Evo i Duvnjak se javio u komentar
Moderator/ica: GracanicaAA
Bilo bi posten deal sa kantonom svaka 3 mjeseca tranša 10 000 KM..ja bi bio zadovoljan da se uspije nesto tako u buducnosti srediti pogotovo jer su sada momci probili led nakon sigurno 10+ godina i dobili bilo kakva sredstva sa tog nivoa.
Fudo je izlizana prica. Je.bo njega, ali klubu je bitna masa koja dolazi na stadion.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑15 sep 2021, 11:01Slažem se u svemu ali živiš u takvoj sredini gdje ako doživiš tri poraza zaredom sve što si do sada uradio pada u vodu. Eto ti i Fude ponovno s Čelikom u ustima i o tome kako ne želi davati pare nekome ko gubi od Mošćanice. Prodavati ćeš 500 ulaznica nama bolesnicima i to ti je to.Steelman je napisao/la: ↑15 sep 2021, 08:23Tako se ni pod razno ne radi u zdravom klubu. Ne mozes kriti svoje ciljeve od onih od kojih trazis podrsku. Dugorocno bi tek to stvorilo kontraefekat i uostalom postavilo pogresne temelje u nacinu odlucivanja. Klub se mora drzati ps-a koliko god da isao linijom tezeg otpora ako zeli dugorocan uspjeh. Ljudi su ti kojima treba dizati svijest i ono na cemu treba raditi, a ne prilagodjavati se necemu sto nam je u proslosti bio put za sopstveno unistenje.Truhlo je napisao/la: ↑14 sep 2021, 19:44@avenija je u pravu, kad je par puta pricao o ambicijama. Mozda je i to neke ljude ohladilo u smislu, zasto da idem na utakmice kada cilj nije ulazak u visi rang. Kao sto je vec rekao, duga je godina i svasta se moze promjeniti. Furati pricu o napadu na prvo mjesto i to je to. Ne treba pustati neke stvari sa skupstine u javnost jer to stvara kontraefekat. Koliko ce se godina ostati u centru, to je vise za upravu i skupstinu i neka ostane na tome.
Ljudi su ti koji treba da osjete viziju - da se treba strpiti ako zele nekad evropske tekme na Bilinom polju, a ne da se srlja u poslovanju zbog rezultata protiv nizerazrednih klubova kako bi zadovoljio one kojima je bitno samo da se kotrlja lopta do Premijer lige, dok to sputava klub do konacnog cilja, potpunog ozdravljenja i uspjeha kojeg zasluzuje.
Potrebno je strpljenje za dizanje svijesti, a ovo razmisljanje sakrij pod tepih je suprotno tome i linija lakseg otpora koja ne vodi do zeljenog cilja. Treba razmisljati dugorocno i drzati se svog puta. Zeljeli smo demokraticnost i transparentnost, tj. zdrav klub onda i pristup uvijek mora biti zdrav da se ne skrene s tog puta. Nema precica. Sve sto ne valja treba na vidjelo i u korijenu sjeci. Klub ce se na taj nacin dugorocno odrzati i s vremenom doci do zeljenog nivoa uspjesnosti. Sve ostalo je zabluda, jer te greske kad tad stignu na naplatu. Trpanje pod tepih, sakrivanje i slicne stvari su metode ruzne proslosti i ne smiju biti vise metode rada ako zelimo ljepsu buducnost.
Prema tome, vi koji vise forsirate tu pricu da je rezultat neophodan u situaciji kad jednostavno ne moze biti prioritet ispred nekih realnih prioriteta, trebate vise djelovati na te ljude koji to ne shvataju i tako buditi svijest nego sto trazite od kluba da se prilagodi bolesnim potrebama iz proslosti.
Sami vidite da je klub sklopio solidnu ekipu, da je igra vise nego zadovoljavajuca s obzirom na ciljeve i bitno je da se momci bore, a sad postavljati pritisak niza pobjeda i da se nesto mora je suludo. Mozemo mi pricati sta hocemo, ali cinjenica je da sa ovakvim pristupom Grada klub sigurno nece biti spreman uci u Prvu federalnu ligu. To je nasa realnost i nema tu prostora da se istina krije. Ne treba gajiti iluzije nego neminovno prihvatiti sto lakse i nastaviti raditi na ozdravljenju. Sanjamo puno i sretno Bilino, sretna lica navijaca i simpatizera, evropske tekme, a to se moze desiti samo ako Čelik prije svega bude zdrav klub! To je misija svih nas koji nesto k'o biva i kontamo da prenesemo i na one koji ne kontaju. Sto se vise prica o zdravom klubu multiplicira i ponavlja, to je i bolje. Prijeko potrebno je konstantno dizanje svijesti za izgradnju pravog mentaliteta.
Ozdravljenje kluba je prioritet i onima koji iskreno vole klub to treba biti najveci motiv za uclanjenje i odlazak na stadion!
Jednostavno uz ozdravljenje i vraćanje dugova mora ići rezultat jer kod nas narod samo tabelu gleda.
On presudu dobit ne moze to on zna da ce kad dodje presuda sve do tog dana morat isplatit ali ide garant na to da od tog dana prestane sva pomoc prema Celiku...trazit ce od suda raskid sporazuma ici ce na to da grad nije u mogucnosti da finansira Celik
Kojih pravnika nemoj da se lazemo, Čelik ima bolje duplo pravnike nego Gradska uprava zapamti to. On ne moze ni po kakvom osnovu fobiti presufu i ako je dobije slucaj ide zalba i kantonalni sud gdje je nemocan
Druže o kakvom ti saginjanju pričaš? Javno se iznijelo koliko je novca dao kanton iako se nije moralo. Uz to Robert je sam na press konferenciji rekao da je simbolična uplata. Nikad klub u svojoj historiji nije uzeo sa većeg nivoa vlasti od grada(opštine). I onda se momci saginju? Saginju jer su uzeli 5.000, a niko drugi nikad nije ni 1KM. Ima projekat koji ako prođe, vidjet ćeš cifre. Kakvo katastrofalno razmišljanje..samoposteno je napisao/la: ↑15 sep 2021, 15:12Nije da moze nego je tako i svako iole normalan kad sagleda svu situaciju zna da ovi ne zasluzuju zahvalnicu ni da su 500k uplatili a kamo li 5k pisljivih....grad ipak vraca ono sto su oni zajedno sa fudom napravili....ovo je minus za upravu sto su se sageli za 5k od najvecih grobara kluba....koliko je puta spomenuto na presici ja sam mislio da su sav dug prema poreznoj isplatililaudrop je napisao/la: ↑15 sep 2021, 15:07mislim da je ovih 5000 bilo presudno u isplati sa breklom....svakako im hvala i nadat se da ce pomoci i vise kroz razne projekte koje klub sigurno sprema......al moze fudo doci sada sa izjavom da on placa reprogram mjesecno 28 hiljada i da se posere na sve njihov....
Ti sta god napises bilo suprotnoalmir2018 je napisao/la: ↑15 sep 2021, 19:01Kada sam ovdje jedini pisao da cemo mi se sudski godinama ganjati sa gradom svi ste pisali brzo ce se to zavrsiti,ja sam licno godinama vodio sudski spor presuda opcinskog suda u moju korist,kantonalni su ponisti opet vrati opcinskom itd...i ovdje ce tako biti vjerujte mi ali dobiti cemo ga kad tad na sudu akobogda
Hoce hoce avenija drug ali tek prvo rociste,a znas li koliko ce ih jos biti puno vjeruj mi,evo javno cu se ovdje izvinuti ako pravosnazna presuda bude prije septembra naredne godine jel ok,niko od mene sretniji nece biti ako prije bude presuda vjeruj miavenija je napisao/la: ↑15 sep 2021, 19:16Ti sta god napises bilo suprotnoalmir2018 je napisao/la: ↑15 sep 2021, 19:01Kada sam ovdje jedini pisao da cemo mi se sudski godinama ganjati sa gradom svi ste pisali brzo ce se to zavrsiti,ja sam licno godinama vodio sudski spor presuda opcinskog suda u moju korist,kantonalni su ponisti opet vrati opcinskom itd...i ovdje ce tako biti vjerujte mi ali dobiti cemo ga kad tad na sudu akobogdai hvala ti sto si ovo napisao, sada sam siguran u iducih mjesec dana ročište!
![]()
To projekat i cifra od kantona daj Boze samo da ne bude poslje izbora ako zele ulozit u veliki projekat neka plate dugove koje su napravili da se odblokira racun......grad je dao 500k odjednom pa se pljuje i treba da se pljuje jer ne ispunjavaju obecano ali tako isto treba i ovi da se pljuju koji su za 25 god dali 5k a ne njima se treba zahvalnica pisat....najbolje da za tih 5k budu zlatni sponzor citav zivot....hocemo politiku daljr od kluba i yako je obecano a nakraju se sda prcija lagano ponovo dovlaci gdje im nije mjesto od doktora almya pa nadaljerz88 je napisao/la: ↑15 sep 2021, 18:49Druže o kakvom ti saginjanju pričaš? Javno se iznijelo koliko je novca dao kanton iako se nije moralo. Uz to Robert je sam na press konferenciji rekao da je simbolična uplata. Nikad klub u svojoj historiji nije uzeo sa većeg nivoa vlasti od grada(opštine). I onda se momci saginju? Saginju jer su uzeli 5.000, a niko drugi nikad nije ni 1KM. Ima projekat koji ako prođe, vidjet ćeš cifre. Kakvo katastrofalno razmišljanje..samoposteno je napisao/la: ↑15 sep 2021, 15:12Nije da moze nego je tako i svako iole normalan kad sagleda svu situaciju zna da ovi ne zasluzuju zahvalnicu ni da su 500k uplatili a kamo li 5k pisljivih....grad ipak vraca ono sto su oni zajedno sa fudom napravili....ovo je minus za upravu sto su se sageli za 5k od najvecih grobara kluba....koliko je puta spomenuto na presici ja sam mislio da su sav dug prema poreznoj isplatililaudrop je napisao/la: ↑15 sep 2021, 15:07mislim da je ovih 5000 bilo presudno u isplati sa breklom....svakako im hvala i nadat se da ce pomoci i vise kroz razne projekte koje klub sigurno sprema......al moze fudo doci sada sa izjavom da on placa reprogram mjesecno 28 hiljada i da se posere na sve njihov....
Dovoljno sam ja star drug da vjerujem u bajke i njihova obecanja da li to bio fudo ili sda koja trenutno vlada u kantonu ljudi i stranke koje su stvorile milionske dugove u klubu i klub doveli do propadanja ne zasluzuju zahvalnicu da su milion uplatili a ne 5k to je moje misljenje i niko ga ne moze promjenit....to kf sda sdp poserem ih sve redomhabuba je napisao/la: ↑15 sep 2021, 20:08Fulas poentu jarane. Nije stvar u tome sto nisu davali, ili sto su mogli vise. Poenta je u tome da klub ima odredjeni standard prema kome radi i gdje se zahvaljuje donatorima. Izmedju ostalog i KF da da 1000-5000 dobio bi siguran sam zahvalnicu za to. Profesionalno se prati ono sto se radi bez primjesa politikanstva. Sad sto neko zeli da vidi politiku u tome to je njihova stvar. Ne mozes ti pausalno odlucivati da se nekom zahvaljujes na DONACIJI a nekom ne jer mislis da ovaj prvi treba da uradi i da vise. To nema logike.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.