Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - općenito
Upravu je @Signore, pogotovo ako govorimo o sudijskim greškama oko (ne)dosuđenih penala, u svakoj tekmi je puno faulova, puno kontakta, malo igre, pa samim tim na svakoj utakmici imaš par situacija u kaznenom prostoru oko kojih se teško odlučiti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
ne slazem se . slucaj jucer zrinjski -radnik ocita namjera sudaca da se ostete jedan klub . bilo je jos situacija koje veceras bht ne prikaza . ne kazem da nije isto bilo na utakmici zrinjski - gosk npr . tu se ne radi o nekvalitetnim sucima , na sta ti aludiras , vec o kriminalu sto sa kvalitetom igraca nema previse veze .Signore je napisao/la:Suci nisu ni blizu lopovi koliko su nesposobni. A nije da im mozes puno zamjeriti, ne sude finale lige sampiona, sude cetrdesetu ligu u Europi. Treba pogledati koliko igraci prave gresaka, a bolje su placeni nego suci. U nasem nogometu jedan segment prati drugi itd. Losi igraci, losa igra, lose sudjenje, losa infrastruktura, losa posjeta, sve lose, a najlosiji mi na tu ligu, bolesnici obicni.Gradonacelnik je napisao/la:Ove se sudije neće okanut dok ne padne mrtva glava, a onda će svi bit krivi, hulugani, klubovi, političari, samo ne oni. I daj bože da neko rokne sudiju, a ne igrača ili protivničkog navijača.
Realno, suci nam nisu nista losiji od lige, a liga je losa i sudjenje ce se popraviti tek kad se sve podje popravljati. Ne mozemo imati vrhunsko sudjenje u certdesetoj ligi na kontinentu.
Nisam rekao da suci ponekad nisu lopovi (mada to za Zrinjski - Radnik nisam vidio pa ne bih komentirao) nego da je vecina gresaka nenamjerna i da su suci jednostavno nekvalitetni. Kompletna liga je nekvalitetna i sudjenje se jednostavno uklopilo u svo to sivilo.FaustinoAsprilla je napisao/la: ne slazem se . slucaj jucer zrinjski -radnik ocita namjera sudaca da se ostete jedan klub . bilo je jos situacija koje veceras bht ne prikaza . ne kazem da nije isto bilo na utakmici zrinjski - gosk npr . tu se ne radi o nekvalitetnim sucima , na sta ti aludiras , vec o kriminalu sto sa kvalitetom igraca nema previse veze .
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Upravo suprotno, većina grešaka je namjerna.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.
Al' popravio se Boro u zadnje vrijeme, obično konstatuje i potvrdi ono što gledaoci vide i kažu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Najveća lakrdija je bila kup utakmica Zeljo-Siroki iz prosle, a iz ove Gosk-Siroki gdje je Siroki ostecen i s koje su snimci obisli regiju, te Zrinjski-Gosk nedavno gdje je Gosk ostecen.
Koji je smisao toga vise? Kojeg vraga ulagat, trenirat i igrat?
Ovdje se svatko smije svakome i komentira a svaka ekipa je realno i zakinuta i pogurana u nekim utakmicama.
Treba poraditi na svemu ako se misli dalje, napredovat i napravit neki iskorak. Od udruzenja ligasa, smanjivanja na ligu 10, poboljsanja infrastrukture, reorganizacija sudackih komisija i sudaca, rijesit ovo sranje sa prijenosima, sredit drugu ligu...
Do tad ovo ostaje cirkus i opet ce na ljeto bit Europa max 1 pretkolo proci
Ovdje se svatko smije svakome i komentira a svaka ekipa je realno i zakinuta i pogurana u nekim utakmicama.
Treba poraditi na svemu ako se misli dalje, napredovat i napravit neki iskorak. Od udruzenja ligasa, smanjivanja na ligu 10, poboljsanja infrastrukture, reorganizacija sudackih komisija i sudaca, rijesit ovo sranje sa prijenosima, sredit drugu ligu...
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Smisao je da pojedinci pune dzepove i peru lovu preko klubova. Ko yebe fudbal vazne su pare.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
igrac kola: srdjan stanic, asistent u gubitku bodova zrinjskog i najveca poslijeratna legenda zeljeznicara!!! hvala srdjane, dabogda ti svaka utakmica bila onakva za lazne mostarce...
45515
Sudije su jednostavno nesposobne. Sa vremena na vrijeme ima i tendencioznog sudjenja no primarno je ovo prvo. No iskreno, i ja bio bio nezainteresovan kako da odradim posao sto bolje tako i da se dalje edukujem i poboljsavam kada bi za utakmicu dobio 500 KM (ovo glavni sudija) nakon sto sam prosao trnje i kamenje da dodjem do mogucnosti da sudim u najvecem rangu.
Za sat i po dobiju 500KM? Stvarno?? I nezainteresovani? Pa to ti je prosječna plata i po čovječe. Nisu neurohirurzi. Kako obavljaju posao ni 100KM ne zaslužuju.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
u dva kola dva neregularna gola dajete i opet imas obraza o nekoj utakmici od prije godinu danabrig je napisao/la:Najveća lakrdija je bila kup utakmica Zeljo-Siroki iz prosle, a iz ove Gosk-Siroki gdje je Siroki ostecen i s koje su snimci obisli regiju,i
i ne prenosi loptu igrac navalnih, kako Boro kaze, nego golman sirokogEvolve je napisao/la:Zivota ti Bore i komedije, on sa Centralne kamere vidi da je bio offside Menala protiv Krupe, sta kaze, "jasno se vidi".![]()
Ovo drugo cini se cisti offside za pogodak, iako lopta ide u mrezu i bio bi gol, ali je bio offside.
Volim te Bosno!!!
- Evolve
- Kontakt:
Pa gdje je tebi obraz poslje Goska i evo Borca prije par kola?? Nema nikakva smisla prstom upirati... Offside protiv Sarajeva je bio, totalno nepotrebno nas napadc igra glavom gdje lopta ide u mrezu 100%, a protiv Krupe, moze Boro valjat koliko hoce, ali nema jeb.ene sanse da se vidi ona situacija 1/1 bez kamere u ravnini.FaustinoAsprilla je napisao/la:u dva kola dva neregularna gola dajete i opet imas obraza o nekoj utakmici od prije godinu danabrig je napisao/la:Najveća lakrdija je bila kup utakmica Zeljo-Siroki iz prosle, a iz ove Gosk-Siroki gdje je Siroki ostecen i s koje su snimci obisli regiju,i
NK Široki Brijeg
Kod nas ti je skoro sve najbolje: najbolji derbiji, najbolji preokreti, najbolje sudacke lakrdije, najbolji teren itd itd samo pitari nikako da prodju solidno a kamoli najbolje...tuzlak1987 je napisao/la:Kako sam upratio kod vas na terenu najbolje utakmice budu, svako moze odigrati sta zeli ako mu se igra naravno.Evolve je napisao/la:Sudije u BiH su na nivou terena u BiH.
Prvo, gol protiv Krupe nema sanse iz one pozicije procjeniti da li je ofsajd ili ne 100%. Drugo, ofsajd jest jucer bio, ne treba mi Boro govorit i potvrđivat, vidilo se odmah. Treće, pričam o utakmicama gdje se glavni sudac izblamirao bas. To sto sam spomenuo Zrinjski i sto tebe odmah dira je drugo, al je cinjenica da je blamaza glavnog suca. Kao i u ove ostale dvije utakmice sto sam naveo.FaustinoAsprilla je napisao/la:u dva kola dva neregularna gola dajete i opet imas obraza o nekoj utakmici od prije godinu danabrig je napisao/la:Najveća lakrdija je bila kup utakmica Zeljo-Siroki iz prosle, a iz ove Gosk-Siroki gdje je Siroki ostecen i s koje su snimci obisli regiju,i
A htio sam samo reć koji je smisao toga? Svako kolo suci u glavnoj ulozi. Trebaju promjene drasticne da ovo krene naprijed inace ostaje ovaj cirkus ili cak pada na jos nize grane
Evolve je napisao/la:Pa gdje je tebi obraz poslje Goska i evo Borca prije par kola?? Nema nikakva smisla prstom upirati... Offside protiv Sarajeva je bio, totalno nepotrebno nas napadc igra glavom gdje lopta ide u mrezu 100%, a protiv Krupe, moze Boro valjat koliko hoce, ali nema jeb.ene sanse da se vidi ona situacija 1/1 bez kamere u ravnini.FaustinoAsprilla je napisao/la:u dva kola dva neregularna gola dajete i opet imas obraza o nekoj utakmici od prije godinu danabrig je napisao/la:Najveća lakrdija je bila kup utakmica Zeljo-Siroki iz prosle, a iz ove Gosk-Siroki gdje je Siroki ostecen i s koje su snimci obisli regiju,i
Kako misliš da ti je potrebna kamera u ravnini?
Ili ne znaš pravilo ofsajda ili bezveze samo zakuhavaš?
Ne može biti da nije bio ofsajd, jer je posljednji igrač odbrane bio igrač i bio je sam iza leđa golmana, što je po automatizmu ofsajd, jel' tako?
Možete ovdje naglabati koliko god želite, ali činjenica je da su sudijske greške u 90% slučajeva namjerne. Sad kad bi izvlačili statistiku, došli bi do zaključka da su sudije najviše griješile na utakmicama HŠK-a i Briga. Samo se sjetite kako je HŠK osvojio titulu u posljednjem kolu prošle sezone, pa onaj pad Kajkuta je bio ravan pogađanju snajpera sa Vraca, a niko ga nije ni dohvatio.
Na stranu i ta njamještanja, ali mene zanima šta mi to gledamo od fudbala na terenu, evo pitanje za sve ljubitelje blatnjavih igara, volio bih stvarno čuti zbog čega se ide na utakmice?
- Evolve
- Kontakt:
Nego kako ću gledati jel bio ako nema kamere u ravnini ??? Da gledam ko Boro majstor sa centralne kamere, pa eto bio je "jasno se vidi", čuvena Borina... Nisam rekao jel bio ili nije, rekao sam da nema šanse da se ova situacija sa 100% kaže da je bio offside bez kamere u ravnini ? Šta ti nije jasno, da crtam ?Egzircir je napisao/la:
Ne može biti da nije bio ofsajd, jer je posljednji igrač odbrane bio igrač i bio je sam iza leđa golmana, što je po automatizmu ofsajd, jel' tako?
Možete ovdje naglabati koliko god želite, ali činjenica je da su sudijske greške u 90% slučajeva namjerne. Sad kad bi izvlačili statistiku, došli bi do zaključka da su sudije najviše griješile na utakmicama HŠK-a i Briga. Samo se sjetite kako je HŠK osvojio titulu u posljednjem kolu prošle sezone, pa onaj pad Kajkuta je bio ravan pogađanju snajpera sa Vraca, a niko ga nije ni dohvatio.
Na stranu i ta njamještanja, ali mene zanima šta mi to gledamo od fudbala na terenu, evo pitanje za sve ljubitelje blatnjavih igara, volio bih stvarno čuti zbog čega se ide na utakmice?
NK Široki Brijeg
Da li je moguće da Ti ne vidiš da je ono ofsajd? Reci samo da se zajbvaš i neću više ovo ni spomenuti.Evolve je napisao/la:Nego kako ću gledati jel bio ako nema kamere u ravnini ??? Da gledam ko Boro majstor sa centralne kamere, pa eto bio je "jasno se vidi", čuvena Borina... Nisam rekao jel bio ili nije, rekao sam da nema šanse da se ova situacija sa 100% kaže da je bio offside bez kamere u ravnini ? Šta ti nije jasno, da crtam ?Egzircir je napisao/la:
Onog dana kada počnemo i svoje postupke kritikovati, tada ćemo izaći na zelenu granu, a do tada...
E čuj da mi crta, svašta...
- Evolve
- Kontakt:
Pa nebi pisao ovo što pišem da vidim u 3pm... Nemam nikakvih problema priznati da je ako je, isto što sam napisao za sinoćnju utakmicu, kad je je zivota ti. Neželim nikakve poklone od ljudi u "žutom" bili oni svjesni ili ne, ni boda.Egzircir je napisao/la:Da li je moguće da Ti ne vidiš da je ono ofsajd? Reci samo da se zajbvaš i neću više ovo ni spomenuti.Evolve je napisao/la:Nego kako ću gledati jel bio ako nema kamere u ravnini ??? Da gledam ko Boro majstor sa centralne kamere, pa eto bio je "jasno se vidi", čuvena Borina... Nisam rekao jel bio ili nije, rekao sam da nema šanse da se ova situacija sa 100% kaže da je bio offside bez kamere u ravnini ? Šta ti nije jasno, da crtam ?Egzircir je napisao/la:
Onog dana kada počnemo i svoje postupke kritikovati, tada ćemo izaći na zelenu granu, a do tada...
E čuj da mi crta, svašta...
NK Široki Brijeg
Najveca lakrdija je Siroki Zeljo 2015, kada su crtane linije koje nemaju veze sa mozgom. Ono je bila klasicna pljacka, od crvenog do ofsajda.brig je napisao/la:Najveća lakrdija je bila kup utakmica Zeljo-Siroki iz prosle, a iz ove Gosk-Siroki gdje je Siroki ostecen i s koje su snimci obisli regiju, te Zrinjski-Gosk nedavno gdje je Gosk ostecen.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.