Mislismirzatele je napisao/la:ove crnce neko dobro kesira da uniste cedevitu nema drugog objasnjenja
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
LloriS je napisao/la:Mislismirzatele je napisao/la:ove crnce neko dobro kesira da uniste cedevitu nema drugog objasnjenja
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
sezona u EL, gdje ce vjerovatno biti startni centar i jos godina sa Repesom je puno bolji izbor po meni nego (prerani) odlazak u NBA...isto to preporucujem i Saricu, godina u EL gdje ce biti lider tima ce mu strasno pomoci.
sto se tice Nurkica, treba imati na umu kasni pocetak treniranja kosarke, on se jos uvijek uci nekim osnovama a u NBA te ne uce osnove vec bi ga samo specijalizirali...Edin ga je dobro opisao u jednom momentu kad je rekao nesto kao "kakva ce to tek zvijer biti kad nauci i neke centarske napadacke poteze osim sirove snage"..i po meni ne treba da ide u NBA dok jos malo ne savlada te osnove igre i formira neki napadacki arsenal
sto se tice Nurkica, treba imati na umu kasni pocetak treniranja kosarke, on se jos uvijek uci nekim osnovama a u NBA te ne uce osnove vec bi ga samo specijalizirali...Edin ga je dobro opisao u jednom momentu kad je rekao nesto kao "kakva ce to tek zvijer biti kad nauci i neke centarske napadacke poteze osim sirove snage"..i po meni ne treba da ide u NBA dok jos malo ne savlada te osnove igre i formira neki napadacki arsenal
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;

"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Koja je on samo životinja pod košem.
Fascinantna sirova snaga i refleksi, koje treba malo bolje kanalisati i izrast će u yebenog all-star centra. Jednostavno, u budućnosti mu se ne smije dešavati da promašuje zicere pod košem (prvenstveno mislim na zakucavanja) i prerano ulazi u probleme s ličnim greškama. S vremena na vrijeme će se i to dešavati, naravno, ali ne smije biti prečesto.
Njegova budućnost je definitivno NBA, samo je pitanje da li odmah ići preko bare, ili sačekati sezonu, dvije u EL. Po mojoj slobodnoj procjeni, najbolje bi bilo da prihvati ponudu nekog jačeg Euroligaša, a zainteresovanih će sasvim sigurno biti. Ako ne, onda se neki slabiji NBA klub, gdje će dobivati priliku da se dokaže, nameće kao logična opcija. Ne znam šta bih rekao. Vjerujem da on zna šta je najbolje za njegovu karijeru. Da previše čeka i odugovlači, od toga nema ništa. Opet, postoji rizik da prerano ispuše i ne pokaže svoj peak, od kojeg će mnogi strahovati u godinama koje dolaze.
Predosjećam da će on i Mirza napraviti velike stvari na predstojećem EP-u.
Njegova budućnost je definitivno NBA, samo je pitanje da li odmah ići preko bare, ili sačekati sezonu, dvije u EL. Po mojoj slobodnoj procjeni, najbolje bi bilo da prihvati ponudu nekog jačeg Euroligaša, a zainteresovanih će sasvim sigurno biti. Ako ne, onda se neki slabiji NBA klub, gdje će dobivati priliku da se dokaže, nameće kao logična opcija. Ne znam šta bih rekao. Vjerujem da on zna šta je najbolje za njegovu karijeru. Da previše čeka i odugovlači, od toga nema ništa. Opet, postoji rizik da prerano ispuše i ne pokaže svoj peak, od kojeg će mnogi strahovati u godinama koje dolaze.
Ne znam da li je rano za NBA, kad bude mogao izdrzat 30 minuta na parketu, onda. Jer tamo valja igrat svaki drugi dan, pa makar i po 10 min u prvoj sezoni, bojim se da bi lipso do trecine sezone.
A u drugu ruku, mozda je bolje da ga odmah oni uzmu pod svoje, da mu zadaju program po kojem ce radit i lagano iz sezone u sezonu dizat brojke. Minutazu, poene, sve...
Ostankom u ZG bi se mogao opustit i pocet zajebavat.
Uglavnom, mrcina ima potencijal da razbija na oba kraja parketa.

A u drugu ruku, mozda je bolje da ga odmah oni uzmu pod svoje, da mu zadaju program po kojem ce radit i lagano iz sezone u sezonu dizat brojke. Minutazu, poene, sve...
Ostankom u ZG bi se mogao opustit i pocet zajebavat.
Uglavnom, mrcina ima potencijal da razbija na oba kraja parketa.
+DjedovicClaus je napisao/la:
- JackTheStripper
- Kontakt:
Jusuf Nurkic = Sead Kolasinac!
Nismo ni svjesni kakvog smo igraca dobili, citam po nekim forumima kako Hrvati muda grizu sto nije izabrao njihovu repku, kao trebao bi bataliti BiH i izabrati HR, jer bi tada nizao medalje na prvenstvima.
Ali hvala Boze pa je Nurke po tom pitanju vrlo jasan, tako da kockoglavi;
Kakav ce to biti trio Teletovic-Dedovic-Nurkovic!
Nismo ni svjesni kakvog smo igraca dobili, citam po nekim forumima kako Hrvati muda grizu sto nije izabrao njihovu repku, kao trebao bi bataliti BiH i izabrati HR, jer bi tada nizao medalje na prvenstvima.
Kakav ce to biti trio Teletovic-Dedovic-Nurkovic!
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
ne slomi ga, al zube polomi.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Neko je napisao da ce preko ljeta raditi sa Dinom na tehnici, mislim da je to sad najvaznije. Bez obzira kolko izgleda dominantno on i dalje nema prakticno nikakvu tehniku. Znaci ako hoce da uspije i da bude dominantan i u NBA, ne moze imati slobodno ljeto, nego u dvoranu i teretanu dok se ostali brckaju na moru.
Edin je to vrlo dobro rekao u svojoj klumni: "Zastrasujuce je da momak dominira ligom bez i jednog poteza, na cistu snagu. Zamislite tek sta ce raditi kad usavrsi svoju post igru." Al opet i ta sirova snaga je bez dana teretane, sto je jos nevjerovatnije.
Ne bi volio da u njemu vidim novog Dwighta Howarda. Volio bih novog Hakeema, ima predispozicije za to. Naravno da ne moze biti kao Dream, al makar pola Dreama i apsolutno ce dominirati i u NBA.
Znaci u buducnosti, Mirza izvlaci svog cuvara na tricu. Vise prostora za ulaske Đedovica u reket i vise prostora za Jukinu dominaciju u reketu.

Edin je to vrlo dobro rekao u svojoj klumni: "Zastrasujuce je da momak dominira ligom bez i jednog poteza, na cistu snagu. Zamislite tek sta ce raditi kad usavrsi svoju post igru." Al opet i ta sirova snaga je bez dana teretane, sto je jos nevjerovatnije.
Ne bi volio da u njemu vidim novog Dwighta Howarda. Volio bih novog Hakeema, ima predispozicije za to. Naravno da ne moze biti kao Dream, al makar pola Dreama i apsolutno ce dominirati i u NBA.
Znaci u buducnosti, Mirza izvlaci svog cuvara na tricu. Vise prostora za ulaske Đedovica u reket i vise prostora za Jukinu dominaciju u reketu.
Ma ni dream team nam nece bit ravan.Mozambik je napisao/la:Znaci u buducnosti, Mirza izvlaci svog cuvara na tricu. Vise prostora za ulaske Đedovica u reket i vise prostora za Jukinu dominaciju u reketu.![]()
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
- hule_barca
- Kontakt:
Jedva čekam kvalifikacije repke protiv Britanije, još ako bude igrao Deng 
Mes Que Un Club
nadam se da će Nurkić voditi Cedevitu do titule, samo da ne uđe u probleme s ličnim greškama
trebao bi imati uslovno rečeno lakši posao protiv centara Cibone, za razliku od Partizana?
Pa sad i ne bas, Planinic zna nekad i dobro odigrat za razliku od ona 4 partizanova drveta.
Planinic ima slican problem kao i Nurkic a to je da brzo ulazi u problem sa licnim greskama
On ulazi brzo u probleme s licnim jer je fakticki jedini centar u Ciboni, pa se puno i trosi, brani sam reket itd. Kod Juke je to drugacije, sto prevelika agresivnost, sto neiskustvo, tako i njegova glupost i kredibilitet kojeg (za sada) nema kod sudija. Sigurno je da ce mu puno teze biti sa Darkom, nego sa svim onim centrima Partizana, puno je on kvalitetniji od sve trojice iz Beograda.
Sent from my ST18i using Tapatalk
Sent from my ST18i using Tapatalk
Izdržati, to je temelj vrline!
- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
Idemo Jusufe.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.