LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

geoxx
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la geoxx » 10 feb 2013, 23:58

gotovo je ovo izgleda

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 11 feb 2013, 00:00

Svaka cast za Kobea, al ebes ovo....ovo nije kosarka. Gledat cijelu utakmicu kako on igra post up i 1 na 1....i nadat se da ces dobit...strasno...

Pa ne bi ni ja igro odbranu ako 15 napada ne dotaknem loptu uopste...ccc..kao ocekuje se da su svi motivisani da igraju u odbrani, ali u napadu niko ne dodirne loptu... Ajde jos donekle razumijem da Kobe ima najvise suteva, to i treba da je tako, ali da MWP i Clark imaju vise lopti nego Dwight...to ne razumijem nikako..

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 11 feb 2013, 00:05

Ma ebo ovo ...

Umjesto da sklone ovu p.cku s klupe i da dodje neki autoritet da rijesi situacija, i da s lakocom dobijemo ovaj Heat, jok ... Ide D'antoni debil, odnosno Kobe svoju politiku gura ... A sranja ccc

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2013, 00:10

Steta zbog poraza, no danas se dobro moglo vidjeti da D`Antoni ne posjeduje sistem u igri i Lakersi zbog toga placaju ceh. Treba nakon Clippersa u Cetvrtak sjesti i dobro razmisliti imali smila dalje ici sa D`Antoni-jem ili ponovo vratiti Bieckerstaff-a i pokusati izvuci maksimum iz ekipe u posljednjem dijelu regularnog dijela sezone.

Ne znam takodjer sta Kupchak koji qurac ceka i sto ne potpise neku cetvorku. Ne misli valjda da sa rovitim Howardom, Clarkom i Jamisonom moze izboriti PO.

PS: Na ruku na ide raspored Jazz-a koji je nakon All-Stara dosta tezi nego nas i cetiri utakmice nisu puno, ali pod uslovom da igramo pod odredjenim sistemom.

Edit: Isto tako svima bi se trebale upaliti crvene lampice u glavi kada te dvije najgore skakcke ekipe u ligi (Heat i Celtics) ubiju kada su u pitanju skokovi.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 11 feb 2013, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 11 feb 2013, 00:11

sundancekid je napisao/la:Svaka cast za Kobea, al ebes ovo....ovo nije kosarka. Gledat cijelu utakmicu kako on igra post up i 1 na 1....i nadat se da ces dobit...strasno...

Pa ne bi ni ja igro odbranu ako 15 napada ne dotaknem loptu uopste...ccc..kao ocekuje se da su svi motivisani da igraju u odbrani, ali u napadu niko ne dodirne loptu... Ajde jos donekle razumijem da Kobe ima najvise suteva, to i treba da je tako, ali da MWP i Clark imaju vise lopti nego Dwight...to ne razumijem nikako..
Ma nek je ne da nikome kad mu ide, šta će Howardu lopta kad mu je ili izbiju iz ruke, ili ga izguraju pa pokušava neke tarzanske horoge...
Opet ponavljam, šteta za poraz možda je +10 i prevelika razlika s obzirom da su se LAL dobro držali 3/4 al' šta je tu je...

Mislim da niko nije ni računao pobjedu u gostima protiv Miamia, daj ti da ne kiksamo protiv Magica, Kingsa, Hornetsa, Catsa a u derbijima dati 100% od sebe i šta Bog da...

Sad slijede 4 domaće utakmice od kojih bi 3 morali dobiti ako želimo ostati u trci za PO. U goste nam dolaze redom Sunsi, Clipe, Boston i Portland.

Osim Sunsa koje MORAMO dobiti, ostali protivnici su teški ali mislim da možemo sebi dopustiti samo 1 poraz!
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 feb 2013, 00:15

Posteno govoreci Miami je bolje , ali za cudo nije puno , nama je falio Gasol, tj. da neko skoci kada nema Howarda, Clark se previse izvlaci iz reketa , a Jamison nece :roll:

Ja sam zadovoljan igrom , vidi se napredak , najveci je problem TRENER, to otvoreno tvrdim , igrica se i trude koliko trener nezna, a MWP MORA malo vise biti na klupi pa nek igra ako nista Ebanks , jer je MWP bas pao u formi i srlja :roll:
Nash i Kobe se stvarno trude , cak igraju po stare godine jadan sa drugim pick and roll , sto zbunjuje i ove zvjezde , bas su me odusevili veceras njih dvojca , Nash nmoze zbog fizikalija vise , a ja stvarno neznam kako Kobe izvlaci ovo iz sebe , stvarno je bio fenomenalan.

Djaba kada smo dopustili toliko off skokava i onih "nicijih" lopti da zavrse kod njih pa da lahko poentiraju , James jesta ima strasnu statistiku ali to je bila ugoavnom tranzicija i najvise na jadnom Nashu koji nema sanse protiv njega , a Wade je dobio tekmu ispogadjao je strasno , malo su ga i sudije pogurale , ali je preko ruku i ispogadjao , djaba on i James su u prime-u kod nas Howard bi trebao biti ali je povrjedjen i nije ni sjenka onoga iz Orlanda , a Kobe je na zalasku a Nash bi trebao prema svim zakonima biti u penziji , ali se bore. Ova mi tekma daje nadu , treba nam vise roatcije i da se MWP vise bude na klupi i da se vise spusta Howardu , a to sa ovim trenerom necemo dobiti.

Tako da definitivno ameresom ima pravo , jedini i najveci krivac je debilkasti sin Jim Buss koji upropastava sansu Bryanta a pogotov Nasha sto je stvarno tragedija , kada vidis kako se trude i kako protiv nominalno od top3 igraca u prime-u su veceras igrali protiv 2 i cak su ih naucili kosarci , ovi su mladji i jaci nemoze se protiv prirode ;)

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 11 feb 2013, 00:18

evo gledao sam utakmicu LAL jednostavno nisu ekipa.Ono sto se desava je da nema hemije u ekipi.Glavni krivac je tu Kobe,ipak je on legenda kluba i trebao je to sve uvezat i ponasanjem i svim drugim.Vi imate odlicnog razigravaca u Nashu ali zadnjih 5 minuta nije dobro dirnuo loptu.Gledam idu Nash i Kobe skupa na svojoj polovici i odmah uzima Kobe loptu.Pa kako ne moze malo odigrat lakse,pustit Nasha da organizuje napad a on kroz blokove dolazit do laganih suteva.Howarda toliko ignorisu da covjek mdjeluje totalno bezvoljno.U prvom pluvremenu dok je Nash imao vise loptu sve je bilo dobro.Ja znam da vi navijaci gotivite Kobe-a i branit cete ga jer je toliko dao klubu,ali ipak i njemu treba neko u LAL rec da on nije veci od kluba.Ona slika igra se za LAL ne za ime,to prvo sebi treba ubacit u glavu.Nash moze puno vise dat i ovako star.
Na kraju bolje vam je da vas trenira bilo ko osim ovog klovna na klupi.Znam reci ce neko nije do trenera al on je primjer covjeka koji ne radi na sebi,ljudi ga provalili a on i dalje istu pricu forsira.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 feb 2013, 00:24

dema je napisao/la:evo gledao sam utakmicu LAL jednostavno nisu ekipa.Ono sto se desava je da nema hemije u ekipi.Glavni krivac je tu Kobe,ipak je on legenda kluba i trebao je to sve uvezat i ponasanjem i svim drugim.
Kobe vecras kriv :o :shock: :? :roll:
Mozda jeste sto je toliko pokusavao razugrati ostale , kad mu je dobro islo na postu , valjda bi Howard vise trebao traziti loptu , svaka cast Clark-u on makar ne bjezi od odgovornosti , jeste uzeo previse lopti ali se nudio , druga prica je MWP koji se nudi a nezna on bi trebao vise drugima otvarati prostor , vise ici na off skok a ne stajati u korneru :roll:

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 11 feb 2013, 00:25

I ovdje uvijek ista prica...zagovara se novi trener, 4ti u istoj sezoni...(ili 3 ako govorimo o Bearnie-u).. Nikako ljudi ne kontaju da to nikakve dobre stvari nece donijeti.. Nece doci neko i okrenut sve ove greske u neku ekipu koja razara... Ekipa, ovakva kakva jeste desetkovana povredama, i sad djeluje 10 puta bolja nego ona sa pocetka sezone. Nije sramota izgubit od Majamija. A D'antoni je mozda mogo malo drugacije rasporedit minute, ali na terenu Kobe radi sta hoce, nema tu puno neke price. Kobe je radio sta hoce i kod Philla, tako je na kraju krajeva otjero Shaqa.

D'antoni se moze krivit recimo da nije Gasola iskoristio kako treba, al ne moze on uci i igrat odbranu il skakat po terenu kad niko ne moze ufatit loptu...ebi ga.. Kakav god da ti je sistem, ako pravis onakve gluposti dzaba ti svaki trener na svijetu, ono je stvar individualne pameti kosarkasa, a ne sistema. Nit realno D'ntoni moze Kobija dozvati i reci mu da malo razigra ostale. Cak i Nash u ovoj utakmici nije imo loptu u rukama, nit je stigo bilo sta kreirat. Zasto? Zato sto Kobe nije ni jedan jedini dodir s loptom imo, a da je nije makar 5 sekundi drzo i sidrio bez ikakve potrebe. Na stranu dobar ucinak, svi vide kako je on bio efikasan, pa to Kobe moze u invalidskim kolicima, jer je majstor, ali je veceras uporedo sa tim sjebo ostatak ekipe. Ako imas Dwighta koji bezeze trci po terenu gore dole ko idiot, ne das mu loptu nikako, kako ces ocekivat da on odigra bilo sta kako treba??

Mozes promijenit hiljadu trenera, al te stvari neces popravit. Mozes promijenit roster, dat ekipi vremena da se igraci jos malo bolje uklope, ali Kobijev mentalitet neces promijenit..

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 11 feb 2013, 00:28

Kobe Bryant je napisao/la:
dema je napisao/la:evo gledao sam utakmicu LAL jednostavno nisu ekipa.Ono sto se desava je da nema hemije u ekipi.Glavni krivac je tu Kobe,ipak je on legenda kluba i trebao je to sve uvezat i ponasanjem i svim drugim.
Mozda jeste sto je toliko pokusavao razugrati ostale , kad mu je dobro islo na postu , valjda bi Howard vise trebao traziti loptu , svaka cast Clark-u on makar ne bjezi od odgovornosti , jeste uzeo previse lopti ali se nudio , druga prica je MWP koji se nudi a nezna on bi trebao vise drugima otvarati prostor , vise ici na off skok a ne stajati u korneru :roll:
pa dobro lijepo je gledat one suteve,meni licno ljepse nego zakucavanja itd,ali koliko je samo napada usporio,drzi loptu po 10-15 sekundi pa suta,a da niko ne dirne loptu,ali eto svako ima svoje misljenje
po meni je bolje da Nash ima loptu a da se on krece bez lopte tad bi puno lakse i brze dolazio do poena,

e tako je covjek iznad objasnio sta sam htio rec

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 11 feb 2013, 00:36

buduci da je vecina ocekivala blowout dobro je...a ne znam sta se sad zalite kad brajant igra ovako kako je i poceo s asistiranjem , znaci dobija loptu u postu i vrti se dok se neko ne otvori a ako nema nikoga ide to rijesit sam...ponavljam , skok i katastrofalan artest su nas najvise unistili
hit you with so many rights you gonna beg for a left

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 feb 2013, 00:39

dema je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:
pa dobro lijepo je gledat one suteve,meni licno ljepse nego zakucavanja itd,ali koliko je samo napada usporio,drzi loptu po 10-15 sekundi pa suta,a da niko ne dirne loptu,ali eto svako ima svoje misljenje
po meni je bolje da Nash ima loptu a da se on krece bez lopte tad bi puno lakse i brze dolazio do poena,

e tako je covjek iznad objasnio sta sam htio rec
Dema budi malo realn , Nas i Kobe su extra saradjivali , Nash mu je pogao , drugo je sto je ovo Miami , i falat imaju najbolju odbranu na perimetru , i tu su i Kobe i Nash skontali , nembi mao sanse Nash sa rovitim Howardom protiv ekipe koja NJABOLJE zatvrara pick and roll , druga stvar sto Howard nije htio da vise trai loptu na postu , izgubio je snagu da se izbori ili fakat ima jos jaku povredu , Kobe i Nash su odlucili da samo mogu pobjedjivati ako Kobe-a udvajaju a tu je negdje Nash, jer nema Nash toliko vise explozivnosti da on sam napravi razliku , ALI ETO UZMEMO DA IMA JOS SNAGE DA NPRAVI VISAK , HOWARDA CE FAULIRAT PA DA PUCA SLOBODNA , BRYANTA CUVA UVJEK JEDAN I NEODBAJA SE OD NJEGA , ZNACI PREPOSTAVKA DA JE SAM MWP NA TRICI I CLARK NA POLUDISTANCI , jer je to ta igra znamo sve , pa nemoze Clark toliko ispogadjati a MWP baca cigle u zadnje vrijeme , zato su i obrnuli uloge da makar iskoriste da Nash ostane sam jer je onda vjerovatnoca veca ;)
Nije sad da branim Bryanta , ali u zadnje vrijeme se bas trudi da raigra da probudi igrace , eh sad ni ja nevolim sto se javno iznosi prljav vs , ali to su lakersi uvjek je previse novinara oko njih , u drugim klubovima bude i gorih svadja pa niko ne sazna , to je cijena slave igranja u lakersima , Howard se tek na to privikava ;)

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 11 feb 2013, 00:42

Kobe je kriv što ih kolektivno ne otjera u PM !!!
(Nashu svaka čast)
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 feb 2013, 00:46

Nisu u stanju zagraditi i iskontrolisati defanzivni skok i to sa Howardom na parketu. Blame it on Kobe. :mrgreen: Howard je u 75% slučajeva neupotrebljiv. To nije zbog Kobeja, već zbog samog Howarda i zbog D'Antonija. Jednostavno, nakon večerašnje utakmice opet reći da je glavni problem Kobe - ne pije vode. PO pozicije su 4 utakmice daleko i sve su manji izgledi da ćemo Lakerse gledati u doigravanju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 feb 2013, 01:12

Ovdje vazda isti komentari...nebitno uopste kako je neko odigrao,protiv koga se igralo i slicno...pojedinci samo idu copy/paste...vec napamet znam komentare.Nema svrhe vise bilo sta pisati...

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 11 feb 2013, 01:29

XConTroL7 je napisao/la:buduci da je vecina ocekivala blowout dobro je...a ne znam sta se sad zalite kad brajant igra ovako kako je i poceo s asistiranjem , znaci dobija loptu u postu i vrti se dok se neko ne otvori a ako nema nikoga ide to rijesit sam...ponavljam , skok i katastrofalan artest su nas najvise unistili
i jos katastrofalniji Jamison... Treba biti realan pa reci da bolje od ovog ne moze ova ekipa Lakersa. Mogla bi recimo da uz Kobea ima jos nekog superstara kao sto ima Heat. Ali nema... Dwight je trenutno jedan malo iznadprosjecan igrac.
SI AMO CONte!!!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 11 feb 2013, 01:48

Kobe opet kriv...? Je li se neko sali sa mnom ili...?

Lakersi i nisu lose odigrali ali Heat je najjaca ekipa u ligi i puno bolje se nije moglo
Povrh svega i povrede su ucinile svoje i je.bu nas cijele sezone, prvo Nash, pa Howard,pa Gasol pa Howard opet....mislim...:(

Niko nije ni ocekivao pobjedu, idemo dalje, moze se izborit play off jos uvijek, tesko ali moze :)

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 11 feb 2013, 11:01

srece u nesreci je ta sto su i huston i portland sinoc zijanili protiv dosta laksi protivnika pa je ista meta i odstojanje...na sinocnoj tekmi se fino vidi koliko ustvari fali gasol, pa da je on i sa klupe usao sinoc da nije povrijedjen, garantujem da bi napravil razliku i da nije hill povrijedjen jednostavno rotacije radi...kobi citavu tekmu jede i jamesa i wadea na niskom postu koji su dobri odbranbeni igraci, e sta bi gasol radio protiv dosta losijih igraca koje miami ima u reketu sa ledjnom tehnikom, al sve je to da je ovo ili ono, uglavnom nije vise ni do howarda, ni kobija,nasha 3 ili 10..fali malo sistema u igri,,sinoc se pokusalo taktikom preko kobija i fino je to islo 3/4 al jedino zbog manjka igraca,tj malo losije rotacije smo izgubili, ali ako nista postoji odredjeni napredak i ne ide se grlom u jagode...nadam se da ce pristup i u iducim tekmama biti isiti i moglo bi ovo na dobro izaci.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2013, 14:52

Prema racunici Americkih medija Lakersi u posljednjih 30 utakmica moraju imati omjer 20-10 da bi izborili PO...
Ukoliko ostanemo na trenutnom rosteru tesko cemo to ostvariti, jer nam je prijeko potreban jedan visoki igrac i stvarno ne znam sto Kupchak do kraja sezone nepotpise Martina za vet-minimum. Mislim da tim potezom nista ne mozemo izgubiti i samo mozemo dobiti...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 11 feb 2013, 19:39

amerosm je napisao/la:Prema racunici Americkih medija Lakersi u posljednjih 30 utakmica moraju imati omjer 20-10 da bi izborili PO...
Ukoliko ostanemo na trenutnom rosteru tesko cemo to ostvariti, jer nam je prijeko potreban jedan visoki igrac i stvarno ne znam sto Kupchak do kraja sezone nepotpise Martina za vet-minimum. Mislim da tim potezom nista ne mozemo izgubiti i samo mozemo dobiti...

Po meni nije nerealno. Iako smo sinoc izgubili, mislim da konacno pocinjemo liciti na ekipu, zna se tacno sta je cije. Nash i Kobe su podjelili playmakerske odgovornosti, stvar jebu povrede, odbrana koja se mora jos dosta podici i Howard koji ce nadam se ili podici svoju formu ili biti trejdovan.
SI AMO CONte!!!

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.