Safet Sušić - Pape
- Principatus
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Interesantno:
Turski odbrambeni fudbaler Ediz Bahtiyaroglu (1,90 m visok, sad u januaru navrsio 24 godine, 1,2 milliona eura vrijedan po TM) ima korijene iz Bosne i izgleda da ga je Susic upitao da li zeli preci u nasu reprezentaciju. Turci kazu da je veoma dobar igrac i ocekuju u buducnosti transfere u jedan od velikih turskih klubova. Ne znam koliko je ova spekulacija tacna, ali novine kazu da ce Ediz se odluciti do ponedeljka poslije konzultacije sa familijom itd. Mozda novinarska patka. Ne bih nam stetio.
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
Turski odbrambeni fudbaler Ediz Bahtiyaroglu (1,90 m visok, sad u januaru navrsio 24 godine, 1,2 milliona eura vrijedan po TM) ima korijene iz Bosne i izgleda da ga je Susic upitao da li zeli preci u nasu reprezentaciju. Turci kazu da je veoma dobar igrac i ocekuju u buducnosti transfere u jedan od velikih turskih klubova. Ne znam koliko je ova spekulacija tacna, ali novine kazu da ce Ediz se odluciti do ponedeljka poslije konzultacije sa familijom itd. Mozda novinarska patka. Ne bih nam stetio.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Principatus je napisao/la:Interesantno:
nisam nikad čuo za njega ali ako turci kažu da je dobar onda bi ga trebalo isprobati u prijateljskoj utakmici, ionako nam odbrana nije neka
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
Pa Turska je sigurno puna igraca sa bosnjackim korjenima. Moglo bi se to iskoristit. Vjerovatno je ovo izvor: http://gencturkhaber.com/Ediz-Bahtiyaro ... tml,01b809
A izgleda i da je Fener zainteresovan za njega: http://www.ntvmsnbc.com/id/25041073/
A izgleda i da je Fener zainteresovan za njega: http://www.ntvmsnbc.com/id/25041073/
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Nasa odbrana jest losa, al Turska zadnja linija nije nista bolja. A ovaj nije ni na najsirem spisku kod njih
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
Eto reci Puyolu da zaigra za nas.szlaja je napisao/la:Nasa odbrana jest losa, al Turska zadnja linija nije nista bolja. A ovaj nije ni na najsirem spisku kod njih

Ili mozda da izaberes iz premijer lige koga,i Rijeka nas sa takvima smozdila.
Inace bas mi je zao sto vam ponestaje materijala za pljuvanje.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Šabane puno sad nam je falilo jedan mali milion golova i da su usli golovi u portugalu i vdijeli smo u zenici koji je to uspjehSaban je napisao/la:Alo, te kvalifikacije smo zavrsili kao CETVRTI u grupi, a uspjeh se broji nakon sto sudije na svim zadnjim kvalifikacionim utakmicama odsviraju kraj. Otkud znas da smo mi tada postigli gol, da nebi Danci postigli jos dva, otkud znas sta bi se desilo da je Ibricicev, Dzekin ili Muslimovicev sut zavrsio u golu umjesto u stativi?Gluposti je napisao/la:Tariče totalno si upravu za uspjeh najveći uspjeh je bio 2003 kad nam je gol falio. Ali je isto tako činjenica da nam je Ćiro reprezentativni fudbal podigao na veći nivo i da su novi ciljevi postavljeni za svakog narednog selektora. A što se tiče Papeta, Pape nije šarlatan i huškač kao Ćiro puno je odmjereniju tip čovjeka i puno je iskreniji nego Ćiro. Ćirine mane su loš sakuting i loša taktička potkovanost. Taktiku 3-5-2 je furao 98 na SP.
Iskreno protiv bilo kakvih stranaca sam, jer se reprezentacija zove Bosna i Hercegovina.
Kakvi god da smo, nasi smo.
A za Susica sam samo "pljuvao", na osnovu ceka je on dobio poziciju selektora.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
szlaja je napisao/la:Iskreno protiv bilo kakvih stranaca sam, jer se reprezentacija zove Bosna i Hercegovina.

Na osnovu klikera i to porculanaca

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Pa dobro sad, po meni je ovaj turcin (porjeklom bosnjak) vise zasluzio mjesto u ekipi nego jedan Medunjanin, koji je odbio nasu repku radi mlade reprezentacije Holandije. Svaki odbrambeni je dobro dosao, a pogotovo jedan ovako visok i sto ce izgleda uskoro igrat u Feneru.szlaja je napisao/la:Iskreno protiv bilo kakvih stranaca sam, jer se reprezentacija zove Bosna i Hercegovina.
- Principatus
- Kontakt:
Ediz je na posudbi kod Ankaraspor, inace bio njihov igrac. Susiceva zadnja ekipa koju je trenirao je Ankaraspor. Igrao je vec 9 utakmica za Tursku U21.
Nemam misljenja o njemu, ali ako to stima sa Fenerom onda nemoze biti toliko los da u nasoj odbrani nema mjesta, pa makar na klupi. Samo da se ne prepadnu pojedini u Bosni, da se pocinje sa dijeljenjem pasosa za sve Turke bosanskog porijekla.
Nemam misljenja o njemu, ali ako to stima sa Fenerom onda nemoze biti toliko los da u nasoj odbrani nema mjesta, pa makar na klupi. Samo da se ne prepadnu pojedini u Bosni, da se pocinje sa dijeljenjem pasosa za sve Turke bosanskog porijekla.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ma vidices sad kad dobije BiH bezvizni rezim, sto ce se turci borit za pasose. Sad ce Arda Turan trazit promjenu pasosa. Mozda nije jos kasno.Principatus je napisao/la:Ediz je na posudbi kod Ankaraspor, inace bio njihov igrac. Susiceva zadnja ekipa koju je trenirao je Ankaraspor. Igrao je vec 9 utakmica za Tursku U21.

Pa lik nije stranac, bosnjackog je porijekla. Istu stvar rade i Hrvati i isti ti Turci. Sto se stranaca tice - slazem se.szlaja je napisao/la:Iskreno protiv bilo kakvih stranaca sam, jer se reprezentacija zove Bosna i Hercegovina.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
Dva vrlo, vrlo loša poteza Sušića. Prvi što ne planira ići u Glasgow da razgovara sa Papcem, već ga vrbuje SMS - om, što je poprilično ponižavajuće.
Drugi, što pokušava da dobije igrača kojem je nekad neki predak posjetio BiH.
Reprezentacija nije klub i nema ni najmanje smisla da za nju igra neko ko najvjerovatnije u svojih 25 godina nikad nije ni posjetio tu "svoju" državu! To je uništavanje samog smisla reprezentacije, zarad rezultata.
Bolje bi mu bilo da sav taj napor usmjeri na Sašu, koji već godinama ima reputaciju o kojoj ovaj Turčin može samo sanjati!
Reprezentacija nije klub i nema ni najmanje smisla da za nju igra neko ko najvjerovatnije u svojih 25 godina nikad nije ni posjetio tu "svoju" državu! To je uništavanje samog smisla reprezentacije, zarad rezultata.
Bolje bi mu bilo da sav taj napor usmjeri na Sašu, koji već godinama ima reputaciju o kojoj ovaj Turčin može samo sanjati!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Ko je to Papac da mu se ide na noge? Reko je i sam da je on prosjecni evropski igrac, kao sto i jeste. Ako hoce neka igra, ako nece, i ne mora. U srcu odbrane sigurno da nema mjesta svakako, jer su i Spahic i Nadarevic bolji, a ne volim bekove poput njega koji su katastrofa u napadu. Bolje onda da Jahic igra. Jedini koji zasluzuje da ga molimo da igra je Salihamidzic, ali covjek ne moze radi povreda i ne treba ga stavljat pod neki velik pritisak. Dosta je se pljuvalo po njemu.Željovac je napisao/la:Dva vrlo, vrlo loša poteza Sušića. Prvi što ne planira ići u Glasgow da razgovara sa Papcem, već ga vrbuje SMS - om, što je poprilično ponižavajuće.
- storm_raider
- Kontakt:
Sreca pa mi stvarno imamo mnogo tih "prosjecnih europskih igraca" pogotovo na toj poziciji..
Sport je lijek za tijelo i duh.
Ma kakav Ediz iz Turske, to nema smisla nikakvog.
Ovaj lik nije nista posebno niti on ima veze sa BiH.
Navodno je mu mozda neki pra-pradjed bio iz BiH ili nesta ali nema to nikakve veze niti je relevantno na bilo koji nacin.
Isto tako sam protiv tipova kao Radeljic i Hrgovic koji samo su igrali za BiH iz interesa i jer nisu bili novoljno dobri da igraju za njihovu reprezentaciju.
Navodno je mu mozda neki pra-pradjed bio iz BiH ili nesta ali nema to nikakve veze niti je relevantno na bilo koji nacin.
Isto tako sam protiv tipova kao Radeljic i Hrgovic koji samo su igrali za BiH iz interesa i jer nisu bili novoljno dobri da igraju za njihovu reprezentaciju.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
Pa to je očito svima koji su imalo realni. Treba da se puže da Glasgowa kad se zna koliko nam fali takav igrač na takvoj poziciji. A ne da nekim ultraneafirmisanim Turcima ganjamo pasoše. Jadno!storm_raider je napisao/la:Sreca pa mi stvarno imamo mnogo tih "prosjecnih europskih igraca" pogotovo na toj poziciji..
Vrlo moguće da Sušić pada pod pritisak ljudi iz saveza da se ne pozove Saša, pa sad priznaje po medijima iskreno da nikad nije ni kont'o ići do dalekog Glasgowa.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Pauk je napisao/la:Ma kakav Ediz iz Turske, to nema smisla nikakvog.
U pravu si potpuno.
Znaci bolje staviti naseg najlosijeg nego ovog stranca.
A Papac iz velike ljubavi igrao?Pauk je napisao/la:Ma kakav Ediz iz Turske, to nema smisla nikakvog.
kakve debilne price hajde sad raspitajte se sta mu je tata radio u ratu pa onda trubite o patriotizmu...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.