Pusti to. Evo i mi iz Krajine imamo hr pasoše i putujemo kao i ti.
Sve po potrebi.
Nego pasoš te zamišljene paradržave?
Mlatićeš njime isto kao i Dodik kad dobije svoj
Malo stpljenja bratjo, valjda dojde taj dan
Pusti to. Evo i mi iz Krajine imamo hr pasoše i putujemo kao i ti.
Matematički bi trebalo pomnožiti s 1.5 za svaki kontinent, tako da bi za Europu najpoštenije bilo 19 ili 20, što zvuči previše i sigurno će ostali kontinenti više profitirati.Raonffa je napisao/la: ↑20 nov 2022, 21:18Za Evropu se još uvijek ne zna sistem, mislim da će to FIFA objaviti početkom naredne godine.
Nemoj mi vjerovati, ali negdje sam čitao da Evropa i neće mnogo profitirati od proširenja, umjesto dosadašnjih 13 ekipa Evropa će davati ovako tipa 16 ekipa što je objektivno malo povećanje ako znamo da su u Evropi opet igra najbolji fudbal.
Mislim da bi pošteno bilo da Evropa dobije dodatnih 5 mjesta, Afrika dodatna 3 i Južna Amerika dodatna 2. Afrika više od J. Amerike čisto zato što ima mnogo više timova.
Gledajući sad sastav reprezentacija u Kataru iz tih zona, iz J. Amerike dodati još samo Čile i Kolumbiju, a iz Afrike recimo Nigeriju, Egipat, Obalu Slonovače ili Alžir.
Te ekipe sigurno ne bi naškodile zanimljivosti i kvalitetu prvenstva, dok tamo nekakve poluamaterske repke iz Azije i Centralne Amerike sigurno bi odnosno sigurno hoće pošto će one dobiti makar po 2 mjesta još.
Ljubi te brat , evo molim te i javno jer sam ti poslao privatnu poruku , NE ODGOVARAJ OVOM KRETENU , IGNORIŠI GA !!! Tako i ostali da urade molim vas .
Evropljani su dobili još 3 mjesta, a realno su trebali više. Slažem se za Afriku i Latinose, problem je Azija gdje će ti na prvenstvu igrati UAE, Uzbekistan, Sirija, Vijetnam ili C. Amerika sa Trinidadom, Panamom, Hondurasom. Jednostavno su im dali previše direktnih mjesta na prvenstvu. Ako su ih više željeli uključiti trebali su više baraž utakmica staviti pa nek pobjede nekog tipa Australija, Peru, Čile, USA da se vidi da neće samo služiti za popravljanje gol razlike. Da zaboravio sam Sjevernu Koreju iz Azije i naravno predstavnika Okeanije koji bi isto trebao direktno na Mundijal.Raonffa je napisao/la: ↑20 nov 2022, 21:18Za Evropu se još uvijek ne zna sistem, mislim da će to FIFA objaviti početkom naredne godine.Cipiripiblicblic je napisao/la: ↑20 nov 2022, 19:22Ne znam kakav će biti sistem kvalifikacija za ovo sljedeće na kojem nastupa 48 reprezentacija.
A i kad razmislim, to povećavanje broja će ubijati draž, zamisli npr. 8 azijskih ekipa na SP-u.
Nemoj mi vjerovati, ali negdje sam čitao da Evropa i neće mnogo profitirati od proširenja, umjesto dosadašnjih 13 ekipa Evropa će davati ovako tipa 16 ekipa što je objektivno malo povećanje ako znamo da su u Evropi opet igra najbolji fudbal.
Mislim da bi pošteno bilo da Evropa dobije dodatnih 5 mjesta, Afrika dodatna 3 i Južna Amerika dodatna 2. Afrika više od J. Amerike čisto zato što ima mnogo više timova.
Gledajući sad sastav reprezentacija u Kataru iz tih zona, iz J. Amerike dodati još samo Čile i Kolumbiju, a iz Afrike recimo Nigeriju, Egipat, Obalu Slonovače ili Alžir.
Te ekipe sigurno ne bi naškodile zanimljivosti i kvalitetu prvenstva, dok tamo nekakve poluamaterske repke iz Azije i Centralne Amerike sigurno bi odnosno sigurno hoće pošto će one dobiti makar po 2 mjesta još.
Tako nekako.
Ali vjeruj mi da je bolje da Evropa ima 20 nego Azija i centralna Amerika nekih skoro 10-ak kombinovano. Proširiti Evropu, Afriku i Južnu Ameriku mi je sasvim okej, ali ovo ostalo je van pameti.Cipiripiblicblic je napisao/la: ↑20 nov 2022, 21:35Matematički bi trebalo pomnožiti s 1.5 za svaki kontinent, tako da bi za Europu najpoštenije bilo 19 ili 20, što zvuči previše i sigurno će ostali kontinenti više profitirati.
Upravo tako.Trebinjac94 je napisao/la: ↑20 nov 2022, 21:35
Evropljani su dobili još 3 mjesta, a realno su trebali više. Slažem se za Afriku i Latinose, problem je Azija gdje će ti na prvenstvu igrati UAE, Uzbekistan, Sirija, Vijetnam ili C. Amerika sa Trinidadom, Panamom, Hondurasom. Jednostavno su im dali previše direktnih mjesta na prvenstvu. Ako su ih više željeli uključiti trebali su više baraž utakmica staviti pa nek pobjede nekog tipa Australija, Peru, Čile, USA da se vidi da neće samo služiti za popravljanje gol razlike. Da zaboravio sam Sjevernu Koreju iz Azije i naravno predstavnika Okeanije koji bi isto trebao direktno na Mundijal.
Samo ga ignorišite , pišite o fudbalu kao što i treba .
Nedjelja je , pa ne rade moderatori
Mogu li ti sjedeći yebati mamu
Vrijeme je za klupska i reprezentativna takmicenja bez organizacije FIFA-e i UEFA-e.
100000%
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.