FK Sarajevo - Članstvo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo - Članstvo
Sve ja to razumijem, al zasto mi moramo u svemu najgorem da se mi poredimo..
Upravo si rekao hrvaska liga ALI OSIM HAJDUKA, sta je to HAJDUK PA ON MOZE imati 35000 clanova, grad nista vise stanovnistva, bogastvo stanovnistva nije mnogo veci ako uzmes da mi imamo mnogo jacu dijaspiru (bogatiju) u 30 godina 2 prvaci zanjih 18 godina 0 puta prvaci manje imaju utakmica od nas u evropi (neznam za ovo) i oper 7x vise clanova.. zasto se ne uporedjujemo tako, zasto se sa hnk mamic uporedjujemo po navijacima zasto se ne uporedjujemo sanjima u tomu da oni imaju svake godine 9 igraca iz omladinskog pogona koje izbace 5 igraju po hnl 3 u dinamu 1 se proda u prosjeku preko 15 m€..
Tan
Nam
Mirvic
Nisu to ljudi u rangu brajlovica vec u rangu mamica i u vecem rangu (financiski vlasnistvo klubova kao kardif korti los angeles) imamo pred uslove da se poredimo sanjima mozda nemamo mogucnost da budemo jednaki i bolji al da budemo blizu, osjek rijeka nisu puno daleko od dinama..
Mi nismo ustanju dranazu i travnjak da promjenimo,a imas vlasnika koji je zaradio 360 m£ (funti) samo sto je 2 puta izborio da udje u premijer ligu engleske..
Mi ako nedignemo guzicu kao narod vrlo brzo ce vladat nasom drzavom sirijci avganistanci
Upravo si rekao hrvaska liga ALI OSIM HAJDUKA, sta je to HAJDUK PA ON MOZE imati 35000 clanova, grad nista vise stanovnistva, bogastvo stanovnistva nije mnogo veci ako uzmes da mi imamo mnogo jacu dijaspiru (bogatiju) u 30 godina 2 prvaci zanjih 18 godina 0 puta prvaci manje imaju utakmica od nas u evropi (neznam za ovo) i oper 7x vise clanova.. zasto se ne uporedjujemo tako, zasto se sa hnk mamic uporedjujemo po navijacima zasto se ne uporedjujemo sanjima u tomu da oni imaju svake godine 9 igraca iz omladinskog pogona koje izbace 5 igraju po hnl 3 u dinamu 1 se proda u prosjeku preko 15 m€..
Tan
Nam
Mirvic
Nisu to ljudi u rangu brajlovica vec u rangu mamica i u vecem rangu (financiski vlasnistvo klubova kao kardif korti los angeles) imamo pred uslove da se poredimo sanjima mozda nemamo mogucnost da budemo jednaki i bolji al da budemo blizu, osjek rijeka nisu puno daleko od dinama..
Mi nismo ustanju dranazu i travnjak da promjenimo,a imas vlasnika koji je zaradio 360 m£ (funti) samo sto je 2 puta izborio da udje u premijer ligu engleske..
Mi ako nedignemo guzicu kao narod vrlo brzo ce vladat nasom drzavom sirijci avganistanci
- Shategabri
- Kontakt:
Pa morao bi znati da za Hajduk navija cijela Dalmacija.Pitar6785 je napisao/la: ↑14 feb 2022, 14:10Sve ja to razumijem, al zasto mi moramo u svemu najgorem da se mi poredimo..
Tan
Nam
Mirvic
Pod navija ne mislim da je to kao kod nas ono navijam za FKS ili za komšiluk gluho bilo, a živim u Živinicama, Banovićima, nego navijam za Hajduk, a živim u Makarskoj, Gradcu i pri tome sam aktivni član i još idem na utakmice. Ogromna je to baza i uz to je navijačka kultura takva.
Tome dodaj još i Hercegovce koji su prilično zapaljeni za Hajduk.
Dijaspora je tu tanak faktor. Šta ćeš ti od dijaspore, neki zagriženi pitar će platiti članarinu ako je vani i to je to.
Kad dođe na ferije, ode na evropsku utakmicu.
Pa Dinamo je taj status izgradio. Ko nama brani da budemo prepoznatljivi i brend? Imaš priliku da akademiju izgradiš i da iz nje izbacuješ kvalitet. Treba puno raditi, a mi malo radimo, pa stanemo.
Mirvić puno više radi nego i Tan i Nam. Ovo zasad što je uradio je više nego za cijelog njihovog mandata. Mislim na lični angažman. To je ono što nama treba, da se neko aktivno bavi klubom. Dati 10 miliona godišnje je samo djelimično riješenje, pokriješ troškove, ali klub ne ide kud treba.
Koševo Zapad
Sa Hajdukom se u regiji moze porediti jedino Zvezda jos, i niko vise.
Rijeka, Osijek, Vojvodina itd...to su nasi dometi i klubovi koje bi trebali "nadjacati", u tim nekim segmentima.
Rijeka, Osijek, Vojvodina itd...to su nasi dometi i klubovi koje bi trebali "nadjacati", u tim nekim segmentima.
- FKS -
Zamolio bih vas da Sarajevo ne poredite s hajdukom niti s bilo kojim klubom i pritom taj drugi klub da glorifikujete do nebesa. Boli me ba k. za hajdukom i za svakim drugim klubom. Kanton Sarajevo ima pola miliona i ne moze od tih pola miliona doci 1% na utakmicu (to je 5000). Treba da nas bude 10000 minimum svaku utakmicu a i to je samo 2%! Ono raje 2-3000 sto nas dodje pa brat bratu bude 1/3 iz gradova izvan kantona Sarajevo iz Breze, Visokog, Kiseljaka, Fojnice, pa i iz daljih gradova momci dolaze. Kanton Sarajevo ima sigurno 500 milionera (npr Kakanj ima 32 milionera!) i medju njih 500 ne moze da se nadje njih 10 da uloze u Sarajevo? KK Bosnu? Pa i hudog zelju? Znate zasto?
Zato sto... ma necu ispasce uvijek da sam kontra dodjosa iz istočne Bosne ali sta on zna a dosao je iz Rogatice sta su Pitari, Horde zla, ko je bio Hase, Kindže i Pape - NIŠTA. Zato propadamo.
Zato sto... ma necu ispasce uvijek da sam kontra dodjosa iz istočne Bosne ali sta on zna a dosao je iz Rogatice sta su Pitari, Horde zla, ko je bio Hase, Kindže i Pape - NIŠTA. Zato propadamo.
Sve se slazem sve stoji, al mi moramo naci nacin da tipovi ko Tan Mirvic Nam obezbjedi 3-4 m€ svake godine trebalo nam netrebalo, takodje da taj TAN reklamira Maleziji ili mc donalds tako isto mirvic treba da reklamira svoju firmu sta vec ima il da nadje neku firmu kojoj nije problem platir 500 k€ godisnje za reklamiranje, da dovede strocne ljude koji znaju radit svoj poso u akademi a ne tipove ko ahmet krste tirkovic uscuplic adilovic bandovic znaci koji jednog dana memaju iskustva u **** famosu..Shategabri je napisao/la: ↑14 feb 2022, 14:51Pa morao bi znati da za Hajduk navija cijela Dalmacija.Pitar6785 je napisao/la: ↑14 feb 2022, 14:10Sve ja to razumijem, al zasto mi moramo u svemu najgorem da se mi poredimo..
Tan
Nam
Mirvic
Pod navija ne mislim da je to kao kod nas ono navijam za FKS ili za komšiluk gluho bilo, a živim u Živinicama, Banovićima, nego navijam za Hajduk, a živim u Makarskoj, Gradcu i pri tome sam aktivni član i još idem na utakmice. Ogromna je to baza i uz to je navijačka kultura takva.
Dijaspora je tu tanak faktor. Šta ćeš ti od dijaspore, neki zagriženi pitar će platiti članarinu ako je vani i to je to.
Pa Dinamo je taj status izgradio. Ko nama brani da budemo prepoznatljivi i brend? Imaš priliku da akademiju izgradiš i da iz nje izbacuješ kvalitet. Treba puno raditi, a mi malo radimo, pa stanemo.
Mirvić puno više radi nego i Tan i Nam. Ovo zasad što je uradio je više nego za cijelog njihovog mandata. Mislim na lični angažman. To je ono što nama treba, da se neko aktivno bavi klubom. Dati 10 miliona godišnje je samo djelimično riješenje, pokriješ troškove, ali klub ne ide kud treba.
To nisu nikakve cifre ako hoces da se bavis fudbalom, dinamo trosi 55 m€ godisnje a ovde se ljudi kurce sa budzetom od 8 m€…
Nemoramo mi imat 35 k clanova al 8 k clanova nije nemoguca misija vec realno i veoma lahko dostizivo..
Navijaci clanovo godisnja karta posjeta od 5-6 k bez derbija 15 k ljudi na derbiju, 18 k prosjek po utakmici u evropi bi natjeralo vlasnike da ulazu sto vise i da ostanu sto duze
Vi ste ludi ako mislite da u Sarajevu ima 300k ljudi
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ko može neka obezbjedi sebi polusezonsku na vrijeme pogotovo ako ste redovni na Koševu jer je ova varijanta dosta jeftinija.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Posto ne mogu cesto dolaziti dolje na tekme, (eventualno se to svede na 1 tekmu mjesecno, ako i toliko zbog posla i daljine) od mene jedna polusezonska za sjever ko nije u mogucnosti sebi priustiti istu
1946-1987
- 19BordoBijeli46
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

5283
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
- Shategabri
- Kontakt:
Pa pisali smo već i to je evidentno, nema navijačke kulture, mlađa raja, da ne kažem djeca, njih to ne zanima puno.ŠTA_JE je napisao/la: ↑14 feb 2022, 15:49Zamolio bih vas da Sarajevo ne poredite s hajdukom niti s bilo kojim klubom i pritom taj drugi klub da glorifikujete do nebesa. Boli me ba k. za hajdukom i za svakim drugim klubom. Kanton Sarajevo ima pola miliona i ne moze od tih pola miliona doci 1% na utakmicu (to je 5000). Treba da nas bude 10000 minimum svaku utakmicu a i to je samo 2%! Ono raje 2-3000 sto nas dodje pa brat bratu bude 1/3 iz gradova izvan kantona Sarajevo iz Breze, Visokog, Kiseljaka, Fojnice, pa i iz daljih gradova momci dolaze. Kanton Sarajevo ima sigurno 500 milionera (npr Kakanj ima 32 milionera!) i medju njih 500 ne moze da se nadje njih 10 da uloze u Sarajevo? KK Bosnu? Pa i hudog zelju? Znate zasto?
Pogledaj ko je na tribini. Pitaj se zašto je sjever tako tanak.
A vjeruj ti koji dođu iz istočne Bosne su redovniji na utakmicama od nekih ''zagriženih'' Pitara

Jedan rođo je uvijek na istoku ful sa dvojicom malaca. Pitarčina sa dna kace.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Dio struktura kluba se treba ozbiljno pozabaviti pitanjem marketinga i privlačenja navijača na tribinu. Kako je Mirvić glavnokomandujući, a dolazi iz zemlje gdje je marketing sve, računam da će obratiti pažnju na taj dio i da će se uraditi nešto konkretno.Pitar6785 je napisao/la: ↑14 feb 2022, 15:54Sve se slazem sve stoji, al mi moramo naci nacin da tipovi ko Tan Mirvic Nam obezbjedi 3-4 m€ svake godine trebalo nam netrebalo, takodje da taj TAN reklamira Maleziji ili mc donalds tako isto mirvic treba da reklamira svoju firmu sta vec ima il da nadje neku firmu kojoj nije problem platir 500 k€ godisnje za reklamiranje, da dovede strocne ljude koji znaju radit svoj poso u akademi a ne tipove ko ahmet krste tirkovic uscuplic adilovic bandovic znaci koji jednog dana memaju iskustva u **** famosu..Shategabri je napisao/la: ↑14 feb 2022, 14:51Pa morao bi znati da za Hajduk navija cijela Dalmacija.Pitar6785 je napisao/la: ↑14 feb 2022, 14:10Sve ja to razumijem, al zasto mi moramo u svemu najgorem da se mi poredimo..
Tan
Nam
Mirvic
To nisu nikakve cifre ako hoces da se bavis fudbalom, dinamo trosi 55 m€ godisnje a ovde se ljudi kurce sa budzetom od 8 m€…
Nemoramo mi imat 35 k clanova al 8 k clanova nije nemoguca misija vec realno i veoma lahko dostizivo..
Navijaci clanovo godisnja karta posjeta od 5-6 k bez derbija 15 k ljudi na derbiju, 18 k prosjek po utakmici u evropi bi natjeralo vlasnike da ulazu sto vise i da ostanu sto duze
Što se tiče akademije, ako će se baviti ozbiljno tim projektom, jasno je da treba stručno lice na čelu. A pomenuti mogu biti pomoćnici. Recimo Ahmet ili Krste sutra mogu svoja iskustva prenijeti, ali nikako da oni budu ti koji profilišu igrača.
Pa da bi nešto zaradio treba i uložiti. Ako se ne varam mi smo uzeli preko milion KM zimus na transferima. Sad zamisli da se bolje radi. Da si nekakav brend. Pa da od transfera računaš nekih 5 miliona eura bar godišnje. Pa da upadneš bar u konferencijsku u grupne faze. Sve je to za nas ko odlazak na Jupiter, a sve jer se ne radi dobro.
Za 8 k članova treba stabilnost i dobar rad kluba uz već pomenute marketinške aktivnosti.
Za tih 5-6 k redovnih moraš povezati bar tri top sezone. Svaki pad računaj reset na standardnih 2 k.
Za Evropu nije problem, bar ljetni dio jer tad imaš i dijasporu.
Već pomenuta bilo kakva grupna faza vjerujem da bi isto bila ispraćena.
Koševo Zapad
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
5325
Meni je sve preko 5 hiljada extra. Nema kod nas raja tu naviku, uclanjivanja, posjete fan shopu itd. Cudni smo mi po tom pitanju. Ako bude 6 hiljada, to je fantasticno !
Ne volim pricati o zelji, ali njihov broj clanova nije nikakvo mjerilo iz dva razloga :
1. Oni su se uclanjivali zbog sadake. Sami na pressu rekose da su za licencu skupili od navijaca.
2. Znamo da to nije realan broj clanova jer su pojedini uclanjivali sve, svasta i svakoga. Auta, cuke, mace, ormare... Pokojne ljude uclanjivali (iz respekta prema tim ljudima necu da objavljujem slike kao dokaz.)
Sve ovo govorim da ne bude price: kone u nikad losijoj situaciji imaju duplo vise clanova itd.
Ne volim pricati o zelji, ali njihov broj clanova nije nikakvo mjerilo iz dva razloga :
1. Oni su se uclanjivali zbog sadake. Sami na pressu rekose da su za licencu skupili od navijaca.
2. Znamo da to nije realan broj clanova jer su pojedini uclanjivali sve, svasta i svakoga. Auta, cuke, mace, ormare... Pokojne ljude uclanjivali (iz respekta prema tim ljudima necu da objavljujem slike kao dokaz.)
Sve ovo govorim da ne bude price: kone u nikad losijoj situaciji imaju duplo vise clanova itd.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
Realno mi svake godine trebamo imati 5000 clanova.Sve iznad toga je fenomenalno.
Ove godine smo stvarno prekucali,a tek polovina februara.Mislim da nas je prosao taj neki vrhunac trenutno.Prosle pripreme,nece vise biti pojacanja tako da ne treba ocekivati vise neki skok broja.
Ako dodjemo do 6000 do Trebinja(vjerujem da hocemo)bit ce odlicno.
Bit ce na ljeto pred Evropu kad dodje dijaspora jos par stotina,moze ovo na 7k i vise ove godine.
Ove godine smo stvarno prekucali,a tek polovina februara.Mislim da nas je prosao taj neki vrhunac trenutno.Prosle pripreme,nece vise biti pojacanja tako da ne treba ocekivati vise neki skok broja.
Bit ce na ljeto pred Evropu kad dodje dijaspora jos par stotina,moze ovo na 7k i vise ove godine.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Apsolutno, samo neka se pozitivna priča nastavi.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 feb 2022, 17:56Realno mi svake godine trebamo imati 5000 clanova.Sve iznad toga je fenomenalno.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ukljucivanjem Amerike u sistem clanstva, promocija toga na tom prostoru bi mozda moglo i 10% od ovog broja dodati na nasu cifru
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3