Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

enobarca
Kontakt:

Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Post Postao/la enobarca » 09 apr 2022, 10:14

MElloo je napisao/la:
09 apr 2022, 02:07
enobarca je napisao/la:
09 apr 2022, 01:52
TheTruth34 je napisao/la:
04 apr 2022, 23:05
Počeo opet nakon toliko godina gledati Charliea i Two and a half man...meni uz HMYM i prijatelje definitivno najjači sitcom.
Meni ni one epizode sa Ashtonom nisu toliko lose ko vecini, bilo je i sa njim dobrih epizoda. Naravno ne moze se porediti sa Charliem ali gledljivo je.
nisu ni meni ima par stvarno dobrih epizoda.Alan je abs nosio taj show iako je postao parodija svog karaktera.One epizode sa Jeffom Strongmanm su mi dobre
I meni, prejak lik :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 apr 2022, 10:27

Zadnja epizoda prve sezone Severancea je čista umjetnost :tokralju:

Kamera, kinematografija, gluma, napetost, igra na setu, detalji. Ovih 9.8 na IMDB-u je prenisko.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 09 apr 2022, 13:52

Otelo je napisao/la:
09 apr 2022, 10:27

Kamera, kinematografija, gluma, napetost, igra na setu, detalji. Ovih 9.8 na IMDB-u je prenisko.
O cemu se radi u seriji? Nekako ti to bolje opises nego traileri i recenzije aka InesMrenica 😅
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 apr 2022, 14:04

forgempp je napisao/la:
09 apr 2022, 13:52
Otelo je napisao/la:

O cemu se radi u seriji? Nekako ti to bolje opises nego traileri i recenzije aka InesMrenica 😅
Al' čar je u tome da ne znaš šta se dešava :mrgreen:

Evo u spoiler ću:
Memorija uposlenih u Lumos firmi je hirurški odsječena, odnosno kad su na poslu ne sjećaju se svog života mimo posla, a kad su mimo posla ne sjećaju se ničeg sa posla, osim imena firme za koju rade.

To je generalna premisa, a što se ostalog tiče, to je teško objasniti. Vizualni stil govori dosta, sporedni likovi su misterija, ono što se dešava unutar firme je misterija. Često se ne dešava ništa, a na kraju epizode se ispostavi da se desilo puno toga.
Pogledaj, nećeš se pokajati. Adam Scott je fantastičan, Britt Lower dominira u svojim scenama. Psihološka serija gdje ni sami likovi ne znaju šta se dešava, a sa time ni gledatelj. To sve upotpunjava i nevjerovatan vizualni stil od prve do zadnje epizode. Postoje fantastične serije i onda serije poput ove zbog koje je televizija umjetnost.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 09 apr 2022, 14:20

Otelo je napisao/la:
09 apr 2022, 14:04
forgempp je napisao/la:
09 apr 2022, 13:52
Otelo je napisao/la:

Al' čar je u tome da ne znaš šta se dešava :mrgreen:

Evo u spoiler ću:
Memorija uposlenih u Lumos firmi je hirurški odsječena, odnosno kad su na poslu ne sjećaju se svog života mimo posla, a kad su mimo posla ne sjećaju se ničeg sa posla, osim imena firme za koju rade.

To je generalna premisa, a što se ostalog tiče, to je teško objasniti. Vizualni stil govori dosta, sporedni likovi su misterija, ono što se dešava unutar firme je misterija. Često se ne dešava ništa, a na kraju epizode se ispostavi da se desilo puno toga.
Pogledaj, nećeš se pokajati. Adam Scott je fantastičan, Britt Lower dominira u svojim scenama. Psihološka serija gdje ni sami likovi ne znaju šta se dešava, a sa time ni gledatelj. To sve upotpunjava i nevjerovatan vizualni stil od prve do zadnje epizode. Postoje fantastične serije i onda serije poput ove zbog koje je televizija umjetnost.
Hvala, moram znaci pogledati kad je tako dobra.
A ona serija After Life, jesi li nju upratio? Mnogi je hvale ali nisam je jos zapoceo.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 apr 2022, 14:35

E to nisam gledao (i to je moguće :mrgreen: )

slika

Ovo je obnovljeno za četvrtu, ujedno i zadnju sezonu. Prve tri sezone su ekstra i bit će lijepo zaokruženo. Serija je odlična.

Ono što nije odlično je peta sezona Elitea koja je izašla jučer i možda se mnogi od vas pitaju kako sam uspio brže da pogledam osam epizoda od cca 45 minuta? Veoma lako. Svaka epizoda se sastoji od 10 minuta seks scena, deset minuta parti scena, 15 minuta radnje i 5 minuta hodanja uz muzičku pozadinu gdje se ništa ne dešava. Ostatak je završna špica od tri - tri i pol minute.

Prve tri sezone su bile veoma zabavne i guilty pleasure sa dozom drame i lude radnje, zadnje dvije epizode su self hate guilty pleasure gdje ništa nije dobro, pa se gleda da se vidi šta još pisci mogu smisliti, koga će skupa odvesti u krevet i koga će ubiti. Nadam se da će šesta sezona biti zadnja.

Nekad treba gledati i loše serije :mrgreen:

U junu stižu dvije serije o antiherojima. Početkom mjeseca izlazi treća sezona The Boysa, koju jedva čekam. U zadnjoj trećini mjeseca izlazi The Umbrella Academy, što neću gledati, a pisao sam i zašto. Prve dvije sezone su bile veoma zanimljive.

I sutra večer završava Killing Eve.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 apr 2022, 16:00

:thumbup:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 10 apr 2022, 00:01

Odlicne dvije mini serije.

slika

Hugh Laurie u glavnoj ulozi dosta kontroverznog ministra u vladi VB.

slika

Istinica prica o familijama ciji su sinovi izmedju 2014-2015 ubijeni od serijskog ubice Stephena Porta, koji je prije par godina samo osudjen na dozitvni zatvor.
@igrajlopte 🐦

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 apr 2022, 10:23

Walt i Jesse ce takodjer biti u BCS :thumbup:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 apr 2022, 19:00

Killing Eve finale.

Spoiler ne sadrži ništa o radnji epizode, nego samo o kvaliteti zadnje epizode.
Katastrofa. Game of Thrones levels bad.

Mislim, 30 minuta je potrošeno na ništa i onda zadnjih deset minuta je isto potrošeno na gotovo ništa. Šteta. Prve tri sezone su ekstra, četvrta sezona je mlaka, no opet dovoljno kvalitetna onda ovo.

Ono. Jadno. Ovih 3.1 na IMDBu je previsoko.

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 11 apr 2022, 19:30

Otelo je napisao/la:
11 apr 2022, 19:00
Killing Eve finale.

Spoiler ne sadrži ništa o radnji epizode, nego samo o kvaliteti zadnje epizode.
Katastrofa. Game of Thrones levels bad.

Mislim, 30 minuta je potrošeno na ništa i onda zadnjih deset minuta je isto potrošeno na gotovo ništa. Šteta. Prve tri sezone su ekstra, četvrta sezona je mlaka, no opet dovoljno kvalitetna onda ovo.

Ono. Jadno. Ovih 3.1 na IMDBu je previsoko.
Pusti to, kog datuma ce se znati ko je novi Doctor?

Ko je favorit da bude, postoji li teoretska sansa da se Tennant vrati posto se i on spominje? :rol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 apr 2022, 19:41

ElTigre9 je napisao/la:
11 apr 2022, 19:30

Pusti to, kog datuma ce se znati ko je novi Doctor?

Ko je favorit da bude, postoji li teoretska sansa da se Tennant vrati posto se i on spominje? :rol:
Znati će se ubrzo.

U zadnja tri mjeseca 2022. izlazi zadnji specijal sa Jodie (predzadnji izlazi 17.04) i tad će biti regeneracija.

Tennant neće biti sigurno, mada možda se pojavi u specijalu za 60 godina serije (naredne godine).

Olly Alexander se najviše spominje, Michael Sheen u zadnje vrijeme također. Par crnikanja se spominje.

Nije se ni znalo za Joddie unaprijed. Možda neće biti ni trailer, niti išta, te ćemo tek saznati na kraju specijala :D

Edit: Sad sam pogledao, Joddie je najavljena za vrijeme Wimbledona, a zadnja epizoda Capaldija je bila za Božić.

Moguće da će opet biti objava za vrijeme Wimbledona. Da se igra SP na ljeto pikirao bih da će tad najaviti, a ovako ne znam da li ima drugih sportskih događaja dostojnih Doctor Who najave.

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 11 apr 2022, 21:01

Mislim da je vrijeme da se Doctoru ispuni zelja i da bude ginger. :D
Russell T Davies se vraca, ko god da bude Doctor vjerujem da ce kvalitet serije biti bolji od ovog jada koji gledamo godinama unazad.

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 apr 2022, 10:24

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 12 apr 2022, 10:26

Goalgetter je napisao/la:
10 apr 2022, 10:23

Walt i Jesse ce takodjer biti u BCS :thumbup:
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija

Istina za Vedrana!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 apr 2022, 22:06

ElTigre9 je napisao/la:
13 apr 2022, 19:30
Baš me zanima kakvu je ulogu imao Nikola Đuričko :kafa:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 13 apr 2022, 22:11

Ruski svercer.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 14 apr 2022, 00:07

Jako, jako zanimljive teme u Atlanti u trećoj sezoni

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 14 apr 2022, 01:20

Napokon odgledao la casu de papel :tokralju: postoji li ijedna serija koja se moze nakon ovog pocet gledat, a da ne bude veliko smece u usporedbi s ovim

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: napoleon72 i 12 gostiju.