Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Naravno da se igra po vjetru i razlicitim klimatskim uslovima.
Al' za ekstremne slucajeve kao sto je bilo u slucaju Berdiha i Mareja krov je vise nego neophodan. Vidjelo se i po reakciji publike da ono nije vidjelo tenisa. Igraci bezvoljni, publika letargicna... Bezzee totalno.
Al' eto, svi volimo razlicito. Meni tenis po jakom vjetru i fudbal na oranici nije gledljiv!!
Al' za ekstremne slucajeve kao sto je bilo u slucaju Berdiha i Mareja krov je vise nego neophodan. Vidjelo se i po reakciji publike da ono nije vidjelo tenisa. Igraci bezvoljni, publika letargicna... Bezzee totalno.
Al' eto, svi volimo razlicito. Meni tenis po jakom vjetru i fudbal na oranici nije gledljiv!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
treba uvesti mocne ventilatore na slemovime i svake godine da bude na jednom slemu da duva brzinom 200 na sat sa 4 strane i da se po sistemu ofrlje pustaju ventilatori u pogon a sve za rad boljeg ugodjaja i da bi najkvalitetniji teniseri, koji se najbolje prilagode olujnim uslovima isplivali i dobili priliku da pokazu svoju moc prilagodbe. zatim ... treba experimentisati sa zaledjenim terenima... a mogli bi igrati sa klizaljkama sto bi dakako pomoglo spektakularnosti igre i popularizaciji iste. nole je jednom trenirao sa kisobranom pa se suska da su to ustvari bile tajne pripreme jer bi tenis pod kisom mogao biti sljedeca velika atrakcija sto bi dalo novu demenziju kablovskim prenosima jer bi uslov bio da lije kao iz kabla! zatim treba uvesti igranje po grbavim terenima a bar zavrsni masters da se igra u bazenima sto bi islo srpskim teniserima u prilog jer vec imaju dosta iskustva s time! sada da li punim ili praznim ostaje da se vidi, zavisno o toga gdje vise dolazi do izrazaja moc prilagodjavanja!

a sad ozbiljno.. sto se tice kise... ona se donekle moze tolerisati samo na sljaci, na tvrdom samo jako jako slaba i jako kratkotrajna uz brisanje linija a na travi ni minimalna!

a sad ozbiljno.. sto se tice kise... ona se donekle moze tolerisati samo na sljaci, na tvrdom samo jako jako slaba i jako kratkotrajna uz brisanje linija a na travi ni minimalna!
No1e je napisao/la:treba uvesti mocne ventilatore na slemovime i svake godine da bude na jednom slemu da duva brzinom 200 na sat sa 4 strane i da se po sistemu ofrlje pustaju ventilatori u pogon a sve za rad boljeg ugodjaja i da bi najkvalitetniji teniseri, koji se najbolje prilagode olujnim uslovima isplivali i dobili priliku da pokazu svoju moc prilagodbe. zatim ... treba experimentisati sa zaledjenim terenima... a mogli bi igrati sa klizaljkama sto bi dakako pomoglo spektakularnosti igre i popularizaciji iste. nole je jednom trenirao sa kisobranom pa se suska da su to ustvari bile tajne pripreme jer bi tenis pod kisom mogao biti sljedeca velika atrakcija sto bi dalo novu demenziju kablovskim prenosima jer bi uslov bio da lije kao iz kabla! zatim treba uvesti igranje po grbavim terenima a bar zavrsni masters da se igra u bazenima sto bi islo srpskim teniserima u prilog jer vec imaju dosta iskustva s time! sada da li punim ili praznim ostaje da se vidi, zavisno o toga gdje vise dolazi do izrazaja moc prilagodjavanja!
"Indija,Pakistan..."
Pa zamislite sada da Bolivija bude domaćin SP... Kakve bi šanse imali Španci, Brazil i ostali? Ali hej isti su uslovi za sve... Eto šta vi tvrdite dragi moji forumaši...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ja sam stavio 3:1 za Andya, 7,00 kvota, a ti dajes pokloneVolimLiverpool je napisao/la:Odgledao sam samo prvi set i žalim zbog toga kada sam vidio rezultat.Meč je izgleda bio odličan.
Dere Serena sve redom,samo da je povreda kakva ne zezne i osvojit će ona još podosta Grand Slamova.
Kao što već ranije napisa,očekujem pobjedu Noleta 3:1 nad Škotom.Ne može Škot dva puta zaredom da dobije Noleta,to je za njega naučna fantastika.Ako me Ferrer zeznuo za čak jedan gem,onda očekujem da pogodim sa ovih 3:1.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Pa vjetar pokazuje ko je koliko dobar. Da se vidi kako znas kontrolisati udarce, ako si u TOP 10 (necu navodit nize rangirane igrace), za tebe ne bi trebao biti problem igranja na vjetru, jeste tesko igrati, ali ako si jedan od najboljih to za tebe ne bi treba biti problem. Kad je uvedena plava sljaka, odmah Rafa i Nole kazu da vise nece dolazit na taj turnir ako ostane ta podloga, tu trebas pokazati svoje kvalitete, lahko je igrati po idealnom vremenu, uslovima...
Veceras cekujem pobjedu Noleta, ja navijam za Murraya, ali realno, trenutno Noleta samo Federer i Rafa mogu pobjedit, naravno ako Rafa bude zdrav...
C'mon Andy
Veceras cekujem pobjedu Noleta, ja navijam za Murraya, ali realno, trenutno Noleta samo Federer i Rafa mogu pobjedit, naravno ako Rafa bude zdrav...
C'mon Andy
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Znači nadmorska visina je dokaz da Argentinci ne znaju igrati fudbal?likma23 je napisao/la:Pa vjetar pokazuje ko je koliko dobar. Da se vidi kako znas kontrolisati udarce, ako si u TOP 10 (necu navodit nize rangirane igrace), za tebe ne bi trebao biti problem igranja na vjetru, jeste tesko igrati, ali ako si jedan od najboljih to za tebe ne bi treba biti problem. Kad je uvedena plava sljaka, odmah Rafa i Nole kazu da vise nece dolazit na taj turnir ako ostane ta podloga, tu trebas pokazati svoje kvalitete, lahko je igrati po idealnom vremenu, uslovima...
C'mon Andy
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Nisam napisao da ne znaju igrati, vec da se slabo prilagodjavaju na razlicite uvjete, ako sam najbolji, zasto bi meni trebao biti problem da se prilagdim na plavu sljaku ili na vjetar. Ko kaze da Argentina ne zna igrat fudbal? Nemaju neke velike uspjehe, ali niko nije rekao da ne znaju igrat, e sad da li im je kriva nadmorska visina ili sebicnost igraca to ne znamDANTES je napisao/la:Znači nadmorska visina je dokaz da Argentinci ne znaju igrati fudbal?likma23 je napisao/la:Pa vjetar pokazuje ko je koliko dobar. Da se vidi kako znas kontrolisati udarce, ako si u TOP 10 (necu navodit nize rangirane igrace), za tebe ne bi trebao biti problem igranja na vjetru, jeste tesko igrati, ali ako si jedan od najboljih to za tebe ne bi treba biti problem. Kad je uvedena plava sljaka, odmah Rafa i Nole kazu da vise nece dolazit na taj turnir ako ostane ta podloga, tu trebas pokazati svoje kvalitete, lahko je igrati po idealnom vremenu, uslovima...
C'mon Andy
P.S. Ako dobro vidim, na avataru to je Rivaldo?
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- Citizen-X
- Kontakt:
rđavom koorcu i dlaka smeta....
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
@likma ja sam prije svega navijač Partizana... Od stranih Milana, a volio sam Barsu kad je igrao Rivaldo, a kad je igrao lik sa tvog avatar obožavAo sam je... Sad mi je onako drAga, u el klasiku za nju navijam i kad ne igra protiv Partizana i Milana... Prije mi se nekako više sviđala, ljepše za oko je bilo gledati...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Volio sam i ja Milan kad je Dinho igrao, nisu mi ni sad mrski, ali ne gledam vise njihove meceve. Barcu za vrijeme Rivalda nisam bio u moguicnosti gledat, Dinha gledam i dana danas, to jest pokusavam gledat, ako nadjem streamDANTES je napisao/la:@likma ja sam prije svega navijač Partizana... Od stranih Milana, a volio sam Barsu kad je igrao Rivaldo, a kad je igrao lik sa tvog avatar obožavAo sam je... Sad mi je onako drAga, u el klasiku za nju navijam i kad ne igra protiv Partizana i Milana... Prije mi se nekako više sviđala, ljepše za oko je bilo gledati...
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
S tobom očigledno ne može ništa jednnostavno. U prvom postu sam ti napisao da je ljepota subjektivan dojam pojedinca i u podređenom položaju u odnosu na kvalitet koji prikazuju igrači. Dakle, lijepo nije isto što i kvalitetno, a shotmaking nije isto što i učinkovitost.Valencia je napisao/la:Konkretno pitanje da mi ne vrludas sa odgovorima ...Sta vise sputava kvalitetnu razmjenu udaraca, graja u publici ili jak vjetar!?? U Argentini se znao odigrati fantastican mecu u DC pred gotovo fudbalskom publikom, dok je to u uslovima jakog vjetra prakticno nemoguce.
Vjetar, bio on jak ili slab, testira prilagodljivost igrača i njegov varijaitet, kompletnost, višedimenzionalnost itd. To se vidi na osnovu igre u različitim vremenskim uslovima, kao i na različitim vrstama podloge.
Dakle, kada je bila plava šljaka imali smo igrače koji se žale i igrače koji su govorili da je sve to samo stvar prilagodbe. Dok su Novak, Rafa, Gasquet kukali i na sva usta prirčali kako se nemoguće kretati, kako trebaju kopačke da bi se igralo itd, Roger, Janko, Tomas, Delpo su igrali i pružali fantastičan nivo tenisa u svojim mečevima. Dakle, nije bilo do podloge, nego do limitiranosti gore navedenih igrača, koji su navikli da sve bude onako kako oni žele.
Ista stvar je i sa vjetrom. Imamo Davida, Tomasa, Andya i Novaka. David i Andy su fantastično odigrali svoje mečeve, prilagodili tajming, kretanje i način udarca, praktično su dozirali udarce kada i kako treba, prilagodili se vremenskim uslovima, poradili na kretanju, koncentraciji i nisu dozvoljavali da ih vrijeme izbacuje iz takta. To se zove improvizacija, a ona je izuzetno važna u tenisu. Ako su se njih dvojica uspjeli prilagoditi, naročito David, šta je problem kod ove dvojice ?! Jednodimenzionalnost i ništa drugo. Treba znati prilagođavati igru, to spada u all round karakteristike igrača. One se, osim na različitim podlogama pokazuju i po suncu, vjetru, vlažnom vremenu, zatvorenom prostoru itd. Sve je to tenis.
"Kiša ne smeta svima"
Opet brkanje pojmova. Kiša će smetati svima, jer kada pada niko ne može igrati, jer se rizikuje povreda igrača. U tom kontekstu sam ti govorio, jadna majko kad ti ovako jednostavne stvari moram objašnjavati.
"Fudbalska publika"
Uredu, kada bude Sarajevo open, organizovaćemo raju, otići će nas milju, ponijet ćemo bubnjeve, megafone, transparente i zagrmiti, pa ćemo vidjeti na šta će to ličiti. Jadna majko, šta sve pojedinci neće napisati samo da opravdaju svoje mišljenje.
Odmah da ti kažem da si potpuno promašio bit ovog sporta i da nakon ovoga vidim da ne vrijedi raspravljati sa tobom oko tenisa. Kada naučiš kako se vrednuju i određuju kvaliteti koje igrači posjeduju i pokazuju u svojim mečevima, onda ćeš shvatiti zašto je PRILAGODBA suština ovog sporta. Svako moje objašnjenje na tu temu ne bi pilo vode, zato istražuj malo po ostalim teniskim forumima, bili oni domaći ili strani, možda se i iznenadiš kakve ćeš odgovore na svoja pitanja i nedoumice, kao i već formirane stavove od kojih ne odstupaš iako su potpuno pogrešni, naći.Valencia je napisao/la:Gdje pise ovo boldano!?? Sustina tenisa igra po razlicitim vremenskim uslovima !??Tenis je sport kao i SKI skokovi koje si ranije pomenuo. Za kvalitetnu igru je potrebno ubezjediti lijepo vrijeme i aposlutnu tisinu. To je takav sport, nikakav 'survivor' niti nesto tome slicno.
Mišljenje
Mišljenje je ko guzica, svako ga ima, što ne znači da je tačno. Činjenice, pak, su činjenice i one govore same za sebe. One su iznad mog ili tvog mišljenja. Niti je ovo najveća četvorka u tenisu niti je generalno najjače tenisko doba (80-te, 90-te su daleko ispred današnje ere, pa čak su i 60-te diskutabilne.) To što igraju u povoljnim uslovima za njih četvoricu, što im reketi omogučavaju da rade šta hoće sa lopticom, to što dominiraju istom igrom na svim podlogama zahvaljujući glavešinama iz ATP-a im je i omogučilo da budu ovako dominantni. Da ne spominjem lošu konkurenciju. Sve to ih stavlja u podređen položaj u odnosu na ATG igrače iz drugih vremenskih era, kada ih stavljamo u timeline i upoređujemo.
I da, meni je bilo jako zanimljivo gledati Tomasa i Andya kako improvizuju prilikom udaraca, kako se prilagođavaju, udaraju, traže tajming, uskađuju kretanje itd. Jednako uživanje je bilo gledati kako David udara po loptici i sve mu ulazi. Od riterna, do IO forhenda, servisa, BH passing shoteva itd. Samo još jedan dokaz da je po jakom vjetru itekako moguće kvalitetno odigrati. Još jedan argument na koji pojedinci ne obraćaju pažnju.
Treba li opet da stavljam Rogera i Agassija sa USO-a 2004 ?! Puše, duva sa svih strana, ali legende igraju, ne žale se, prilagođavaju se i pružaju vanserijski nivo tenisa, koji je pojam za mnoge mečeve u zadnjih nekoliko godina.
[youtube][/youtube]
Ali dobro, to su bili igrači, a ovo danas su primadone, kojima po logici @Valencie treba samo lijepo vrijeme da bi pokazali svoj puni kvalitet. E jadna majko, ne znam bil se smijao ili plakao.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Potpis!formance je napisao/la:S tobom očigledno ne može ništa jednnostavno. U prvom postu sam ti napisao da je ljepota subjektivan dojam pojedinca i u podređenom položaju u odnosu na kvalitet koji prikazuju igrači. Dakle, lijepo nije isto što i kvalitetno, a shotmaking nije isto što i učinkovitost.Valencia je napisao/la:Konkretno pitanje da mi ne vrludas sa odgovorima ...Sta vise sputava kvalitetnu razmjenu udaraca, graja u publici ili jak vjetar!?? U Argentini se znao odigrati fantastican mecu u DC pred gotovo fudbalskom publikom, dok je to u uslovima jakog vjetra prakticno nemoguce.
Vjetar, bio on jak ili slab, testira prilagodljivost igrača i njegov varijaitet, kompletnost, višedimenzionalnost itd. To se vidi na osnovu igre u različitim vremenskim uslovima, kao i na različitim vrstama podloge.
Dakle, kada je bila plava šljaka imali smo igrače koji se žale i igrače koji su govorili da je sve to samo stvar prilagodbe. Dok su Novak, Rafa, Gasquet kukali i na sva usta prirčali kako se nemoguće kretati, kako trebaju kopačke da bi se igralo itd, Roger, Janko, Tomas, Delpo su igrali i pružali fantastičan nivo tenisa u svojim mečevima. Dakle, nije bilo do podloge, nego do limitiranosti gore navedenih igrača, koji su navikli da sve bude onako kako oni žele.
Ista stvar je i sa vjetrom. Imamo Davida, Tomasa, Andya i Novaka. David i Andy su fantastično odigrali svoje mečeve, prilagodili tajming, kretanje i način udarca, praktično su dozirali udarce kada i kako treba, prilagodili se vremenskim uslovima, poradili na kretanju, koncentraciji i nisu dozvoljavali da ih vrijeme izbacuje iz takta. To se zove improvizacija, a ona je izuzetno važna u tenisu. Ako su se njih dvojica uspjeli prilagoditi, naročito David, šta je problem kod ove dvojice ?! Jednodimenzionalnost i ništa drugo. Treba znati prilagođavati igru, to spada u all round karakteristike igrača. One se, osim na različitim podlogama pokazuju i po suncu, vjetru, vlažnom vremenu, zatvorenom prostoru itd. Sve je to tenis.
"Kiša ne smeta svima"
Opet brkanje pojmova. Kiša će smetati svima, jer kada pada niko ne može igrati, jer se rizikuje povreda igrača. U tom kontekstu sam ti govorio, jadna majko kad ti ovako jednostavne stvari moram objašnjavati.Podloga na OI je bila dosta brža nego na Wimbledonu. Tu smo imali priliku gledati travu iz otprilike 2005 godine, ne brzu kao 90-tih, ali ne i sporu kao i sada. Brža podloga je pogodna za velika iznenađenja. I taj "nekakav" Darcis je Tomasu održao lekciju tenisa na istoj toj travi u istim vremenskim uslovima za obojicu igrača. Dakle, bio je u datom trenutku bolji igrač. Kao što je Tomas bio bolji od Rogera neki dan, kao što je Rosol bio bolji od Nadala u Wimbledonu. To je također smisao tenisa, što više iznenađenja i potencijalno težih protivnika. Da je bržih u raznovrsnijih podloga i nivo tenisa bi se podigao, a i ostalim igračima bi se šanse povečale, zato što bi bili u stanju pokazati svoj puni kvalitet, koji sada nisu.
"Fudbalska publika"
Uredu, kada bude Sarajevo open, organizovaćemo raju, otići će nas milju, ponijet ćemo bubnjeve, megafone, transparente i zagrmiti, pa ćemo vidjeti na šta će to ličiti. Jadna majko, šta sve pojedinci neće napisati samo da opravdaju svoje mišljenje.![]()
Odmah da ti kažem da si potpuno promašio bit ovog sporta i da nakon ovoga vidim da ne vrijedi raspravljati sa tobom oko tenisa. Kada naučiš kako se vrednuju i određuju kvaliteti koje igrači posjeduju i pokazuju u svojim mečevima, onda ćeš shvatiti zašto je PRILAGODBA suština ovog sporta. Svako moje objašnjenje na tu temu ne bi pilo vode, zato istražuj malo po ostalim teniskim forumima, bili oni domaći ili strani, možda se i iznenadiš kakve ćeš odgovore na svoja pitanja i nedoumice, kao i već formirane stavove od kojih ne odstupaš iako su potpuno pogrešni, naći.Valencia je napisao/la:Gdje pise ovo boldano!?? Sustina tenisa igra po razlicitim vremenskim uslovima !??Tenis je sport kao i SKI skokovi koje si ranije pomenuo. Za kvalitetnu igru je potrebno ubezjediti lijepo vrijeme i aposlutnu tisinu. To je takav sport, nikakav 'survivor' niti nesto tome slicno.
Mišljenje
Mišljenje je ko guzica, svako ga ima, što ne znači da je tačno. Činjenice, pak, su činjenice i one govore same za sebe. One su iznad mog ili tvog mišljenja. Niti je ovo najveća četvorka u tenisu niti je generalno najjače tenisko doba (80-te, 90-te su daleko ispred današnje ere, pa čak su i 60-te diskutabilne.) To što igraju u povoljnim uslovima za njih četvoricu, što im reketi omogučavaju da rade šta hoće sa lopticom, to što dominiraju istom igrom na svim podlogama zahvaljujući glavešinama iz ATP-a im je i omogučilo da budu ovako dominantni. Da ne spominjem lošu konkurenciju. Sve to ih stavlja u podređen položaj u odnosu na ATG igrače iz drugih vremenskih era, kada ih stavljamo u timeline i upoređujemo.
I da, meni je bilo jako zanimljivo gledati Tomasa i Andya kako improvizuju prilikom udaraca, kako se prilagođavaju, udaraju, traže tajming, uskađuju kretanje itd. Jednako uživanje je bilo gledati kako David udara po loptici i sve mu ulazi. Od riterna, do IO forhenda, servisa, BH passing shoteva itd. Samo još jedan dokaz da je po jakom vjetru itekako moguće kvalitetno odigrati. Još jedan argument na koji pojedinci ne obraćaju pažnju.
Treba li opet da stavljam Rogera i Agassija sa USO-a 2004 ?! Puše, duva sa svih strana, ali legende igraju, ne žale se, prilagođavaju se i pružaju vanserijski nivo tenisa, koji je pojam za mnoge mečeve u zadnjih nekoliko godina.
[youtube][/youtube]
Ali dobro, to su bili igrači, a ovo danas su primadone, kojima po logici @Valencie treba samo lijepo vrijeme da bi pokazali svoj puni kvalitet. E jadna majko, ne znam bil se smijao ili plakao.
Idemo Andy do 1. GS titule
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Bravo formance, uvijek si upravu
IDEMO ANDY, 3:1!
IDEMO ANDY, 3:1!
Roger Federer the greatest of all time!
- Nail for Real
- Kontakt:
Samo kontra njega i eto parice za kladionicareDANTES je napisao/la:Samo me zanima šta je Mats prognozirao?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Formance
I ovo finale ce vjerovatno biti oslabljeno radi jakog vjetra... Vec u prva tri gejma vidim traljave razmjene udaraca, netipicne greske... Valjda ce u nastavku popustiti malo
.
Ovdje se vecina zagovara vjetar radi patoloske mrznje prema Djokovicu koju je nemoguce ne primjetiti. Neki je prikrivaju, neka otvoreno iskazuju. Na to svako ima pravo. Al' opet treba biti objektivan i priznati da se ne moze igrati kvalitetetan tenis pred jakim naletima vjetra. Igraci su psiholoski desetkovani. Vise razmisljaju o vjetru nego u igri. U takvim uslovima je nemoguce ocekivati vrhunske razmjene sto je valjda ljepota teniske igre.
Nakon ovog sam odustao od daljnjeg citanja komentara.Odmah da ti kažem da si potpuno promašio bit ovog sporta i da nakon ovoga vidim da ne vrijedi raspravljati sa tobom oko tenisa. Kada naučiš kako se vrednuju i određuju kvaliteti koje igrači posjeduju i pokazuju u svojim mečevima, onda ćeš shvatiti zašto je PRILAGODBA suština ovog sporta. Svako moje objašnjenje na tu temu ne bi pilo vode, zato istražuj malo po ostalim teniskim forumima, bili oni domaći ili strani, možda se i iznenadiš kakve ćeš odgovore na svoja pitanja i nedoumice, kao i već formirane stavove od kojih ne odstupaš iako su potpuno pogrešni, naći.
Izbjegao si odgovor na konkretno pitanje. Tvrdis nesto a za sto nemas nijednog dokaza. Isto tako mogu reci da je pikado sport cija je sustina prilagodba razlicitim vremenskim uslovima. Al' sta mi to vrijedi ako za tu tvrdnju nemam nijedan relevantan dokaz!? Nista, nula bodova.Gdje pise ovo boldano!?? Sustina tenisa igra po razlicitim vremenskim uslovima !??Tenis je sport kao i SKI skokovi koje si ranije pomenuo. Za kvalitetnu igru je potrebno ubezjediti lijepo vrijeme i aposlutnu tisinu. To je takav sport, nikakav 'survivor' niti nesto tome slicno.
I ovo finale ce vjerovatno biti oslabljeno radi jakog vjetra... Vec u prva tri gejma vidim traljave razmjene udaraca, netipicne greske... Valjda ce u nastavku popustiti malo
Ovdje se vecina zagovara vjetar radi patoloske mrznje prema Djokovicu koju je nemoguce ne primjetiti. Neki je prikrivaju, neka otvoreno iskazuju. Na to svako ima pravo. Al' opet treba biti objektivan i priznati da se ne moze igrati kvalitetetan tenis pred jakim naletima vjetra. Igraci su psiholoski desetkovani. Vise razmisljaju o vjetru nego u igri. U takvim uslovima je nemoguce ocekivati vrhunske razmjene sto je valjda ljepota teniske igre.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ako vjetar nastavi puhati Djokovic ima jako male sanse za pobjedu... Jednostavno, agresivniji igrac je osudjen na poraz.
E sad, nikad ne treba podcjeniti Marejevu glupost
!!
Nece mi biti zao ako zaspim prije kraja duela. Meni ovo nije nimalo lijepo za gledati. Kao da igraju Dzmhur i Troicki
.
Hahahaha...
54 razmjene traljavih udaraca. Niko ne smije napasti. Ma bjaaaaziiiiiii, bjaaaaziiiiiiiiiiiii...
E sad, nikad ne treba podcjeniti Marejevu glupost
Nece mi biti zao ako zaspim prije kraja duela. Meni ovo nije nimalo lijepo za gledati. Kao da igraju Dzmhur i Troicki
Hahahaha...
54 razmjene traljavih udaraca. Niko ne smije napasti. Ma bjaaaaziiiiiii, bjaaaaziiiiiiiiiiiii...
da je sampras živ sad bi podero obojicu jedne ruke
Bayern Munchen i FK Sarajevo.Senijad Ibričić mama i tata fudbala.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.