:mrgreen: Ovo, na žalost, ne može osvojiti LP. Ne mogu gledat Bayern koji stoji u svom 16ercu i zavisi od tuđe nesreće, ne mogu. Neko možda svršava na ovo, kad se trči kontra, ja ne. Kad vidim igrača od 53 gola godišnje da stoji kod svog boksa i brani se dođe mi zlo. Ovo je igra koja bije Barsu iz 2013te ali danas imaš 10 Barsi sa različitim filozofijama i sistemima. Biće neko veći bunkeraš od tebe i kraj.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 dec 2017, 22:51

Na osnovu drugog dijela, prolaz je nezasluzen :!:

Opustanje i slicna nonsalancija je nedopustiva. Nadam se da ce ih Jupp posteno naruziti jer su se na kraju doveli u situaciju da se bore za zivu glavu.

Od izlaska Riberya i Hamesa, Bayern je postao druga ekipa.
Coman je u zadnjih nekoliko meceva totalno podbacio dok se Muller preporodio.

Steta sto je Lewy stagnirao u zadnjih nekoliko utakmica jer je lagano mogao do zlatne kopacke i do veceras je bio prvi, medjutim Cavani ga je prestigao nakon vecerasnjeg gola.

Slijede novogodisnji praznici, mala pauza pa opet krajem prvog mjeseca krece karavana pa kome opanci a kome obojci.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 dec 2017, 22:52

Dobra tekma. Žuti su do poluvremena trebali primit barem 4 komada, ali kasnije nam se sve moglo obiti o glavu. Izlaskom Riberya smo puno izgubili jer nije imao ko praviti konstantan pritisak na njihovu zadnju liniju. Zbog toga su mogli napadati sa mnogo više igrača nego li ranije. Fali krilo svjetske klase, ponavljam se kao papagaj. Coman me negativno iznenadio, loše je odigrao. Od Tolissa krampe nisam ni očekivao ništa. Čestitke Stogeru, pokazao je da itekako ima kuveta u Dortmundu samo to treba znati posložiti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 dec 2017, 23:04

sljivo je napisao/la:
harden je napisao/la:
:mrgreen: Ovo, na žalost, ne može osvojiti LP. Ne mogu gledat Bayern koji stoji u svom 16ercu i zavisi od tuđe nesreće, ne mogu. Neko možda svršava na ovo, kad se trči kontra, ja ne. Kad vidim igrača od 53 gola godišnje da stoji kod svog boksa i brani se dođe mi zlo. Ovo je igra koja bije Barsu iz 2013te ali danas imaš 10 Barsi sa različitim filozofijama i sistemima. Biće neko veći bunkeraš od tebe i kraj.
Ne mora znaciti. Znas i sam da u LP i sreca dosta odlucuje. Svakako ni ne postoji sistem koji ti garantira uspjeh u LP. Moglo bi proci ovo :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 20 dec 2017, 23:07

Fantasticna polu sezona,Jupp sve to jos uvijek doradjuje,vidi se umor na igracima a i svima je odmor u glavi.Fino Je sve zavrsilo za ovu godinu.Na proljece Jupp ce to da poslozi i nabrije onako kako pravi treneri rade,i ponovo ce da tzv kvazi sisteme rusi.Povratkom Alkantare i Neuera uz fitt Robena ova momcad uz Juppa je na dobrom putu da ove godine daleko dogura.Poslije PSG- nisu pojedinci pametovali jer im je bitnije da Bayern igra kao tika taku nego da pobjedi.Jbg , Nikakav sistem RM nije imao poseban pa je dva puta uzeo lp na isti nacin,uzela momcad koja je bila dobro poslozena def i of uz dosta trke na sredini i Ronaldo.I Juve je prosle godine taj sistem samljao haja,jbg Barca se vise i ne treba spominjati kao neko ko ima sistem jer taj sistem je Jupp pocistio,nakon toga Real i Juve tako daaaa.:)
Meni se ovaj Bayern bas svidja jer vratio se poljuljani IDENTITET :p
Uz Juppa sve je moguce.Makar sam sig da nas nece Atl.Madrid pleskati po usima a Real je za Juppa stara musterija :).
I da samo neznalica poslije vecerasnje tekme moze reci da ovo ne uzima LP ,ovo nije pravo mjerilo Bayerna sad u ovom trenutku.Ovaj Bayern moze do LP ,ali za LP treba vise faktora da poklopi, SUDIJE i sreca veliku ulogu igraju.
VOLIM BAYERN

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 dec 2017, 23:40

harden je napisao/la: Ne mora znaciti. Znas i sam da u LP i sreca dosta odlucuje. Svakako ni ne postoji sistem koji ti garantira uspjeh u LP. Moglo bi proci ovo :kafa:
Za LP je lutrija svakom, bilo Jensu Kelleru bilo Juppu Hejnkesu. Vrhunski treneri svojim znanjem povećaju šanse za uspjeh ali opet se na kraju bacaju kockice. Neko traži šestice na jednu a neko u dvije kockice i sve tako.

Jupp je vrhunski trener ali njegovo znanje dođe u izražaja tek nakon par godina (kao i kod svakog) nakon što odradi selekciju igrača i driluje tim da radi za ono što je osnov njegove filozofije. Šta se promijenilo od 2013 do danas? Sve. Fokus više nije na krilima (plus su i stariji) već je fokus na sredini terena kroz kontrolu lopte odnosno posjeda i branjenje kroz presing sve to podržano pozicionim igranjem. Jupp ne treba mentalitet niti identitet već Švajnija (koji je nekad bio krilo) koji igra direktno, Gustava koji igra isto, Javija (zdravog) koji igra isto, Mandžu koji igra za odbranu i krila, Robberyija, iz početka '10tih i tako dalje, a ne treba Kroosa (vidjeli smo kako je igrao efikasnije bez njega), Thiaga, Kimmicha, Rudyja. Sa njima ne može biti uspješan (mislim imat će manje šansi, i ne kažem da su time loši već manje potrebni), kao što ni Karlo nije bio (koji je zatalaso naglo pa je najuren). Ja se pitam šta se hoće sa Juppom od 72 kuke postići, koji nema vrijeme da selektira i pripremi ekipu? Sadašnji njegov posao, motivacije i vraćanja na basic su mogli odraditi većina trenera a pogotovo bi bilo poželjno da je to onaj koji bi još pripremio ekipu da lagano pređe na novog trenera. Ako će to biti TT onda još jedno i to sa caps lockom pitanje ili dva, u kom pravcu Bayern ide, i zna li uprava šta radi (osim finansijski, fudbal nije samo to i čini mi se da se vječno skrivaju iza majčinih dimija koje se zovu zdrav rad kluba)?

Klare

Post Postao/la Klare » 21 dec 2017, 00:28

šljivo ne posustaje. :mrgreen:

jeste li svjesni šta smo učinili otkako se Jup vratio, 15 pobjeda i samo jedan poraz, nesretan od Gladbaha kada u napadu nije imao ko igrati, i tu smo protivnika pritisnuli u grotlu Borusia Parka.
U tih 15 pobjeda smo uspjeli:

1.Bundesliga od -5 do +11, titula riješena

2. DFB Pokal, mlatnuli Lajpciga u sred Red Bul arene, a večeras i Dortmunda čime smo sami sebi trasirali put za titulu izbacivši 2 glavna konkurenta.

3.Liga prvaka, pobijedili sve uključujući i veliku pobjedu nad PSGom,
a kao nagrada Bešiktaš.

I dakle poslije 15 pobjeda, takvih rezultata i uspjeha nađe se neko da to omalovažava, a neko čak i da priziva Pepa. :urnebes:

Večeras nije bilo idealno, kao ni utakmice koje se prethodile ovoj, bio je to čuveni dusel, sve 1:0, ovo 2:1, sve na, za mene riječ koju naučih na ovom forumu, qurcobolju.

Miler dobar na krilu, tu smo za nevolju dobili još jednu opciju, a sa Wagnerom u napadu valjda bude fajde od silnih ubačaja, tu koristi od Lewe nema, asistencijom za mIlera pokazao još jednom da mu pozicija hangende špice.

Kimiš se ponovo pogubio protiv Puliše, Vidal digao formu, Lewa nastavlja da promašuje, prilika koje je promašio ove sezone, prilika koje ne smiju mašiti ni puno slabiji napadači, sreća nisam brojao, bilo ih je sijaset, hi da je napraviti kompilaciju. :?

U formi čučnuli Koman, Toliso i Leva,
a Boa kao glineni golub, i ovu utakmicu se previjao od nelagodnosti povreda, fizički dosta loše spreman.
Sule nasljednik Jap Stama, identičan čuveni klasični stoper, rijetkost je to danas, svakako da pozdravljam.

A što se polusezone tiče, odigrano 27 utakmica, ukupno 2500 minuta,
Kimih i Leva igrali najviše 2200,
ostali dosta jednaki oko 1500,
Karlo a i Jup koristili podjednako 17 igrača + 3 golmana, dok su Friedl, Bernat i Wriedt odigrali po 2 nastupa.

To je još jedna činjenica gdje naši uspjesi posebno dobivaju na vrijednosti, malo ko se može pohvaliti takvom širinom, rotacijom itd.

Ocjena sezone ljeto-jesen 10+

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 dec 2017, 00:34

Klare je napisao/la:Kimiš se ponovo pogubio protiv Puliše
A kako mu tek Kagawa kičmu slomi kod gola :oops:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 21 dec 2017, 00:45

Klare je napisao/la: U formi čučnuli Koman, Toliso i Leva,
a Boa kao glineni golub, i ovu utakmicu se previjao od nelagodnosti povreda, fizički dosta loše spreman.
Čučnuli oni od kojih sam najviše očekivao baš :facepalm: , od Boe ništa ni ne očekujem, a niko na forumu ne da da se napiše da je loš.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 21 dec 2017, 00:51

harden je napisao/la:
Klare je napisao/la: U formi čučnuli Koman, Toliso i Leva,
Čučnuli oni od kojih sam najviše očekivao baš :facepalm: , od Boe ništa ni ne očekujem, a niko na forumu ne da da se napiše da je loš.
Čuj loš, gol zabio, šta'š više od štopera? ? :hmmmm:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 21 dec 2017, 00:55

Ništa bez hat tricka. Jedan ko nijedan :nedam:

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 21 dec 2017, 01:03

harden je napisao/la:Ništa bez hat tricka. Jedan ko nijedan :nedam:
Ne znam,meni ono "mlataranje" za Terodde-om kao riba na suhom za vikend ne može niko zamijeniti, više od bilo kakvog hattricka :tokralju:
41.21.1.

11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 dec 2017, 02:10

Mene raduje kako James funkcioniše pod prijetnjom presinga. Gotovo uvijek ima riješenje i rijetko kada gubi loptu u opasnoj zoni. Npr. Thiago isto igra odlično pod presingom i dobro iznosi loptu ali zbog nonšalancije često gubi loptu tamo gdje je najopasnije. Šta reći za Juppa i pomoćnike, ne smijem ni zamisliti kakav bi Bayern napravili da su imali mogućnost sami birati igrače koji će biti dovedeni. Čovjek se vrati nakon 4 godine penzije i izvuče Bayern iz velikih problema. I ne samo to, Bayo je ponovo sila. Eh da je samo imao više vremena, ali poradit će on na ovim rupama u igri na zimskim pripremama. I ovaj dusel koji spominjete je uveliko proistekao iz očajne realizacije, prilika je itekako bilo.

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 21 dec 2017, 10:07

slika

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 21 dec 2017, 10:25

Čuj dvojka.

Kakav je ovo trend da napadači zadužuju bekovske brojeve? Mislim da je u Engleskoj bio sličan slučaj, ne mogu se sjetit ko je u pitanju.

Kako god, da se brzo adaptira i počne trest' mreže.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 21 dec 2017, 10:45

Ovo nagovještava broj postignutih golova ove sezone? :mrgreen:
Neka mu je sretno, bitno da odmori Lewu za završnicu, za ostalo ćemo lako. A onda na ljeto Griezmann, Verratti, Hazard...Podsjetite me ko ono još? :hmmmm:
41.21.1.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 21 dec 2017, 11:00

polako se priprema za dolazak Nagelsmann u Bayern,

Süle - Rudy - Wagner :kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.